Düğünümü kendim yaptım, girmesinler havaya...

Eski konu ama alınacak çok dersler var buradan
elini cebine attıracaksın bir erkeğe attırmazsan sonuç hüsran birde gelinliği kadınların aldığını okuduğumda çok sinir oluyorum bu sorumlulu erkek yüklenemiyecekse beklensin acele gerek yok ama bu konuda erkeğin kişiliksiz oluşu aşkı ve evlenme niyetinde olan konu sahibiyi tiksindiriyor ve sonra noktalanıyor
Kim hortlattırıyor bu eski konuları yaaa

Eski konu ama alınacak çok dersler var buradan
elini cebine attıracaksın bir erkeğe attırmazsan sonuç hüsran birde gelinliği kadınların aldığını okuduğumda çok sinir oluyorum bu sorumlulu erkek yüklenemiyecekse beklensin acele gerek yok ama bu konuda erkeğin kişiliksiz oluşu aşkı ve evlenme niyetinde olan konu sahibiyi tiksindiriyor ve sonra noktalanıyor
Ema,
Evliyim esimde masraftan kacınmadı bu hayyatta 1 kere evlncm dedi bastırdı parayı.ver öyle adamlar neyse konusursam banı yiyecem sonrs.

Aaa resmen rezil karsi taraf yaa yapmayuin yaa siz paranizu neden harviyosunuz gerci bir sene olmus konu acali ama ..

3000 tlyi nasıl gönderiyor ailesine biriktirdiğin para senin hesabında değilmi yorumları okumadım belki yazmışsındır ama kusura bakma

hem ailelerden birşey beklemiyorum diyorsun hemde bu durumu yavaştan yavaştankabullenemiyorsun. bir bakmışsın ki patlamış içinde birikenler sonra buraya ben ne fedakarlıklar yaptım kıymet bilen yok diye yazarsın. o yüzden herkes kendi görevini üstlenmeli diyorum ama senin için artık çok geç gibi geldi bana. sen baştan kabul etmişsin herkesin görevini şimdi yok ben kaldıramıyorum desen tatsızlık olacak. en iyisi sus ve sana bir yardım geliyorsa kabul et. bu arada düğünü aileler yapacak diyorsun buda bir yardım takılarıda verecekler se oda yardım e sana eşya kalıyor cnm. ha çiçek çikolata aldım diyorsun bu belki olabilir bende kendi çikolatamı tepsimi kendim aldım ama farklı şehirdeydik yol uzun olunca karşı taraf benim memleketi bilmeyince ben hazırlattım koydum bir yere onlar uğradılar aldılar parası teklif edildi eşimden almadım. sonra onun ailesinin bohça adeti yoktu benim ailemde pek kıymetlidir bu tip şeyler nişandan sonra eşimin memlekete geldim aile bireylerime bohça hazırladım kv. adına kadıncağız bilmiyor ne yapayım yarıdan fazla parasını da ben verdim. ilk başlarda kafama takılmıştı ama sonra düşünüyorumda düğün dönemi böyle şeyleri herkes yaşayabilir huzur aile ilişkileri daha önemli. sende buna önem ver.

Umarım barışmak gibi bir hata yapmamışsin dir. ..
hay maşallah :KK48: yok canım barışmadım. başka bi şehre taşındım, ara ara konuştuk, bir ara tamam sen ne dersen o olsun dedi ama çok geç kalınmış bir mesajdı. bi cevap bile verme gereğinde hissetmedim kendimi.
olmayınca olmuyo bazi şeyler, ben bu sınırı fazlasıyla zorladım zaten. iyi dileklerin için sağol canım, çok sağol:KK68:

3000 tlyi nasıl gönderiyor ailesine biriktirdiğin para senin hesabında değilmi yorumları okumadım belki yazmışsındır ama kusura bakma
benden habersiz göndermedi. bana söyledi bende kabul ettim. şimdi diyeceksin ki neden kabul ettin.. Ne bilim boşta duran bekleyen bi param vardı. nişanlım zor durumda kalmasın, mutlu olsun istedim. düşünceli, anlayışlı bir gelin olmak istedim, benim nişanlım ailemi de düşünüyor parasını bile esirgemiyor desin istedim. Öle saçma sapan düşüncelere kapıldım yani anlayacağin. gerçi nişan attığımda aldım o parayı.

