Dün toplu taşımada tacize uğradım!

Defnexxx

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2018
67
29
8
Ne yazık ki dün gece başımdan çok kötü bir olay geçti. Resmen o kadar insanın içinde tacize uğradım. Bunu anlamamla bağırmam bir oldu. Sonrası kavga bağırış çağırış. Üstelik ben sesimi çıkartınca kendi haklıymış gibi üzerime yürüdü. Otobüste bu duruma şahit olanlar sağ olsun yardımcı oldular. Zaten bu olaydan bir durak sonra da indi! Sizin başınızdan böyle bir şey geçti mi? Veya şahit oldunuz mu?

Liseden yeni mezun olmuştum Bana da otobüste denk geldi Çok yaşlı bir amcaydi kızım koluna tutunabilir miyim dedi otobüs kalabalık düşerim dedi Halbuki direk vardı bir eliyle de direği tutuyordu üst kısmını eliyle sıkmaya başladı Ben o zaman saf taciz ettiğini çok anlamadım kolumu çektim pardon kızım dedi tabii Ben o zaman çok anlamadım şimdiki aklım olsaydı onu orada rezil ederdim

nasıl yani toplu taşımada ne tacizi yuh ya. dokundu mu sana naptı. öküzler temiz bi dayak atsalarmış.

Defalarca geçti başımdan, liseye giderken, üniversiteye giderken. Bağırıp çağırmak bir işe yaramıyor, otobüs o adamı karakola götürmek için sağa çekmiyor sonuç olarak. En babası dövüp sövüp otobüsten atılıyor, bir sonraki yolculuğuna kadar. 6 saat yol gidip gelirdim, uyuduğumu bilmem bu sefer bir şey olacak mı korkusundan. Sarı dolmuşlardan birinde, şoför yanında oturmuştum, yanıma bir adam daha oturdu, kış zaten mont var üzerimde, bağdaştırmış kollarını gözümün kenarından gördüm göğüslerime dokunmaya çalıştığını çekildim, bir iki kere tekrar denedi ses etmedim, sonra çekilmekle olmayacağını fark edince, dik dik bakmaya başladım, kafasını önüne çevirip telefonuyla oynadı yol boyunca. Korkak ve sessiz görününce daha da üstüne geliyorlar insanın onun bunun çocukları. Nefret ediyorum nefret!

Nasıl oldu anlatır mısınız? Gerçekten insan bazen tacizmi degilmi anlayamıyor.bu arada yaşlı filan diye ihtiyarlığina güvenmeyin,genelde gençler daha efendi oluyor

Bu çok gerçek biliyor musunuz, kolu bacağı değmesin diye çaba veriyor genç erkekler gördüğüm hep toplu taşımalarda, başıma ne gelse orta yaşlı ya da yaşlı erkeklerdi hep.

O anın şokuyla hiç bir şey yapamıyor insan. Üstelik tek başımaydım. Ve otobüste kimsenin o inene kadar sesi çıkmadı indikten sonra başladılar desteğe.
İnsanoğlu genelde böyle işte. Korkak! Zaten o yüzden kahramanlar bu kadar az.

O anın şokuyla hiç bir şey yapamıyor insan. Üstelik tek başımaydım. Ve otobüste kimsenin o inene kadar sesi çıkmadı indikten sonra başladılar desteğe.
Kimsenin destegi onemli degil,lazim da degil. Sofor ilgilenmediyse hemen polisi aramalisiniz, bulundugunuz adresi caddeyi soyleseniz gelirlerdi, soforu de sikayet ederdiniz hem. Cunku boyle bir durumda size yardimci olmak zorunda

hem şahit olanlar yardım ediyor hemde sonra ki msj da kimse oralı olmadı inince sesleri çıktı diyorsunuz.
siz de bizim aklımızı mı taciz ediyorsunuz.
bir sonra ki durak da inen adamın fotosunu alabilirdiniz.
akıllı tlf polis arayabilirdiniz.
polis şöförü araçla karakola davet ettiginde kimlere örnek kimlere ders vereceginizi görürdünüz.

Orada dalga anlamı var. Kimsenin yardımcı olduğu yok.

Otobüslerde kamera var artık.
Hangi hat saat kaç polise söyleyip şikayetçi olabilirsiniz..
Yanına kalmamalı bu pisliklerin..
Ceza almasalar da en azından gözleri korkutulmalı..
ne güzel yazmışsınız.konu sahibi hangi saat de hangi hatta bindigini şikayet ederek adamı karakolda bir kaç saat de olsa agırlanmasına sebep olabilir.
bu fikri degerlendirin

Metroda yanımda oturan şerefsiz karşıda ayakta önümüzde duran kızın poposunu video ya çekiyordu, ne yapıyorsun sen dedim, bi panikledi bende ne yapacağımı bilemedim, sonra böyle bir panikle indi, videoyaya çektiği kızın bile haber yok, hala pişmanım neden bağırıp herkese söylemedim diye, ama her şey çok ani gelişti, görür görmez adama kızdım ama ortalığı ayağa kaldıramadım.

Bir kere benim başıma metroda şöyle bir olay gelmişti: Adamın biri asla gözünü kırpmadan gözlerime bakıyordu, başlangıçta umursamadım. Sonrasında tabii ki çok rahatsız oldum. Birine mi benzettiniz neden sürekli bana bakıyorsunuz dedim. Garip biriydi gözüm dalmış, ben sana neyine bakacağım vs dedi ve üzerime yürüdü. Çok sinirlendi bağırmaya başladı. Dedim ki başka yere dalsın gözlerin. Diğer yolcular adamı tutup uzaklaştırdılar, tepki gösterdiler. Bu da bir taciz sayılır bence...

Direkt göz içine bakmanın da belli bir süreden sonra tacize girdiğini hatırlıyorum. 5-6 saniye gibi bir şeydi. Dün hastahanede yaşadım aynısını, direkt bakmıyor ama hissediyorsunuz üzerinizde bir göz olduğunu. Aynı yerlere gitmek zorunda kaldık bir de. İnsan olmak zor, kadın olmak çok zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…