Dukan Diyeti ile 21 Mart'a hedef 5 kilo !

etateta , öncelikle bebek duası iççin kocaman bi AMİİN diyorum.
tavsiyen çok iyi aslında dukandan daha kolay beni yormaz ama şimdiye kadar diyet yapıpta sonuç aldığım tek program bu dukan sadık kalmak istiyorum hem beni sorunum yag fazlalığı ölçtürmüştüm bi kez çunku dukanı kendime uyarlarsam eğer tabi yanlış duşunmuyorsam... proteinle beslenip spor yaptığımızda yag gidiyor kas geliyor bendede olması gereken bu çünkü yag var kas yok mesela kollarım filn çok gücsüzdür. hem en çabuk sonuç alınan formul dukan insanı motibve ediyo... az yemege gelince kahretsinki bu böyle hep böyle oldu ben hep az yerim ama akşam oluncaa nevrim döner hep bişiler yemek isterim kocamda eve gelince oda maaşallh iştahlı gece gece yaptığımız irmik helvalarını hamur kızartmalarını hiiç unutmam yani heralde bünyeyi ters alıştırmışm ben :D ama dediğini yapıcam tek başımada olsa gunduzleri yemegi biraz arttırıcam. hareketleri ve suyuda arttırırsam tam olacak. şubat 15 e kadar vermeliyim bu 4 kiloyu tok karna tartılıcam hep tokken 45 istiyorum zaten 2 kilosu göbekte diğer 2si pazularda :D sanırım 15 şubatta tayinim çıkıyor benm istanbula atamam olduda istanbula gitmeden zayıflamalıyım çunku ailem istanbulda annmin yanında hayatta diyet yapamam. hem orda zayıflarsam dedikodu yapar akrabalarım kocasını özluyoda ondan eridi diye...
bebegide işte kocamla tekrar biraraya geleceğimz gune kadar erteleyeceiz ya onun tayini cıkacak temmuzda istanbula gelecek ya benim adaylıgım bitecek önumuzdeki yıl ocak gibi çalışmalara başlayacaz...bunlar kederli konular..
yaniii benim şu bir ayda vermem lazım dört kilo buraya yazmaya başlayınca dahada hırslandım dün bi paket çikolatalı gofreti yedi bitirdi önümdeee bi tane bile yemedm okadr ısrar ettide oruçlu olsam bu kadar inat etmezmişim... şimdide evde biraz spor yapiiimm sabah az yedim ama öğlen tavuk yicemm akşamada balıık :D
hepimizee alllah sonsuz azim versinnnn bideee hepimize kolay gelsin

yaa :30: dukan amca beni sevmiyo ona göre 48,900 ideal zaten ben evlenince bi kaç ay içinde 48 den 55 e çıktım hemen dukan testi yapıp 3 ay kadar bi sürede geri 48 oldum
şimdi 45 olmak istiyorum işti nedeninide söylemiştim bebek düşünüyoruz ama önumuzdeki yıl ozamana kadar 3-4 kilo daha verirsem doğumda ladığım kilolar beni zorlamayacak hem kolumda yanık var kilo alınca problem oluyo gerginkil yapıoyo hemde zaten 1,51 cm bişiyiim şuan sıkıntı diil ama tokarlak bişi olunca geri dönuşu zor olmasın istiyorum bu yüzden 4 kilo daha vermek istiyorum ama bunu tavsiye etmiyo dukan amca.
ama değilmi geçerli sebeplerim var yoksa 0 beden peşinde koşan yetmelerden diilim vallahi. herkezde kalp şeker vb ırsi olur yaa bizdede göbek ırsi sanırım :D annemde zayıftır ama kocaman bi göbegi var öyle kalmaktan korkuyorum. bu yüzden herşey. hem zaten ufaktefek oldugumuz için bizde alan dar ne yapsın kilocuklar orda toparlanıveriyo :D

Hayatım, dukan amca seni sevdiği için 48,900 dedi..:32: tabii anketteki soruları doğru cevapladığın sürece..:34: Hayatın boyunca başına gelen en ufak ayrıntılar önemlidir dukan için. Sen 45 olmayı istemiş olabilirsin, sana göre geçerli nedenler da olabilir.. ama yanlıştır demek..:20: çünkü dukan hesaplaması gerçekten çok ayrıntılı ve gerçekçidir. Öbür taraftan internette güçlendirmede hatta korumada iken zayıflayan bir sürü örnek var. Bebek gelene kadar koskoca bir yıl var sonuçta..:nazar: Belki sen de onlardan biri olabilirsin..:34:

tesekkur ederim ayda cigim isim konusunda(bak eda teyze demiyom artik alistim ,hemde sen teyze olamayacak kadar gencsin sekerim :34:)bende seviyorum ismimi heme farkli oldugu icin hemde isabel guzel bir isim bencede.sevgili annem sagolsun,hemde burda yabancilik cekmiyorum soyadimda yabanci oldugundan beni kendilerinden saniyorlar,konusmadigim surece :9:ayy kiz zaten soylemede kkimseye biz diger taraftaki cenesi dusukler burayi sirf laflayalim diye actik.evet hem yaris olsun hemde konuici konudisi herseyi rahatca konusalim diye:32:zira diger tarafta konu disiyiz diye epeyce uyari almistik:9:vallada umutsuz ev kadini modundayiz ama ben artik umutlu bir ev kadini hatta umutlu bir calisan kadin olmak istiyorum :27:
bu arada sen face kullaniyorsan ekleyelim birbirimizi biz diger kizlar gorduk birbirimizi gormediklerimize karsida merak var tabiki:34:

