- 11 Ocak 2012
- 469
- 6
- 96
Cok dogru soylemissin arkadasim... herkes dogur dogur diyor ama eger bu kizin sevgilisi destek cikmasa evlenecek olmasalardi o zamanda hala dogur diyebilecekler miydi??? Gunah gunah diyorlar oldurm derler evlilik disi cocuk doguran insanlarida bu toplumda sonsuza kadar damgalarlar rahat vermezler burnundan getirirler. Millet dilini tutmaz ki sirf insanlar toplum baskisindan hamile kaldigi cocugunu aldirmak zorunda kaliyor. Bakin bu ulkede bebek katili olmaya zorlaniyor insanlar. Sirf toplum baskisi yuzunden, sanki hamile kalan bayan keyfinden gidip aldiriyor bebegini milleti katil olmaya zorlayan aslinda toplum milletin uzayan dilleri acimasizligi...Yoksa cogu bayan bebegini aldirmaz bir sekilde dogurur bajar buyuturdu.Evet hata yapilmis ama yapilan hataya toplum baskisi yuzunden baska bir hata daha ekleniyor .Keske bizim milletimizde dedikoduyu namus adi altinda kalpsizligi acimasizligi kendine bu kadar gorev edinmis olmasa. Ben Amerikadayim su anda ve hamile kalan pek cok kisi baski olmadigindan cocugunu doguruyor ve o bebekler olmuyor yapilan ilk hataya digeri en azindan eklenmemis oluyor.Fakat Turkiyede inanin o kadar cok bebegimiz sirf toplum korkusundan katlediliyor ki cok cok yazik,annem kadin dogumcu ile calisirdi kendisi anestezi teknisyen ve ayni zamanda hemsire... Yazik her gun 10 larca kadin bebek aldirmak icin sirada.O bebeklerde bizim gelecegimiz ve P.. damgasi ile damgalanmayi haketmiyorlar. O cocuklarda o kadar zeki ve masum ki... Vardi bir tane yengemin ailesinde millet elestirdi kizi P.. COCUK YAPTI DEDI.. ama kim takar o dunya guzeli oyle akilli cin gibi biseydi ki varsin afedersiniz P.. desinler.Kiz zaten sonra iyi biriyle evlendi. Benim su anki erkek arkadasimda evlilik disi onada hep derim sen gordugum en tatli en iyi kalpli insansin... Varsin etrafimdakiler ona isim taksinlar kimin umurunda. Keske toplumca biraz daha herkes kendi isine baksa bu sorunlar cikmasa. Bilmiyorum sahsen kimsenin evlenemiyorsa hamile kalmissa cocugunu dogurmasi beni rahatsiz etmez. Boyle bayanlarida kinamam yardimcida olmaya calisirim cunku dusmez kalkmaz bir Allah herkes yaptiginin hesabini oteki tarafta verir herkes kendinden sorumludur. O oyle bir hata yapmis diye bende oyle olurum diyede korkmam. 15 yasinda kucuk kizlar degiliz ki birbirimizin yaptiklarindan etkilenelim. Benim sahsi dusuncem simdi karsi cikanlar olucak ama onlarada lafim herkes kendine baksin...
Evlilik disi iliskisi oluyorsa, ona gorede korunmali.evlilik disi iliskiyi onayladigim anlasilmasin.ozellikle bu zamanda herkes herseyi cok iyi biliyor.kizlarimiz eger cinsi deneyim yasiyorsa korunmali.ama bunu yapmayip, kurtajlara is dusuyorsa o kisinin gercek cahilligidir.cocuklar oldurulmemeli o veya bu sebeple.ha kanindayken oldurdun ha dogmusken oldurdun.kurtaj anne hayatini tehlikeye sokmadigi surece yasaklanmali.ve tabiki kizlar da bilinclenmeli.erkeklere nikah olmadan kolay kolay guvenipde teslim olmayin kizlar.yazik sizi doguran anne babayida dusunun.eger ki; aile, kultur ve cevreniz onaylamiyorsa, sorun olustaracaksa boyle iliskilere girmeyin derim...burasi hem yurtdisimi cocuk olsun kimden oldugunu bilinmesin.coklu iliskilerde kimin cocuk oldugu nerden bilinecek...dogacak cocugun psikolojisi cokmu iyi olacak boyle.babasinin kim oldugunu bilmiyecek..kizlarimiz bilincli olsun boyle iliski yasayacaksa da dogru durust korunsun.diyecek baska bisey bulamiyorum..yillarca hamile olmayi bekleyipde kalamayanlar var.kizlar bilinclenin, nikahsiz birlikdelik yasayacaksanizda ceremesini herkese cektirmeyin. basta o cocuga yazik.
Son düzenleme: