dünden beri kafayı yemek üzereyim

En büyük korkum böyle kardeşim ve çocuğum olmasi
neyse ki kardeslerimin ikisi de böyle değil inşallah cocugum da boyle biri olmaz
bence artık bırakın arkasını toplamayı
kendi hatasının cezasını cekmesine izin verin
yoksa her düştüğünde kaldıracak biri olduğunu bildiği için daha da salar kendini

Bir kaç şey söylemek isterim.

Kardeşiniz okumak istemediği bölümü okuduğu için veya beceremediği için okulu geç bitirmiş olabilir.

Bununla kesinlikle yargılamayın.

Bu onun beceriksiz olduğu anlamina gelmez, belki gerçekten ilgi alanı değildir.

KPSS konusunda da belli ki hazırlanmak istemiyor, farklı bir hedefi olabilir.

İşi yokuşa sürmek için ben ödemem sen öde demiş.

Bırakın.

Herkes kendi seçimlerinin bedelini yaşasın.

Siz ona toplumun ideali olan bir çerçeve ciziyorsunuz ama o dışında kalmak istiyor.

İttirmeyle universiteyi bitirmiş tamam da istemeyen kisiyi nasıl KPSS kazandırıp memur yapacaksınız ?

Aile olarak yapacağınizı yapmışsınız. Artık bırakın.
Bence onun evlenesi var.

Kardeşime karşı elbette bu şekilde konuşmuyorum sadece çok sinirligim dedikodu değil dertlesmek istedim. Beni üzen kendisini geliştirmek adına birşey yapmaması. Kpss istemiyorsan iş ike geliştir diyorum mesela dil kursuna git ingilizce şart artık o da yok. Boş bir şekilde yaşayıp gidiyor.
Malesef ki seçtiği adamlar da hep yanlış oldu. Şuan birşey söylemiyor ama sanırım lise mezunu birmilyoncuyla birlikteliği var. Geçmişi de aynı gereksiz insanlar ve lafımı dinlemeyip yediği kazıklarla dolu.
Ama haklısınız gercekten karismayacagim artık. Kimle de evleniyorsa evlensin. Hatta keşke evlense de o da kurtulda biz de kurtulsak

Kizin kpss kursune gitmek istemedigini ben bile anladim burdan yahu. Bosverin kendi yaginda kavrulsun.

Kardeşim de 25 yaşında kaç kere okulu bıraktı sayısını unuttum her seferinde konuştuk, anlattık.
En son ben başka bir iş yapmak istiyorum diyerek geri geldi.
İyi tamam dedik tekrar sınava girdi.
Geçen aradım ne yaptın tercihi dedim ben bölümüme devam edeceğim
İyi dedim ne halin varsa gör.
Umurum da mı? Hayır.
Dinlemiyorsa ilerde yaşayacakları kendi problemi.
Ben nasıl kendi tercihlerimin sonuçlarına katlanıp kimseyi işin içine katmıyorsam o da tercihlerinin sonuçlarına katlanacak.

Gerçekten gerizekaliymis. Bırak neyaparsa yapsin. Boşuna okumasın o, zengin koca bulur calismaz. Niyeti yok zaten

Dogru yolu gostermek bu degil ki? Fikir verirsiniz,konusursunuz, ama kimse 25 yasinda kadini kolundan tutup kursa goturemez.

Iyi de kardesin kursa gitsede bir basari elde edemez. Kendi istemiyor sadece siz parasini oderseniz gidecek eh onada süslenecek yeni bi ortam olacak.

Siz benim ablam olsaniza ya valla sizin gibi ablam olsa suan konumum baska olurdu. Kiminde boylesi var kiymetini bilmiyor.

Herhalde kimse için kendimi bu kadar paralamazdim. çocuk yaşlarda olsa belki bu yaptıklarınızı yapardım ama 25 yaşında yetişkin biri için asla..

siz niye onun için kurs bakıyorsunuz? Sevgilisiyle tur arastirip katılıp gezmeyi bilen biri herhalde istediği kursun araştırmasını da yapar.. elinizi çekin kardeşinizin üzerinden. Hata yaparsa da kendine doğru yaparsa da kendine..artık çocuk değil önce siz farkına varın ki sonra da o farketsin artık büyüdüğünü.

Yazdırmayın. O kurslar kişinin beynine enjekte etmiyor sonuçta . Kendi çalışacak , isteyecek ki kazansın . kpss gibi zor bir sınavı çok emek gösteren insanlar bile zor kazanırken çalışma alışkanlığı olmayan biri sadece para kaybı olur .

Kardeşinizin hayatına müdahale etmeyin bu onun hayatı. Belli ki kpss yi istemiyor. Bırakın da kendi yolunu kendisi çizsin. Herkesin değerleri farklıdır. Siz gibi ya da başkası gibi olmasını asla bekleyemezsiniz. Bu davranışınızı uygun görmedim.

Hiç bir şey yapmayın zorla hiç bir şey olmaz.deli gibi der çalışıp KPSS ile kafayı bozanlar kazanamıyor .bu şekilde ancak paranızı çöpe atmış olursunuz.

Kardeşiniz ile ayni yaştayim, inanin herşeyi kavrayabilecek sorumluluk alinabilecek bir yaş.. Kendi hayati boyle yaşamak istiyorsa peşine duşmenizin bir anlami yok belli ki kursa yazdirsaniz bile ders calismayacak. Ders calismayacaksa kursa gitmenin bir anlami yok zira kpss yi kazanmakta kolay degil pek biliyorsunuz paraniz boşa gitmesin..

Kardeşiniz çocuk değil bebek hiç değil,bu şekilde alıştırmanız hiç doğru değil yazdırmayın ezilsin kurtulmak isteyen kendi çabalar. Gerekirse maddi destekte vermeyin

25 yaşında kadın... yaptığı yanlış veya doğru olsa da ne kadar yönlendirebileceksiniz?
Ne yaparsa yapsın... sizde sakın gidip ödemeyin kpss parasini. Cunku yarin bir gun gitmezse calismazsa olan sizin paraniza olur ve bos yere araniz acilir. Kendi parasiyla kaydolursa ancak belki kiymetini bilir

Valla aynen öyle. Kendi derdimle uğraşayım artık. İnsan kendisini yetiştirmek isterse her şart koşulda yapar bunu. Her ne kadar benim de canımı acitsa ileride canı aciyacak olan kendisi. Allah herkese akıl fikir ihsan etsin. En önemlisi bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…