dünyam karardı

aldır diyenler hangi vicdandan konuşuyorsunuz anlamıyorum gerçekten. madem çocuğa bakamama endişesi taşınıyor o zaman çocuğu niye yaptınız diye sormazlar mı adama ? lafım çocuğu aldır diyen vicdanı körelmiş insanlara.

HEPİMİZİN RIZKINI VEREN ALLAH'TIR! çocuğu aldırarak bir büüyük günah daha işleme, şeytana uyma.

cocugun dogumuyla hayatı degisek bakıcak sorumluluk alacak kisi biz degiliz hadi dogur desek cocuk dogduktan sonra her turlu zorlugu cekicek olan insan o kendinize guveniyorsanız hazırsanız tabiki dogurun..kimse istemez bu bebegi aldırmasını ama onemli olan o cocugun dogduktan sonraki hayatını garantiye alabilmek bunu dusunmek daha onemli bence..siz cocugu dogursanızda aldırsanızda bunu yasayan siz olucaksınız hicbirimiz degil baskalarından once icsesini dinle derim ben

Son düzenleme:

Cok dogru demissin ates dustugu yeri yakiyor biz ne kadar aldir veya dogur desekte o kizcagiz dogurdukan sonra yardim edemeyiz, yaninda olamayiz cocuguna bakamayiz o yuzden kimse aldirsada dogursada yargilayamaz onu cunku kendi hayati... Insallah bu olayin icinden en az hasarla cikabilir.

sana yargılama hakkı verilmedi bu Allah ile arasındaki sorun günahıda yanlışıda onu ilgilrndirir sadece bizden ne yapabilirim diye soru sormuş açılmış anlatmış,yardım edebiliyorsan et edemiyorsan karışma,size de laf olsun aman muhabbet olsun da ağzınıza laf vermeyegörsünler...

arkadaşlar hep okuyorum yorumlarınızı tek tek fikirleriniz için teşekkür ederim

bugün yengemle buluştum şaşırdı baya üzüldüde birazda kızdı bizde dayınla evlenmeden birlikte olduk ben lise mezun olduğum halde korunmayı becerdim sen nasıl beceremedin diye

annene sakın anlatma dedi..yarın yengemle kadın doğuma gideceğim kan testi sanırım yaptırman gerekiyo dedi

en azından artık bir destekçin var.
ben bebek olmasa da bu adamla evlenmek ister miydim sorusunu eğer içten bir evet ile cevaplayabiliyorsan her şeyi göze alıp bebeğini dünyaya getir bence.
ama bu süreç çok zor olacaktır. ben olsam kesinlikle cesaret edemezdim, evlenmeden önce sevgilimle cinsellik yaşıyorduk o zaman da çok korkuyordum şu anda evliyim ve doğum kontrol hapıyla korunuyorum ama aklım gidiyor hamile falan kalırım diye, Allah isteyenlere versin...

yıldırım hızıyla evlenmeye gelince,
ben 1 hafta içinde evlendim, annem babam hamile olduğumdan şüphelenmiş :) oysaki biz karar verdik ve evlendik. bence ilk başta yadırgasalar bile yengenin de annenin aklına girmesiyle bu iş çözülür...

Beni kinayan arkadaslara sesleniyorum.

Cocuk oldurmek ile ilgili ayetler yazmissiniz.

Bu islamda azl olarak geciyor.

Konu ile ilgili hadisler var. Hadislere itibar etmiyorsaniz o sizin vicdaninizin bilecegi istir, peygamber kelami en nihayetinde.

O ayetler cahiliye doneminden cikmis cocuklari diri diri gomen insanlara uyari niteligindedir. Kurtajdan degil dogmus cocugu oldurmekten bahsediyorlar.

Belli gunden once fetus canli sayilmaz, hucreler toplulugudur, kalbi atmiyor organlari yok aci hissi yok vb vb...

Bana cahil demissiniz arastirin ogrenin.

Konu ile ilgili sunu soyleyeyim.

