dünyam karardı

Evlilik disi iliskisi oluyorsa, ona gorede korunmali.evlilik disi iliskiyi onayladigim anlasilmasin.ozellikle bu zamanda herkes herseyi cok iyi biliyor.kizlarimiz eger cinsi deneyim yasiyorsa korunmali.ama bunu yapmayip, kurtajlara is dusuyorsa o kisinin gercek cahilligidir.cocuklar oldurulmemeli o veya bu sebeple.ha kanindayken oldurdun ha dogmusken oldurdun.kurtaj anne hayatini tehlikeye sokmadigi surece yasaklanmali.ve tabiki kizlar da bilinclenmeli.erkeklere nikah olmadan kolay kolay guvenipde teslim olmayin kizlar.yazik sizi doguran anne babayida dusunun.eger ki; aile, kultur ve cevreniz onaylamiyorsa, sorun olustaracaksa boyle iliskilere girmeyin derim...burasi hem yurtdisimi cocuk olsun kimden oldugunu bilinmesin.coklu iliskilerde kimin cocuk oldugu nerden bilinecek...dogacak cocugun psikolojisi cokmu iyi olacak boyle.babasinin kim oldugunu bilmiyecek..kizlarimiz bilincli olsun boyle iliski yasayacaksa da dogru durust korunsun.diyecek baska bisey bulamiyorum..yillarca hamile olmayi bekleyipde kalamayanlar var.kizlar bilinclenin, nikahsiz birlikdelik yasayacaksanizda ceremesini herkese cektirmeyin. basta o cocuga yazik.

Son düzenleme:

Katılmıyorum. Anne babasını düşünsün, kültürünü düşüsün, çevresini düşünsün diyorsunuz. Peki kendi? Kendini hiç düşünmesin mi?

Dogrusu bu zaten arkadasim ama kurtaj yasaklansin diyorsun bu seferde cocugunu aldiramayan kadini linc edip oldururler.O bebegi aldiramadigi icin cezasini caniyla odeyecek sonsuza kadar insanlar tarafindan manevi tacize ugrayacak insanlarda var ve olacak. Burasi maalesef Turkiye tekrar soruyorum simdi herkes bu kizin sevgilisinin destek ciktigini ve evlenecegini biliyor... ya erkek arkadasi evlenmiyor olsaydi ??? Ne olacakti cevaplar onu merak ediyorum o zamanda herkes dogur diyebilecek miydi. Olmusla olmuse care yok artik soyle boyle olsaydi demek icin gec. Elbette korunmaliydi ama aldirmasin cocugunu dogrusun demek yetmez herkes dil ucuyla soyluyor ama bunu diyene kadar bizlerede is dusuyor yargilamamak boyle insanlarin hayatini zorlastirmamak ve cocuguna baska isimlerle seslenmemek gibi. Bana kalsada dogursun ben yargilamam arkalarindayim ama herkes ayni kapasitedemi bakalim. Ne kendini bilmez insanlar var, benim dusundugum isin diger boyutu.Insanlar bu kadar baskici olmasa kimse hataylada olsa hamile kaldigi halde cocugunu aldirmak istemezdi. Kim bebegini durduk yere oldurmek ister? Cocuk aldrima sebeplerinin yuzdelerine bakalim bizim ulkemizdeki en basta buyuk oranda toplum baskisi,elalem ne der korkusu, insanlara ne aciklarim korkusu vs.... Yurtdisinda ise cocuk aldirma sebepleri hastalik sakatlik vs diger sebepler... veya insanlarin cok az yuzde ama kisisel tercihleri ki cocgu genede aldirmiyor ya evlatliga veriyor ya buyutmeye calisiyor. Kurtaji yargilamadan once kurtajin sebeplerine bakmak lazim. O sepepler ortadan kalkmiyorsa kurtaj olmaya devam edecektir. Bu kazayla hamile kalma durumu korunamama durumu dunyanin neresine gidersen git var. Inanki Amerikada daha bile yaygin. Ben hatta pek cok arkadasima diyorum hadi insanlar bilincsiz bazi ulklerde farkina varamiyorlar veya fakirler doktora gidemiyorlar( asya afrika ulkeleri gibi) fakat Amerika gibi bir ulkede bile insanlar pespese kaza ile hamile kalabiliyorsa bu genel bir hata ve dunyanin neresinde olursaniz olun gayet olagan bir hata.

