Dünyam başıma yıkıldı sanki

Down sendromlu insanların avuç içleri bu şekilde çizgileri düz oluyor dr bsnada kuzım için demişti hamileyken doğar doğmaz ameliyathanede ilk baktığım şey avuç içleriydi buda size yol gösterebilir

Yok canım genetik doktoruna gittim bugün kadın baktı yok oyke birşey isterseniz test yapayım ama çıkmayacak eminim dedi. Bende yaptırmadım sonuçta onlarca downlu bebek gören bir insan anlar diye düşünüyorum

Çok sevindim

Benim kızımada ayrıntılı ultrason yapıldığında kol ve bacak boyu ölçüldü Down sendromu dedi ve kafa ölçüsüne göreve %90 sendromlu dedi aldiracakmisin dedi hayır önemli değil kaderimde ne varsa dedim doğana kadar Down sendromlu bekledik erken doğum yaptım bebegim kuveze alındı görmeye gittim baktım normal bir bebek demem o ki doktorların soyledigi herzaman doğru olmayabiliyor kendinizi üzmeyin hamileliginizi kendinize zehir etmeyin inşallah sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız

Çok sevindim konu sahibi bebeğinizin bir şeyinin olmamasına. Umarım sağlıkla büyür, bahtınız açık olsun inşallah.

Çok sevindim konu sahibi Allah kimseye böyle bir şüphe yaşatmasın. Neyse ki yersiz bir korku olarak kalmış.

Mesajımı okuyan başkalarına yol gösterici olması için: arkadaşlar artık ikili test üçlü test değil de gebeliğin ilk 12 haftasında yapılabilen genetik tarama testi var: NIPT veya NİFTY diye geçiyor. anneden kan alınıp bebekteki down sendromu ve diğer genetik hastalıkları %95in üzeri kesinlikle söyleyebilen bir test. Doktorunuza mutlaka danışın imkanı olan herkes yaptırmalı bence

Öyle dan diye söylenir mi yaa hemde anneye. Mesleki deformasyon oluşuyor bir süre sonra onlara normal geliyor. Doktor umarm yanilmistir testler temiz çıktıysa, ben tüm testlerini yaptırdım hepsi temiz çıkmıştı ama doktorumuz ultrasonda burun kemigini göremedi ölçümün çok altında çıktı söylediğinde dünya başına yikildi 1 hafta ölü gibi gezdik eşimle. Fetal DNA testi yaptırdık sonuç negatif geldi ama ben doğuran kadar ne yaşadığımı hatırlamak istemem. Bebeğim doğduğu an ilk burnuna baktımsağlıklı mı dedim. Neyseki fındık burunluymus miniğimumarım sizin bebeğiniz de sağlıklıdır o kadar test yapılmış hepsinin de yanılma payı yoktur .

Aynen bugünkü doktor baktı güldü resmen kesinlikle yok ama yinede yap dersen yapayım test ama eminim dedi bende o coşkuyla yok ya kalsın dedim. Ama oradaki downlu bebeklere faln baktım benzemiyor oğlum yinede artık zamana bıraktım

Yoktur canım merak etme ben çocuklar konusunda çok pimpirikliyim en ufak olayda doktora koşan biriyim gülerler artık. Doktorun ağzından bı test birşey çıksın hemen yaparım eminim yerinizde olsam o testi de yaptirmıştım. Down sendromun tek bir belirtisi yok kendini belli ederdi emin olun. İçiniz rahat olsun

Femur kısalığı ense kalınlığı kendini belli ediyor zaten ölçümlerde herşey normaldi sadece burun baz alınamaz hemde doğan çocuk yani gözle görülen birşey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…