- 16 Haziran 2011
- 16.530
- 73.212
- 798
Ya ben de bunu anlamıyorum. Oğlan öz evlat, kız üvey evlat. Bence tam tersi kız evlat öz evlat, erkek evlenince genelde hanım köylü oluyor. Neler okuyoruz şurada..Gelin evlensin de onlara göstersin evine sokmasın, aramasın sormasın da şunlara kapak olsun.
ya düğüne gelecekler bunu hesaplayamıyor mu? takıyı 2 ye bölerler. adet böyledir yani. şimdi ona takıp senin düğüne boş mu gelecekler?aslında şöyle düşünüyorlar düğün gibi bir nişan yapıldı kıza 1000 kişiye yakın kişi geldi ve baya iyi bir takı toplandı.ikinci bir sefer abisinin hakkı olduğunu düşünüyorlar.
ne kadar ilginçlermiş ya. zamanında çok dağıttık şimdi toplayalım mantığındalar herhalde.yani 10 ay sonra düğün yapılmasının mantığı bir eğlenceden öte ne olabilir Allah aşkına. Arada resmi+imam nikahı olan düğünü mü bekleyecek?Sırf altın toplayacağız diye kızını baba evinden öylece gönderip 10 ay sonra düğün yapmayı düşünmeleri bir anlayabilsem , aklım erse diğerlerini anlayacağım da neyse.
Bu tutumu bilen bir akraba olsa idim 2 düğüne de gider bir çift acı söz dışında 2 çifte de 1 tl dahi vermezdim. Bu devirde bu zihniyet , yazık gerçekten.
ben de bundan dolayı rest çektim biz düğün yerini bile tuttuk.kafamda çok ciddi tereddütler oluştu eğer nişanlım bu süreci doğru yürütemezse bitirmeyi düşünüyorum.mutsuz olmak için evlenmiyorum ben.
aslında şöyle düşünüyorlar düğün gibi bir nişan yapıldı kıza 1000 kişiye yakın kişi geldi ve baya iyi bir takı toplandı.ikinci bir sefer abisinin hakkı olduğunu düşünüyorlar.
ne kadar ilginçlermiş ya. zamanında çok dağıttık şimdi toplayalım mantığındalar herhalde.yani 10 ay sonra düğün yapılmasının mantığı bir eğlenceden öte ne olabilir Allah aşkına. Arada resmi+imam nikahı olan düğünü mü bekleyecek?
işte tuhaf olan bu zaten. gidip karı koca olarak yaşayacaklar. 10 ay sonra gelinlik giyip düğün yapacak. işin hiç bir cazibesi yok.Beklemeyecekmiş zaten. Kasımda eşinin yanına gidip 10 ay sonra düğün yapacak. Şaka gibi.
Daha önümüzdeki sene ağustos ayından bahsediyorsunuz değil mi. Bir sene önceden yer mi tuttunuz ne gerek var oldu olacak gelinliği de alın şimdiden yani siz de çok acelecisiniz olamayacak sanıyorsunuz sanırım. Çok yanlış düşünüyorsunuz kardeşi de o aylarda düğün yapmak istiyor diye boşanılır mı hiç yukarıda da dedim kız tek başına bu kararı almıyordur ayrıca bir de Ramazan faktörü var Ramazan da elbette düğün olmaz ee Ramazan da zaten gelecek seneye ayın 18 haziranına gelecek 18 temmuzda bitecek bayram filan derken olacak temmuz sonu ya mayıs da yapacak ya ağustos da onun da fazla bir seçeneği yok bakacak olursanız.
işte tuhaf olan bu zaten. gidip karı koca olarak yaşayacaklar. 10 ay sonra gelinlik giyip düğün yapacak. işin hiç bir cazibesi yok.
işte tuhaf olan bu zaten. gidip karı koca olarak yaşayacaklar. 10 ay sonra gelinlik giyip düğün yapacak. işin hiç bir cazibesi yok.
Bence de çok tuhaf BenIpek , o kız benim görümcem olsa ; ben , görümcem baba evinden kasımda gelinliğiyle çıksın düğünü yapılsın diye ısrar ederdim. Gelecek takıyı hesaplayan ana babaya da durumun ne kadar garip olduğunu anlatmaya çalışır , görümcemin yanında dururdum. Hatta ailemi de arkama alırdım. Ailem benim için istemeyecekleri bir şeyi görümcem içinde istemezdi.
Benim için doğru bu. O yüzden bu konuyu anlayamayacağım ben.
Bizde öyle evlendik bi sıkıntı olmadı 2 ağustosta eşimin kardeşi evlendi 2 haftalik balayina gittiler biz 16 ağustosta evlendik balayindan dondukleri gün oldu yani geldiler hemen kuaföre gidip düğüne geldiler hiç bi sıkıntı olmadı
nişanlım 1 hafta ertele diye rica ettiği halde car car bağıran kıza ben bunları mı yapıcam ki bundan ailesi son derece rahatsız.ben ailemi böyle bi duruma sokmaz nikahımı 5 ay ertelerdim.o herkesi ezip bağırıp çağırıp iş yaparken ben böyle davranamam kusura bakmayın.
Bence de çok tuhaf BenIpek , o kız benim görümcem olsa ; ben , görümcem baba evinden kasımda gelinliğiyle çıksın düğünü yapılsın diye ısrar ederdim. Gelecek takıyı hesaplayan ana babaya da durumun ne kadar garip olduğunu anlatmaya çalışır , görümcemin yanında dururdum. Hatta ailemi de arkama alırdım. Ailem benim için istemeyecekleri bir şeyi görümcem içinde istemezdi.
Benim için doğru bu. O yüzden bu konuyu anlayamayacağım ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?