Dul olmak kızdan daha zor dedi

Eflatuunn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2018
507
297
103
26
Bayanlar eşimle konularımı hep açıyorum buraya çünkü başka kimseye anlatamıyorum derdimi bende buraya yazıyorum anlatsamda zaten kimse rehber olmuyor anlamıyor,
Dün akşam eşimle çok kötü Kavga ettik daha doğrusu o sinirliydi ve bana küfür flan etti hakaret flan etti annemi aradım durumu anlattım geliyim alıyım seni dedi (çok şaşırdım) çünkü annem arkamda duracak böyle Bi şey( boşanma) için beni destekleyecek birisi değil bende o sevincle sevincimi belli etmeden biraz ışık gördüm tabi anne gel akşam konuşalım dedim tamam dedi,
Uzun zamandır boşanmayı düşünüyordum bu arada annem akşam saat 10 gibi geldi ama dayımla yengemide getirmiş yanında başta biraz şaşırdım çünkü annemle yalnız konuşmak istiyordum ama ara bulsun diye bir büyüğe danışmak istemiş..
Buraya kadar herşey normal aslında bu arada dayım öyle beni anlıyacak Bi insan arkamda duracak desteklicek biri değil bende olanı biteni ne düşündümü herşeyi anlattım eşimde vardı ve dayım bu sefer her derdime sabretmen lazım bunlar ceviz kabunu doldurmaz boşanmak asla olmaz flan flan bir sürü şey konuşuldu.. .
Annemde geliyim seni alıyım üzülmene dayanamıyorum diyen annem bu sefer bana hadi ayrıldın nasıl hayatın olacak dedi Bi kere dul olman evde kız olmasından daha zor ben napim seni şimdi. Ben seni hiç biyere göndermem ne arkadaşlarına gönderebilirim ne çarşıya boşasan hayat sana daha zor dedi
Bu söz o kadar zoruma gitti ki, zaten en başından beri boşanırsam Bi apart gibi Bi yere çıkmayı düşünüyordum çünkü anne baba ayrı ikiside evli zaten yanlarında kalsam kafayı yedirtirdi birde bakış açılarını biliyorum yani psikolojik olarak bunalıma girerdim ama dün öyle geliyim alıyım deyince Bi an arkamda duracağını sandım çağırdım.
Ve dün gerçekten neden yaşadımı sorguladım ne kadar yalnız ve dayanaksız oldumu..
işin içinden Bi türlü çıkamadım boşanırsam bu şehirden gitmek istiyorum kimseyle yüz göz olmak istemiyorum bana destek çıkana olmucak adım gibi biliyorum (yaşadığım şehir çok küçük Bi şehir)
Şimdi ne yaparım tek başıma sizden sadece deneyimlerinizi tecrubelerinizi duymak istiyorum çok çok çıkmazdayım

Yazıklar olsun eşinize de Annenize de.
Hadi eş dediğin elin adamı yine.
Ama anne. Olur mu ya öyle şey.
Senin çocuğun var mı? Eğer çocuk yoksa çok rahat edersin çünkü arkanda düşündüğün bir can olmaz.
İşe girersin, küçük bir oda apart vs bi yer tutarsın.
Çalışırsın kıranı faturanı yemeni içmeni her şeyini karşılarsın.
Allah sabır versin

Maddi imkanınız var mı ? Ailenizden destek almadan yaşayabilecek misiniz? Madem küçük bir sehirdesiniz ve dünyayı dar edecekler hayat böyle geçmez başka bir şehire yerlesme fikrini düşünebilirsiniz. Yani bosanmamak çözüm değil asıl boşandıktan sonraki hayat için cesaretli olmanız lazım. Tamam manevi destek istiyorsunuz ama önce sizin kendine güveniniz inancınız olmali

Inanamiyorum, bu devirde hala bu tabirler var mi ya.. esinden ayrilan bir suru arkadasim var, olur insanlik hali. Hele annenizin bi kadin olarak bu lafi etmesi ki krndisi de esinden ayrilsn biri ustelik hic olmamış. Aile dedigin cocuguna sahip cikar.

Memleket bsey yapmiyo ki nefret edilcek bir durum yok..

Memlektte yaşayan insanlarin zihniyeti degismedikce. Suda bir gercek her bosanan kadina 'cepte' gözüyle bakiliyor 'kullanilmis' 'ikinci el' gibi görülüyor acaba ne " yaptida "kocasi bosadi. Akilli birsey olsaydi kocasi birakirmiydi diyor. Eger konu sahibi bu sözleri ve bakışları duymazdan gormezden gelebilecekse ve maddi ozgurlugu varsa hic cekmesin ne anayi ne babayi ne kocayi. Kavgalariniz ne bilmiyorum ama dayinizin dedigi gibi ceviz kabugunu doldurmayacak seyler ise bosanmayi gozden gecirin bir yuva kolay kurulmuyor

zaten daha yeni evlenmişsiniz
annenizin dediklerini takmayın
çoluk yok çocuk yok
saçmalamışlar da resmen
imtihanın bu ne demek yaa, böyle devam etmek imtihan değil -affedersiniz- ama aptallık olur.
dayı ne ya hem dayı kim yaa, gel dayı kocamla sen yaşa de o zaman allah allah yaa
dış kapının dış mandalı

Eşinden ayrılmış bütün kadınları potansiyel tehlike gibi gören hemcinslerimiz ve onları potansiyel av gibi gören karşı cins yüzünden boşanacağım deyince travma geçiriyor aile büyükleri.
Boşanan kadınlara ayıplı malmış gibi bakan zihniyet yıllardır var. İnsanın kendi annesi bile elalemin lafını kızının mutluluğundan daha çok önemserse kadın cinayetleride bitmez.

"Sen naptın dulken de..." diye başlardım.

Ayrıca dul ne kadar itici bir kelime ya.

Aynen bu gelenekler ve toplumsal dayatmalar iğrenç.
Kadın mı kız mı dul mu bilmem ne mi? İki cinsiyet vardır: Kadın ve erkek. Benim gözümde 2 yaşındaki bebek de kadındır.
Şey odaklı zihniyet, sadece şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…