O zaman korunmasını ögrensinler bir zahmet..el kadar sabilerin dunyaya gelmesi için el birliği verip böyle ahlayıp vahlamalarına acıyamıyorum ben ..Esra gerçekten bu alacağınız kararın vicdan azabını ömür boyu içinizden atmayın olur mu ?
Neden mi ? o dunyaya gelmek için size sıkı sıkı tututan bu bebeğin hiç bir suçu yoktu...Sorumlu siz ve sevgiliniz..Affetmeyin bu durum için kendinizi..Aynı hataları bir daha yapmamanız dileğiyle...
Çok üzüldüm ağlama tuttu beni şuan..evladımın yüzüne bakınca irkildim.
O zaman korunmasını ögrensinler bir zahmet..el kadar sabilerin dunyaya gelmesi için el birliği verip böyle ahlayıp vahlamalarına acıyamıyorum ben ..Esra gerçekten bu alacağınız kararın vicdan azabını ömür boyu içinizden atmayın olur mu ?
Neden mi ? o dunyaya gelmek için size sıkı sıkı tututan bu bebeğin hiç bir suçu yoktu...Sorumlu siz ve sevgiliniz..Affetmeyin bu durum için kendinizi..Aynı hataları bir daha yapmamanız dileğiyle...
bende aynı durumdayım cnm.aslında devlet buna bir çözüm bulmalı bu kadar basit olmamalı kürtajları denetim altına almalılar.hiç değilse adam gibi korunmayı öğrenirler belki.dünyanın en mukaddes hediyesini de çöpe atmamış olurlar...hoş o bebeğe canlı gözüyle bakmayanlar var ama o bebeğin 4 haftalıkken kalbi atmaya başlıyor 7 haftalıkken ultrasonda görülüyor attığı sesi dinleniyor.10-11 haftalıkken kolları ayakları olan minicik bir bebek oluyor hareket ediyor hayretle ve mutlulukla izliyorsun ama kiminin gözünde bu sadece et parçası
ğyle güzel anlatmışsın ki sanki tekrar yaşadım hamileliğimi ve o mutluluğu. ilk kalp atışını. 2,5 aylıktı utrasyonda bi baktık zıplıyor. okadar güzel bir duyguki. insanlar zora gelince nelerden vazgeçiyorlar. hayret
Duygusal yaklaşıyorsun diyenler olacaktır belki ama karşımızda universite mezunu yüksek lisans yapmaya çalışan bir kadın var ve akabinde yine aynı egitim sürecinden geçmiş bir erkek duruyor..Biz aile planlamasından bihaber olup ardı ardına dizdiği 7-8 çocukla devletin bütün imkanlarını futursuzca kendileri için zorlamasını isteyen insanlar yüzünden sinirden dudak ısırırken egitimli insanların bu hatalar zincirinde birer halka olarak durması sinirimi bozuyor benim..
yazık çok üzüldüm.aldırıp kurtulacaksınız doğru, o zaman herşey düzelecek yaşanmamış olacak.dr gittiğinizde onun atan kalbini görünce nasıl dayananacaksınız, nasıl kıyacaksınız.gerçekten çok üzüldüm içim sızladı.yarın o büyük gün geldiğinde bebeğiniz size neden diye sorduğunda buraya yazdıklarınızı söylersiniz.....
peki bunu sevgilinle konustunmu ailenle konstktan sonra ona ne diyceksiniçim sandığınız gibi rahat değil
eğer evlenirsem 6 7 ay sonra çocuk doğduğunda babam neden acele ettiğimi anlayacak.sinir hastası bunu kaldırabilirmi bilmiyorum
diyeceksiniz ki yaparken aklın nerdeydi..ben daha önce kimseyle öpüşmedim bile güvendim, sevildiğime değer bulduğuma inandım onla olmaktan pişman olmadım bu olaya kadar
babam artık asla inanmaz erken doğuma.sigara içtiğimi bile öğrendiğinde annemden çıkardı acısını bi kızına sahip olamadın diye gene annemi üzecek kendi üzülecek
vicdamın rahat değil yemek bile yiyemiyorum ailemin üzülmesindense kendim vicdan azabı çekmeyi tercih ediyorum ve bu durumda evlensemde ilgilenemeyeceğim ailem anlayacak herşeyi belki sevgilim askerde olacak kime sığınacağım ben o zaman
lütfen beni kınamayın.şunun için söylüyorum kınadığınız şey mutlaka başınıza gelir.kimse bu kadar çaresizliğe düşmesin.
