Dukan Diyeti ile 21 Mart'a hedef 5 kilo !

Selam Kızlar,
Herkese iyi haftalar inşallah

bugünkü menümü veriyorum

sabah 1 bardak süt

ara adaçayı

öğle 5 adet ızgara köfte, 1 bardak ayran, birkaç dal brokoli (ızgara köftelerimi anneannecim yanımda kalmaya gelmişken yoğurup, şekillendirip, 5 er 5er streçleyip dondurucuya atmıştı. kibar anneannem benim köfteler kibrit kutusundan küçüktü :))

akşam biberli, peynirli yumurta, peynir, süt, simlanın kepekli galetalı ekmekçiği, 1 minik domates (şimdi yedim daha yemeğimi. anneanneciğimin köftecikleri o kadar azcıktı ki okuldan gelince hemen yemeği hazırlayıp yedim.)

akşam da light meyveli yoğurdumu ve hibiskusumu içerim bol bol

bu saate kadar 1 litre de su içtim

dün ve bugün hala wc ye gitmedim
umarım bugün harekete geçer bağırsaklarım inşallah

Ohh süper valla..
Sen ve cyy başladınız vermeye...
Ben de daha tık yok...İlaçtan sonra,perşembe belli olur durum...

Kızlar benim bir sorunum var:14:...
Nasıl bir çözüm bulurum bu işe bilemiyorum tabi, önerilerinizi bekliyorum...
Ben tavuktan ve yumurtadan tiksinmeye başladım:53:..
Yerken midem bulanıyor, bozulmuş gibi kokuyor sanki:50:...

Hoş böyle olacağı belliydi sanki..
3.5 aydır tavuk yiyorum, malum fiyatı en uygun olan o olduğu için...

Yoğurtta tok tutmuyor...Kepekle genelde çorba yapıyorum...
Sorun son haftalarda aç kalmam ve kaçamağa el uzatmam :43:...

Tavuk için alternatif tarifleriniz var mı?
Ben haşlama ya da kızartma şeklinde tüketiyorum...
Başka ne yapabilirim sp günlerine uygun?

benim bu aralar yemekten tek zevk aldigim sey balik :34:winninin dedigi gibi evet biraz pahali malesef.onun yerine sana bir tavuk tarifi vereyim ki benim favori lezzetimdir limonlu tavuk

tavuk butlarin derisini soyuyorsun firin kabina yerlestiriyorsun.aslinda 3 limon ama bize fazla olacagi icin 1 limonu sikiyorsun zeytinyagi,kekik,tuz,toz zencefil,karabiber ,birazda su (yarim cay bardagi kadar) ile karistiriyorsun ve tavuklarin uzerine dokuyorsun.bu sekilde 2-3 saat sos icinde bekliyor.sonra firini 180 dereceye isitip kizarana kadar pisiriyorsun.diyette olmayinca her bir budun ustune bir findik buyuklugunde tereyagida koyabilirsin.salata ile harika oluyor
bir diger pratik yontem winni cigin dedigi gibi firin poseti ki bence posette pisen hersey cok lezzetli oluyor..yada tavuk gogus etini biraz suyla haslamaya birak icinede bulyon tablet at ve o su bitinceye kadar pissin su bitince tavuk kizarmaya baslayacak iki yuzunude iyice kizart oda cok lezzetli oluyor.ayni seyi soya sosu ilede yapabilirsin..

balik icin tarif ararsan balik yarisindayiz sekerim gel bak bir surrruuu tarif var..:34:haa bide iskender yap mesela coook guzel oluyor ya..biftekle yap ve biftegi dondur donmus halde ince ince kes ve 1 cay kasigi yag ve kekik ile pisir.ekmegini kare kare kes tavada hafif kuryacak sekilde kizart tabagina al.ustune yogurt dok onun ustune kizaran biftegi ve en sonda salcali sos yapip onu dok cook guzel oluyor .ayyy benimde canim istedi yaaa

Son düzenleme:
Selam Kızlar,
Herkese iyi haftalar inşallah

bugünkü menümü veriyorum

sabah 1 bardak süt

ara adaçayı

öğle 5 adet ızgara köfte, 1 bardak ayran, birkaç dal brokoli (ızgara köftelerimi anneannecim yanımda kalmaya gelmişken yoğurup, şekillendirip, 5 er 5er streçleyip dondurucuya atmıştı. kibar anneannem benim köfteler kibrit kutusundan küçüktü :))

akşam biberli, peynirli yumurta, peynir, süt, simlanın kepekli galetalı ekmekçiği, 1 minik domates (şimdi yedim daha yemeğimi. anneanneciğimin köftecikleri o kadar azcıktı ki okuldan gelince hemen yemeği hazırlayıp yedim.)

