• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğünüm olmadı ama soğudum. Bu hislerim geçer mi?

20 yaşındaki bir erkek ergenlik yaslarindadir. Sizde kucuksunuz.

Çok zorlanirsiniz. Nikahı yaptıktan sonrası gerçek yüzünü göstermiş.
Tamam deyin ertesi gün yine aynıysa evlendikten sonra " sanane sana hesap mi vereceğime döner.

O elalem , yarın mutsuz olduğunuzda gözünüze bakmaz. Ne derlerse desinler , onlar için hasat yakılır mi ?

Abinizi arkaniza alın ve kurtulun evlilikten.

Neden önceden nikah yaptınız ki ? Memur olup tayininiz olsa anlarım da bu çok gereksiz olmuş.

Aileler boşanmayı bırakın ciddi ilişkilerin bitmesinde bile bu tepkiyi veriyor. Tepkilerden korkup hayatınızı mahvetmeyin.
Son zamanlarda içime dert olan bir konuyu paylaşmak istiyorum sizlerle. İyi kötü burada herkes birbirine destek oluyor ve mantıklı yorumlar geleceğine inanıyorum,umarım. Şimdiden okuyan okumayan herkese teşekkür ederim. :KK200:

1 ay öncesine kadar İyi sayılabilecek hatta çok iyi sayılabilecek bir hayatım vardı,derdim vs yoktu fakat son zamalarda huzursuzum. Bana bir bunalma geldi ki sormayın hanımlar. Doyumsuz muyum yoksa mantıksız mıyım bilemiyorum ama bu aralar büyük bir buyran içindeyim,çöküşüm başlamış gibi hiasediyorum,içimden bütün mutluluklar gitmiş gibi. Öncelikle düğünüm henüz olmadı ama nikahım oldu. nikahın kıyılmasından itibaren eşim biraz daha bana karşı baskıcı olmaya kendini biraz salmaya başladı. Kendisi çocukluk arkadaşım yarım senedir de nişanlıyız. Nasıl anlatsam bilemiyorum geceleri takılmalar,arkadaşlarıyla karşıya geçip gezmeler,sabahlamalar,ara sıra alkol almalar ve bana bağırmalar,sesini yükseltmeler.. Değişik bir ruh haline büründü. Sanırım nikah onu biraz rahatlattı ve biz nikahtan beri her gün bu sebepler yüzünden kavga ediyoruz. Kızsam olmuyor güzellikle konuşsam olmuyor ağlasam yine olmuyor. Ne olursa olsun tamam deyip ertesi gün aynı şeyleri yaşamaktan bıktım usandım artık. Düğüne 2 hafta var. Ve ben ayrılmayı düşünüyorum ama korkuyorum,normal tepkiler vermiyor. Ve bu aralar telefon saklamaya başladı. Evlenince de böyle olmasından korkuyorum,hep böyle sorumsuz mu devam edecek. Çocuk düşünüyorum diyor ama attık hayattaki en çok istediğim şeyi bile erteliyorum çünkü bu durumdayken çocuk falan düşünemem,evladımın huysuz sorumsuz bir babası olmasını istemem. Ayrılmak istediğimi aileme söyledim; abim arkandayım ne olursa olsun diyor,annemle babam çocuk oyuncağı mı bu ayrılmak nedir diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce herşeyi gözden geçirmeli mi? Yoksa bir şans verip evlenmeli miyim? Bu arada yaşlarımız 20. O hep pohpohlanmaya alışmış birisi,annesi de öyle söylüyor,onu övüceksin pışpışlayacaksın diyor. Ben çocuk büyütmek için mi evleniyorum sanki. Çok inatçı. İstemediği birşey yaptığımda çıldırıyor ama kendisi yapınca ne olucak ki biraz anlayışlı olsana diyor. İnanın kafam çok karışık biraz uzun karışık yazdım ama müsait olan herkesten yorum bekliyorum. Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Aaaaaaaaaaaaaaaa
Neden nikahi erken kıydınız kiz
Ay cok üzüldüm kuzum sen cok olgun,birisisin çünkü

Yavru kedicik, imza attı diye kaplan olmuş anlaşılan.
Şuan aynı evde değilken yaşadıklarınız ön tanıtımdır.
Aileniz de arkanızda, nikah iptali gibi bir şey varsa hemen yaptırın ya da boşanın.
Şöyle bir en az 6 7 yıl sonraya kadar da yeniden evlenmeyi düşünmeyin.
20 yaş çocukluktur, çocuk diye kendinizinki büyütürsünüz, elin çocuğunu değil.

