dünyam karardı

haklısın arkadaşım.sonuna kadar katılıyorum sana bu konuda

canım ne olur söylediklerimi üstüne basa basa düşün çünki senin yaşadığın herşeyi birebir yaşayan bir insanım o masum meleği bebişi aldırmaktan kesinlikle vazgeç embriyo diyenlere o bebek değil diyenleri es geç birkere o şuanda canlı bir hücre bir hata yapmışsın bende yaptım aynı hatayı ama hatamın üzerine hata eklemedim şimdi düşünüorum o bebişi doğurmakla ne de iyi etmişim eğer erkek arkadaşın arkanda durmasaydı yanında olmasa aldır deseydi işte o zaman derdim başka çaren yok aldır ama ikinizde genç insanlarsınız çalışır okursunuz bebek rızkıyla gelir ben de evlenmeden gebe kaldım çok günah olduınu biliyorum aldırmayı düşünmedim değil erkek arkadaşım yani eşim evlilik teklif etti ama yinede aldırsammı diye düşündüm evli değilmişim neymişmiş peki kimden neden çekincektim annem babam çevrem arkadaşlarımdan peki ya Rabbim ya öbür dünyam ne olucaktı belki bu dünyada kötü bir duruma düşcektim ama öbür dünyamı kurtarcaktım hemen evlendim kimseye de demedim hamileyim diye gerekirse kabul etmezlerse sevdim aşık oldum de gizlice evlen erken doğum oldu dersin ben öyle yaptım ve şuann çok şükür çok ama çok mutluyum kaynana belası dışında :) ve dünyalar tatlısı bir bebişm var herkes deli oluyo ona millet davayı çaktı ama çok da tınnn benim senden tek artım eşimin de benim işimizin olması maddi durumumuzun elvermesi ama eşin mezunmuş çalışsın sıkın kendinizi sende ara ver dışardan oku inanki bu da senin imtihanın belkide Rabbim seni böyle sınıyor biz bir günah işledik ama üzerine cinayet gibiçok ağır günah ekleme tövbe dersin Rabbim inşallah affeder ama cinayet affolmaz o bir canlı embriyo değil bunu unutma bu arada seni korkutmak için değil yemin ederim şuana kadar iki arkadaşım bebeğini aldırdı bir tanesinin birdaha bebeği olmıycak Allah bilir tabi ve diğerininde başına gelmeyen kalmadı hastalık huzursuzluk ne varsa kötü bebeği aldırırsan birdaha gebe kalma ihtimalin %60 azalıyor bilgine bu arada bebek evet rızkıyla geliyor maaşıma bebeğim doğar doğmaz 500 tl zam geldi ve 1 yıllık da ek 500 tl ödeme daha etti sana fazldan 1 milyar bebek gerçekten rızkıyla geliyor buna inanıyorum sakın bebişine kıyma psiklojini mahvedersin çok ağır yük Rabbim yaşatmasın kimseye tabi tüm bunlar erkek arkadaşın arkandaysa doğur diyosa geçerli yoksa evet aldırmaktan başka çaren yok bu arada zaman geçirmeden hemen evlen seni istemeye gelsinler ağla sızla ama evlen nasıl yaparsın bilmem Rabbim meleğinin hatırına yardımcı olur sana ben iki aylık gebeyken iki haftalık evliydim :) Rabbim yar ve yardımcın olsun bol dua et kaderin buymuş eşinle çok mutlu ol inşallah

erkek arkadaşının sana sahip çıkması çok güzel birşey ama bu durumu ailene nasıl söyliceksin... kendimi senin yerine koyuyorumda çok utanç verici birşey Allah yardımcın olsun cnm

sana katılıyorum canımm
zaten 6 haftalıkmış bebeği yani boş gebelik değilse kalp atışı başlamıştırr çoktann
canlı artık o
sadece çok minik bir canlı ama sonuçta canlıı
bencede okullarını bitirmişlerr iş bulup çalışabilirler
zaten kpss sınavına az kaldı belki çocuk kazanır hemen yerleşirr kızda az büyüyünce bebeği yeniden yüksek lisansına devam edebilirrr

Eski yöntemler gibi,
"vermezlerse kaç" demek geliyor içimden..

En kısa yöntem..
Komik ama senin için evlenmeden bile daha az zaman alır..

İşin içinden çıkmak için, uzakta olsa bir çözüm yolu olarak söylemek geldi içimden..
Her ne kadar evlilikte en karşı olduğum şey olsa da,
senin durumunda bu bile hoş geliyor kulağa...