Sizlere anlatacağım bu konuyu, kimseye açamıyorum. Düğün hazırlığı içindeyim. Nasip olursa önümüzdeki yazı bekliyorum. Sizi biraz para hesabına boğucam, şimdiden kusura bakmayın.
Ben 2 sene boyunca ayda 1.000 TL bir kenara koydum. Şimdi o parayı düğün zamanı kullanıcam. Nişanlım ise araba aldığı için bu paraya katkı yapamıyor. Sadece 5.000 TL katkısı olacak. Çünkü şuan kredi ödüyor. Arabayı da sıfır aldı.O da ayda 1000 TL den fazla arabaya ödüyor. (Arabada benim de payım olacak, buraya kısa bir not düşüyorum, zira sayfalarda defalarca açıkladım)
İlk başlarda bu durumu kabullenemedim, olmaz dedim. Ancak bu seferde, biriktirdiğim parayı düğüne harcayalım, evlendikten sonra arabayı alalım dedi. Baktım aynı hesap olacak, iyi madem dedim arabayı alsın. Uzun lafın kısası kendi düğünümü kendim yapıyorum kızlar. Ama içime sinmiyor bir türlü. Çok mu paragöz davranıyorum böyle şeyleri hiç düşünmeden para hesabı yapmamalı mıyım, yoksa çok mu safım, erkek tarafının görevini kendim üstleniyorum?
Söz yapıldı, tüm söz masraflarını ben karşıladım bir nebze. Çikolatam, çiçeğim herşey o paradan alındı. Ailesi oğlunun ödediğini zannediyor tabi. Bende utancımdan, gururumdan söyleyemedim aileme, paylaşamadım bu durumu. Ailesi 2 tane bilezik taktı, masrafları o işte. gelinlik, damatlık vs. bütün masraflar o biriken paradan yapılacak.
Bir de o biriken paradan 3000 TL ailesine gönderdi, ihtiyaçları varmış. Ailem zaten altın alacak bize dedi, ses etmedim.
2 düğünüm olacak. Her iki tarafta. Ailelerimiz kendi tarafındaki düğünü karşılayacak. Eşya almayacaklarmış onun yerine altın alacaklarmış ama ne kadar olur bilemiyorum. Aslında ne kendi ailemden ne de onun ailesinden bir şey beklemiyorum. Çalışıyoruz, kendimiz yaparız. Ama sanki bir gelin olarak, üzerime çok fazla yük aldım gibi geliyor. Kafam çok karışık anlayacağınız.:44:
Seneye dugunden sonra buraya konu acarsin. Dugunumu bile kendim yaptim ama iyilige gecmedi diye... Sana bizim buralarin meshur fikrasini anlatayim.. adamin birinin bir atı varmis. Konu komsu vermis adama bedavadan.. gun gelmis bu at hastalanmis.. adam, ya ne yapayim hastalanirsa ölsün gebersin , para mi verdim demis.. gunler gecmis at ölmüs. Adam calismis cabalamis para biriktirmis ve kendine yeni bir at almis. Gun gelmis at hastalanmis.. adam kasabaya kosmus, sehre kosmus.. en Iyi veterinerleri getirmis.. bir deste para saydim Ben bu ata demis... Yani ki burdan alacagin mesaji almissindir umarim.. haaa bu arada, Ben de bedavaya giden gelinlerdenim.. evimdeki esyalar hep benim paramla alindi. Kayinvalidemlerin benim evimde cay kasiklari bile Yok. sonuc: pismanim....

hem ailelerden birşey beklemiyorum diyorsun hemde bu durumu yavaştan yavaştankabullenemiyorsun. bir bakmışsın ki patlamış içinde birikenler sonra buraya ben ne fedakarlıklar yaptım kıymet bilen yok diye yazarsın. o yüzden herkes kendi görevini üstlenmeli diyorum ama senin için artık çok geç gibi geldi bana. sen baştan kabul etmişsin herkesin görevini şimdi yok ben kaldıramıyorum desen tatsızlık olacak. en iyisi sus ve sana bir yardım geliyorsa kabul et. bu arada düğünü aileler yapacak diyorsun buda bir yardım takılarıda verecekler se oda yardım e sana eşya kalıyor cnm. ha çiçek çikolata aldım diyorsun bu belki olabilir bende kendi çikolatamı tepsimi kendim aldım ama farklı şehirdeydik yol uzun olunca karşı taraf benim memleketi bilmeyince ben hazırlattım koydum bir yere onlar uğradılar aldılar parası teklif edildi eşimden almadım. sonra onun ailesinin bohça adeti yoktu benim ailemde pek kıymetlidir bu tip şeyler nişandan sonra eşimin memlekete geldim aile bireylerime bohça hazırladım kv. adına kadıncağız bilmiyor ne yapayım yarıdan fazla parasını da ben verdim. ilk başlarda kafama takılmıştı ama sonra düşünüyorumda düğün dönemi böyle şeyleri herkes yaşayabilir huzur aile ilişkileri daha önemli. sende buna önem ver.

