Yarın götüreceğim inşallah inanın sorumsuz ve bilgisiz bir insan değilim gerek gebeliğim boyunca gerekse sonrasında bütün yapılması gerekenleri yaptım ama yinede kaderde varsa kaçılmazgebelik boyunca usg'de nt ve ense kalınlığı baş çevresi bakılmıştır, bu devirde fark edilmemesini pek şahsen beklemem. tabii hayat bu asla görmeden emin olamayız ama ben fark edilir diye düşünüyorum açıkçası. çok panik olmadan soğukkanlılıkla hemen baktırın, bir pediatri uzmanına götürün.
Görmedim canım bakayım hemen bebek yeni uyudu bir yandan evi toparliyorim bir yandan yarın için kıyafet bez falan hazırlıyorumHerkes el ayasına bak parmağına bak diyor bir cvp vermiyorsunuz size belirgin özellikleri yazdım.
Kasların arasında tüyler var ama çok küçük dediğiniz gibiUmarım değildir içinizi ferah tutun bebeğiniz etkilenmesin strestenarkadaşlar ayak parmağı ve el içi çizgisi için belirteçleri söylemişler. Bir de şey var iki kaş arası tüyler. Yani tek kaş olayı. Ama bu bebeğinize varsa da Down sendromlu olmayabilir bebeğiniz çok küçük yüz ve vücut tüyleri bazen geç dökulebiliyor .
Bizim sadece burun basikligimiz var bide gözaltında hafif torbamsi kıvrımlar var ama oda çok ağlayan hatta hiç susmayan bir bebek olduğu için normaldir diye düşünüyorum gözleri şişiyor bazen ağlamaktanDown sendromunda en sık karşılaşılan fiziksel özellikler şunlardır:
• Kaslarda gerginliğin az olması (hipotoni)
• Düz ve basık bir yüz yapısı, küçük burun
• Burun kökünün basık olması
• Gözün iç kenarlarında tipik görünüşlü deri kıvrımları (epikantus)
• Anormal yapılı ve düşük yerleşimli kulak kepçeleri
• El ayasını ortana ikiye bölen tek bir çizgi (Simian çizgisi)
• Hiperfileksibilite (eklemlerin normalden fazla miktarda açılabilmesi)
• El küçük parmağında ortadaki kemiğin olmaması
• Ayak başparmağı ve ikinci parmak arasında ayrıklık
• Dilin ağıza oranla çok büyük olması
Önceden de belirttiğimiz gibi bu anomalilerin herbiri çok daha düşük oranlarda normal bireylerde de görülebilir.
Bence bebeğinizin hicbiseyi yok ama yinede götürün tabiki içiniz rahat etsinKasların arasında tüyler var ama çok küçük dediğiniz gibi
Bütün gece onu izledim zaten bırakmam ne olursa olsun peşini canım o benim . İlk kez onun sayesinde bu kadar güçlü olmayı öğrendim benÖncelikle sakin olun. Gereken genetik testler yapılsın bakalım ne çıkacak.
Sizin ağlayıp kendinizi harap etmeniz sonucu ve olanı değiştirmez.
İnşallah tertemiz çıkar sonuçlarınız ama çıkmazsa da o bir melek ve siz de annesiniz. Sarılın yavrunuza ne olursa olsun.
Baktım normal bizim avuç iclerimiz gibi . Ayak başparmaklarida normalDown sendromlulardq avuç içinde tek cizgi olur. Bi bakin, oyle mi degil mi
Benim kardeşimin kızında da doğmadan önce risk vardı. Doğar doğmaz çocuk doktoru geliyor ya. Ona dedik böyle bir risk vardı ayrıntılı bakar mısınız diye. Elinin içinde ki çizgilere parmaklarına boynuna gözlerine kafasının şekline baktı ve kesinlikle yok dedi. Yani bilmiyorum net ama belliolmaz mı ? Annesi sana zor gelecek biliyorum ama öyleyse bile kendini helak etme. Rabbim gücünü kuvvetini eminim verir. Ama umarım yokturİkili testim risksiz çıkınca doktorum digerlerine gerek görmedi . Boynuda kısa gibi inanın şuan ne soyleyesem yalan olur çünkü o gözle bakıyorum ya olmasada öyle gelebilir bana .