Evet ismini çoook beğendim, Isabel!!:16::nazar: Annene benden selam gönder!:3:Yok yaa eda teyze de eda nine de diyebilirsiniz.. hiç sorun değil..ben kendimi biliyorum nasıl olsa.:1: Bak bugün salondaki oryantal programa katıldım.. oradaki en genç olan benimdi..:53: düşün artık.. kısss ne o fransızcayı sökemedin mi henüz?:27: eeee nomaldır.. 24 saat burdasın yahu.. çeneni kocanla daha fazla çalsana..:1: ama bizi de unutma haaa:32: ne iyi ettin de burayı başlattın yahu!!:46:siz uyarı aldığınız günler yoktum yoksa kesin bende alırdım meraketme:60:Yaaa ben şu "umutsuz ev kadınlar" tercümesine gıcıkım aslında..:51: umutsuz değil ki o.. dizideki anlam daha çok pervasız, korkusuz, cesur, umursamaz hatta maceraperst anlımına gelir.. Umutsuz çok negatif geliyor bana..:19:Neyse çalışan kadın mı olmak istiyorsun kuzum... Ay dur bebek nolacak?:53: Boş ver kocan çalışsın sen en iyisi full time anne ol.:nazar::nazar: Tü tü tü inşallllaaah tez zamanda:nazar::nazar::nazar: Yok face'ım yok benim.. Yaa çok problem oluyor..:53: yok beni niye eklemedin alçak.. yok beni niye kabul etmedin şerefsiz..:1: Amaaaan öyle free takılıyom ben artık..:32:

Yeni hobin hayırlı olsun canım!:16: Artık tek taşla iki kuş vurusun..hem eğlenirsin hem zayıflarsın!:8:
Sabah yediğin o şeyleri gözüm hiç ama hiç tutmadı:20::1: Kara soğan da neymiş?:53:
Kızlar, hani hep içtiğimiz yeşil şişeli soda var ya.. işte o her zaman tansiyonu düşürür. Karbonat ta soda, demek aynı etki yaratır.:34: Dikkat et bence
Kara soğan :) canım benim cidden dukandan önce soğanla alakam olmadığı için soğan isimlerini de bilmem yani bi yeşil soğan var bir kış soğanı birde kara soğan işte şu mor olan mor soğanmı yazsaydım:17: onun vitamini daha fazla olurmuş ondan onu aldım bu hafta ama bu soğan olayını benim bir şekilde aşmam lazım ya terim kokmaya başladı... Birde yazınca az yiyormuşum gibi oluyor ama miktarlarını fazla tutuyorum birkaç arkadaş gibi bu kahvaltı olayı beni de çok açmıyor onun yerine ben öğlen yemeyi seviyorum mesai olduğu için odayı kokutmayacak türden şeyler yemem lazım, yumurta çok tüketemem cildim kabarıyor hemen, et desen tavuk severim kırmızı et fazla yemem ama dukanla zorluyorum kendimi balık e burası Isparta taze geldiği zaman babamın tanıdığı var biz demesekte getirir (gölcüklüyüm ben esasında balıktan anlarım, burda bulunan balıklar açmıyor beni kültür veya tatlı su balığı her ne kadar akdeniz olsada balık haftada bir gelir, şoklanmış veya donmuşu da yemem illa gözünde feri solungacında kanı görecemmmmmm) akşamları yemeye çalışıyorum ama benim rutinim böyle yapamıyorum fazla yedimmi midem bi hoş oluyor.

Anammm basıldık :27:
Hoş geldin :3:

Burası iyi valla :24::24::24:
Herkes istediği gibi konuşuyor...Ohhh ne rahat :9:...

Bugün cuma olduğundan kimseler yok galiba:50:..
Zeynep'in sesi çıkmaz oldu, girmiyor eskisi gibi, acaba bi sorun mu var :26:
Çiğdem de kayıp..Ama o genelde 22den sonra yazıyor :1:

Kayıp değilim gülüm ya mide bulantısı baş dönmesi ve baygınlık şikayetinde bulununca aile başıma üşüştü, bilgisayar yasaklandı neymiş okulda çok başında duruyormuşum yetermiş tez mez bir yere kadarmış pehhhhh. Ben ara ara oğlanın tabletinden girip okudum yazdıklarınızı ama yazamadım. Şimdicik kendime geldim. Karbonat olayını kızlar çok dikkatli olun yoksa bir müdehale şart oluyor beni bilen bilir yaptığım kaçamak sayısı 3 oldu ilk ikisini yazdım ama üçüncü sağlık sorunsalı istem dışı oldu...
eee ben geldim nerdesinizzzzzz

Yediklerimi yazayım bari,
Gece: ? şişe serum :)))) (ayıldığımda kaçalım modundaydım kızlar tansiyon ve migren için yapıldı diyetle alakası yok yani ona bağlanacak bir durum da yok ben ağır migren nöbetlerinde yiyorum hep bunu yani don't panic)
Sabah: Krep, yumurta, çay, peynir, dukanella lı tıka basa kahvaltı eşim zoruyla artık tepeme çıkıp çubukla socacaktı mideme o derece yani
Öğlen: Bir kupa yeşil çay (çok toktum kızlar yiyecek halim yoktu)
Akşam: Tavuk haşlama, baharat, yoğurt, kücük bir dilim tramisu, dukanella, labne, peynir
Şuan: Nescafe

Yeşil çay eksikliyim bugün ama içim istemedi, nöbet arkası tetikleyenler çok yenildi bugün peynir gibi yani... Ya midem ağzına kadar dolu ama hala açlık hissi var bu gece uzun olacak besbelli

Ve birde çok yakın en yakın hiper yakın arkadaşım hamile kendiminmiş kadar çok sevindim bugün Allah isteyen arkadaşlarımın, hayırlı zamanlarında karınlarına o minicik canları kondursun inşallahhhhh

senin sicak su ile ilgili onerinden sonra bugun facebookta bir arkadas paylasmis dikkatimi cekti okudum..sizinlede paylasmak istedim.bundan sonra suyu kaynar icecegim :9:

ÇİNLİLER NİYE SICAK SU İÇER?

Çine gitmiş olanlar iyi bilir, özellikle yaşlı Çinliler yanlarında sürekli bardak tipi termoslarda sıcak su, çay taşırlar. Kışın soğuk günlerde, hatta bunaltıcı yaz sıcaklarında bile hep sıcak su içerler. Çin restoranlarına gittiğinizde de masanıza ilk gelen bu hafif çayımsı sıcak su’dur. Peki Çinliler neden sürekli sıcak su içer? Vücudumuz için gerekli olan şeylerin %99′unu midemiz sayesinde alıyoruz. Yediklerimiz bizi fiziksel ve ruhsal olarak o kadar çok etkiliyor ki acı yememiz bizi daha agresif, tatlı yememiz ise bizi daha mutlu yapıyor. Hatta bu yüzden bilim adamları midemiz için 2.ci beynimiz diyorlar.