Canim kesinlikle bu hanimefendinin söylediklerini dikkate almalisin Miaelle Miaelle cok dogru konusur her zaman.

Resmen kaplan olmus suna bak yaaa ne zannediyor ki kendini onun annesinde de hata var ama ne demek oglumu pispislayacaksin pes artık yani
Nikah iptali varmi baksana arastir bi emin misin evlenmek istediğine
Aileni ikna etmen zor olmaz arkanda abin varsa halledersiniz bence zorla degil ya sonucta hayret birsey cok sasirdim

Ay şuan dikkat ettim konu açan üyeye ve sen olduğunu aklım almadı!
Canım, bu adamı niye çekeceksin ve her şeyden öte 20 yaşında hangi motivasyonla evlendin?
Maddi manevi bir şeye hiç ihtiyacın yok, senin lisansını bitirip yurtdışına mastera falan gitmen, hayatını hem kariyer hem de deneyim alanında pervasızca yaşaman gerekirken neden evlilik?
Cahil bir kadın olsan anlayacağım ama sana çok şaşırdım inan ki.
Haydi evlenmeye karar verdin de erken nikah nedir?
Ve seni bu kadar sindirmeye çalışan biriyle asla aynı eve girme, asla!
Ayrıca sana ve ailene denk biri mi nişanlın, bu da önemli.
Köprüyü geçene kadar meselesi de yapmış olabilir sana.
Oldukça varlıklı bir ailenin kızısın ve her türlü cingözler faydalanmaya da çalışabilir.

Canim kesinlikle bu hanimefendinin söylediklerini dikkate almalisin Miaelle Miaelle cok dogru konusur her zaman.

Resmen kaplan olmus suna bak yaaa ne zannediyor ki kendini onun annesinde de hata var ama ne demek oglumu pispislayacaksin pes artık yani
Nikah iptali varmi baksana arastir bi emin misin evlenmek istediğine
Aileni ikna etmen zor olmaz arkanda abin varsa halledersiniz bence zorla degil ya sonucta hayret birsey cok sasirdim
Utandım, teşekkür ederim.:KK200:

20 yaş mı.. Çocuktur o ya.
Davranışlar fena zaten..
Bence ayrılın...

Ailenize "Evet çocuk oyuncağı zannettim ama değilmiş ağır geldi, yapamayacağım." diyin. Gerekirse her dakika, her saat istemediğinizi söyleyin.
Siz de o da evlilik için hazır değilsiniz ki. Nişanlınıza da kızamıyorum yaşının getirdiği uçarı davranışlar bunlar.
20 yaşında iki gencin bırakın bebeği, birbirlerinin sorumluluğunu taşımaları bile çok zor.
Umuyorum en doğru kararı verir, mutsuz bir evcilik oyununa dahil olmazsınız.

20 yaşında bir erkekten aile babası olmasını beklemek çok zor. O yaşlarda insan kendini büyümüş her şeye yeter sanabiliyor özellikle kızlar. Ama işin aslı öyle değil. Benim o yaşlarda başlayıp çok uzun süren bir ilişkim olmuştu. Onun için bile şu an pişmanım diyebilirim ki bırak evlenmeyi. Çünkü 20 yaşında bir erkeğe ciddi ilişki baskısı oluşturmuş olmak şu an çok saçma geliyor bana. Keşke bıraksaydık da ne istiyorsa gizlemeden yapsaydı. Bu yaşlarda en mantıklısı flört etmek.

O adam du-zel-mez. Elalemi bosverin. Kimdir ya elalem kim??? Herkes kendi işine baksın. Babanız da abinizi falan düşünsün çok elalem takıyorsa.

