- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
Malesef bu bana yapılan tek ayıp değildi...1500 tl sanırım bir okulun yemekhanesiydi pislik içinde eski biryer şehir dışında ipsiz sapsız biryerdi bulunduğum şehire göre çok çok ucuz normal bir düğün salonu 3-5 binden başlıyor normalde...Ayıp edilmis size karsi gercekten. Yanlış anlamazsanız fiyatı neydi mekânın peki
Evet benim bulunduğum yerde de ortalama 5-6 bin civarı salonlar. Acaba pahalıya kaçmamak için böyle birşey yapmış olabilirler mi maddi olarak yetersizlerdi belki dicem ama onu siz iyi bilirsinizMalesef bu bana yapılan tek ayıp değildi...1500 tl sanırım bir okulun yemekhanesiydi pislik içinde eski biryer şehir dışında ipsiz sapsız biryerdi bulunduğum şehire göre çok çok ucuz normal bir düğün salonu 3-5 binden başlıyor normalde...
Yaptığınız kıyas, verdiğiniz örnek... Saçmalamışsınız ama yine de yorum için teşekkürler :)Tamam ben yapayım ikinci düğünü. Sonuçta damat ve ailesine ikinci bir düğün yıkmayı kendinize hak görüyor iseniz benden yada sokakta gördüğünüz herhangi birindende istemekten beis duymayacağınızı düşünüyorum.
Kusura bakmayın sert bir yorum oldu ama başka ile düğüne giderse incileri dökülecek akrabalarınıza bi zahmet düğünüde kendiniz yapın.
Görücü usulü evlendim.Annem uzun nişanlılığı sevmediğini beş altı ay içinde düğün olacaksa olumlu baktığını söylemişti.Onlarda tamam dedi.Nişan olmadan paramız yok demeye başladılar.İki emekli üç kira geçiyor ellerine var yani eşim arazi satın demişti ama onu dinleyen kim tabi.Görümcemin 6 ay önce düğünü olmuştu durumu olmayan bence başkasının kapısına gitmemeli ki biz bu olsun bu olsun diye hiçbirşeyde diretmedik bir nişan çerezi dedik 1000 lira tutuyordu bizde yok deyip kenara geçtiler hatta kaynanam benimle çerez olmasın kurupasta meyvesuyu olsun poşetlere koyup herkesin eline veririz pazarlığına girmişti sağolsun abim yaptı çerezimi bile bunun üstüne daha birşey demedik inanır mısın bilmem yatak odası ve mutfak hariç halı+perde+koltuk takımı+ l koltuk+masasandalye 12 bin falan tutmuştu ucuza kaçtık yani alışverişlerdeki hallerini gördükçe gelip evde ağlıyordum...Evet benim bulunduğum yerde de ortalama 5-6 bin civarı salonlar. Acaba pahalıya kaçmamak için böyle birşey yapmış olabilirler mi maddi olarak yetersizlerdi belki dicem ama onu siz iyi bilirsiniz
Mümkünse ikisini de müstakbel eşinizle siz birlikte yapacaksınız ne kendi ailenize ne de adamin ailesine yük olmayacaksınız. Yok bunca sene bize baktıkları yetmedi, biz ille anne babalarımızı evlenirken de gider ayak zora sokalım diyorsanız mümkünse sizin memleketinizdekini sizinkiler, diğerini de onlar karşılayacak elbette.Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)
Rica ederim :)Yaptığınız kıyas, verdiğiniz örnek... Saçmalamışsınız ama yine de yorum için teşekkürler :)
Tahmin edebiliyorum yaşadığınız hayal kırıklığını. Inşallah bunlara rağmen eşinizle sıkıntınız yoktur bütün bunlara değen bir yuvanız vardır. Allah gönlünüze göre versin sizin de.Görücü usulü evlendim.Annem uzun nişanlılığı sevmediğini beş altı ay içinde düğün olacaksa olumlu baktığını söylemişti.Onlarda tamam dedi.Nişan olmadan paramız yok demeye başladılar.İki emekli üç kira geçiyor ellerine var yani eşim arazi satın demişti ama onu dinleyen kim tabi.Görümcemin 6 ay önce düğünü olmuştu durumu olmayan bence başkasının kapısına gitmemeli ki biz bu olsun bu olsun diye hiçbirşeyde diretmedik bir nişan çerezi dedik 1000 lira tutuyordu bizde yok deyip kenara geçtiler hatta kaynanam benimle çerez olmasın kurupasta meyvesuyu olsun poşetlere koyup herkesin eline veririz pazarlığına girmişti sağolsun abim yaptı çerezimi bile bunun üstüne daha birşey demedik inanır mısın bilmem yatak odası ve mutfak hariç halı+perde+koltuk takımı+ l koltuk+masasandalye 12 bin falan tutmuştu ucuza kaçtık yani alışverişlerdeki hallerini gördükçe gelip evde ağlıyordum...