Sahsen hamile kaldigim icin benimle evlenecek biri ile evlenmek istemezdim. Bu olay olmasa evlilik planlari yokmus henuz. Bu derce evlilige uzak insalar su anda. Olayin akutlugu duygusalligi ile boyle bir karar almasi konu sahibini, sevgilisini, iki tarafin ailelerini zor duruma sokacak gibi gorunuyor. Duygusalken evlenelim deyince iyi olur da senin yuzunden yuk lisansi biraktim, veya senin yuzunden kpss yi biraktim, mesajlarda gectigi gibi iDAREteN bir ise girdim, veya butun egitimim bosa gitti kismini dusunmeye basladiklarinda sorun cikabilir evliliklerinde.

Allah rizkini verir kismina guluyorum, afrikada acliktan olen cocuklarin rizki nerde? Elbet ac kalacak degiller ama once yetiskin iki insanin kendini ailelerini cocuktan once dusunmesi daha onemlidir.

Gebe kalmasi allahin bir hikmeti degil. Iki saglikli insan korunmadan seks yaparsa gebe kalinir. Bu 2+2=4.
Cocuk isteyip olmayan arkadaslar bu kismi anlamiyorlar herhalde. Allahin uygun gormesi degil mesele. Size de uygun gormuyor degildir, herkesin sinavi farkli...

Su da var, burda evlen diyenler kendi baslarina gelse %90 evlenmeye aileye cesaret edemezlerdi.

EMPATI YAPIN, ben yapiyorum sonuc aldirma cikiyor.

Eger kurtaja karar verilirse bu tekrar bebek sahibi olmaya engel degil. Doktora danisilmali zaten eger tekrar bebek sahibi olamazsin eger bu cocugu aldirirsan diye uyarida bulunuyorlar. Eger bebek sahibi olmasina fiziken engel yoksa ilerde tekrar bebek yapilabilir. Elbette bebek olusmamis durumda ise.

Bunlardan en kotusu "EGER HAMILE OLMASAYDIN SENINLE EVLENMEZDIM" veya konu sahibi icin " HAMILE KALMASAYDIM SENINLE EVLENMEZDIM " laflari bence... ilerde kimin ne soyleyecegi belli olmaz.

hanım efendi siz müftü müsünüz ya da fıkıh profu mu kendi düşüncelerinizi söyleyebiirsiniz ama yalan yanış bilgilerinizle buradaki insanlara dini yanlış anlatamazsınız.. biraz bir şey okumuşsunuz belli ama yarım doktor candan yarım hoca dinden eder diye boşa dememişler azl dediğiniz şey arkadaşların yapmalarına rağmen hamile kaldığı yöntem... geri çekme yani.. yok efendim fetüsmüş, yok bir şey hissetmezmiş hepsi uydurma bana göre nerden biliyorsunuz acı çekmediğini... bu da tıp doktorlarının işi, biz yine bilemeyiz... bu arada din konusunda sizden daha çok yetkili olduğumu düşünüyorum en azından bu işin üniversite düzeyinde eğitimini gördüm... ama yine de sizin kadar rahat fetva vermem böyle bir şey şahsen sorulsa bu işin uzmanlarına yöneltirim... kimsenin vebaline girmem

Tebrik ederim, söylemek istediklerimi söylemişsiniz.

Her konuyu dini boyuta getirip saatlerce tartisiyorsunuz. Ve hatirlatmakta fayda var sitede dini icerikli yazilar yasaktir. Dogru olup olmadigindan kendiniz bile emin degilken milletin kafasini bulandirmayiN lütfen yada birsey yazacaksiniz isbatli sekilde yazin..