Ardında bıraktığı babanın ananın gözyaşları da kulağınıza hoş geliyor mu?

herkesın dusuncesıne saygım var elbette...
ama ılla dogur da ogur dıyenlerı edense anlayamıyorum...
bellamanıa nında dedıgı gbı arkanda bıraktgn annenın babanın gozyaslarına nasıl kıyabılırsın?
hepımız aıle ıcınde sorunlar yasıyroruz ama aıle ne olursa olsun ınsanın arkasında durandır
elın ogluna nasıl guveneceksın sevgı denen sey bırgun bıter
sonra bırgun gelır yatmasaydın sevmeseydın der sana cocugunla ortada kalırsan
donecegın yer yıne babanın evı olur cok ıyı dusun

Ardında bıraktığı babanın ananın gözyaşları da kulağınıza hoş geliyor mu?

Ardında bıraktığı ana baba mı?

Şu an arkadaşımızın ne durumda olduğunun farkında mısınız?
İçinde bulunduğu durum bir anne baba için çok mu hoş?

Ben "kaçma" eyleminin, hiç sevmediğim birşey olduğu baştan belirttim zaten..
Ama arkadaşın önünde kocaman bir ZAMAN problemi olduğu aşikar..

Eğer babası olumlu bir cevap vermezse, babasını ikna edecek zamanı yok esranın..
O yüzden dedim ki,
hiç hoşlanmadığım birşey olsa da, ŞU DURUMDA BU BİLE HOŞ GELİYOR İNSANA..

katılıyorummmm

Altına imzamı atarım. Duygusal yaklaşılmayacak kadar önemli bir konuda şu ana kadar yapılmış en mantıklı yorum.

aldırmakta neyin ensi isterse bir gülük bir bebek olsun o sperm yumurtalığa girdimi tamamdır yani canlı o artık başlıyo gelişimi
ve ALLAHIN verdiği canı almayın derim kıymayın bi cana olan olmuş o sizin kanınız canınız bebeğiniz yazık günahsız yavru hem dünyada bissürü evlat sahibi olmak isteyen ve bu yola ne paralar harcayan insanlar var bir hata yapmışsınız zaten nikahsız bebek sahibi olarak isterseniz bu günahınızı çocuk aldırarak katlamayın derim

Ben arkadaşın durumunun gayette farkındayım.
İçinde bulunduğu durum bir anne baba için hoş olmaktanda ziyade utanç kaynağı.

Siz yorumunuzla buna bir yenisini daha ekliyorsunuz. Niye babasını ikna etmek dururken kaçsın? İkna olmazsa demişsiniz babası ikna olmuyorsa o damat adayından hayır gelir mi?
Hayır gelecek olduğunu bilse baba neden hayır desin ki? Bir babanın rızası olmadan kaçarak bir evlilik yapılarak yanlışlara bir yenisini mi ekleyecek bu arkadaş.

Yorumunuza kesinlikle katılmadığımı belirtmek istiyorum. Asla böyle bir hataya düşülmemeli. Babayı anayı ezerek yuva kurulmaz. Sakın ola ikna etmek dururken ikna olmuyorsa kaçalım mantığı asla olmamalı asla. İkna olmuyorsa -bebeğe rağmen- ikna olmuyorsa zaten o babanın bir bildiği bir çözüm yolu vardır diyorum.Heralde bir baba olarak kızını sizden daha çok düşünür. SAYGILARIMLA

tatlım yinede sen bilirsin ama can o. eminimki sende sevdin bebeğini. allah nasip etmiş. durumun gerçekten zor yaqpmışsın bir hata ama her hatanın bir bedeli olduğunu düşünüyorum. neler var aileler affeder her zaman. hele kucağına torunlarını aldıkları zaman dünya onların olur. annen nasıl bir kişiliğe sahiptir bilmem ama benim bildiğim anneler bu durumu en iyi yöneticilerdir. kızarlar cezada çektirirler ama durumuda çok iyi idare ederler.
ben bir bile bile düşük yapmak zorunda kaldım. benim sağlığım için iyi olmayacağını söyledi doktorlar. hatada bendeydi. kendime çok kötü bakmıştım. çok alkolde almıştım. hamile olduğumu bilmiyordum. sonra bunu duyunca okadar yıkıldım ki 2 sene geçti ben hala vicdan azabı çekiyorum. o hapı içerken aklımdan geçenleri duygularımı tarif bile edemiyorum. ilk gebeliğimdi. evlendikten 1 hafta sonra hamile kalmışım. sonra 1,5 yıl neler yaptıysam hamile kalamadım. ama allah yüzüme güldü şimdi bebeğim var.