Son düzenleme:

Yazdıklarınıza katılıyoum ben de. Elalem ne der korkusuyla insanlar çocuklarının hatta kendi canına bile kıyıyor bizim ülkemizde. Ben aldırılması taraftarı değilim günah olduğunu da düşünüyorum ama toplum olarak hem bunun günah olduğunu düşünüp hem de bu durumda kalmış insanları kınayıp dışlıyoruz bu da bizim iki yüzlülüğümüz bence. Öyleki bu durumda kalan kişi Allah korkusundan çok toplumdan annesinden babasından korkup o cana kıyabilmeyi göze alıyor.Toplumun baskısı Allah korkusunun bile önüne geçiyor var mı ötesi. Bir de bu çağda hala insanlar neden doğru düzgün korunmaz bunu benim aklım mantığım almıyor. Eskiden olsa böyle doğuda kırsal kesimde 9-10 çocuklu ailelere kızarız bu kadar çocuk yapılır mı diye ama düşününce artık onlara kızmıyorum ya kadın ya da adam bir köyde doğup büyümüşler, okuma yazma bilmiyorlar, hayatları boyunca o köyden çıkmamışlar internet filan yok zaten ama üşününce eğitimli insanların hele ki bu çağda internet olmayan ev yok ya braz merak edip googla doğum kontrol yöntemleri neler diye araştırmak bu kadar mı zor bu kadar mı aciziz ben anlayamadım. Hiç yaşamayan biri olur cinselliği anlarım gerek yok diye düşünür madem bu yaşanıyor bari bu işin önü arkası da düşünülse.

sermuh sonucta babalrı belli ama ölü yada diri
demek istediğim adam cocuğu kabullenmedi cekti gitti sonra ne olacak
ölen babalar yada sehit aileleri bir miktar maaş alıyor konu sahibenin ne güvencesi var peki
bunlarıda düşünmek lazım ..

burda forumdaki mesajlarda calıs ev tut cocuğuna bak demek cok kolay geliyor bizlere
ama arkadasında desteği olmayan birinin ayakta kalması cocuğuna iyi bakması imkansız!!

tabiki ben kötüyü düşünüp yazdım

konu sahibiinn enine boyuna tartıp düşünmesi lazım sonucta dünyaya gelecek ve istekleri masraflaı azalmadan devamlı artacak bir canlı gelecek dünyaya

Yorumunuzu degistirmissiniz babasinin kim oldugu bilinmeyecek diye bir durum yok ki... Ustelik ben size katilmiyorum babasiz veya annesiz buyuyen pek cok cocuk var. Ustelik bosanmalar artti bende babasiz buyudum annem bosanmisti hic sorun yasamadik o konuda. Benim eski esiminde ailesi bosanmisti sorun yasamadi su anki erkek arkadasim evlilik disiymis gayette pozitif bir insan hep derim annesine aman iyiki mucadele etmissiniz aldirmamissinz cocugunuzu ben cok sey kacirmis olacaktim hayatta diye.Bu devirde evli olupta bosanamayan veya cocugunun piskolojisini bozanda cok aile var. Insanin anne babasiyla buyumesi =saglikli bir birey olmasi anlamina gelmez. Burada hergun ardiardina konu aciliyor ailemden cekiyorum biktim evden ayrilmak istiyorum veyab evlenmek kurtulmak istiyorum diyen. Ananinda babaninda Allah hahyirlisini versin.Ayrica babasi ile cocuklar gorusturulebilir evlilik disi dogmussa bile gorusen cok insan var.Hem aldirmasin cocugunu diyorsunuz hemde evlilik disi cocuk mu olur psikolojisi bozulur vs deyip karsi cikiyorsunuz bakin siz bile kendinizle celisip destek olamiyorsunuz... durum boyle iken bu insanlar nasil neye dayanarak cocugunu dogursun?? Kurtaj olmak istemekte haksizda degiller. Millet rahat birakmiyor ki bu insanlari.

arkadaşlar düşüncelerimiz birbirine zıt olabilir.bana göre evlilik dışı cinsel ilişkide yanlış,evlenmeden çocuk doğurmakta,bebek aldırmakta..tabi herkesin kendi tercihi.ama madem evlilik dışı bişeyler yaşayıp hamile kalmışsın bunun günahını bebeğe çektirmekte yanlış.bebeği aldırmakta,dünyaya getirmekte ona kalmış.ailesine kalmış..herkesin anlayışı farklı sonuçta.

