Yanlış anlamamak için sorma ihtiyacı hissettim. Şimdi , kız kardeşin nikahı kıyıldı. 2015 te de düğün yapacak , düğün zamanı için ya sizden önce mayısta düğün yapacak ya da ağustos ayında. Balayı tatilini eylülde kullanmak istemediği için en kötü ihtimal siz 14 gün balayı tatili yapacak ve düğüne katılacaksınız. Doğru mu ?
Nikahı erkenden yapmaları tayin durumları için mi gerekli idi ?
Bilmem belki ederdi. Herkes kendine göre plan yaptı çünkü. Sizin şu tarihte olsun, bizim de iki hafta sonra olsun diye düşünmediler. İki ayrı şehirde iki ayrı düğündü. Kimse kimseye neden bu tarihe aldın demedi. Siz de iki hafta tatilinizi yapar düğün günü gelip düğüne katılırsınız. Dert etmeyin bu kadar. Yüzüğü çıkarmak falan çok abartı bir davranış bence.peki ablanız abine rica etseydi 1 hafta için kavga eder miydi?
Neden kardeşi de evlilik kararı aldi diye rahatsız oluyorsunuz. Ne demek " neyse nikahlarina gittik" abisi gidecek tabii. O zaman bırakın sizden önce yapsınlar düğünlerini. Amaçları farklı derken neyi kastetiniz.
evet.kasım gibi tayini çıkıp eşinin yanına gidicek ve birlikte yaşamaya başlayacaklar düğünlerine kadar.
Bu durumda düğünü mümkün mertebe erkene almaları daha sağlıklı değil mi ?
eylüle tatili sarmasın istiyorsa, ki haklı havalar belli olmuyor, soğudu buralarda eylül grince yağmurlandı (İzmir)... en mantıklısı absinin misafir gibi düğüne gitmesi... bu kadar basit şimdi kız balayını eylülde yapmak istemiyor, evet onun ki koşturmacalı olmuş ama öyle tercih etmişler... mayısta evlenseler haziranda giderler balayına onda mesele yok, takı konusunda ilk evlenene çok takılır diye bir düşünceniz yoksa mayısta onlar evlensin.
merhaba kızlar benim derdim yine nişanlımın kardeşi.biz 7 yılın sonunda evlilik kararı aldık ve o yolda ilerliyoruz.nişanlımın kardeşi biz başladoğımız gibi 8 aylık sevgilisiyle evlilik kararı aldı ve her şeyimiz ard arda ilerliyor.bu durumdan zaten son derece rahatsızken geçen gün nikah yapmaya karar verdiler.neyse nikahlarına gittik.bize düğün tarihini söylediler bizim düğün tarihimizden 2 hafta sonra. biz 1 haft yurtdışı 1 hafta türkiyede 2 hafta balayı yapmak istiyoruz nişanlım çok kibar bir dilde bir hafta en azından ertelemelerini rica etti.kız bir başladı yok balayı eylüle geliomuş istemiyomuş falan.bakıyorum yok ağustos içerisinde hala 1 hafta ertelese de.sonra bizde 2 hafta yapıcaz dedi.sonra durdu durdu biz de mayısta sizden önce düğün yapalım o zaman izin verin dedi.(ailesi önce abisinin evlenmesini istiyor)ee eylülde soğuk mayıs yaz mı? amaçları farklı ve çok sinir oluyorum.sonra babası da bize demez mi ee sizde 15 değil 10 gün tatil yapın diye.kızı fazla tatil yapsın diye ben tatilimi kısıcam.rest çektim ben bu şekilde devam edemem her şey üstüste ya bi çözüm bulursunuz ya da bir sene erteleyelim o naparsa yapsın dedim.ailemde bu konuda beni haklı görüyorlar.sizce nasıl bir yol izlememiliyim sinirle yazdım inş anlatabilmişimdir.sevgiler.
ona ben değil ailesi karar vericek.yani bana bulaşmasa ne zaman yaptığı umrumda değil.kız koca sene içinden benim düğünümün arkasını seçti takıldığım konu bu.konu 1 gün 2 gün değil verilen tavizler.hastalık olur başka bir şey olur eyvallah ama ben sırf kızımız tatilinin bir haftası eylül başına gelmek istemiyor diye kendi tatilimden vazgeçmek istemiyorum.
evet doğrudur, gerçekten ilk evlenene fazla takarlar mantıken, baya fark oluşur arada... ilke çeyrek takılıyorsa ikinciye 100 takılır... küçük takan ikisinede aynıyı takarda büyük takan ikincide kısar biraz... Vallahi arkadaşım ne yapılır bielemdim ben de şimdi. Tek yol songün misafir gibi düğüne katılmanız...ya ama ona bakılırsa ben haziran sonu nişan yaptım hava rezaletti.hani eylül başı kış haziran da yaz değil.bana amaç takı gibi geliyor benim umrumda bile değil ama öyleyse bunlar çok küçük hesaplar yaaailesinin ilk evlenene çok takılır gibi bir düşüncesi var ne yazıkki.
Bence sıkıntı sizde. Kimse birilerinin canını sıkmak için evlenmez ya da düğün tarihi belirlemez bence. Ayrıca, 2 hafta gayet yeterli bir süre tatil için. Düğünden bir gün önce geri dönseniz yeter. Ne olacak sanki. Tatil de kaçmıyor ya. Anlayışlı davranarak durumu idare edebilirsiniz. Yoksa bunun sonu pek iyi görünmüyor. Kardeşlerin arasına girmeyin derim. Ayrıca gerçekten de eylülde balayı düşünmek bana da pek mantıklı gelmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?