20 yaşındasınız, evleniyorsunuz, sonra da "çocuk büyütmeye mi evlendim" diyorsunuz. Hangi çocuk? Siz daha çocuk sayılırsınız. Aceleniz ne ki? 20 yaşında koca mı olur! :olamaz:
Ben burada benim yaşımı eleştirin diye konu açmadım ki,küçük olabilirim,hata yapıyor olabilirim ama çocuk vs gereksiz ithamlar,olgun olduğumu düşünüyorum,yaşımın insanı değilim yani karşımdakine nazaran daha olgunum.

Yavru kedicik, imza attı diye kaplan olmuş anlaşılan.
Şuan aynı evde değilken yaşadıklarınız ön tanıtımdır.
Aileniz de arkanızda, nikah iptali gibi bir şey varsa hemen yaptırın ya da boşanın.
Şöyle bir en az 6 7 yıl sonraya kadar da yeniden evlenmeyi düşünmeyin.
20 yaş çocukluktur, çocuk diye kendinizinki büyütürsünüz, elin çocuğunu değil.
Ama sen benim canımsın!
Biliyorum canım biliyorum,bize denk mi kimseyi bu şekilde yargılayamam kendisi de okumuş biri. Ama demekki sadece okumak yetmiyor,erkekler evlilik için hazır olmuyorlar erken yaşta bunu anladım. Maddi çıkarı olduğunu sanmıyorum ki umarım yoktur,çünkü aramızda maddi sorun hiç geçmedi onun benden faydalanacağı bir ortam olmadı. Kendisindeki değişimi sürekli dile getirdim,sürekli söyledim ama yok kesinlikle bana mısın demiyo ertesi gün huylarına devam ediyor. Gerçekten yaşı küçük erkekle evlenilmemesi gerekirmiş. Keşke düğünde falan kıysaydım nikahı sıkışmayayım aradan çıksın diye erken kıydırdım ama hata etmişim.

Safsarisin Safsarisin canım benim. Nikah iptali ancak bir tarafın diğer tarafı kandırması sebebi ile iptal edilebilirmiş,yani şuan iptal durumum yok. Anlaşmalıya da yanaşır mı bilemiyorum,ne hayallerle kurdum evi sen biliyosun,şimdi ne düşünüyorum ki o eve girmek istemiyorum.

20 yaşında erkek daha ergendir. Evlilik için doğru bir zaman değil gibi duruyor. Ona da bir şey diyemem gezip eğlenecek yaşta evde oturacak hali yok. Bence evlilik için acele edilmiş. Kendisi de çiğ bir insan olduğunu kanıtlamış size bu süreçte. Evlenip daha fazla rezil olmaya gerek yok.

Telefon saklayan erkek aldatıyordur büyük ihtimalle. Bunu da bilin.
Bilemiyorum,telefon meselesinin üzerinde daha durmadım ama duracağım. Davranışlarını da yeni yeni gün yüzüne çıkarttı,daha önceden yoktu bu huyları.

Kızım sen ne diyorsun yaa daha 20yaşında evlilik kafayı peynir ekmekle yemişsin erken evlenmedim geç evlendim hala eski günlerimi özlüyorum keşke daha senin yaşında olsamda bekar otursam sorumluluk çok ağır erkekler sorumluluk sevmiyor herşeyi bayanlar çekiyor hele 20 yaşında olsam evliliğin e harfini aklımın kenarından geçirmezdim iyi evlen çocuk yap öyle boşanırsın çok kolay olur hayatın sanki evlenmek marifet flört edecek yaşta resmiyete dök sen bu günleri mumla arayacaksın benden söylemesi
Ağır konuşmanıza gerek yok ben yaptığım hatanın farkındayım. Uzun zamandır süren bir ilişkiydi malesef bende buna kandım,çok iyi tanıdım sandım ama yanılmışım demekki bir insan 2 ayda nasıl değişir ben bunu çok net gördüm ama ailemi ikna edemiyorum.

Aileme gerekçeleri söyledin mi peki ? Eğer söylediysen ve kabul etmiyorlarsa görünce kayınvalide kim anlayışlı insanlarsa eşine 'deki ben bu konuyu onlarla konusucam
Ailen bilmiyorsa gerekçeleri ailene anlat !
Ailesi çok anlayışlı insanlar onlarla ilgili bir problemim yok annesini bize davet edip annemle konuşucam ikisine de orda söylemeyi düşünüyorum gerekçelerimi

20 yaşındaki bir erkek ergenlik yaslarindadir. Sizde kucuksunuz.