Midemize en iyi gelen şey ise sıcak su. Peki sıcak su bizim için neden iyi? İşte binlerce yıldır bunun farkında olan Çinliler de her fırsatta sıcak su içiyor. Midemiz vücudumuzun için bir nevi “fırın” işlevi görüyor. Midemiz yediklerimizi bakteri ve enzimlerle eritmek için ilk önce uygun ısıya getiriyor, yani tekrar ısıtıyor. Soğuk su içmek ise midemizin daha fazla enerji harcamasına neden oluyor. Ve yanında alınan diğer besinlerin sindirimini de zorlaştırıyor. Özellikle yağlar soğuk suda çok daha zor çözünüyor. Çinliler ise yemekten önce ve sonra sıcak su içerek midelerinin extra efor sarfetmesini engelliyor. Çinliler soğuk içecekler içtiğiniz veya soğuk besinler yediğiniz zaman içsel organların daha fazla büzüldüğüne, mevcut problemleri daha da kötüleştirdiğine inanıyor.

Yağlı bir tavayı soğuk suda yıkamaya çalışın. Yağlar donar ve yapışır. Ama aynı tavayı SICAK suda yıkarsanız, yağı çözer ve uzaklaştırır. Bedenimiz yağları içerir. Sıcak su sistemimizi temizler.

SICAK SUYUN Faydaları :

1 – Bedenin doğal serinletme sistemini çalıştırır. Bu kan dolaşımında artışa neden olur.
2 – ıç organları ve kaburga kafesinin etrafındaki kasları gevşetir,daha derin nefes almanızı sağlar.
3 – Mide asidi etkilerini rahatlatır ve asit reflu semptomlarını rahatlatır.
4 – Sulanmayı ve besinlerin emilimini artırarak sindirime yardımcı olur.
5 – Kabızlığı giderir.
6 – Kilo verme : yemeklerden yarım saat önce içilen sıcak su iştahı azaltır ve kilo vermeyi hızlandırır. Nefes tekniği ilebirleştirilirse, yağ yakmak için hiper – oksijenlenme sağlar.
7 – Soğuk algınlığı, gripin süresini kısaltır, zatürreyi önler.

NE KADAR ıÇMELı? NE KADAR SICAK OLMALI? NE KADAR SIK ıÇMELı Günce 3 kez 1 fincan için, kahve sıcaklığında. Daha fazlası daha iyidir. Denemeye ne dersiniz? Sabah kalktığınızda siz de güne sıcak su içerek başlamayı deneyin ve vücudunuzun nasıl tepki verdiğini kendiniz deneyimleyin. Eğer sıcak suyun tadı hoşunuza gitmiyorsa İçine biraz zencefil, limon, portakal yada kivi dilimi katarak suyunuzu tadlandırabilirsiniz. Yada direkt Çin usülü yeşil çay içebilirsiniz.:7:

İvettt!!:46:Ben de okudum bunu geçenlerde.. ama yıllar önce bunun ingilizce versiyonunu da okudum ve bana çok mantıklı geldi:34: Bir de hatırlarmısın bilmem ama yıllar önce tv'de bir japon kız vardı.. İsmi Akiko gibi bişeydi.. Emel Şayan ve Metmet Ali Erbil ile birlikte bi dizide de oynadı.. Bir gün tesadüf onunla diyet ve beslenme ile ilgili bir röportajını seyrettım.. Kız, japonların asla salata (çiğ sebze yanii) yemediklerini söyledi (ki o zaman bizim diyetseyenler hababam salata veriridi herkese.. o ara ben de diyetsene gidiyordum ve salatadan gerçekten kusmak üzereydim:51:). Efendim dediğine göre uzak doğulu insan sadece sıcak şeyleri yiyor ve içiyormuş. Diyette olan (türklere nazaran) salata yerine buharda haşlanmış sebzeleri yiyormuş. Düşündüm ki.. ulen batılı insanların çoğu şişmanken uzak doğulular çoğunlukla zayıftır..:18: Gerçekten şu soğuk-sıcak olaydan mı acep?..:53: Sonuçta çinliler de hep kızartma yerler.. Gerçi onlar yanında hep yaseminli çayı de içerler..:34: Uzun lafın kısası o günden beri ben suyumu hep mikroda hafif ısıtarak içiyorum (2-3 günde bir biraz limon da sıkıyorum sabahları). Salatayı ise haftada ancak 1-2 defa hazırlıyorum, diğer günlerde sebzeli mezeleri tercih ediyorum.:34:

Isabel, bir de sana tıka basa yemeni tavsiye ettiğimi dedin.:53: HAYIIIIIRR!:20: Yanlış anladın canım! Asla tıka basa yeme!!:4: AZAR AZAR ama SIK SIK ye demek istedim.:26: Az yedin dediğim zaman az öğün oldu demek istedim hayatım! Sofradan hep hafiiiif aç kalkacaksın ki çabucak tekrar acıkırsın! Az ve sık sık yemelisin tatlım!! Umarım anlatabildim kendimi:27:

Haha kendi kendime yazıyorum ama olsun yarın bi ara girip hepinizi yakalarım inşallah. Evet ben 22 den sonra takılıyorum ama benim oğlan ben ne zaman bilgisayarı elime alsam anne hadi ninjaları oynayalım angry birds oynayalım diye bitiyor yanımda onun için onu ya babaya paslamam gerek yada uyutmam. Yarın da gündüz bir yere gitmem lazım ama olsun bi ara muhakkak yakalayacağım sizi.

