bi uzaktan akrabamızın kız kaçırdığı haberini almıştık,oysa yaşını başını almış-meslek sahibi kocaman adam.Hem bizim buralarda kaçırma falan..duyulmamış şeydir
önce kızın babası çok sertmiş dediler kıydılar nikahı,sonra yok yok kızın ailesi iyi maşallah dediler,o tarafın da gönlünü hoş etmek için nişan tarzı bi davet verdiler..bikaç ay sonra kızın hamile olduğunu duyduk,evlendikten yaklaşık 7 ay sonra da 'erken' doğum yaptığını.Çocuk da maşallah öyle toroman öyle kocaman ki :)))
şimdi o çocuk 11 yaşında,herşey öyle güzel kılıfına uydurulmuştu ve herkes inanmış gibi yapmıştı ki,bi kişi bile laf söyleyemedi
paylaşmak istedim sadece,işi kılıfına uydurduktan sonra herkese afedersin b.. yemek düşer
aaa ben hiç duymamıştım bunu.bekarım daha haberim yok böyle şeylerden:) 2013de evleniyorum.vallahi güzel bi yöntemmiş bunu uygularım evlenince tabi türkiyede olursa.doğum kontrol haplarını hep tavsiye etmiyorlar.araştırmak lazım şekerim işte.
Tabi canim anliyorum fakat benim anliyamadigimda su bir kisi hamile kaldi diyelim... Evlilik disi dogurmasin deniyor ama kurtajda olmasin deniyor ayni zamanda... fakat bebek yolda yani zamanida geriye alma durumu yok e ne yapmali peki...? Iste herkes anliyorum duygulari ve yetisme tarzi arasinda kaliyor . Ama ben genede bir bebegin dogmasini isterim ve desteklerim evlilik disi olsa bile. Yanlis olmamasi gerek ama olmussa olmusa care yok babasida belli degilse belli degildir genede candir bebeklere kiyamam cunku onlarin hic bi sucu yok. Bilemiyorum benim erkek arkadasim iste kaza ama cok cok iyi sevecen bir insan iyiki aldirmamislar. Belkide baska birinin aldirmadigi bir bebekte baskasinin hayatini aydinlatir her babasiz annesiz olan dunyada yasam mucadelesi veren insanin bahti kotu olacak diye bir durum yok. Hayat iste bir yerden alip bir yerden veriyor belkide daha bile mutlu olabilir bu bebecikler buyuduklerinde:)
Turkiye'de bekar annelerin sayisi, ordaki gibi fazla degil.Amerikada bekar anne sayisi fazla.orda normal zaten single mom olayi..bizim ulkemizde bu sistemler oturmadiki ailesiz korunmasiz cocuklar ilerde sokaga birakiliyor.yararli degil topluma zararli oluyorlar.kimisi hirsiz kimisi tinerci oluyor..Amerikadaki sistemle Turkiye ayni degil.sartlar farkli , turkiye daha hazir degil bu tip olaylara..Amerikada hala kurtaj tartisiliyor ve kilise kurtaji yasaklamak istiyor.kurtaj sonucuna ulasmadan korunmasini bilsin kizlar.konu cok farkli noktalara uzandi.burdaki arkadasin konusunun disina cikildi artik.benden uc nokta...
Galiba var Turkiyede de hem arastirirsin sende 1 yilin daha var ben dogum kontrol hapindan sonra tosun gibi olmustum ve herkes dalga geciyordu aldigim kilolari vermem 1 yilimi aldi. Cok zayif inceciktim ve hep agliyordum kuzenlerim bile masallah sumo gurescisi gibi olmussun diyorlardi veya bana koc gibi tosun gibi diyordu komsular yakinlar vs... cok uzulmustum(( neyse bu bant geldi o kilolar geri gelmedi ve zayifladim. Sende uzulebilirsin bana benzemeni istemem sahsen insanlar acimasiz oluyo kilolu insanlara karsi en yakinlarin bile (( veya esi cok beslemis bunu fln diyolardi
Katılmıyorum. Anne babasını düşünsün, kültürünü düşüsün, çevresini düşünsün diyorsunuz. Peki kendi? Kendini hiç düşünmesin mi?
en mantıklısı canım tek başına altından kalkman çok zor..dayımın eşi var ona çok gveniyorum..bugün onla konuşacağım bana yardımcı olması için..sonuçta bi bayanında yardımına ihtiyacım var ailemde en çok o sır tutar
Allahım sana yalvarıyorum nolur burda bu kadar bebek isteyen insan varken neden onlar ne gecem gece ne gündüzüm gündüz bunları okuyunca daha kötü oluyorum ben 1 buçuk senedir bunun savaşını verirken nasılda siz istemediğiniz halde oluyor şuan ağlıyarak yazıyorum bunları nasıl bi durum içindesin bilmiyorum ama yavruna kıyma
öncelikle Allah size sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin inşallah..
Batıda vs.dinini kültürünü öne süren insanları ayıplamayız nedense bizim ülkemizde dinle alakalı bişey söyledik mi hemen eleştiriliriz..Şu anki konuştuğumuz devlet yönetimi değilki dinle devlet işlerini ayırasınız insan hayatı bu...Eğer kişide Müslümansa önemsemeli önemsemezsede kendisi bilir kimse kimseyi zorlamıyor..Dinimizce yasak olan bişey çocuk aldırmak bunun ötesi yok ki...Evlilik dışı ilişkide günah bu yapılmış artık Tövbeden başka çare yok..Ama cana kıymak bambaşka bişey...Eğer kişi müslümansa bunlarıda önemsiyor olmalı....Dilediğinizi düşünün cahil diyebilirsiniz bana geri kafalı veya saplantılı falan...Ben fikrimi savunuyorum sizde öyle..
Özelliklede çocuk mevzusunda çok hassasım eğer bir hata yapıldıysa başka bir hatayla perçinlenmemeli...Heleki kendisi hayatını yaşayamayacakmı diyenler var ki onlara yorumsuzum zaten...
Birde korunmayla kürtajı aynı kefeyle koyanlara ise gülüyorum sadece konuşmak için konuşuluyor sanki...Oda fikir elbette ama biraz daha mantık lütfen...Burayı okuyan bir sürü genç kız var güvenilir İslami siteler veya büyük İslam alimlerinin görüşlerini göz önüne koymalıyız dinle ilgili yorum yapılırken...Bu kısım işin dini boyutu..
Vicdanende benim gönlüm elvermiyor aldır demeye haklısınız zorluklar alel acele evlenmek pişmanlıklar.....Ama bile isteye o çocuğu aldırmanın vicdani sorumluluğu sanırım daha büyük olur ve daha çok pişman olabilir hele birde nasip olurda tekrar anne olursa....Yeni anne oldum ondanda çok hassasım kimseyi kırmak istemem kısaca fikrimi tekrar söyleyip daha yorum yapmayacağım arkadaşın kafası iyice karışmasın.Ki doğru yolu bulmuş zaten aileden birine danışacakmış..Bence yaptığının arkasında duran o kişiyle evlenmeli ve o miniği doğurmalısın..Allah her türlü yardım eder yuva kuranada çocuk sahibi olanada....Allah yardımcınız olsun inşallah...
bakamıcan bi çocuğu dünyaya getirmek bence daha büyük günahhh. hayatlarından vazgeçicekler çocuk için. çocukları olmayan arkadşlar çok duygusal yaklaşmışlar ama hayat o kadar kolay değil maalesef. evli olanlar çocuğu olanlar benden dhaa iyi bilir. normal şartlarda bi çocuk bakmak ne kadar masraflı ve ne kadar zordur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?