Düğünüm olmadı ama soğudum. Bu hislerim geçer mi?

Miaelle

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2018
2.748
3.784
48
Son zamanlarda içime dert olan bir konuyu paylaşmak istiyorum sizlerle. İyi kötü burada herkes birbirine destek oluyor ve mantıklı yorumlar geleceğine inanıyorum,umarım. Şimdiden okuyan okumayan herkese teşekkür ederim. :KK200:

1 ay öncesine kadar İyi sayılabilecek hatta çok iyi sayılabilecek bir hayatım vardı,derdim vs yoktu fakat son zamalarda huzursuzum. Bana bir bunalma geldi ki sormayın hanımlar. Doyumsuz muyum yoksa mantıksız mıyım bilemiyorum ama bu aralar büyük bir buyran içindeyim,çöküşüm başlamış gibi hiasediyorum,içimden bütün mutluluklar gitmiş gibi. Öncelikle düğünüm henüz olmadı ama nikahım oldu. nikahın kıyılmasından itibaren eşim biraz daha bana karşı baskıcı olmaya kendini biraz salmaya başladı. Kendisi çocukluk arkadaşım yarım senedir de nişanlıyız. Nasıl anlatsam bilemiyorum geceleri takılmalar,arkadaşlarıyla karşıya geçip gezmeler,sabahlamalar,ara sıra alkol almalar ve bana bağırmalar,sesini yükseltmeler.. Değişik bir ruh haline büründü. Sanırım nikah onu biraz rahatlattı ve biz nikahtan beri her gün bu sebepler yüzünden kavga ediyoruz. Kızsam olmuyor güzellikle konuşsam olmuyor ağlasam yine olmuyor. Ne olursa olsun tamam deyip ertesi gün aynı şeyleri yaşamaktan bıktım usandım artık. Düğüne 2 hafta var. Ve ben ayrılmayı düşünüyorum ama korkuyorum,normal tepkiler vermiyor. Ve bu aralar telefon saklamaya başladı. Evlenince de böyle olmasından korkuyorum,hep böyle sorumsuz mu devam edecek. Çocuk düşünüyorum diyor ama attık hayattaki en çok istediğim şeyi bile erteliyorum çünkü bu durumdayken çocuk falan düşünemem,evladımın huysuz sorumsuz bir babası olmasını istemem. Ayrılmak istediğimi aileme söyledim; abim arkandayım ne olursa olsun diyor,annemle babam çocuk oyuncağı mı bu ayrılmak nedir diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce herşeyi gözden geçirmeli mi? Yoksa bir şans verip evlenmeli miyim? Bu arada yaşlarımız 20. O hep pohpohlanmaya alışmış birisi,annesi de öyle söylüyor,onu övüceksin pışpışlayacaksın diyor. Ben çocuk büyütmek için mi evleniyorum sanki. Çok inatçı. İstemediği birşey yaptığımda çıldırıyor ama kendisi yapınca ne olucak ki biraz anlayışlı olsana diyor. İnanın kafam çok karışık biraz uzun karışık yazdım ama müsait olan herkesten yorum bekliyorum. Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Allah aşkına 20 yaş ve evlilik yapma lutfenn nikah kiymissiniz ve sana gerçek yüzünü gösteriyor işte bence ne düğün ne çocuk asla yapma ... abin arkandaymis en azından 1 destekcin var annen ve babanada degistigini ve nasıl davrandığını anlat onlarinda gözü açılsın ...
Ya çok düşündüm ayrılmayı ama babam oyuncak mı ettin niye nikah kıydın o zaman diyip duruyor,bilmiyorum ilişkideyken böyle değildi,nişanlıykende gayet ılımlı her dediğimi yapan biriydi ben artık hatayı kendimde arıyorum ailem yüzünden,gerçekten ayrılsam etraf ne der baskısıyla beni de içlerine alıyorlar.

20 yaşında bu adamla evlenirsen, çocuk olursa belki eve bağlanır huyu düzelir diye de bir seneye kalmaz doğurursan işte o zaman görürsün hayatın nasıl bitiyor. Umarım dilerim yol yakınken dönersin.. En güzel yaşlarını doya doya yaşarsın bu adamdan kurtulup.
İşte bende bunu istemiyorum basit kanan cahil bir kız değilim olmakta istemiyorum ev çocuk güzel birşry ama bu yaşta değiş onu anladım

İyi düşün taşın, henüz tam olarak evlenmemişken bu kadar sorumsuz dediğin birine evlenince hiç katlanamazsın.Hayatın boyunca sorumsuz dediğin birini pofpoflayacak mısın? Bence hayır tahammül edemeyeceksin.Bu arada çocuğun yaptıkları da hiç ama hiç normal değil. Sonrasını da çok düşünme, daha 20 yaşındasın.Önünde koca bir hayat var.