Çok zorlanirsiniz. Nikahı yaptıktan sonrası gerçek yüzünü göstermiş.
Tamam deyin ertesi gün yine aynıysa evlendikten sonra " sanane sana hesap mi vereceğime döner.

O elalem , yarın mutsuz olduğunuzda gözünüze bakmaz. Ne derlerse desinler , onlar için hasat yakılır mi ?

Abinizi arkaniza alın ve kurtulun evlilikten.

Neden önceden nikah yaptınız ki ? Memur olup tayininiz olsa anlarım da bu çok gereksiz olmuş.
Ben nikahı aradan çıksın sıkışmayayım diye yaptım. Ki düğün de istemiyordum ailelerimizin zoruyla yapıyoruz. Abim neye karar veriyorsan o olsun dedi iyi düşün ben hallederim dedi. Tek sığınağım abim zaten.

20 yaşında bir erkekten aile babası olmasını beklemek çok zor. O yaşlarda insan kendini büyümüş her şeye yeter sanabiliyor özellikle kızlar. Ama işin aslı öyle değil. Benim o yaşlarda başlayıp çok uzun süren bir ilişkim olmuştu. Onun için bile şu an pişmanım diyebilirim ki bırak evlenmeyi. Çünkü 20 yaşında bir erkeğe ciddi ilişki baskısı oluşturmuş olmak şu an çok saçma geliyor bana. Keşke bıraksaydık da ne istiyorsa gizlemeden yapsaydı. Bu yaşlarda en mantıklısı flört etmek.
Nikahı resmiyeti o zamanların büyüsüyle kendisi istedi. Hatta kendisi teklif etti,ilişkimizi ailelerimiz zaten biliyordu hatta onlarda erken dedi biz kendimiz direttik

Ailenize "Evet çocuk oyuncağı zannettim ama değilmiş ağır geldi, yapamayacağım." diyin. Gerekirse her dakika, her saat istemediğinizi söyleyin.
Siz de o da evlilik için hazır değilsiniz ki. Nişanlınıza da kızamıyorum yaşının getirdiği uçarı davranışlar bunlar.
20 yaşında iki gencin bırakın bebeği, birbirlerinin sorumluluğunu taşımaları bile çok zor.
Umuyorum en doğru kararı verir, mutsuz bir evcilik oyununa dahil olmazsınız.
Babam çok katı da abim yumuşak. Abimi ikna edebilirim diye düşünüyorum inşallah da ederim

Ay şuan dikkat ettim konu açan üyeye ve sen olduğunu aklım almadı!
Canım, bu adamı niye çekeceksin ve her şeyden öte 20 yaşında hangi motivasyonla evlendin?
Maddi manevi bir şeye hiç ihtiyacın yok, senin lisansını bitirip yurtdışına mastera falan gitmen, hayatını hem kariyer hem de deneyim alanında pervasızca yaşaman gerekirken neden evlilik?
Cahil bir kadın olsan anlayacağım ama sana çok şaşırdım inan ki.
Haydi evlenmeye karar verdin de erken nikah nedir?
Ve seni bu kadar sindirmeye çalışan biriyle asla aynı eve girme, asla!
Ayrıca sana ve ailene denk biri mi nişanlın, bu da önemli.
Köprüyü geçene kadar meselesi de yapmış olabilir sana.
Oldukça varlıklı bir ailenin kızısın ve her türlü cingözler faydalanmaya da çalışabilir.
Canım abimde genelinde böyle diyor.
Yurdışı imkanım eğitim imkanım herşeyim var o da şaşırıyor,çünkü o benim yaşlarımdayken yıllarca yurdışında kalmış hayatını yaşamış bir insan. Yani o da keşfetmemi istiyor. Sanırım ben çok erken karar verdim evlilik için. Babamda geri döndüremiyor beni malesef,bir anlık sinirle parladım sanıyorlar. İçimde tuttuklarımı bir abim biliyor,abimde iyi düşün bırak diyor.