peki bunu sevgilinle konustunmu ailenle konstktan sonra ona ne diyceksin
onla konuşamadım cesaretimde yok yüzüne söylemeye :'(
içim sandığınız gibi rahat değil
eğer evlenirsem 6 7 ay sonra çocuk doğduğunda babam neden acele ettiğimi anlayacak.sinir hastası bunu kaldırabilirmi bilmiyorum
diyeceksiniz ki yaparken aklın nerdeydi..ben daha önce kimseyle öpüşmedim bile güvendim, sevildiğime değer bulduğuma inandım onla olmaktan pişman olmadım bu olaya kadar
babam artık asla inanmaz erken doğuma.sigara içtiğimi bile öğrendiğinde annemden çıkardı acısını bi kızına sahip olamadın diye gene annemi üzecek kendi üzülecek
vicdamın rahat değil yemek bile yiyemiyorum ailemin üzülmesindense kendim vicdan azabı çekmeyi tercih ediyorum ve bu durumda evlensemde ilgilenemeyeceğim ailem anlayacak herşeyi belki sevgilim askerde olacak kime sığınacağım ben o zaman
lütfen beni kınamayın.şunun için söylüyorum kınadığınız şey mutlaka başınıza gelir.kimse bu kadar çaresizliğe düşmesin.
Bunca kisi burda neler yazdik.Bastan zaten karariniz aldirmakdi, neden vaktimizi aldiniz ki.Onca diller dokuldu, kimisi hak verdi cogu hak vermedi. Ozellikle anneler hak vermedi.Ne demisler "her kadin ana olamaz "diye.Sartlarin cok iyi ailen evlenmezsin demedi, erkek arkadasin evlenmeye razi, hatta annesi ev alacakmis siz.Siz hala maddiyat yok falan icindesiniz.Kadin illa calismak zorunda degilki.Coucugun ilk aylari gecince yine devam ederdin okul hayatina.Tezsizde yuksek lesans yapilir.Siz ararsaniz bahane tabi ki fazlaca..Bunca vaktimi size yazarak harcadigima uzuldum.Hicbirseyi degistirecegini dusunmuyorsan insanlarin dusuncesini sorebekmayiverirdin.Sende biseyleri basaracak bir azim yok.Cok zayif bir karaktermissiniz..Kendi canina sahip cikamayiyorsun bile..Burdakilerin bazilari ilim-fen dunyasinida katletti.Cansizmis da ruhsuzmusda.Cansiz olan bir varlik, sonradan gelisip bebek olabilirmi.Dis gebelik harici burun embriyolar canlidir..Okumussunuz o kadar ama bir korunmayi bile beceremissiniz. Vaktimizi bosuna aldiniz..Ne haliniz varsa gorun..Ilerde belki de bebek olsun diye cirpinan biri olabilirsiniz..Kimbilir...Elestirme hakkimi kullandim bende, malum cok vakit harcadik sizin konununa.Alinmayin ve de gucenmeyin...
Bunca kisi burda neler yazdik.Bastan zaten karariniz aldirmakdi, neden vaktimizi aldiniz ki.Onca diller dokuldu, kimisi hak verdi cogu hak vermedi. Ozellikle anneler hak vermedi.Ne demisler "her kadin ana olamaz "diye.Sartlarin cok iyi ailen evlenmezsin demedi, erkek arkadasin evlenmeye razi, hatta annesi ev alacakmis siz.Siz hala maddiyat yok falan icindesiniz.Kadin illa calismak zorunda degilki.Coucugun ilk aylari gecince yine devam ederdin okul hayatina.Tezsizde yuksek lesans yapilir.Siz ararsaniz bahane tabi ki fazlaca..Bunca vaktimi size yazarak harcadigima uzuldum.Hicbirseyi degistirecegini dusunmuyorsan insanlarin dusuncesini sorebekmayiverirdin.Sende biseyleri basaracak bir azim yok.Cok zayif bir karaktermissiniz..Kendi canina sahip cikamayiyorsun bile..Burdakilerin bazilari ilim-fen dunyasinida katletti.Cansizmis da ruhsuzmusda.Cansiz olan bir varlik, sonradan gelisip bebek olabilirmi.Dis gebelik harici burun embriyolar canlidir..Okumussunuz o kadar ama bir korunmayi bile beceremissiniz. Vaktimizi bosuna aldiniz..Ne haliniz varsa gorun..Ilerde belki de bebek olsun diye cirpinan biri olabilirsiniz..Kimbilir...Elestirme hakkimi kullandim bende, malum cok vakit harcadik sizin konununa.Alinmayin ve de gucenmeyin...
onla konuşamadım cesaretimde yok yüzüne söylemeye :'(
Peki arkadasim konu sahibi dogursun sen bakmak evlatlik almak ister misin cocuguunu? Veya GECIM masraflarina ortak olmak?? Madem hayatina direk bir mudaheleniz olmayacak acitasyon yapmatyin. Ates dustugu yeri yakar hepimiz konusuyoruzda bos konusuyoruz ilerde hazir oldugunda elbet bebek sahibi olur cocugunu aldirmasi bir daha asla cocuk sahibi olamayacak demeke degil. Ne dusukler yapan insanlar var ve kurtaj yaptirmis onlarda cocuk sahibi oluyor....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?