dünden beri sinirden çıldırıyorum...

sıkıntı aslında nişanlım o kadar kibar rica etti ki ve şunu dedi ben senin düğününe misafir gibi değil ev sahibi gibi koşmak isterim 1 hafta ertesen çok rahat ederiz.kız bir başladı aman allah.benim sinirlendiğim nokta bu oldu ve babası da işte siz kısaltıverin demesi.yok öyle yani o her edepsizliği yapıcak ben itaat mi edicem.yüzük konusunda fazla fevri davrandım biliyorum ama hakim olamadım kendime.

evet.kasım gibi tayini çıkıp eşinin yanına gidicek ve birlikte yaşamaya başlayacaklar düğünlerine kadar.

peki ablanız abine rica etseydi 1 hafta için kavga eder miydi?
Bilmem belki ederdi. Herkes kendine göre plan yaptı çünkü. Sizin şu tarihte olsun, bizim de iki hafta sonra olsun diye düşünmediler. İki ayrı şehirde iki ayrı düğündü. Kimse kimseye neden bu tarihe aldın demedi. Siz de iki hafta tatilinizi yapar düğün günü gelip düğüne katılırsınız. Dert etmeyin bu kadar. Yüzüğü çıkarmak falan çok abartı bir davranış bence.

bu arada elektrik kesildi kızlar cevap yazamadım.

benim sinirlendiğim konu aslında balayını kısaltma konusu dışında fedakarlığın benden beklenmesi.babasının kızım ne var 1 hafta erte abine de uysun dememesiydi.

nikahlarına çok isteyerek gittim yani onu anlatırken öyle yazmışım yanlış anlaşılma olmasın.

eylüle tatili sarmasın istiyorsa, ki haklı havalar belli olmuyor, soğudu buralarda eylül grince yağmurlandı (İzmir)... en mantıklısı absinin misafir gibi düğüne gitmesi... bu kadar basit şimdi kız balayını eylülde yapmak istemiyor, evet onun ki koşturmacalı olmuş ama öyle tercih etmişler... mayısta evlenseler haziranda giderler balayına onda mesele yok, takı konusunda ilk evlenene çok takılır diye bir düşünceniz yoksa mayısta onlar evlensin.

Bu durumda düğünü mümkün mertebe erkene almaları daha sağlıklı değil mi ?

ona ben değil ailesi karar vericek.yani bana bulaşmasa ne zaman yaptığı umrumda değil.kız koca sene içinden benim düğünümün arkasını seçti takıldığım konu bu.konu 1 gün 2 gün değil verilen tavizler.hastalık olur başka bir şey olur eyvallah ama ben sırf kızımız tatilinin bir haftası eylül başına gelmek istemiyor diye kendi tatilimden vazgeçmek istemiyorum.

ya ama ona bakılırsa ben haziran sonu nişan yaptım hava rezaletti.hani eylül başı kış haziran da yaz değil.bana amaç takı gibi geliyor benim umrumda bile değil ama öyleyse bunlar çok küçük hesaplar yaa ailesinin ilk evlenene çok takılır gibi bir düşüncesi var ne yazıkki.

Bence sıkıntı sizde. Kimse birilerinin canını sıkmak için evlenmez ya da düğün tarihi belirlemez bence. Ayrıca, 2 hafta gayet yeterli bir süre tatil için. Düğünden bir gün önce geri dönseniz yeter. Ne olacak sanki. Tatil de kaçmıyor ya. Anlayışlı davranarak durumu idare edebilirsiniz. Yoksa bunun sonu pek iyi görünmüyor. Kardeşlerin arasına girmeyin derim. Ayrıca gerçekten de eylülde balayı düşünmek bana da pek mantıklı gelmiyor.

Kendimi kızın ve ailesinin yerine koymaya çalışıyorum. Nikahını yapmış , kasımda eşinin yanına gidecek bir kızın ağustosta düğün yapması çok saçma. Allah nasip ederse neredeyse bebeğiyle düğün yapmış olur , yakışıksız olur.

Ailenin ; altın fazla gelecek diye önce oğlunun düğününün olmasını istemesi manasız. Nikahı olmuş , eşiyle yaşayacak kızlarının neredeyse 9 -10 ay sonra düğün yapması hangi gelenek görenekte varmış ki ?

Bu aşamada konuşulurken kıza destek olsanız tam tersine. Deseniz ki mesela ; kasımda eşinin yanına giderken evinden teliyle duvağıyla çıksa daha güzel olmaz mı ?

Zaten onlar ilk evlenmiş , düğünlerini de yapsınlar eksik gedik kalmasın.

evet doğrudur, gerçekten ilk evlenene fazla takarlar mantıken, baya fark oluşur arada... ilke çeyrek takılıyorsa ikinciye 100 takılır... küçük takan ikisinede aynıyı takarda büyük takan ikincide kısar biraz... Vallahi arkadaşım ne yapılır bielemdim ben de şimdi. Tek yol songün misafir gibi düğüne katılmanız...

İstedigi vakit evlensin iste niye karisiyosun ki, simdiden kotu oluyosun?
Yurticindekini balayini yap git dugune. Dugun fasli bittikten sonra cikarsiniz yurtdisina.
Ben 3 gun yaptim balayimi, gayet de eglendim. İnada bindirme isleri bosver.
Kardesi sonucta esinin.

Bu arada ben eylulun sonunda evlendim, ekimde balayi yaptim, ege ve guney taraflari o tarihlerde cennet gibi oluyor.

9 ay 10 ay bekleyecek kız 1 hafta erteleme için olay çıkartıo ve benden taviz vermemi beklio(

önce yapsınlar o zaman illa abinin erken evlenmesini istemek kadar saçma bi durum var mı ? kim ne zaman isterse o zaman evlenir siz 8 yıl daha bekleseniz evlenemicek miydi kardeşi.

yahu benim anlattığım konu şu.tatil kaçmıyorsa o 2 hafta değil 1 hafta yapsın ben niye kısıyorum o zaman o azaltsın tatilinin süresini.biz yeni evli olucaz o alsın temmuzda kocasını tatil yapsın 1 hafta da temsili balayı yapsın.sıkıntının nesi bende?neden ben taviz vermek zorunda kalıyorum.abisinin hatrına o versin taviz tatil kaçmıyor ya??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…