Ay benim tartım da bozuldu, bugün sağlıklı tartılamadımm iyi de oldu akşamüstü ani bir kararla babamlara çıkıp tartıldım eee hatırlarmısınız bilmem bizim emektar 2,5-3 kilo eksik tartıyor hahahah moral oldu ya eve transfer edersem ben onu şubata kalmadan galip ben olurum eee tartıysa tartı tartılansa tartılan skorsa skor yani :))))))

tavsiyen çok iyi aslında dukandan daha kolay beni yormaz ama şimdiye kadar diyet yapıpta sonuç aldığım tek program bu dukan sadık kalmak istiyorum hem beni sorunum yag fazlalığı ölçtürmüştüm bi kez çunku dukanı kendime uyarlarsam eğer tabi yanlış duşunmuyorsam... proteinle beslenip spor yaptığımızda yag gidiyor kas geliyor bendede olması gereken bu çünkü yag var kas yok mesela kollarım filn çok gücsüzdür. hem en çabuk sonuç alınan formul dukan insanı motibve ediyo... az yemege gelince kahretsinki bu böyle hep böyle oldu ben hep az yerim ama akşam oluncaa nevrim döner hep bişiler yemek isterim kocamda eve gelince oda maaşallh iştahlı gece gece yaptığımız irmik helvalarını hamur kızartmalarını hiiç unutmam yani heralde bünyeyi ters alıştırmışm ben :D ama dediğini yapıcam tek başımada olsa gunduzleri yemegi biraz arttırıcam. hareketleri ve suyuda arttırırsam tam olacak. şubat 15 e kadar vermeliyim bu 4 kiloyu tok karna tartılıcam hep tokken 45 istiyorum zaten 2 kilosu göbekte diğer 2si pazularda :D sanırım 15 şubatta tayinim çıkıyor benm istanbula atamam olduda istanbula gitmeden zayıflamalıyım çunku ailem istanbulda annmin yanında hayatta diyet yapamam. hem orda zayıflarsam dedikodu yapar akrabalarım kocasını özluyoda ondan eridi diye...
bebegide işte kocamla tekrar biraraya geleceğimz gune kadar erteleyeceiz ya onun tayini cıkacak temmuzda istanbula gelecek ya benim adaylıgım bitecek önumuzdeki yıl ocak gibi çalışmalara başlayacaz...bunlar kederli konular..
yaniii benim şu bir ayda vermem lazım dört kilo buraya yazmaya başlayınca dahada hırslandım dün bi paket çikolatalı gofreti yedi bitirdi önümdeee bi tane bile yemedm okadr ısrar ettide oruçlu olsam bu kadar inat etmezmişim... şimdide evde biraz spor yapiiimm sabah az yedim ama öğlen tavuk yicemm akşamada balıık :D

Canım benim cevabı yazan ben değildim.. Lisabella idi o.. ama ben de bebek dualarına katılıyorum!!:32::nazar::nazar::nazar: İnşallah her şey istediğin gibi olur canım!:16:

Kara soğan :) canım benim cidden dukandan önce soğanla alakam olmadığı için soğan isimlerini de bilmem yani bi yeşil soğan var bir kış soğanı birde kara soğan işte şu mor olan mor soğanmı yazsaydım:17: onun vitamini daha fazla olurmuş ondan onu aldım bu hafta ama bu soğan olayını benim bir şekilde aşmam lazım ya terim kokmaya başladı... Birde yazınca az yiyormuşum gibi oluyor ama miktarlarını fazla tutuyorum birkaç arkadaş gibi bu kahvaltı olayı beni de çok açmıyor onun yerine ben öğlen yemeyi seviyorum mesai olduğu için odayı kokutmayacak türden şeyler yemem lazım, yumurta çok tüketemem cildim kabarıyor hemen, et desen tavuk severim kırmızı et fazla yemem ama dukanla zorluyorum kendimi balık e burası Isparta taze geldiği zaman babamın tanıdığı var biz demesekte getirir (gölcüklüyüm ben esasında balıktan anlarım, burda bulunan balıklar açmıyor beni kültür veya tatlı su balığı her ne kadar akdeniz olsada balık haftada bir gelir, şoklanmış veya donmuşu da yemem illa gözünde feri solungacında kanı görecemmmmmm) akşamları yemeye çalışıyorum ama benim rutinim böyle yapamıyorum fazla yedimmi midem bi hoş oluyor.

Kayıp değilim gülüm ya mide bulantısı baş dönmesi ve baygınlık şikayetinde bulununca aile başıma üşüştü, bilgisayar yasaklandı neymiş okulda çok başında duruyormuşum yetermiş tez mez bir yere kadarmış pehhhhh. Ben ara ara oğlanın tabletinden girip okudum yazdıklarınızı ama yazamadım. Şimdicik kendime geldim. Karbonat olayını kızlar çok dikkatli olun yoksa bir müdehale şart oluyor beni bilen bilir yaptığım kaçamak sayısı 3 oldu ilk ikisini yazdım ama üçüncü sağlık sorunsalı istem dışı oldu...

Kız ne o karaymış mormuş.. kırmızı soğan desene yahu..:1: Ben de çok severim kendileri ama koku malum..:1: Bak Lisaya de söyledim sana da diyorum: tıka basa sakın yeme fakat çok öğün yemeyi çalış arkadaşım! Balık kışın çoktur diye biliyorum.. ama tabii ben sadece İstanbulu bilirem.. Tatlı su balığı..:51: peeeh bence de.. Somon var mı acep?..:34:

Çook geçmiş olsun canım!! Yakındakilerin şefkatları her zaman herşeyden önemlidir..:34::16:

İyi geceler bayanlar herkes tartıda -lerle uyanır inşallah bol proteinli günler diliyorum, topikimizi ve topikçilerimizi seviyorum byeee

Canım benim cevabı yazan ben değildim.. Lisabella idi o.. ama ben de bebek dualarına katılıyorum!!:32::nazar::nazar::nazar: İnşallah her şey istediğin gibi olur canım!:16:

Kız ne o karaymış mormuş.. kırmızı soğan desene yahu..:1: Ben de çok severim kendileri ama koku malum..:1: Bak Lisaya de söyledim sana da diyorum: tıka basa sakın yeme fakat çok öğün yemeyi çalış arkadaşım! Balık kışın çoktur diye biliyorum.. ama tabii ben sadece İstanbulu bilirem.. Tatlı su balığı..:51: peeeh bence de.. Somon var mı acep?..:34:

Çook geçmiş olsun canım!! Yakındakilerin şefkatları her zaman herşeyden önemlidir..:34::16:

Somon var var ama ben balıkta seçiciyim, istavrit, hamsi, kopes, girida ve hayranlık uyandıram zargana bak bunları ver başka bişi verme tabi bunlarda ızgaraya gelmiyor hadi geliyor diyelim ama bunların buraya gelmesi haftaları bulabiliyor bir sezonda zarganayı 2 kez görüyoruz tezgahta onu da bana getiriyorlar tezgaha çıkardıklarında büyük yankı uyandırıyor. Hatta 2 sene önce ufaklarından biri bir teyzenin pakete karışmış teyze paketi getirip atmış önlerine utanmıyormusunuz benim poşete yılan balığı koymaya diye azarlamış çocuğu. Zarganayı alırken sanki tezgah altı ayıp bişi alıyormuşum gibi davranıyordum. Şimdi şimdi büyük marketler açıldı da az biraz anlayan insanlarla karşılaşma ve ihtiyaç gidermeye başladık, o tatlı su balıkları dediklerim de burda adım başı gölet ve balık üretim merkezleri var kültür balığı çok yani hele alabalık vs adım başı desem yeri antalya yolunda ama işte istediğin olmayınca balık zevki de kalmıyor. Saman yiyoruz resmen tövbe tövbe. Bide ben gıcıkmışım balık konusunda ya eşim dedi limon sıkmam asla balığa mesela, yanında rokaya tereye tahammül edemem asla tadı bile karışmayacak salatama, tekçe turp havuç ve kuzukulağı olacak eeee birde acılı ezme ve cacık düşününce ağzım sulandı cidden gıcığım ya ben bu konuda evet evet eşime hak verdim şimdi gidip öpeyim bari çok tartıştık biz bu balık yüzünden, erkeklerin demlenme geleneğine balta vuruyormuşum ayyyy doğru ya ne haksızlık etmişim adama:17:

Soğan meselesi tamam bundan sonra kırmızı soğan diyeceğim (ama burda kırmızı soğana kış soğanı diyorlar hani turuncu kabuklu olanı varya, çok çeşitli soğanlar var çalışmam lazım benim bunlara) azaltmam lazım ya benim soğanı valla taze taze cücüğünü yiyesim geldi şimdide peynirle ah dukan ah tamam sağlıklı besleniyorum ama çeşitleri arttırınca yemek yediğim zaman etrafımdakiler çok bir garip bakıyorlar hele annem babam kızım eziyetin bizeymiş senin der gibi bir bakıyorlar varya görmeniz lazım...

ayy benim misafir var sigara molasi diye kactim mutfaga benim laptop da mutfakda duruyor hemen soyle bir baktim yarin her mesaj dikkatle okunup ozenle cevaplanacak..sizleri seviyorum canlarim:16:
cigdem gecmis olsun canim,iyi olduguna sevindim:46:icme bir daha karbonati benimde tansiyon baktim oynuyor icmiyorum dunden beri..:54::54::54:

Geçmiş olsun canım...
Bu Gölcük, Kocaeli/Gölcük ise Ben de Kocaeliliyim :52::52::52::52::52

Haha kendi kendime yazıyorum ama olsun yarın bi ara girip hepinizi yakalarım inşallah. Evet ben 22 den sonra takılıyorum ama benim oğlan ben ne zaman bilgisayarı elime alsam anne hadi ninjaları oynayalım angry birds oynayalım diye bitiyor yanımda onun için onu ya babaya paslamam gerek yada uyutmam. Yarın da gündüz bir yere gitmem lazım ama olsun bi ara muhakkak yakalayacağım sizi.

Ay benim tartım da bozuldu, bugün sağlıklı tartılamadımm iyi de oldu akşamüstü ani bir kararla babamlara çıkıp tartıldım eee hatırlarmısınız bilmem bizim emektar 2,5-3 kilo eksik tartıyor hahahah moral oldu ya eve transfer edersem ben onu şubata kalmadan galip ben olurum eee tartıysa tartı tartılansa tartılan skorsa skor yani :))))))

Biz de tüm gün dışardaydık...Akşam da misafirlikte ...
Yeni geldik sayılır, hemen forumu okuyup cevap yazayım dedim...
Lisa nın da misafiri varmış zaten...

Tartı meselesine gelince:40:; yokk yeaaa :27::27::27: ne kadar akıllısın sen :1::1::1:

Yarın gece misafirim var...
Artık bi gece denk geliriz umarım hepimiz...
iyi geceler :3:

ayy benim misafir var sigara molasi diye kactim mutfaga benim laptop da mutfakda duruyor hemen soyle bir baktim yarin her mesaj dikkatle okunup ozenle cevaplanacak..sizleri seviyorum canlarim:16:
cigdem gecmis olsun canim,iyi olduguna sevindim:46:icme bir daha karbonati benimde tansiyon baktim oynuyor icmiyorum dunden beri..:54::54::54:

Teşekkür ederim canımmmm, karbonatmı aman aman uzak dursun migren baş dönmesi bulantı kusma heheeeeeyt ne bulduysa sunuverdi gümüş tabaklarda önüme ben sessiz sakin devam edeyim yav neydi o davul sesleri kulağımda bom bom bom bom... He he hastane olayını uzuuuun bir süreliğine kapadım kızlar alın gardınızı hala tartımın kaçamak göz kırpmaları arasında yaptığım atik davranış neticesinde tartılmayı başardım şuan bir değişiklik yok hala aynıyım ama olsun yedirdikleri sebzeleri bir görseydiniz onu ye bunu ye şunu ye hele benimki ağzıma pekmez kaşığını dayıyordu ki babababababb o kadar değil geri kaç dedim sinirli sinirli yemeeeeem bu 10 kilo gitmeden asla kat'a yemem

Geçmiş olsun canım...
Bu Gölcük, Kocaeli/Gölcük ise Ben de Kocaeliliyim :52::52::52::52::52

Biz de tüm gün dışardaydık...Akşam da misafirlikte ...
Yeni geldik sayılır, hemen forumu okuyup cevap yazayım dedim...
Lisa nın da misafiri varmış zaten...

Tartı meselesine gelince:40:; yokk yeaaa :27::27::27: ne kadar akıllısın sen :1::1::1:

Yarın gece misafirim var...
Artık bi gece denk geliriz umarım hepimiz...
iyi geceler :3:

Tatlım teşekkür ederim evet Kocaeli Gölcük bizzat deniz hastanesi koridorlarını çınlatmış çığlıklarım ben doğdum derken, çocukluğum Değirmendere'de geçti, babam emekli başçavuş denizci. Memlekete sırf biz dizinin dibinde okuyalım diye göçtük geldik uzuuuuun yıllar aklım hep oralarda kaldı ama şimdi burayı da çok seviyorum dinginliğini dinliyorum ara sıra pencereden kafamı uzatıp kokusu güzel buraların ama hareketi güzel oralarııııınnnn.

Bana bak tartı olayını çaktırma temammıııı!!!! Akıllıyım tabi, akıllı olmasam dukanı bulamaz sizinle tanışamazdım ki tartı değilmi Allah yapısı değilki kul yapısı elbet ibresi oynak heheheheheheheh

Eeee ben yine yalnızım kız siz yeni topik açtınız da benim mi haberim yok yoksa yediklerimi yazayım
Sabah: Krep, omlet, labne, çay, light kaşar
Öğlen: Yeşil çay (evde değildim kahvaltıyı da baya bir geç yaptım kepek şişti tabi çok toktum taki akşama kadar)
Akşam: Hamsi tava (az yağlı ve mısır unluydu valla ama yedim) bitti yedikten sonra 3 tk kadar dukanella yedim balıktan sonra tatlısız asla

Kızlar benim günlerim karıştı perşembe ve cuma zorunlu sebze yapınca dün ve bugün protein yaptım yarın sebze protein yapacağım yine ancak sabitledim kiloyu tartım kafayı yemek üzere ama bana bir marka önerin kızlar ucuzunu almıştım idare ediyorduk ama bu benim 3. tartım en markalısı simboydu ama artık önerilere açığım ve paraya kıyacağım canavarıma dayansın sağlam bişi olsun paşam kilo almaya çalışıyor onun için anneee olmuşmu anneeee çalışayım kas yapayım annee yemeden nasıl kilo alacaksa dakka başı tartıda :)))))

Son düzenleme:

kendin icin nasil uygun goruyorsan oyle yap canim...madem aksamlari abur cubur seviyorsun dukan atistirmaliklar yap( cips,tuzlu atistirmaliklar...bir cok tarif var ozellikle dukandiyettariflerim sitesinde..)
bunlardan aksamlari yapip yersen hem diyetine bagli kalmis olursun hemde agzin bos durmaz :9:
Hayatım, dukan amca seni sevdiği için 48,900 dedi..:32: tabii anketteki soruları doğru cevapladığın sürece..:34: Hayatın boyunca başına gelen en ufak ayrıntılar önemlidir dukan için. Sen 45 olmayı istemiş olabilirsin, sana göre geçerli nedenler da olabilir.. ama yanlıştır demek..:20: çünkü dukan hesaplaması gerçekten çok ayrıntılı ve gerçekçidir. Öbür taraftan internette güçlendirmede hatta korumada iken zayıflayan bir sürü örnek var. Bebek gelene kadar koskoca bir yıl var sonuçta..:nazar: Belki sen de onlardan biri olabilirsin..:34:

Evet ismini çoook beğendim, Isabel!!:16::nazar: Annene benden selam gönder!:3:Yok yaa eda teyze de eda nine de diyebilirsiniz.. hiç sorun değil..ben kendimi biliyorum nasıl olsa.:1: Bak bugün salondaki oryantal programa katıldım.. oradaki en genç olan benimdi..:53: düşün artık.. kısss ne o fransızcayı sökemedin mi henüz?:27: eeee nomaldır.. 24 saat burdasın yahu.. çeneni kocanla daha fazla çalsana..:1: ama bizi de unutma haaa:32: ne iyi ettin de burayı başlattın yahu!!:46:siz uyarı aldığınız günler yoktum yoksa kesin bende alırdım meraketme:60:Yaaa ben şu "umutsuz ev kadınlar" tercümesine gıcıkım aslında..:51: umutsuz değil ki o.. dizideki anlam daha çok pervasız, korkusuz, cesur, umursamaz hatta maceraperst anlımına gelir.. Umutsuz çok negatif geliyor bana..:19:Neyse çalışan kadın mı olmak istiyorsun kuzum... Ay dur bebek nolacak?:53: Boş ver kocan çalışsın sen en iyisi full time anne ol.:nazar::nazar: Tü tü tü inşallllaaah tez zamanda:nazar::nazar::nazar: Yok face'ım yok benim.. Yaa çok problem oluyor..:53: yok beni niye eklemedin alçak.. yok beni niye kabul etmedin şerefsiz..:1: Amaaaan öyle free takılıyom ben artık..:32:
anneme selamini iletecegim :3: bacim masallahin var senin:nazar::nazar::nazar:allah enerjini hep daim etsin.bakiyorumda sporun her turunu deniyorsun.oryantalde keyiflidir ya en azindan eglenceli:8: hem bide kostum alir kocana oryantal yaparsin :9: fransizcam fena degil canim en azindan konusulanlari anliyor,derdimi anlatabiliyor,yazarkende bazen google ceviricisinden yardim aliyorum:26:(geneldede hep yanlis ceviriyor ya:9:)biz esimle ilk tanistigimizdan birlikteligimizin gectigi 3 yil boyunca hep ingilizce konustuk fakat sonra baktik bu benim fransizca ogrenmemin onunde buyuk bir engel bizde ingilizce konusmayi yasakladik ondan sonra is basa dusunce ogrenemeyede basladim.ama bacim cok zor bir dil ya grameri,disili erkegi inanilmaz zor bir dil ama baska yol yok..ayy evet bide kocam kiziyor yazma turkce forumlarta diye.fransizca forumlara yaz,fransizca kitaplar oku diye ama inan ayni keyf alinmaz.surda yeri geliyor en ince espiriyi patlatiyorsun ,en ince detaylari konusuyorsun ve keyif aliyorsun..:16:
evet umutsuz ev kadinlari gercekten umutsuz kadinlar degiller.aksine dedigin gibi ozguveni yuksek,gozleri kara,cilgin ...kadinlar.bu anlamda bakinca hepimiz umutsuz kadinlar oluyoruz.kocamin benim calismama ihtiyaci yok ama ben istiyorum calismak.yillarca calisan bir kadin olarak simdi calismamak en onemlisi kendi parami kazanamamak zor geliyor.once dil sorun dedik,sonra bebek olsun ondan sonra dedik.ee 2 yildirda bebek icin ugrasmakla gecti simdi yeniden bir ugras baslayacak insallah saglikla sihhatle,hayirlisiyla kucagima aldiktan sonra birazda buyuttukten sonra hala yasim calismaya elverisliyse :9: calisacagim.bana bir guzellik salonu acmak hep planimiz basindan beri umarim olur birgun :34:

ayy deme canim o kirmizi yani mor sogani bende coook severim :16:hele hele baligin yaninda halka halka dogranmis mor sogan super oluyor.ben kendimi bildim bileli sogan severim.ekmege salca surer sogan koyar yerdim yada sogani cok az pisirir salca katar yerdim ..ama iste benim esim cig sogan hayatta yemez bide dedigin gibi terin sogan kokuyor diyince:17: cekinerek yiyorum ..ancak onun seyahatlerinde evde yanliz kalinca hergun yiyorum...birde aciyi cook severim.allahtan onunla ilgili ona yansiyacak bir sorun yokta onu keyifle rahatlikla yiyorum
İvettt!!:46:Ben de okudum bunu geçenlerde.. ama yıllar önce bunun ingilizce versiyonunu da okudum ve bana çok mantıklı geldi:34: Bir de hatırlarmısın bilmem ama yıllar önce tv'de bir japon kız vardı.. İsmi Akiko gibi bişeydi.. Emel Şayan ve Metmet Ali Erbil ile birlikte bi dizide de oynadı.. Bir gün tesadüf onunla diyet ve beslenme ile ilgili bir röportajını seyrettım.. Kız, japonların asla salata (çiğ sebze yanii) yemediklerini söyledi (ki o zaman bizim diyetseyenler hababam salata veriridi herkese.. o ara ben de diyetsene gidiyordum ve salatadan gerçekten kusmak üzereydim:51:). Efendim dediğine göre uzak doğulu insan sadece sıcak şeyleri yiyor ve içiyormuş. Diyette olan (türklere nazaran) salata yerine buharda haşlanmış sebzeleri yiyormuş. Düşündüm ki.. ulen batılı insanların çoğu şişmanken uzak doğulular çoğunlukla zayıftır..:18: Gerçekten şu soğuk-sıcak olaydan mı acep?..:53: Sonuçta çinliler de hep kızartma yerler.. Gerçi onlar yanında hep yaseminli çayı de içerler..:34: Uzun lafın kısası o günden beri ben suyumu hep mikroda hafif ısıtarak içiyorum (2-3 günde bir biraz limon da sıkıyorum sabahları). Salatayı ise haftada ancak 1-2 defa hazırlıyorum, diğer günlerde sebzeli mezeleri tercih ediyorum.:34:

Isabel, bir de sana tıka basa yemeni tavsiye ettiğimi dedin.:53: HAYIIIIIRR!:20: Yanlış anladın canım! Asla tıka basa yeme!!:4: AZAR AZAR ama SIK SIK ye demek istedim.:26: Az yedin dediğim zaman az öğün oldu demek istedim hayatım! Sofradan hep hafiiiif aç kalkacaksın ki çabucak tekrar acıkırsın! Az ve sık sık yemelisin tatlım!! Umarım anlatabildim kendimi:27:

ilginc ya tamam su olayini anladim ama bize yillarca hep salatayi ,sebzeyi cig yemeyi onerdiler hatta dukan bile oyle oneriyordu ama dedigin gibi uzak dogulular hep daha zayif ve sagliklilar.tamam bende dedigin gibi salatayi daha az sebzeyi ise hafif pisirerek yemeyide deneyeyim bir sure.su isi tamam gece boyunca kalorifer peteginin ustunde isinan su sabah iciliyor artik..
tamam mesaj alindi arkadasim AZ VE SIK..:46::46:zaten cok nadirdir benim tika basa yedigim..:51:

Topik bende bayanlar yazayım bari, etraf gazına riayet edersem çok yakında bir dukan blog açacağım, bugün gittiğim yerde çok sansasyon yarattım eeee ablam saolsun yooo çiğdem tatlısını kekini yemeğini yiyor ama kendine göre yapıyor lezzetli oluyor bende emzirmeyi bırakayım bende yapacağım brownisi tramisusu sahisinin aynısıydı diyince baya bir gaz verdiler yaaa yapsammıki acaba. Ufff üşengeçlik damarım kabardı, eee siz ne düşünüyorsunuz mesela yarına balkabağı aldım dukanın tam kurtarıcısı balkabağı çorbası yapacağım tarifini kafada yazdım şimdi olursa olurmuki acaba düşünüyorum.
Süt, peynir suyu, kara biber, nişasta, kepek, karıştırılıp içine bir yumurta kırıp terbiye yapmak sonra bu terbiyeyi haşlanmış az sulu kabakla birleştirip rondodan geçirmek, nasıl olurki acaba kesin cips yaparım eee birde tatlı kesin kesin yaparım tatlıyı kup gibi yapasım var altına yalancı tavuk göğsü üstüne kabak tatlısı