Valla canim artik ben yargilayamiyorum kendin insanimizi yani bazi insanlar sasirtiyor korunmuyor veya korunamiyor mu anlamiyorum. Demekki herkesin konulara tepkisi farkli oluyor. Benim burada yurtdisinda beraber calistigim arkadasim var 4 tane cocugu var hep kaza yani hepsinide dogurmus daha 28 yasinda. Neyse bakiyor cocuklar icin parasinida aliyor isi gucude var. Boyle kazayla cocugu olan cok var burda da bende onlarada diyorum siz akliniz yok mu biraz yani arastirin hemde Amerika gibi bir yerdesiniz her imkan var ama onlar bile bu hataya dusuyorsa ben Turkiyedeki , Filipinlerdeki , Afrikada insanlara kizamiyorum artik.

Anladim canim ama burada cogu insan bebegi dogur diyor sonrada evlenmeden cocuk dogurmakta yanlis diyor ... Ama burada hamile bir bayan var ve niceleri var.. sonucta eger aldirma diyorsak toplum olarak bizimde destekleyip arkasinda durmamiz lazim. Eger dogurmasin evlilik disi diyorsakda bu sefer kurtaji elestirmemiz lazim. Her ikisinede razi gelmeme gibi bir durum olmaz hamile bayan ne yapacak elbet bir cikis yoluna cozume ihtiyaci var ya doguracak ya da aldiracak... Cok zor karar Allah herkese sabir versin basina gelen.

Demek istedigim yanlis anlasildi.korunsunlar o yuzden diyorum zaten.korunmadan sonucuna katlanamayacagi yuklerin altina girmesinler.bosanma konusu farkli ama Avrupa toplumlarindaki gibi gunubirlik bircok iliski yasayan var.coguda kimden oldugunu bilmez.bu gibi durumlar icindi yukardaki sozum.konuyu acan kisinin durumu daha farkli.ona gore yazmadim yorumu.alalah yardimcilari olsun .cevre ne yazik ki birakmaz insanin pesini..ama bizim toplumlarimizin yapisi birazda boyle.bizde, bosanmayla ortada kalan cocuga kotu bakilmaz ama kimden olundugu bilinmeyen cocuga kotu gozle bakan cok insan vardir.son iki yazidigim yorum konuyu acan kisiye cevap niteliginde degil.yorum sahiplerinin goruslerine gore yazdim kendimce katilmadigim noktalari..ayrica size katiliyorum saglikli bir ortam yoksa ve anne baba anlasamiyorsa, bosanmayla cocuklar daha saglikli otamlarda buyumelidir.

Son düzenleme:
İyice düşünüp taşınıp karar vermelisin, eğer bebeğini dünyaya getirmeyi seçersen bir an önce harekete geçmen gerekli..bu süreçte çok sabırlı olmalısın..dimdik durmalısın..ailen birdenbire çıkan bu evlilik olayına tepki göstereceklerdir, kararlı ol..
ailene güvenmediğin için bence hamile olduğunu söyleme..evlendikten sonra anlasalar da kim ne diyebilir ki..
ailen anlasa bile dinlerine bağlı insanlar olarak "günahlarını başka bir günahla kapatmamışlar en azından" diye düşünürler bence..kocan da arkanda olduktan sonra..
yerinde olsam ben dünyaya getirmeyi seçerdim o bebeği..evlendikten sonra da kpss ye hazırlanılır, askerlik hallolur..tabii şimdiye nazaran daha zor olur ama olur..erkek arkadaşın herşeyi sırtlamaya hazır görünüyor..umarım yanıltmaz seni..
hakkında hayırlısı olsun..

yukarı tükürsen bıyık,aşağı tükürsen sakal durumu aynen öyle canım.bende evleneceksen doğur evlenmeyeceksen günahını çekerek bi cana kıymakta sana kalmış demiştim.ben kürtaja karşıyım ama babasız çocuk büyütmekte çok zor bunuda desteklemiyorum.babasız çocuk büyütülecekse ailenin sahip çıkması lazım onuda her aile kabul edemez.bu dertlerin hepsi cahillikten oluyor başka bişey değil işte.bi anlık zevk için hayat kararabiliyor.çok zor karar gerçekten.Allah ışıklı yolu göstersin inşallah