Son düzenleme:
bebeği kalp atışları 6 haftalıkken ultrasonda dinleniyorr
arkadaş regl tarihim geçmişti test yaptık pozitif çıktı diyorr
nerden baksan 6 haftalık vardır bebeği ve kalbi atıyordurr
bende hamileyimm reglim 10 gün gecikince doktora gittim 6 haftalık hamileydim
8. haftamda bebeğimin hareket ettiğini gördük
evet tüm uzuvları oluşmamıştı ancak kalbi atıyodu ve hareket ediyodu canlıydıı

ben 4 sene bebek hayalleriyle yatıp kalkarken
böyle yazıları okuyunca deliye dönüyorum
arkadaşlar bazılarınızın yazısını hayretle okuyorum
aldırsın daha organları gelişmedi bile falan yazmıssınız bu nası bi mantıkdır
döllendiği andan itibaren bi canlı bi insan o nası bu kadar acımasız olabiliyosunuz
dini boyutu küçümsüyosunuz ama bile bile cinayet madem bu kadar düşünüyodu
kendi hayatını dogum kontrol yöntemleri diye bişey var demi lisedeki çocukların bile bildiği.
hatayı başta yapıp kendi zevkleri uğruna bi hayata son vermek ne kadar vicdani
biz bi bebeğimiz olsun diye nelerden vaz gecerken

Isterseniz evlatlikda alabilirsiniz madem yillardir deniyorsunuz olmayacaksa hic cozum kalmadiysa evlatlik alabilirsiniz hem sevaba girmis olursunuz.

Son düzenleme:
bizde istemiyoruz zaten kıymayı :'(

2 tane sorunum var ama evlenmek için maddi durumlar ve ailem illlaki evlenmeden hamile kaldığımı öğrenecek..beni affederler mi

olcakla olcegın onune gecılmez bı hata yapılmıs ama telafısı mumkun hemende olmeyı dusunmeyelım lutfen ya bune bole karsımıza cıkan ılk zorlukta olmekten bahsedıyoruz sacmalamıyalım luten kendımıze gelelım erkek arkadasında sana sırtını donmemıs bısekılde yuvanızı kurarsınız kusura bakma canım benım ama sana kızdım neredeyse 3senedır evlıyım ve cocuk konusunda cok temkınlıyım ona bır gelecek hazırlamadan da dusunmuyorum maddı manevı hazır degılız cunku e sız evlı bıle degılsınız resmen cahıl cesaretı bıde unıversıte okumussunuz gerı cekme bır korunma yontemı sayılmazkı gerı cekme ıslemını yapmadan once zevk suyunda mılyonlarca canlı siperm var yumurtlama gunu yakınsa hamıle kalma rıskı cok yuksek valla bı dıyom yumusak yazayım bı yandanda kızıyorum 15 yasında ergenler gıbı davranmıssınız resmen ondan sonrada yok kendımı oldurcem yok bılmem ne

canım ya senin adına kötü olabilir.ama sakın kıyma olurmu obir can ve sen annesin onuniçin ben 15 yıldır çırpıniyorum anne olak için herşey nasip kısmet bir an önce evlen kimse bilmezsen demesen 7 aylık doğdu dersin

Allah yardımcınız olsun...söylenebilecek herşeyi arkadaşlar söylemiş zaten...
bende evlenip bebeği doğurmanızdan yanayım...
bunları yazarken oğlum yanıbaşımda uyuyor anlatılmaz bir duygu annelik...
sakın o cana kıymayın size bahşedilen annelik duygusunu tadın, evlat hiç bir şeye benzemiyor :) yaşadığınızda hak vereceksiniz.....

canım Allah yardımcın olsun olsun ama bence de hiç beklemeden evlenin.. arkadaşına iş de bulunur, senin okulun da biter.. Allah bir daha nasip edecek mi bilemezsin..çok duydum ilk bebeğini aldırıp sonra hamile kalamayanlar..burada binlerce kadın var anne olabilmek için yıllardır çırpınıyor.. sen bu şansı iyi değerlendir..o cana kıyma.. herşey düzelir inş. mutlu bi yuvan olsun..

Burası dini bir site değil, konulara dini yorumlar yapmak yasak zira mevzu din olunca bu topikte olduğu gibi tartışma çıkıyor.
Genç kardeşimiz kürtaj caiz mi değil mi diye sormamış, öyle olsaydı Alo Fetva hattını arardı, yardım istemiş, yol göstermenizi beklemiş, lütfen konuyu amacından saptırmayın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…