yani demek istediğim tatlım anne baba çevre maddiyat bunlardan daha beter o vicdan azabı bazen rüyalarıma bile giriyor. hamile olduğunnu duyduğun an bir sevgi hissediyorsun zaten sende demişsin hayal kurduk diye. maşallah erkek arkadaşınıda tebrik ettim. dürüst çocukmuş.

içimden gelenleri yazdım. inşallah bir fikir uyandırmışımdır sende. allah kolaylık versin canım

anlattım aileme evlenmek istediğimi babam normal dedi yaşın 24 ama aceleye getiremeyiz dedi şimdi sözlenin nişanlanın çocuk iş bulana kadar ailesini tanıyalım bakalım dedi düğün sonra olur madem seviyosunuz bekleyin dedi
ben şimdi evlenemk istediğimizi söyledim babam bu kadar aceleye ne gerek var dedi?

yüzüme baktı gerçekten evlenmeyi bu kadar çok mu istiyosun şuan ben sende öyle bi istek göremedim sevgilin mi zorluyo dedi? bende neyse sonra konuşalım dedim

odama gidip düşündüm ben evlenmeyi bu kadar çok mu istiyorum şimdi.hayır. kendimi hazır hissettimiyorum o gücü kendimde bulamıyorum

hayalim işe girip evlenmekti aklımı başıma alıp düşünüyorum bebek falan derken zaman kalmayacak çalışmaya sevgilim askere gittiğinde bebğimle tek başıma iilgilenebilecekmiyim kim bakacak bize o zaman babam mı? ben evlendim bana sen bak mı diyeceğim

çok teşekkür ederim yardımlarınız için..gücüm yok evlenmeye bunu anladım evlenmeye şuan istekli olmadığımı anladım..

erkek arkadaşımada vazgeçtiğimi söyleyemedim ama istediğim hayat böyle değil :'(

biliyorum eleştireceksiniz ama o bebeğe gereken ilgiyi gösterebilecek gücü bulamıyorum kendime..

şimdiye kadarki yardımlarınız için teşekkür ederim hepinize..hoşçakalın

Seni kimse eleştiremez. Senin ne yaşadığını bir sen bilirsin. Hayallerin umutların ne yaşamak istiyorsun umarım hepsini düşünerek bu kararı almışsındır umarım. İnş mutlu olursun yolun açık olsun arkadaşım.

anlik zevkler icin ne durumlara dusuyo..
bi hata, nice hatalari beraberinde getiriyo..
gercekten yazik, kimseyi kinamak benim haddim degil ancak dua edebilirim Rabbim affetsin ve uzak etsin boyle seylerden..

yazık çok üzüldüm.aldırıp kurtulacaksınız doğru, o zaman herşey düzelecek yaşanmamış olacak.dr gittiğinizde onun atan kalbini görünce nasıl dayananacaksınız, nasıl kıyacaksınız.gerçekten çok üzüldüm içim sızladı.yarın o büyük gün geldiğinde bebeğiniz size neden diye sorduğunda buraya yazdıklarınızı söylersiniz.....

hayat senin bebek senin benim bebgim yok evliyim şimdi olmasin diyorum cunku ona ii bir gelecek hazirlamk istiyorum ama bebgim olasydi nasipi ile glir bebek oldu bi kere derdim. ben sirf eşim için universiteme gidemedim hayellerim benimde yarim kaldi olmusla oleceğin cerasi yok derler inşalh hakkinda en hayirlisi senin olur

hak vermediğimi söyleyemeyeceğim... çocuk 3 gün sevilip sonra bi kenara atılacak bir şey değil. sorumluluğu çok büyük. sanırım senin durumunda eksiler artılardan daha fazla oldu
umarım kararın sana feda ettiğin şeyden daha fazlasını kazandırır ki mutsuz olmazsın....
umarım başka olumsuzluklar yaşamazsın bundan sonra.

O zaman korunmasını ögrensinler bir zahmet..el kadar sabilerin dunyaya gelmesi için el birliği verip böyle ahlayıp vahlamalarına acıyamıyorum ben ..Esra gerçekten bu alacağınız kararın vicdan azabını ömür boyu içinizden atmayın olur mu ?

Neden mi ? o dunyaya gelmek için size sıkı sıkı tututan bu bebeğin hiç bir suçu yoktu...Sorumlu siz ve sevgiliniz..Affetmeyin bu durum için kendinizi..Aynı hataları bir daha yapmamanız dileğiyle...

Çok üzüldüm ağlama tuttu beni şuan..evladımın yüzüne bakınca irkildim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…