Tabi canim anliyorum fakat benim anliyamadigimda su bir kisi hamile kaldi diyelim... Evlilik disi dogurmasin deniyor ama kurtajda olmasin deniyor ayni zamanda... fakat bebek yolda yani zamanida geriye alma durumu yok e ne yapmali peki...? Iste herkes anliyorum duygulari ve yetisme tarzi arasinda kaliyor . Ama ben genede bir bebegin dogmasini isterim ve desteklerim evlilik disi olsa bile. Yanlis olmamasi gerek ama olmussa olmusa care yok babasida belli degilse belli degildir genede candir bebeklere kiyamam cunku onlarin hic bi sucu yok. Bilemiyorum benim erkek arkadasim iste kaza ama cok cok iyi sevecen bir insan iyiki aldirmamislar. Belkide baska birinin aldirmadigi bir bebekte baskasinin hayatini aydinlatir her babasiz annesiz olan dunyada yasam mucadelesi veren insanin bahti kotu olacak diye bir durum yok. Hayat iste bir yerden alip bir yerden veriyor belkide daha bile mutlu olabilir bu bebecikler buyuduklerinde:)

Cok yazik bir durum degil mi insanin ici karariyor.

aynen canım.Allah göstermesin.bir çocuk sevdim dizisi aklıma geldi konuyu ilk okuyunca

Ben evliyken patch yontemiyle korunmustum. Cok guzeldi kolaydi bana hastaneden vermislerdi boyle yapiskanli nikotin bandi gibi her hafta bir tane yapistiriyosun. Her bant bir hafta kaliyor ve hapti dertti durumu yoktu. Cok guzel bir korunma yontemi . Bandi hic cikartmiyorsun 1 hafta boyunca banyoda bile kalabiliyor cikmiyor kolayca. Cok guzel Turkiye ye de gelir yakinda belkide vardir.Dogum kontrolu kullanan bayanlar hapi unutuyor olabilirler mi acaba belkide ondan hamilede kaliyor olabilirler veya bir anda hapi kesmek birakmakda tehlikeli...bilincsiz dogum kontrol kullanimida hamile birakabilir.

Son düzenleme:

ABD'de cok kucuk yasta cinsel deneyimlerini yasiyolar.12 yasinda cocugu olupda babasinin evinde bakilabiliyor o cocuk.kimiside evlatlik olarak gidiyor.Amerikada sistem bu konuda oturmus biraz.dna testiyle babasi arastirilir ve cocugun masrafi babaya odettirilir.Cok kadin gordum orda yasarken, cocugu var her renkten, sarisin, zenci, cinli:))

Son düzenleme:
bi uzaktan akrabamızın kız kaçırdığı haberini almıştık,oysa yaşını başını almış-meslek sahibi kocaman adam.Hem bizim buralarda kaçırma falan..duyulmamış şeydir
önce kızın babası çok sertmiş dediler kıydılar nikahı,sonra yok yok kızın ailesi iyi maşallah dediler,o tarafın da gönlünü hoş etmek için nişan tarzı bi davet verdiler..bikaç ay sonra kızın hamile olduğunu duyduk,evlendikten yaklaşık 7 ay sonra da 'erken' doğum yaptığını.Çocuk da maşallah öyle toroman öyle kocaman ki :)))
şimdi o çocuk 11 yaşında,herşey öyle güzel kılıfına uydurulmuştu ve herkes inanmış gibi yapmıştı ki,bi kişi bile laf söyleyemedi

paylaşmak istedim sadece,işi kılıfına uydurduktan sonra herkese afedersin b.. yemek düşer

Benimde bir tane is arkadasim var oyle 28 yasinda 4 tane boyle cocugu var herkestende cok calisir fazla mesaiye kalir fazla gun alir... diyorum bak kizim artik cocuk filan yapma yani yeter diyorum kaza oldu ama ben cocuklarimi cok seviyorum hep onlar icin calisiyorum diyor. E simdi ne diyim en azindan atmamis bakiyor babalarida zaten 2 sinin mi 3 nun mu ne ayni adam digerinin baska adam hep cocuklar icin child support parasi veriyorlar. Yani onceleri soylenmistim kizcagiza ama baktim isi iyi idare ediyor buyutuyor her vaktini onlarla harciyor iyide bir anne... demekki bir sekilde idare ediyor artik yapma yeter daha 28 yasindasin diyorum.... yani insallah yapmaz artik..

aaa ben hiç duymamıştım bunu.bekarım daha haberim yok böyle şeylerden:) 2013de evleniyorum.vallahi güzel bi yöntemmiş bunu uygularım evlenince tabi türkiyede olursa.doğum kontrol haplarını hep tavsiye etmiyorlar.araştırmak lazım şekerim işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…