Ayy kızlar şekilleri de hep aklımda açalımmı bir blog, kimseyi zorlamak da istemiyorum ama ben bugün fena gaza geldim ya fikirlerinizi çok merak ediyorum e hadi gelin artık ya topikeeee

Eeee ben yine yalnızım kız siz yeni topik açtınız da benim mi haberim yok yoksa yediklerimi yazayım
Sabah: Krep, omlet, labne, çay, light kaşar
Öğlen: Yeşil çay (evde değildim kahvaltıyı da baya bir geç yaptım kepek şişti tabi çok toktum taki akşama kadar)
Akşam: Hamsi tava (az yağlı ve mısır unluydu valla ama yedim) bitti yedikten sonra 3 tk kadar dukanella yedim balıktan sonra tatlısız asla

Kızlar benim günlerim karıştı perşembe ve cuma zorunlu sebze yapınca dün ve bugün protein yaptım yarın sebze protein yapacağım yine ancak sabitledim kiloyu tartım kafayı yemek üzere ama bana bir marka önerin kızlar ucuzunu almıştım idare ediyorduk ama bu benim 3. tartım en markalısı simboydu ama artık önerilere açığım ve paraya kıyacağım canavarıma dayansın sağlam bişi olsun paşam kilo almaya çalışıyor onun için anneee olmuşmu anneeee çalışayım kas yapayım annee yemeden nasıl kilo alacaksa dakka başı tartıda :)))))

yok bacim seni almadan gidermiyiz hic.ama iste benim yatili misafirler ancak gitti,cyy izmirde bilgisayar yok,egotrik misafir agirlayacak bugun,zeynep alisveriste dedikte ugramaz oldu,etateta kendini spora verdi sporun her dalini deniyor yakinda olimpiyatlarda gorecegiz :9:
anlayacagin haftasonu sakinligi yarina canlaniriz yine..
ayy hamsi dedinde bak canim cekti burdada yokki hamsi :14:bilmiyorum tarti olarak ne alsanki evet dijitaller gram gram verdigi icin cok guzel ama hep cabuk bozuluyor yada degisik sonuclar verebiliyor.madem alacaksin yag,kas,su hepsini ayri ayri gosteren iyi bir sey al bence.bizim guzellik salonunda vardi bayagida iyi oluyor onlar

senin oglan bakti anne deli gibi spor ,rejim yapiyor anne yapiyorsa iyi bisey yapiyodur diye dusunduki cocuk anneyi ornek aliyor :9:

ben şimdi senin canını hamsi çektirdim dimi şu şeylerdende mi yok orda sarımsaklı falan oluyorya gurme stantlarında yav göndereyim sana ben. Ya herkesin işi var o zaman gerçi benim de gözümün içine bakıyorlar hadi gidelim biryerlere diye ama çakıldım resmen yerime ani bir zorlama olmazsa ben burdayım bugün

ya ben birde şeye dikkat ettim dün deneyim blogunda hazır birkaç tatlının (supangle gibi) yenebileceğinden bahsetmişler yani tozların bana biraz ters geldi çünkü light bile olsa içinde nişasta var ama benim bilmediğim birşeymi var

Topik bende bayanlar yazayım bari, etraf gazına riayet edersem çok yakında bir dukan blog açacağım, bugün gittiğim yerde çok sansasyon yarattım eeee ablam saolsun yooo çiğdem tatlısını kekini yemeğini yiyor ama kendine göre yapıyor lezzetli oluyor bende emzirmeyi bırakayım bende yapacağım brownisi tramisusu sahisinin aynısıydı diyince baya bir gaz verdiler yaaa yapsammıki acaba. Ufff üşengeçlik damarım kabardı, eee siz ne düşünüyorsunuz mesela yarına balkabağı aldım dukanın tam kurtarıcısı balkabağı çorbası yapacağım tarifini kafada yazdım şimdi olursa olurmuki acaba düşünüyorum.
Süt, peynir suyu, kara biber, nişasta, kepek, karıştırılıp içine bir yumurta kırıp terbiye yapmak sonra bu terbiyeyi haşlanmış az sulu kabakla birleştirip rondodan geçirmek, nasıl olurki acaba kesin cips yaparım eee birde tatlı kesin kesin yaparım tatlıyı kup gibi yapasım var altına yalancı tavuk göğsü üstüne kabak tatlısı

Ayy kızlar şekilleri de hep aklımda açalımmı bir blog, kimseyi zorlamak da istemiyorum ama ben bugün fena gaza geldim ya fikirlerinizi çok merak ediyorum e hadi gelin artık ya topikeeee

:46::46::46:ben basindan beri blog acma fikrini destekliyorum biliyorsun.ayy sen bide ballandira ballandira anlatirsinki o bile karin doyurmaya yeter.bende yarattigin duraklamalari henuz unutmadim bilesin :19:gercektende bazi tarifler orjinalinden bile daha guzel oluyor hele birde bayanlara ayni lezzette ama kalori degeri dusuk birsey sunarsan ayila bayila denerler ve yerler.bak mesela simlanin tarifleri,blogu nasil guzel.tek sorun zaman ayirabilmek zaman ayirabilecegini dusunuyorsan hemen basla.dun gelen kayinvalidem ekmegimizin tadina bakti giderkende kendime pisirdigim ekmegi ona verdim kendimede yenisini yaptim dusun iste :52:

fransizlar bu balkabagini cok tuketirler ama bunlar tatlisini bilmez bildikleri sadece corbasi.dukan in kendi sitesinde bunun soyle bir corba tarifi var:

malzemeler:
-700-800 gram kabak
-2 havuc
-1 pirasa beyaz kismi
-1 dis sarimsak
-1 litre yagsiz sut
-1 yumurta sarisi
-2 corba kasigi yagsiz yogurt
-tuz,karabiber,kirmizi biber

sutu ve sebzeleri birlikte koyup hasliyoruz yaklasik 30 dakika sonra blendirdan geciriyoruz.tuzunu biberini ekliyoruz son dakikadada yumutya sarisini ve yogurdu (bunlari once birlikte karistirip) katiyoruz corbaya.afiyet olsun.baska tariflerde var onlarida yazarim istersen..

Back
X