Öncelikle uzun uzadıya izah ettiğiniz için teşekkür ederim :) ben kendi tarafımdaki düğünü zaten ilk kendim yaparım demistim. Hatta buradaki bayanlardan birine verdiğim cevap da neden sorduğumu belirtmiştim. Kendi tarafımdaki düğünü ben yaparım dediğim zaman yakın zamanda düğünü olan bir kuzenim saçmalama düğünü erkek yapar sen niye yapacaksın dediği için acaba benim yaptığımda mı bi gariplik var diye anlamak için bunu sorma gereği duymuştum. Dediğiniz gibi kına+düğün şeklinde yapicam. Herkes o şekilde yapmış çünkü belli ki.Bu işlerin bir standardı varmış gibi sert tepki verilmiş.
Ben çiftlerin düğün, ev bütün masrafları kendilerinin karşılaması gerektiğini düşünüyorum normalde. Ama bana garip gelmedi bu soru.
Ben iki düğün yapıp masraflarını ayrı ayrı ödeyen de gördüm; sadece erkek tarafının iki düğünü karşıladığını da. Nişanı, kınayı, düğünü komple erkek tarafına yükleyen de var, nişanı ya da kınayı ya da her ikisini üstlenen kız tarafı da. Üstelik her ikisini de yemekli ve müzikli yaparak... Hatta inanır mısınız kına yapmayan bile varHatta hiç düğün yapmayan da var. Hani herkes her şeyi aynı şekilde uyguluyor sanıp buna da şok olanlar olabilir belki.
Konu sahibi dediğim gibi bu size bağlı. Ama bence uygun olanı sizin taraftaki düğünü sizin karşılamanız. Düğün ve kınayı beraber yapan çok kişi var. Beraber istemiyorsanız kınayı evde yapın. O da ayrı bir salonda olursa hem gereksiz masraf olur hem de çekirdek ailelere çok yorgunluk olur.
Kına ve düğünü bir arada yaparım ben de nasip olursa inşallah. Belki bir gün öncesinden de evde küçük birşeyler yaparım. Yemekli, pastalı bir düğün için ne kadar ödem e yapacaksınız acaba çok merak ettim. Bilgim olması açısından soruyorumBenim de nikahım oldu düğünümde memleketler arası 17 saat olduğu için biri benim diğeri eşimin memleketinde olmak üzere 2 kere olacak
Benim memleketimde kına adı altında salon tutuldu önce eşimle gelinlikle girip sonra bindallıya geçicem yemekli pastalı olacak ve erkek kadın karışık yapılacak. Bunu damada ödetmek ne kadar mantıklı ? Çünkü standardı bi düğündür iki düğün olması bizim tercihimiz sorumlusu da biziz. Gayet uygun salonlar var bulabilirsiniz bence.
Kına ve düğünü bir arada yaparım ben de nasip olursa inşallah. Belki bir gün öncesinden de evde küçük birşeyler yaparım. Yemekli, pastalı bir düğün için ne kadar ödem e yapacaksınız acaba çok merak ettim. Bilgim olması açısından soruyorum
Kına ve düğünü bir arada yaparım ben de nasip olursa inşallah. Belki bir gün öncesinden de evde küçük birşeyler yaparım. Yemekli, pastalı bir düğün için ne kadar ödem e yapacaksınız acaba çok merak ettim. Bilgim olması açısından soruyorum
Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)
Çok şükür Allah bugünümüzü aratmasın eşimden çok birşey beklediğim yok ailesine göre kıyaslanamaz iyilikte eşim Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin amin.Tahmin edebiliyorum yaşadığınız hayal kırıklığını. Inşallah bunlara rağmen eşinizle sıkıntınız yoktur bütün bunlara değen bir yuvanız vardır. Allah gönlünüze göre versin sizin de.
Herkese iyi akşamlar hayırlı ramazanlar. Yakın zamanda nikâhım olacak inşallah. Ancak kafama da takılan bazı şeyler var. Nişanlım ayrı bir memlekette yaşıyor bense ayrı bir memlekette.. Şehirler arasında 10 saat var. Ve haliyle 2 düğün yapilacak 2 farklı şehirde. Çünkü benim sülalem, eşimiz dostumuz imkanı yok o kadar yolu gelemez. Düğünü kim yapicak beni biraz aydınlatabilir misiniz acaba? Düğünü erkek tarafı yapar öyle biliyorum ancak şu an uzaklıktan dolayı 2 düğün olacak ve bu nasıl olacak gerçekten bilmiyorum. Ben zaten ayriyetten yaşadığım yerde kına içinde mekan tutucam. Ama burdaki düğünü erkek mi karşılar yoksa ben mi onu bilmiyorum. Iki farklı şehirde düğün yapanlar özellikle beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?