dünden beri kafayı yemek üzereyim

selen8754

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2015
131
63
98
sıkıntı kız kardeşim. kendisi 25 yaşında. ne yazık ki kendisiyle ilgili hiçbir zaman doğru kararlar alamadı. sürekli hatalar yaptı ama sürekli. okumasını çok istedik. ama o okumayı hiç sevmedi. babam ne olursa olsun okutucam dedi. zar zor bir bölüm kazandı. 4 yıllık fakülteyi 6 senede bitirdi. son senesinde sadece 1 dersi vardı. dedik ki kpss çalış bak boşsun. yedi içti gezdi resmen. yine de parasını eksik etmedik kız çocuğudur kimseye muhtaç kalmasın diye. sonra öğrendim ki erkek arkadaşıy türkiye turlarına falan çıkmış bize okuldayım derken. neyse şimdi işe girdi. bölümü ile ilgili bir yerde çalışıyor. eve geliyor sürekli ağlar vaziyette çok eziliyorum çok yoruluyorum. deidm ki kpss çalış kurtar kendini. çalışmıyor. katiyyen eline bir kitap almıyor. kafayı saçı başı ve güzelliği ile bozmuş durumda. sabahın 6 sında kalkıp 20 dakika saç baş yapıyor. yorgunum diyor ders çalışmıyor ama gezmelere ve saça başa gelince hiç yorgun olmuyor.

sadede gelirsem. 3 gün çarşı pazar dolaşıp bunun için kpss kursu araştırdım. gittim konuştum hepsiyle. kendisine hangisinin uygun olduğunu sordum. haftasonu bari uyuyayım öğleden sonra ders veren kurs olsun dedi tamam dedim. bugün gidip kaydını yaptıracaktım. dün ilk taksiti ver gidip kaydını yaptırayım dedim. bana be bir kuruş bile para vermem, sen yazdırıyorsun sen ödeyeceksin dedi. bir insa nasıl bu kadar gerizekalı olur aklım hayalim duruyor. sen gitmek istemiyor musun kursa dedim. yoooo istiyorum ama parasını ödemem 2,000 liranın altından kalkamam diyor. saçma olan daha bu aya kadar aylık 250 lazere veriyordu. lazeri bitti şimdi aylık 200 lira kursa para vermem diyor.

ne yapmalıyım bilmiyorum inanın üzüntüden ve sinirden gece uyumadım sabah da erkenden uyandım. kendisi de uyandı mesela saat 2de düğün varmış onun için hazırlık yapıyor. allah herkese gerçekten akıl fikir versin. kendisi için 1 damla birşey yapmayan insan. ama abla yüreği ben dayanamıyorum işte.

Bazen herkes kendi secimlerinin bedelini odemeli sizin bu kadar ustune dustugunuz icin bunu yapiyor bence ilgilenmiyor gibi davranin kpss kismina gelinc3 zor bir is ve kimseye zorlamayla sinav kazandiramazsiniz

Yok ne yaparsan yap olmuyor. Ayni durum benim kardesimde de var.
Cidden icten gelip onun istemesi lazim. Ite kaka olmuyor.
Umarim ilerde pismanlik yasamazlar.
Sen yapacagini yapmissin.
Kardes iste can yaniyor ama.

Kpss meşekkatli bir sınav. Öyle gezen insan bölüm avantajı yoksa atanamaz. Boşverin

Koskoca kadin yahu 25 yasinda. Konunuzu okurken dedim acaba yanlis mi okudum bas adonup donup yasa tekrar baktim, 13 yasinda cocuk degil bu size ne. Nereye yazilirsa yazilsin,nerede calisirsa calissin. Hayretler icerisindeyim konunuza. Biriyle ille ilgilenmek istiyorsaniz bu sekilde koruyucu aile falan olun da bir ise yarasin bari sevabi var

Yok zaten yazdırmam ben ödemem de. Ne hali varsa görsün. Ama insan neden kendiso için birşeyler yapmaz onu anlayamıyorum işte.

Bu ne sorumsuzluk ya,en sinir oldugum insan tipi kendi hayatini bile dusunmuyor,emrivakiyle sizin yazdirmanizi bekliyor ne diyelim Allah yardimciniz olsun ama kardesiniz de olsa kendinizi kullandirtmayin.

Yaşının kaç olduğunun ne önemi var. Kendisiyle ilgili önemli kararlar verebilecek olgunlukta olmadıktan sonra. 2 sene kendi haline bıraktım sadece 2 senede burnu pislikten çıkmadı. Ayrıca kardeşim o benim doğru buldugum yolu göstermek gorevimdir

Neden kendinizi bu kadar ondan sorumlu hissediyorsunuz ki?
Birakin da biraz kendi kendine bir seyler basarmayi ogrensin.Basaramiyorsa da kendi bilir cocuk degil ki.O size guvendigi icin boyle umursamaz

Tamam kardeşinin hiçbir hareketi mantıklı değil ama sen böyle yaparak düzeltemezsin. Kardeşinde ters tepecek. Çocuk değil artık. Davranışlarının sonucunu görsün. Azıcık büyüsün.

Kardeşinin çatır çatır dedikodusunu yapmışsın,böyle mi ilgili ebeveyn olunuyor?
Ayrıca kendi hayatı,kendi kararı,
Kendisi istemezse hiçkimse kurtaramaz onuı.
Kardeş bu can yanar mevzuu ne alaka?
5 yaşındaki çocuk mu,düştü de dizi mi kanadı?Başka aileye evlatlık mı verildi?
İyi ki senin gibi bir ailem yok,fazla boğucuymuş bu da.
Hadi bende imkan yoktu da gezemedim vs vs,kızda var ama abla yüzünden yapamıyor,peh.

Kardeşinize 15 yaşında ergen çocuklar gibi davranmayı bırakın... 4 yıllığı 6 yılda bitirdi demissiniz, içinde okuma hevesi olmayn birisi için gayet de iyi bitirmiş. 10 yıldir okumayı hala bitiremeyenler var. Çok yermissiniz kardeşinizi... Her insan çalıştığı işten memnun olarak eve dönmez. Yoruluyor ki ağlak şekilde geri dönüyor... Belki de bu kadar baskıcı olduğunuz için kardeşiniz bu durumda...

Çok fazla hata yapiyorsunuz. Kendi annemi gordum sizde. Onun yerine sorumluluk aliyorsunuz surekli. Ne zamana kadar yapacaksiniz bunu. Bunun sonu yok bunu bilesiniz. Bizde kardesimiz icin bircok seyi yapmaya surekli zorlandik onun yerine yaptik ne mi oldu biz hayatimizi kurtardik sorumluluk sahibi bireyler olduk. Kardesim ise hala sorumsuz dusuncesiz ve anneler hala onlara maddi yardim yaparlar istekler hic bitmez cunku

bu yazdığınız tarzda kardeşinize de öyle konuşuyorsanız vah haline kızın. sizinle asla bir şey paylaşmaz. ben yoruldum okurken.

tabiki insan kardesi güzel mevkilerde olsun ister ama birakin kendi hayatini kendi seçimleri ile yaşasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…