dünyam karardı

Evet yazıyı okudum ve oğluma bakakaldım..
Gözlerim doldu...
Resmen cinayet bu...
Allah'ım nasıl kötü oldum akşam akşam...

bende aynı durumdayım cnm.aslında devlet buna bir çözüm bulmalı bu kadar basit olmamalı kürtajları denetim altına almalılar.hiç değilse adam gibi korunmayı öğrenirler belki.dünyanın en mukaddes hediyesini de çöpe atmamış olurlar...hoş o bebeğe canlı gözüyle bakmayanlar var ama o bebeğin 4 haftalıkken kalbi atmaya başlıyor 7 haftalıkken ultrasonda görülüyor attığı sesi dinleniyor.10-11 haftalıkken kolları ayakları olan minicik bir bebek oluyor hareket ediyor hayretle ve mutlulukla izliyorsun ama kiminin gözünde bu sadece et parçası

Duygusal yaklaşıyorsun diyenler olacaktır belki ama karşımızda universite mezunu yüksek lisans yapmaya çalışan bir kadın var ve akabinde yine aynı egitim sürecinden geçmiş bir erkek duruyor..Biz aile planlamasından bihaber olup ardı ardına dizdiği 7-8 çocukla devletin bütün imkanlarını futursuzca kendileri için zorlamasını isteyen insanlar yüzünden sinirden dudak ısırırken egitimli insanların bu hatalar zincirinde birer halka olarak durması sinirimi bozuyor benim..

ğyle güzel anlatmışsın ki sanki tekrar yaşadım hamileliğimi ve o mutluluğu. ilk kalp atışını. 2,5 aylıktı utrasyonda bi baktık zıplıyor. okadar güzel bir duyguki. insanlar zora gelince nelerden vazgeçiyorlar. hayret

benim için ha doğduktan sonra öldürüp atmışsın ha doğmadan yaşama özgürlüğünü eline almışsın ikisi de aynı
.çünkü o bebeğin herşeyi belli şuanda yaşarsa cinsiyetinin ne olacağı,göz rengi,ten rengi,saç rengi herşeyi kodlamış belli buna hala nasıl insan gözüyle bakamıyorlar hayret doğrusu

Son düzenleme:

Size canı gönülden katılıyorum. Artık bakkalda bile bir prezervatif satılıyor almak bu kadar mı zor ilişki yaşayan çiftten biri bile akıl edemiyor mu bunu hadi bir taraf düşünemese sonuçta bu iilişki iki kişilik diğeri de mi düşünmüyor.

kizlar farkindaysniz biz ne kadar yorum yapsakta arkadsimiz kararini coktan verdi diyecek birşey yok galiba sözun bittiği yer olmali cok uzuluyorum kararimi verdim ben anne olmaya hazir değilim deyince içimden dogur ben bakarim buyuturum demk geldi. alllah en hayirli olani versin bize o en iyisini bilir

içim sandığınız gibi rahat değil

eğer evlenirsem 6 7 ay sonra çocuk doğduğunda babam neden acele ettiğimi anlayacak.sinir hastası bunu kaldırabilirmi bilmiyorum

diyeceksiniz ki yaparken aklın nerdeydi..ben daha önce kimseyle öpüşmedim bile güvendim, sevildiğime değer bulduğuma inandım onla olmaktan pişman olmadım bu olaya kadar

babam artık asla inanmaz erken doğuma.sigara içtiğimi bile öğrendiğinde annemden çıkardı acısını bi kızına sahip olamadın diye gene annemi üzecek kendi üzülecek

vicdamın rahat değil yemek bile yiyemiyorum ailemin üzülmesindense kendim vicdan azabı çekmeyi tercih ediyorum ve bu durumda evlensemde ilgilenemeyeceğim ailem anlayacak herşeyi belki sevgilim askerde olacak kime sığınacağım ben o zaman

lütfen beni kınamayın.şunun için söylüyorum kınadığınız şey mutlaka başınıza gelir.kimse bu kadar çaresizliğe düşmesin.

