Dün toplu taşımada tacize uğradım!

Bir kere de minibüste bir adam popoma dokundu bilinçli olarak birkaç kez. İlk yanlışlıkla oldu sandım kalabalıktı çünkü. Sonra fark ettim bağırmaya başladım. Bu adam popoma dokunup beni taciz ediyor diye bağırdım. Adam şok oldu ve otobüsten indirildi...

Kesinlikle... Benimki dakikalarca sürmüştü ve çok fazla rahatsız oldum. Bir de biz sesimizi çıkarınca kendileri sanki hiçbir şey yapmamış çok haklıymış gibi tepki verdiklerinde daha da itici oluyor durum.

Liseye giderken geldi benim başıma da ama dolmuş şoförü iyi bi dayak attı iki adama da polis çağırmak o korku ile insanın aklına gelmiyor gerçekten. O dayaktan sonra kimsenin karısına kızına bakacak halleri kalmamıştır sanırım. Çok geçmiş olsun

Keşke çözümümüz olsa. Dekolte giyinmeyi severim, biraz iri bir insanım kendimi kötü hissediyorum artık her zaman giydiğim şeyleri giyerken bile, kadın erkek herkes tacizci. Fiziksel temasa bile gerek yok, sokağa çıktığımda üzerimdeki baskıyı tarif edemem. Ki teşhirci denilebilecek bir şey bile değil, bildiğimiz sporcu atletleri misal. Gözlerimizle yiyoruz birbirimizi. Kadını erkekten ayırmadan beraber yaşayıp karşılıklı saygı duyulacak bir ortam yaratabilsek keşke. İmkansız gibi sanki.

Bana göre o da bir taciz sayılır. Ne olursa olsun öncelikle saygı duymayı öğrenmeliyiz...

İstanbul'da yasarken otobuse metroya bile binmek istemiyordum.Bir kere basiniza gelince travma oluyor.Ve ben asla sessiz bir insan olmamama ragmen sesimi cikaramadim.O anin şokuyla mi ne kolumu bile kipirtamayip siradaki durakta kendimi disari atmistim.

Bir de daha ilk kez istanbula okulumu gormeye gittigimde metroya bindigimde basima gelmisti.O zaman emin olamamıstım,ilk kez basima geliyor sonucta.

Sonra Ankara'ya tasindim neden bilmem orada basima hic oyle bisey gelmedi.Sadece biri metrodan evime kadar takip edip tanisabilirmiyiz demisti

Biraz itiraf gibi oldu kusura bakmayin.O zamanlar daha kucuktum simdiki aklim olsa kesinlikle polis cagirirdim

Geçti ve dayağı yedi tekvandoyla uğraştım yıllarca çünkü burnu kanadı bi tanesinin şakır şakır bir kaç kere bu şekilde karakolluk olmuşluğum var hiç pişman değilim birine de arkadan tekme atmıştm metrobüsün içine düşmüştü yüzükoyun tavsiyem aikido kursları var kadınlara özel ya da ona benzer bir şey mutlaka öğrenin

14 15 yaşındaydım arkadaşlarımla akşam vakti minibüsteyiz çok kalabalık ayaktayız. Arkamda bi sırtı dönük bana babam yaşında. Popoma bir şey battığını hissettim döndüm baktım adam arkasına dönük elinde bir sürü poşet çanta var. Allah Allah dedim torbalardan bir şey battı herhalde. Neyse zaman geçti tekrar oldu dönüp bakıyorum kıpırdanıyorum yok hiçbir şey adam sırtı dönük bi sürü torba. Sonra o tam inecekken tekrar şiddetle bir şey battı döndüm arkamı adam inmek için ilerlerken dönüp sırıtarak bana baktı ve torbalar altına gizlediği parmağını gösterdi be inip gitti. Benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Ben yanlış bir şey yapmışım gibi utançtan kıpkırmızı oldum ve arkadaşlarıma dahi söyleyemedim şimdiki aklım olsa yapışırdım yakasına inmesine izin vermez kıyameti koparırdım ama işte...

Evet benimde basimdan gecti ... ama o an anlamadimben bile sadece saklanmak istedim .... bakmadim o adama :/ sonradan jeton düstü bende ... aslinda cok fevri insanimdie ne hikmetse o an sus pus tas gibi oldum :/

Evet benimde basimdan gecti ... ama o an anlamadimben bile sadece saklanmak istedim .... bakmadim o adama :/ sonradan jeton düstü bende ... aslinda cok fevri insanimdie ne hikmetse o an sus pus tas gibi oldum :/
Bir kerede tanik oldum ... oglan cocuguydu. Cocugu kolundan cektigim gibi cikardim o durumdan yanima otutturdum. Anne olayi anlayikca delirdi resmen ...