akşam da light meyveli yoğurdumu ve hibiskusumu içerim bol bol

bu saate kadar 1 litre de su içtim

dün ve bugün hala wc ye gitmedim
umarım bugün harekete geçer bağırsaklarım inşallah

cyy:3::3:
ne haber canim,iyimisin :16:

sana ozelden mesaj attim:34:

cyy:3::3:
ne haber canim,iyimisin :16:

sana ozelden mesaj attim:34:

aldım arkadaşım mesajını
teşekkür ederim
cevap yazdım ama mesaj kutun dolu olduğu için gelmedi sanırım sana

bilgilendirmelerin için çok teşekkür ederim :)

kendime yarın için kabaklı, domates ve biberli tavuk yemeği yapıyorum :)
uydurdum yaptım bakalım pişiyor, nasıl olacak acaba :)

aldım arkadaşım mesajını
teşekkür ederim
cevap yazdım ama mesaj kutun dolu olduğu için gelmedi sanırım sana

bilgilendirmelerin için çok teşekkür ederim :)

kendime yarın için kabaklı, domates ve biberli tavuk yemeği yapıyorum :)
uydurdum yaptım bakalım pişiyor, nasıl olacak acaba :)

ayy bende anlamiyorum o mesaj kutusu nasil doluyor yaa :34:
rica ederim sekerim isine yarasinda ...
eminim guzel olacaktir zaten ne cikarsa o uydurmalardan cikiyor:1:

ayy bende anlamiyorum o mesaj kutusu nasil doluyor yaa :34:
rica ederim sekerim isine yarasinda ...
eminim guzel olacaktir zaten ne cikarsa o uydurmalardan cikiyor:1:

tavuktan bıktım ama ben yıllardır çok az kırmızı et tükettiğim için ve okula götürdüğüm yemekleri tavuk olunca soğuk da olsa yiyebildiğim için mecburen tavuk yaptım yine

bu arada bişey soracağım 1 tatlı kaşığı mısır unu kullansam bir yemek için sorun olur mu

tavuktan bıktım ama ben yıllardır çok az kırmızı et tükettiğim için ve okula götürdüğüm yemekleri tavuk olunca soğuk da olsa yiyebildiğim için mecburen tavuk yaptım yine

bu arada bişey soracağım 1 tatlı kaşığı mısır unu kullansam bir yemek için sorun olur mu
evet balik o anlamda daha rahat yenilebiliyor ..kirmizi eti bende yemeklerde severimde biftek sevmiyorum artik cenemi agritiyor:9:bu arada okula goturmeye sandwich falan yapsan dukan ekmegi ile birgun beyaz peynir domatesli,birgun tavuk fume,birgun tavuklu,birgun ton balikli .....hem doyurucu olur hemde cesitlendirebilirsinde.. 1 kasik misir nisastasi kullanabiliyoruzda ununu bilmiyorum bence olmaz canim:20:gerci haa unu haa nisastasi ne farkedecekse :26:

evet balik o anlamda daha rahat yenilebiliyor ..kirmizi eti bende yemeklerde severimde biftek sevmiyorum artik cenemi agritiyor:9:bu arada okula goturmeye sandwich falan yapsan dukan ekmegi ile birgun beyaz peynir domatesli,birgun tavuk fume,birgun tavuklu,birgun ton balikli .....hem doyurucu olur hemde cesitlendirebilirsinde.. 1 kasik misir nisastasi kullanabiliyoruzda ununu bilmiyorum bence olmaz canim:20:gerci haa unu haa nisastasi ne farkedecekse :26:

bu arada balik yarismasindayiz ya kafayi balikla bozdum ben :27:tavuk yazacagima balik yazmisim:9:
cyy im gelip baksana sende balik tarifime
http://www.kadinlarkulubu.com/yemekteyiz-soframiz-mutfagim-f1213/

hem cigdemde orda hemde yeni tarifler gorursun sevmedigin baligi sevme garantisi veriyorum sana :34:

yaaa nerdesiniz bu aksam :14:cigdem uykusuz uyuyor onu biliyorumda sizler nerdesiniz..hani benim fransiz yok sabaha kadar laflardik diye dusundum :24:(tama yarin hepiniz calisiyorsunuz sabaha kadar laflamzdikta gece yarisina kadar laflasaydik bari)ama kimsecikler yok ne yapacagim ben yanliz basima :14:

:31::31::31::31::31::97::97::97::97:

gideyimde sulumanla hurremin askini izleyeyim bari :44:

Günaydın Kızlarrr :16:

Tickerımdaki kiloyu gördüm bu sabah.. 3 yada 4 hafta sonra ilk defaaa... Sevindirik oldum vallaaa :52::52:

Dün akşam saat 22 de evdeydik ve kociş çalışacağım diyince gelemedimmmm :50:

Bu akşam umarım işi erken biter de bende biraz çene yapmaya gelebilirimm..:10:

Bayadır menü bildirmediğim aklıma geldi..:9:

Dünkü Menü: :56:

Sabah Kalkınca 1 Bardak Hibisküs Çayı

Kahvaltı: Yumurta Beyazı, Tatlı lor, dukan ekmeği, karışık bitki çayı..

Ara: Yeşil Çay

Öğlen: Levrek, Hindi ve 2 kornişondan Protein salatası, Üstrüne 25 dk tempolu yürüyüş yaptım..

Ara: Sütlü 1 tatlandırıcılı Filtre kahve, Yeşil Çay, Light meyveli yoğurt, Biraz da tatlı lor

Akşam: Yağsız Et Döner, az salata, yoğurt, ayran (dışardaydık yağ oranlarına pek bakamadım)

Eşimin arkadaşının kafesindeydik, 1 bardak tatlandırıcılı nescafe daha içtim..

Eve gelince: Kepek hakkımı bitirmek için az lor ile 1 dilim dukan ekmeğimi yedim üstüne Hibisküs çayı içtim..

Yatmadan da büyük bir bardakta yarım tatlı kaşığı karbonatlı su..

3 litreden fazla su içmişimdir.. 2 tanede maden suyu ve bir yudumda diyet kola (eşim yanımda içiyordu dayanamadım valla)

Haftasonu 2 gün sebzeli yemek durumunda kaldım ve dün akşam da salatadan tırtıkladığım için bugün de protein yapacağım.. :27:

Bir de bugün benim pasifin son günü ölçüm yapacaklar muhtemel.. :32: Bakalım sonuçlarım nasıl çıkacak..

[SUB]selamın hello bayanlar ben geldimmmmm.....
Koşuşturmacalı bir haftasonu ile yemek yarışı telaşemiz arasında burayı ihmal ettim ama dün yorgunluktan baya bitkin durumdaydım artık insan yorgunluktan uyuyamıyormuş anlamış durumdayım ama karanlık odada iki yastık arasına sıkıştırılmış kocaman zonguldayan bir kafayla baya baya dinlenmiş durumdayım bugün onu anladım. Akşama da uyumaya çalışacağım....
En güzeli ben regl oldum yarım saat öncesinde çok mutluyum bakalım bakalım tartıya yansıyacakmı bu güzel şeeeeyyyy İsabelimede yazdım Winniemede eskiten 3-5 ay sapmalarla gelen kırmızıcıklarım bu ay 5 gün sapmayla geldi hoş geldi sefa geldi perşembeye sıkı durun zıppkın gibi fişşek gibi geliyorummmmmm.....

Egocum tatlışım ben ebruyu göndermeyi unuttum bugün gece 11 e kadar okuldayım ben nöbetim var ama yarın göndereceğim tatlım adresin bende :) Özür diliyorum...[/SUB]

[SUB]selamın hello bayanlar ben geldimmmmm.....
Koşuşturmacalı bir haftasonu ile yemek yarışı telaşemiz arasında burayı ihmal ettim ama dün yorgunluktan baya bitkin durumdaydım artık insan yorgunluktan uyuyamıyormuş anlamış durumdayım ama karanlık odada iki yastık arasına sıkıştırılmış kocaman zonguldayan bir kafayla baya baya dinlenmiş durumdayım bugün onu anladım. Akşama da uyumaya çalışacağım....
En güzeli ben regl oldum yarım saat öncesinde çok mutluyum bakalım bakalım tartıya yansıyacakmı bu güzel şeeeeyyyy İsabelimede yazdım Winniemede eskiten 3-5 ay sapmalarla gelen kırmızıcıklarım bu ay 5 gün sapmayla geldi hoş geldi sefa geldi perşembeye sıkı durun zıppkın gibi fişşek gibi geliyorummmmmm.....