Ya çok düşündüm ayrılmayı ama babam oyuncak mı ettin niye nikah kıydın o zaman diyip duruyor,bilmiyorum ilişkideyken böyle değildi,nişanlıykende gayet ılımlı her dediğimi yapan biriydi ben artık hatayı kendimde arıyorum ailem yüzünden,gerçekten ayrılsam etraf ne der baskısıyla beni de içlerine alıyorlar.
Hayat sizin hayatınız öyle değilmi elalem ve etraf cekmicek sizin cektiginizi bu yüzden lütfen diyorum adam size sinyaller verirken bile bile lades demeyin.. babanizda eğer bilirse damat diyeceği adamın alkol alıp durduğunu sizi kisitiladigini falan eee kızını göz göre göre vermez kendi elleriyle herhalde !!!

20 yaşında kızlarının evlenmesine ses çıkarmayan boşanmasına da ses etmesin bir zahmet.

20 yaşında bir çocukla evlenirsen büyüme sancılarına da katlanmak zorundasın.

Erkek 20 yaşında koca olamaz.Daha deli çağı yaşının gereğini yapıyor.

Sen de küçüksün acelen ne??
Deli cesareti,ilişkimiz bayağıdır var ama resmiyete dökelim diye biraz direttik. Evim çeyizim vs herşey hazır ama kararsızım aynı eve girdikten sonra ben onu her gece kapıda mı bekleyeceğim diye düşünüyorum

Henüz aynı eve girmeden gerçek yüzünü görmüşşünüz. Emin değilseniz hiç o topa girmeyin. Kaç konu var hepsinin ortak özelliği "değişir sandım" teması. Biz eşimle evlendikten 3 yıl sonra çocuk yaptık. İyice emin olmadan bu topa girmek istemedim. Çocuk istiyorum demek için çok erken. Zamanınız da kısıtlıymıs gerçi. Ama olsun. Ailenizin karşı çıkması normal. Düğün öncesi stresi olarak düşünüp size gaz vermek istemiyorlardir. Yoksa kesin ayrılmak isteseniz size karşı durmazlar bence. Biraz söylenirler ki bu anlaşılabilir.

Bir de diyorsunuz ya elalem ne der diye. Sırf konu komşu ses çıkarmasın diye, hayatını mı maf edeceksin? Dünya'ya bir kere geliyorsun.Eğer şimdiden soğudum diyorsan iyi düşün.Bu arada erkekler 27-30 yaşlarında olgunlaşıyorlar.

Acelen neydi acaba ya!
Uzun uzun yazamiycam, uçurumun kenarındasın haberin olsun. Bi şans verip evlensem mi diye düşünüyorsun ya buna da çocuk oyuncağı değil diyorum. Hayat sana ikinci bi şans vermeyebilir haberin olsun
Haklısınız hata yaptım,bende bir şans verip evlenmeyi düşünmek istemiyorum,ayrılmak istiyorum fakat ailemdeki "etraf ne der?" kaygısı bana engel oluyor.

Henüz aynı eve girmeden gerçek yüzünü görmüşşünüz. Emin değilseniz hiç o topa girmeyin. Kaç konu var hepsinin ortak özelliği "değişir sandım" teması. Biz eşimle evlendikten 3 yıl sonra çocuk yaptık. İyice emin olmadan bu topa girmek istemedim. Çocuk istiyorum demek için çok erken. Zamanınız da kısıtlıymıs gerçi. Ama olsun. Ailenizin karşı çıkması normal. Düğün öncesi stresi olarak düşünüp size gaz vermek istemiyorlardir. Yoksa kesin ayrılmak isteseniz size karşı durmazlar bence. Biraz söylenirler ki bu anlaşılabilir.
Abim istediğini yapabilirsin diyor babam davetiyeler hazır oyuncak mı sandın diyor arada kaldım eşimin ailesi iyi insanlar hiçbir zararları yok evim uzak ayrı olacak ama ben o uzak evde onun geceleri dönmesini bekleyemem.

Kafandan bebek fikrini çıkar. Zaten millet burada hata yapıyor, eşini iyice tanımadan bam diye hemen çocuk yapıyorlar çok acelesi varmış gibi.Eğer olur da düğünün olur aynı eve girersen, bebek fikrini kafandan sök at.En azından 1 yıl sabret.

Bir de diyorsunuz ya elalem ne der diye. Sırf konu komşu ses çıkarmasın diye, hayatını mı maf edeceksin? Dünya'ya bir kere geliyorsun.Eğer şimdiden soğudum diyorsan iyi düşün.Bu arada erkekler 27-30 yaşlarında olgunlaşıyorlar.
Ben demiyorum ailem davetiye dağıttık o kadar digor şimdi ne sebeple vazgeçersin çocuk oyuncağı mı bu diyor ama ben istemiyorum keşke beni anlayabilseniz ben saçma sapan bir evlilik sürdürmek istemiyorum

Back
X