Toplu iğne bulundurun bayanlar yakınınızda..
Taciz edenin eline, çüküne, bacağına neresine denk gelirse acımayın bir anda batırın. Kaçıramasın o anda kendini..

Biber gazı toplu taşımada kullanılamaz diye iğne diyorum. Yoksa dışarıdaysanız direk boca edin gazı. Hiç acımayın. Tereddüt etmeyin.

Silah yerine geçerse geçsin. Tacizci ceza almıyor iğne batıran mı ceza alacak?

Böyle tikim var zaten,dokunana yapıştırıyorum bi'tane. Hastanelik ederdim herhalde.

Bir kere de ben bir kız çocuğunu kendi önüme çektim. 18 19 yaşında falanım.
Minibüsteyiz ayaktayız. 2 kadın 1 kız çocuğu duruyor. 8 9 yaşlarında.
Kapıdan biri binince kadınlar kaydı çocuk aynı yerde kaldı.
Ben de önüne çekecek diye bakıyorum. Genç adamın biri çocuğun hemen dibinde tutundu.
Salak kadınlar muhabbet ediyor umrunda değil. Çocuk kadının yüzüne bakıyor. Bir şey var belli. Ama göremiyorum.
Adamı kolundan tutup geri çektim. Kızı kendi önüme çektim..
Kadınların yine de umurunda olmadı bu..

İstanbul da 3 ay önceydi, otobüste fazla yolcu yoktu, 30 lu yaslarda bir tane erkek binmişti otobğsin içinde bir arkaya bir öne Fink attı , en önde tekli koltukta bir kız oturuyordu kızın yanına oturdu ve kız iyice cama sıkıstırmıstı kıza bi ton laf söyledi söyledi ve bi durak sonra inmişti

Otobüste erkek olmasına rağmen biri ne yapıyorsun demedi, ben diyceltim açıkçası şoka girmiş gibiydim çok korkmustum bu olay normalmiş gibi karşılandı ve kızda sesini çıkaramadı adam inince her şey normale döndü ya deliydi ya da deli ayağına yatan sapıktı

Benim durumdaki annenin bide bebekarabasi vardi mecbur orta yerde durmaliydi otobüs tiklim tiklimdi ... birde söyle birsey vardi o taciz eden adam sakatti down sendromluydu. Sanirim bu Yüzden herkes cekingen davrandi. Ama ben daha fazla dayanamadim cünkü kolunu üstüne koymusdu cocugun. Cocukta nerdeyse cama yapiscakti ....

Taciz sadece metroda otobüste değilki sokakta parkta bahçede her yerde maleseff

pazarda başıma gelmişti geçen sene yaşlı amca sağ göğsümü avuçlamıştı arkasından bağırdım küfür ettim ama ne kimse baktı ne kendi istifini bozdu o anın şoku ile dediğiniz gibi birşey yapamıyoruz

Tam aradığım kadınsın. Benim iki kızım var şu an ikinci kizima hamileyim çocukken pazarda markette ve başka bir yer de 3 defa tacize uğradım unutamıyorum. Kızlarımı ben de tekvando ya göndermek istiyorum inşaAllah kendilerini korumayı bilsinler hiç bir erkeğin savunmasına ihtiyaç duymasinlar istiyorum. Sizi görünce çok gururlandım kendinizi geliştirmeniz büyük başarı.

Ben ilk tacizimi 13 yaşımda yaşadım bir doktor tarafından. Doktor sedyeye oturttu beni nefes alıp ver diye muayene etti ve arkama oturarak annemin görüş açısını kapattı, çok uzun dakikalar nefes alıp ver muhabbeti sürdü ben anlam verememiştim o anda elini sol göğsümde hissettim çocuktum anlamamıştım ama çok utanmıştım hızlıca doktorun elini ittim yüz ifadesi değişti birden sonra başından savdı bizi, diğer yaşıtlarıma göre göğüslerim biraz daha belirgindi ondan sonra hep bol şeyler giyip gizlemeye çalıştım kendimi, bir kaç yıl önce belediye başkanlığına aday oldu pis sapık kaybetti Allah'tan! hergün kin kusuyorum ona, Allahtan bulsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…