aynen bende aylarca çiçeği çikolatayı kendi paramdan yaptırdım diye konuşup durdum zaten. hoş değil ama insanın içi soğumuyor başka türlü. çiçek çikolata işi de, onların uzak mesafeden gelmesinden kaynaklandı. şehri bilmiyorum dolanmayalım dedi. Ama yanlışmış. Kız istemeye geliyor, dolanacak tabiki..
herkesin düğünden nişandan evlilikten beklentileri farklıdır. benim beklentilerim onlara biraz fazla geldi. maddi anlamda değil, manevi anlamda fazla geldi.. zira maddi anlamda denktik. davul bile dengi dengine diye boşuna söylemiyorlar..
haa bu arada ben nişanı attım zaten

Seneye dugunden sonra buraya konu acarsin. Dugunumu bile kendim yaptim ama iyilige gecmedi diye... Sana bizim buralarin meshur fikrasini anlatayim.. adamin birinin bir atı varmis. Konu komsu vermis adama bedavadan.. gun gelmis bu at hastalanmis.. adam, ya ne yapayim hastalanirsa ölsün gebersin , para mi verdim demis.. gunler gecmis at ölmüs. Adam calismis cabalamis para biriktirmis ve kendine yeni bir at almis. Gun gelmis at hastalanmis.. adam kasabaya kosmus, sehre kosmus.. en Iyi veterinerleri getirmis.. bir deste para saydim Ben bu ata demis... Yani ki burdan alacagin mesaji almissindir umarim.. haaa bu arada, Ben de bedavaya giden gelinlerdenim.. evimdeki esyalar hep benim paramla alindi. Kayinvalidemlerin benim evimde cay kasiklari bile Yok. sonuc: pismanim....

yok ben nişanı attım zaten.. sayfa kaçtı hatırlamıyorum, yazmıştım bi yerlere.. ama bana da iyi bi ders oldu

yok ben nişanı attım zaten.. sayfa kaçtı hatırlamıyorum, yazmıştım bi yerlere.. ama bana da iyi bi ders oldu
sayfanın bi başını okudum bi sonunu hakkınızda hayırlısı olmuştur umarım..

açıkçası benzer bi durum bikaç sene içinde benimde başıma gelicek tırsıyorum biraz o_O

Ya Konya da hem altın hem üzerlerine düşen eşyayı yapıyorlar(Kız ve erkek 2 yeğenim evlendi eşyaları ortaklaşa yaptılar)

Ya konu uzerinden gecmis neredeyse 1 sene.Konu sahibesi hayatında yeni bir sayfa açmış hala niye bu konuyu hortlatıyorlar anlamıyorum.Minnos26 hazır topikteyken sende sana ömür boyu mutlu olabileceğin ruh eşini bulmanı temenni ederim.Herkesin hayatında zor zamanlardan geçtiği bir dönem oluyor, sende ucuz kurtulmuşsun böyle bir adamdan.Allah senin gibi düşünceli bir insan evladı çıkarsın karşına :KK39:

canım ne kadarlık bir ilişki??
bir de senin ailen demiyor mu maaşı ne yapıyorsun diye?
bu fikir nasıl ortaya atıldı?

canım nişan atmışsın ama merak ettim sorularımı yine de yanıtlarsan
hayırlısı olsun canm
neden bitti ??

Konu sahibi ne yalan soylim ilk sayfayi okuyunca yeni konu sandim cok coook uzuldum neler neler yazcaktim ama son sayfayu okuyunca rahatladim. İyi ki ayrilmissin canim. Para yuzunden degil sadece, yazdiklarindan anladigim kadariyla sen sevdigine cok fedakar cok comert birisin. Sevince para pul gozunde olmuyor. Boyle insanlarin karsisina ayni karakterde insanlar cikmayinca harcaniyorlar, kullaniliyorlar malesef. Ama olsun, varsin giden para olsun.o yerine gelir. Daha kotusu olmamis ya o adamla evlilik gibi.. Allah yolunu acik etsin.

Back
X