Egocum tatlışım ben ebruyu göndermeyi unuttum bugün gece 11 e kadar okuldayım ben nöbetim var ama yarın göndereceğim tatlım adresin bende :) Özür diliyorum...[/SUB]

sanada hello canim :3:su saate kadar defalarsa hellolastik ama burda ilk :34:askim sen cok yoruldun dedim ya cumadan beri..birde migrenin var senin yorgunluga uykusuzluga gelemeyen illet :27:

diyette olupta yemek yarisinda ve yemek kategorisinde agzinin suyu aka aka bakan tek deliler bizleriz herhalde :60::60:neyseki kategori bizlik sekerim balik haftada iki yaptigimiz sey ,bide taavuk ve et kategorisine katilirsak (yenilen pehlivan gurese doymazmis misali benimki) porteinimizide alir yarisma keyfinide yasariz...:52:senin kirmizilarada bir hosgeldinde benden :72:

Günaydın Kızlarrr :16:

Tickerımdaki kiloyu gördüm bu sabah.. 3 yada 4 hafta sonra ilk defaaa... Sevindirik oldum vallaaa :52::52:

Dün akşam saat 22 de evdeydik ve kociş çalışacağım diyince gelemedimmmm :50:

Bu akşam umarım işi erken biter de bende biraz çene yapmaya gelebilirimm..:10:

Bayadır menü bildirmediğim aklıma geldi..:9:

Dünkü Menü: :56:

Sabah Kalkınca 1 Bardak Hibisküs Çayı

Kahvaltı: Yumurta Beyazı, Tatlı lor, dukan ekmeği, karışık bitki çayı..

Ara: Yeşil Çay

Öğlen: Levrek, Hindi ve 2 kornişondan Protein salatası, Üstrüne 25 dk tempolu yürüyüş yaptım..

Ara: Sütlü 1 tatlandırıcılı Filtre kahve, Yeşil Çay, Light meyveli yoğurt, Biraz da tatlı lor

Akşam: Yağsız Et Döner, az salata, yoğurt, ayran (dışardaydık yağ oranlarına pek bakamadım)

Eşimin arkadaşının kafesindeydik, 1 bardak tatlandırıcılı nescafe daha içtim..

Eve gelince: Kepek hakkımı bitirmek için az lor ile 1 dilim dukan ekmeğimi yedim üstüne Hibisküs çayı içtim..

Yatmadan da büyük bir bardakta yarım tatlı kaşığı karbonatlı su..

3 litreden fazla su içmişimdir.. 2 tanede maden suyu ve bir yudumda diyet kola (eşim yanımda içiyordu dayanamadım valla)

Haftasonu 2 gün sebzeli yemek durumunda kaldım ve dün akşam da salatadan tırtıkladığım için bugün de protein yapacağım.. :27:

Bir de bugün benim pasifin son günü ölçüm yapacaklar muhtemel.. :32: Bakalım sonuçlarım nasıl çıkacak..
winnicigim :3:tebrik ederim arkadasim :nazar::nazar::nazar:nihayet kirdin duraklamani senin adina coook seviniyorum.ayyy sen pasifemi basladin da bittide..aslinda iyi fikirmis bolgesel sorunlar icin :8:kesin ise yaramistir :34:..
ama sizlerde boyle catir catir verirken ben yerimde sayiyorum yaa :14:ne hibiskus cayim var,ne CLA ,nede pasifim :50:

neyse benbde sizin verdiklerinizle mutlu olurum benim sevgi yumagi arkadaslarim :118:

Kizlar eda nin pizzanin dibisini yaptim :9::9:guzel oldu birazda ilginc oldu valla..o hamur nasil bisey oldu hala anlamis degilim..iki kasik sulu hamur kabardi kabardi boyle oldu :