Kuzum oğlanın m
Canım abimde genelinde böyle diyor.
Yurdışı imkanım eğitim imkanım herşeyim var o da şaşırıyor,çünkü o benim yaşlarımdayken yıllarca yurdışında kalmış hayatını yaşamış bir insan. Yani o da keşfetmemi istiyor. Sanırım ben çok erken karar verdim evlilik için. Babamda geri döndüremiyor beni malesef,bir anlık sinirle parladım sanıyorlar. İçimde tuttuklarımı bir abim biliyor,abimde iyi düşün bırak diyor.

Hayatim abinin az.murekkep yalamisligi yok kesinlikle cok hakli dikkate almalisin soylediklerini gormus gecmis bu yaslardan bu yillardan sonucta..
Eyvah eyvah bakalim baba ne dicek sen kesin karar verdin mi ??? Napcan
Zaten ayni eve dugunden sonra girceksiniz sanırım

Son zamanlarda içime dert olan bir konuyu paylaşmak istiyorum sizlerle. İyi kötü burada herkes birbirine destek oluyor ve mantıklı yorumlar geleceğine inanıyorum,umarım. Şimdiden okuyan okumayan herkese teşekkür ederim. :KK200:

1 ay öncesine kadar İyi sayılabilecek hatta çok iyi sayılabilecek bir hayatım vardı,derdim vs yoktu fakat son zamalarda huzursuzum. Bana bir bunalma geldi ki sormayın hanımlar. Doyumsuz muyum yoksa mantıksız mıyım bilemiyorum ama bu aralar büyük bir buyran içindeyim,çöküşüm başlamış gibi hiasediyorum,içimden bütün mutluluklar gitmiş gibi. Öncelikle düğünüm henüz olmadı ama nikahım oldu. nikahın kıyılmasından itibaren eşim biraz daha bana karşı baskıcı olmaya kendini biraz salmaya başladı. Kendisi çocukluk arkadaşım yarım senedir de nişanlıyız. Nasıl anlatsam bilemiyorum geceleri takılmalar,arkadaşlarıyla karşıya geçip gezmeler,sabahlamalar,ara sıra alkol almalar ve bana bağırmalar,sesini yükseltmeler.. Değişik bir ruh haline büründü. Sanırım nikah onu biraz rahatlattı ve biz nikahtan beri her gün bu sebepler yüzünden kavga ediyoruz. Kızsam olmuyor güzellikle konuşsam olmuyor ağlasam yine olmuyor. Ne olursa olsun tamam deyip ertesi gün aynı şeyleri yaşamaktan bıktım usandım artık. Düğüne 2 hafta var. Ve ben ayrılmayı düşünüyorum ama korkuyorum,normal tepkiler vermiyor. Ve bu aralar telefon saklamaya başladı. Evlenince de böyle olmasından korkuyorum,hep böyle sorumsuz mu devam edecek. Çocuk düşünüyorum diyor ama attık hayattaki en çok istediğim şeyi bile erteliyorum çünkü bu durumdayken çocuk falan düşünemem,evladımın huysuz sorumsuz bir babası olmasını istemem. Ayrılmak istediğimi aileme söyledim; abim arkandayım ne olursa olsun diyor,annemle babam çocuk oyuncağı mı bu ayrılmak nedir diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Sizce herşeyi gözden geçirmeli mi? Yoksa bir şans verip evlenmeli miyim? Bu arada yaşlarımız 20. O hep pohpohlanmaya alışmış birisi,annesi de öyle söylüyor,onu övüceksin pışpışlayacaksın diyor. Ben çocuk büyütmek için mi evleniyorum sanki. Çok inatçı. İstemediği birşey yaptığımda çıldırıyor ama kendisi yapınca ne olucak ki biraz anlayışlı olsana diyor. İnanın kafam çok karışık biraz uzun karışık yazdım ama müsait olan herkesten yorum bekliyorum. Vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Arkasında onu pışpışlayan bir anne oldukça o adam 40 yaşına da gelse asla sorumluluk sahibi biri olamaz.
Evlenirsen çok yorar bu adam seni. Yol yakınken dön diyorum ben.

Back
X