İnşallah yoktur . Doğum yaptığım hastanede bir hafta kuvezde kaldı elli kere sordum sendromik bir durum varmı diye yok dediler . Dün aradım doktorunu dedim böyle böyle ya suphelenmis olabilir sıra alda yanıma gel dedi yahu sen benim çocuğumu doğduğundan beri ayda iki kere görüyorsun nasıl hatirlamazsin benim bebeğimi hatırlıyorsunuz degilmi diyorum evet hatırlıyorum ama muayene etmem lazım tekrar diyor kafayı yiycem resmen . O kadar içim parcalaniyorki ağır bir grip geçiriyor şuan burnu tıkalı birlikte yatıyoruz uyanınca onca acısına rağmen bana bir gulusu var görmeniz lazım içim eriyor resmenBenim kardeşimin kızında da doğmadan önce risk vardı. Doğar doğmaz çocuk doktoru geliyor ya. Ona dedik böyle bir risk vardı ayrıntılı bakar mısınız diye. Elinin içinde ki çizgilere parmaklarına boynuna gözlerine kafasının şekline baktı ve kesinlikle yok dedi. Yani bilmiyorum net ama belliolmaz mı ? Annesi sana zor gelecek biliyorum ama öyleyse bile kendini helak etme. Rabbim gücünü kuvvetini eminim verir. Ama umarım yoktur
gözünüz aydın.Kızlar şimdi doktordan çıktık kadın yerinden bile kalkmadı ben down sendromu şüphesi var diyince güldü bunu kim söyledi ya çocuğun yüzünden belli olmadığı dedi . İstersen test yapayım ama yüzde yüz değil dedi . Bende çocuğu çırılçıplak soydum iyice bakın diye kadın güle güle muayene etti eminim yok dedi . Bende test yaptırmadım öyle diyince . Bide eşimle benim genetik testlerimizin temiz olduğunu duyunca o zaman asla sıkıntı yok dedi
Ah gözünüz aydınKızlar şimdi doktordan çıktık kadın yerinden bile kalkmadı ben down sendromu şüphesi var diyince güldü bunu kim söyledi ya çocuğun yüzünden belli olmadığı dedi . İstersen test yapayım ama yüzde yüz değil dedi . Bende çocuğu çırılçıplak soydum iyice bakın diye kadın güle güle muayene etti eminim yok dedi . Bende test yaptırmadım öyle diyince . Bide eşimle benim genetik testlerimizin temiz olduğunu duyunca o zaman asla sıkıntı yok dedi
şuan size tabii öyle gelir kafanızda hep bu varİkili testim risksiz çıkınca doktorum digerlerine gerek görmedi . Boynuda kısa gibi inanın şuan ne soyleyesem yalan olur çünkü o gözle bakıyorum ya olmasada öyle gelebilir bana .
ayyyy çok sevindimKızlar şimdi doktordan çıktık kadın yerinden bile kalkmadı ben down sendromu şüphesi var diyince güldü bunu kim söyledi ya çocuğun yüzünden belli olmadığı dedi . İstersen test yapayım ama yüzde yüz değil dedi . Bende çocuğu çırılçıplak soydum iyice bakın diye kadın güle güle muayene etti eminim yok dedi . Bende test yaptırmadım öyle diyince . Bide eşimle benim genetik testlerimizin temiz olduğunu duyunca o zaman asla sıkıntı yok dedi
Sizi çok iyi anlıyorum canım anneİnşallah yoktur . Doğum yaptığım hastanede bir hafta kuvezde kaldı elli kere sordum sendromik bir durum varmı diye yok dediler . Dün aradım doktorunu dedim böyle böyle ya suphelenmis olabilir sıra alda yanıma gel dedi yahu sen benim çocuğumu doğduğundan beri ayda iki kere görüyorsun nasıl hatirlamazsin benim bebeğimi hatırlıyorsunuz degilmi diyorum evet hatırlıyorum ama muayene etmem lazım tekrar diyor kafayı yiycem resmen . O kadar içim parcalaniyorki ağır bir grip geçiriyor şuan burnu tıkalı birlikte yatıyoruz uyanınca onca acısına rağmen bana bir gulusu var görmeniz lazım içim eriyor resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?