Peki arkadasim konu sahibi dogursun sen bakmak evlatlik almak ister misin cocuguunu? Veya GECIM masraflarina ortak olmak?? Madem hayatina direk bir mudaheleniz olmayacak acitasyon yapmatyin. Ates dustugu yeri yakar hepimiz konusuyoruzda bos konusuyoruz ilerde hazir oldugunda elbet bebek sahibi olur cocugunu aldirmasi bir daha asla cocuk sahibi olamayacak demeke degil. Ne dusukler yapan insanlar var ve kurtaj yaptirmis onlarda cocuk sahibi oluyor....

peki bunu sevgilinle konustunmu ailenle konstktan sonra ona ne diyceksin

Bunca kisi burda neler yazdik.Bastan zaten karariniz aldirmakdi, neden vaktimizi aldiniz ki.Onca diller dokuldu, kimisi hak verdi cogu hak vermedi. Ozellikle anneler hak vermedi.Ne demisler "her kadin ana olamaz "diye.Sartlarin cok iyi ailen evlenmezsin demedi, erkek arkadasin evlenmeye razi, hatta annesi ev alacakmis siz.Siz hala maddiyat yok falan icindesiniz.Kadin illa calismak zorunda degilki.Coucugun ilk aylari gecince yine devam ederdin okul hayatina.Tezsizde yuksek lesans yapilir.Siz ararsaniz bahane tabi ki fazlaca..Bunca vaktimi size yazarak harcadigima uzuldum.Hicbirseyi degistirecegini dusunmuyorsan insanlarin dusuncesini sorebekmayiverirdin.Sende biseyleri basaracak bir azim yok.Cok zayif bir karaktermissiniz..Kendi canina sahip cikamayiyorsun bile..Burdakilerin bazilari ilim-fen dunyasinida katletti.Cansizmis da ruhsuzmusda.Cansiz olan bir varlik, sonradan gelisip bebek olabilirmi.Dis gebelik harici burun embriyolar canlidir..Okumussunuz o kadar ama bir korunmayi bile beceremissiniz. Vaktimizi bosuna aldiniz..Ne haliniz varsa gorun..Ilerde belki de bebek olsun diye cirpinan biri olabilirsiniz..Kimbilir...Elestirme hakkimi kullandim bende, malum cok vakit harcadik sizin konununa.Alinmayin ve de gucenmeyin...

Bu kinayanlar grubunu zaten hic memnun edemezsin. Simdi cocugu aldirdin diye kinayacaklar... Illaki carcabuk evlenemeyceksin karninda buyuyecek meburen nikahsiz evlenmeden cocuk dunyaya getirmis gibi olacaksin bu seferde a..... BEN EVLILIK DISI cocuga karsiyim utanmiyor musun diyecekler... Bunlarda tatmin etmez onlari niye boyle halt yedin korunmadin diyecekler... Oysaki herkes bilir olmusle olmusa care yok. Artik olmus bu hata durduk yere niye korunmadin demek konuya cozum getirmiyor kimse seni yargilayamaz herkes kendi derdine yasantisina baksin.Sen nasil biliyorsan oyle yap. Cougunda zaten dedigin gibi erken dogacak kendi ailende cevrendekilerde sevgilinin aileside seni gene yargilayacaklar kotu davranacaklar. Kimse olayin iyi yanini dusunmeyecek inan ki kimse evet hatasini hatayla kapamamais cocugunu aldirmamis aferin diyen olmaz .... Tek diyeceklrei evlenmeden iliskiye girmis vs ... Insanlar maalesef boyle islerine geldigi gibi yorum yapiyor.. Simdi aldirma diyenler doguruncada evlilik disi cocuk dogurdu der.. O yuzden kulaklarini tikicaksin hic bi sekilde onlari memnun edemezsin cunku etmek zorunda da degilsin zaten. Sen evlenip rezil olunca ki boyle evliliklerde bosanma yuzdeleri cok yuksek ananin babanin evine donunce bu forumdan kimse sana yardim etmeyecek. Allah sabir versin kalbinin sesini dinle mantiginida olc bic neyse senin gelecegine hayirli onu yap.

ben kimseyi beni ikna edin diye zorlamadım

pişman bi insanın üstüne bu kadar gelmeyi doğru buluyosanız devam edin

evet fikir verdiniz ama bu hayatı yaşayacak olan benim vicdan azabını çekecek olanda

Bosa vakit oladigini dusunmuyorum sirf burada aldirma diyen bir grup oldu diye cocugunu dogurmak zorunda degil, veya sirf dogurma diyenler oldu diye aldirmak zorunda da degil. Konu acmis saygi duyarim ama bizim dediklerimizi yapma zorunlulugu yok konu sahibinin cocuk dogunca yardim edecek insanlar biz degiliz . Ancak fikir verebiliriz ben sahsen cok uzuldum konusuna .

vay vay vay bu kadar basit işte alkışlıyorum seni!!! benim acitasyon yaptığım yok benim yazdığım gerçekler.düşükle kürtaj çok farklı şeyler arkadaşım...hazır değilse ya adam gibi korunmayı öğrenecek.maddiyata gelince erkek arkdaşı güveniyorki kendine evlenelim diyor.
ama sizinle yada sizin gibi düşünlerle tartışmaya girecek değilim, benim doğrum bu arkadaşım değiştiremezsin bu cinayet bana göre o kadar....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…