DSC06289.JPG

$DSC06291.webp buda alti...tek sorun hamur duzgun olmadi yamuk yumuk bisey oldu yaaa..ama lezzetliydi...tarifide soyle:(buaralar fena sardi hazirla,cek,goster isi :34:)

hamuru:(bu arada edanin siteden malzemeleri kes yapistir yapiyorum :33:)
*3 yk süt tozu
*1 yk kepek
*1 tk mısır nişastası
*1 yumurta
*2-3 yk süt (kuru malzemeyi ıslatacak kadar)
*kaşığın ucuyla tuz

once kuru malzemeyi sonra sutu sonrada yumurtayi karistirip olusan hamuru 200
derecede 10 dakika pisiriyoruz...hamur oyle azki bu nasil olacak diye dusundum ama kabarinca gozlerime inanamadim.gerci biraz benim tiramisunun biskuvisine benzedi..eda yada sormak istiyorum aslinda bu kadar kuru olmasi normalmi diye:26:yada sizde yapinda bende goreyim benmi sorunluyum :27:
hamuru 10 dakika sonunda cikariyoruz firindan ustune domates sos yada edanin dedigi gibi muhammara suruyoruz ustunede istegimiz malzemeyi koyup firinin izgara modunda 10 dak.kadar kizartiyoruz..yanliz ben kucuk bir kacamak yaptim :27:sucuklu yemek istedim o yuzden sucugu kizarttim sonra sucuklari kagit pecete ustune aldim arkali onlu bir guzel yaglarini temizledim..yagsiz sucuklarim oldu:52:sucuk,beyaz peynir,kirmizi biber ve kirmizi soganli yaptim...:34:

Son düzenleme:
Kizlar eda nin pizzanin dibisini yaptim :9::9:guzel oldu birazda ilginc oldu valla..o hamur nasil bisey oldu hala anlamis degilim..iki kasik sulu hamur kabardi kabardi boyle oldu :

DSC06289.JPG

Eki Görüntüle 636952 buda alti...tek sorun hamur duzgun olmadi yamuk yumuk bisey oldu yaaa..ama lezzetliydi...tarifide soyle:(buaralar fena sardi hazirla,cek,goster isi :34:)

hamuru:(bu arada edanin siteden malzemeleri kes yapistir yapiyorum :33:)
*3 yk süt tozu
*1 yk kepek
*1 tk mısır nişastası
*1 yumurta
*2-3 yk süt (kuru malzemeyi ıslatacak kadar)
*kaşığın ucuyla tuz

once kuru malzemeyi sonra sutu sonrada yumurtayi karistirip olusan hamuru 200
derecede 10 dakika pisiriyoruz...hamur oyle azki bu nasil olacak diye dusundum ama kabarinca gozlerime inanamadim.gerci biraz benim tiramisunun biskuvisine benzedi..eda yada sormak istiyorum aslinda bu kadar kuru olmasi normalmi diye:26:yada sizde yapinda bende goreyim benmi sorunluyum :27:
hamuru 10 dakika sonunda cikariyoruz firindan ustune domates sos yada edanin dedigi gibi muhammara suruyoruz ustunede istegimiz malzemeyi koyup firinin izgara modunda 10 dak.kadar kizartiyoruz..yanliz ben kucuk bir kacamak yaptim :27:sucuklu yemek istedim o yuzden sucugu kizarttim sonra sucuklari kagit pecete ustune aldim arkali onlu bir guzel yaglarini temizledim..yagsiz sucuklarim oldu:52:sucuk,beyaz peynir,kirmizi biber ve kirmizi soganli yaptim...:34:

Selam hanımlar:):)nasılsınız???yemek yarışmasında biz size oy verebiliyor muyuz??verelim hemen resimleri göremedim yazdıklarınızı okudum beğendim..şu cla olayı ne ???ne işe yarıyor bilgilendirir misiniz???ben anlayamadım çok kırmızı çayı içiyorum ama hiç beğenmedim tadını canını yerim yeşil çayın:)/?

Selam hanımlar:):)nasılsınız???yemek yarışmasında biz size oy verebiliyor muyuz??verelim hemen resimleri göremedim yazdıklarınızı okudum beğendim..şu cla olayı ne ???ne işe yarıyor bilgilendirir misiniz???ben anlayamadım çok kırmızı çayı içiyorum ama hiç beğenmedim tadını canını yerim yeşil çayın:)/?

merhaba canim :3:iyiyiz ya sen :34:yemek yarismasinda herkes oy kullanabiliyor canim ve oylama yarin baslayacak her kisinin bir oy hakki var bizim disimizdada baska yarismacilarda var onlarada bakin onlardanda begendiginiz olursa onlarada kullanabilirsiniz haksizlik olmasin kimseye:34:sen yanlis yere gitmissin verdigim linki acinca asagilarda yapilan btun tarifler var ordan bulabilirsin..hadi kos bak bakalim begenecenmi bizimkileri :10:CLA ile ilgili sana mail atarim ben ise yarayan bir mucize gibi dusunuyoruz simdilik :52::52:

Back
X