Bu kinayanlar grubunu zaten hic memnun edemezsin. Simdi cocugu aldirdin diye kinayacaklar... Illaki carcabuk evlenemeyceksin karninda buyuyecek meburen nikahsiz evlenmeden cocuk dunyaya getirmis gibi olacaksin bu seferde a..... BEN EVLILIK DISI cocuga karsiyim utanmiyor musun diyecekler... Bunlarda tatmin etmez onlari niye boyle halt yedin korunmadin diyecekler... Oysaki herkes bilir olmusle olmusa care yok. Artik olmus bu hata durduk yere niye korunmadin demek konuya cozum getirmiyor kimse seni yargilayamaz herkes kendi derdine yasantisina baksin.Sen nasil biliyorsan oyle yap. Cougunda zaten dedigin gibi erken dogacak kendi ailende cevrendekilerde sevgilinin aileside seni gene yargilayacaklar kotu davranacaklar. Kimse olayin iyi yanini dusunmeyecek inan ki kimse evet hatasini hatayla kapamamais cocugunu aldirmamis aferin diyen olmaz .... Tek diyeceklrei evlenmeden iliskiye girmis vs ... Insanlar maalesef boyle islerine geldigi gibi yorum yapiyor.. Simdi aldirma diyenler doguruncada evlilik disi cocuk dogurdu der.. O yuzden kulaklarini tikicaksin hic bi sekilde onlari memnun edemezsin cunku etmek zorunda da degilsin zaten. Sen evlenip rezil olunca ki boyle evliliklerde bosanma yuzdeleri cok yuksek ananin babanin evine donunce bu forumdan kimse sana yardim etmeyecek. Allah sabir versin kalbinin sesini dinle mantiginida olc bic neyse senin gelecegine hayirli onu yap.
bende aynı durumdayım cnm.aslında devlet buna bir çözüm bulmalı bu kadar basit olmamalı kürtajları denetim altına almalılar.hiç değilse adam gibi korunmayı öğrenirler belki.dünyanın en mukaddes hediyesini de çöpe atmamış olurlar...hoş o bebeğe canlı gözüyle bakmayanlar var ama o bebeğin 4 haftalıkken kalbi atmaya başlıyor 7 haftalıkken ultrasonda görülüyor attığı sesi dinleniyor.10-11 haftalıkken kolları ayakları olan minicik bir bebek oluyor hareket ediyor hayretle ve mutlulukla izliyorsun ama kiminin gözünde bu sadece et parçası
ben kimseyi beni ikna edin diye zorlamadım
pişman bi insanın üstüne bu kadar gelmeyi doğru buluyosanız devam edin
evet fikir verdiniz ama bu hayatı yaşayacak olan benim vicdan azabını çekecek olanda
YaHu, güzel kardeşim.. Anladık sevdin, yaptın, ettin..
Hadi evlilik öncesi ilişkinin günahını düşünmedin..
Bak pişmanda değilim diyorsun..
Ama kondom denen birşey var..
OLmadı hap..
Hiç mi duymadın mübarek..
Üstelik eğitimlisin..
Başına bu kadar iş geldi..
Hala pişman değilim diyorsun..
Sizin zevkinizin kurbanı mı olacak bu bebek..
Ne suçu günahı var..
Anlaşılan kürtajı DOĞUM KONTROL YÖNTEMİ olarak benimsemişsiniz siz..
Bu kinayanlar grubunu zaten hic memnun edemezsin. Simdi cocugu aldirdin diye kinayacaklar... Illaki carcabuk evlenemeyceksin karninda buyuyecek meburen nikahsiz evlenmeden cocuk dunyaya getirmis gibi olacaksin bu seferde a..... BEN EVLILIK DISI cocuga karsiyim utanmiyor musun diyecekler... Bunlarda tatmin etmez onlari niye boyle halt yedin korunmadin diyecekler... Oysaki herkes bilir olmusle olmusa care yok. Artik olmus bu hata durduk yere niye korunmadin demek konuya cozum getirmiyor kimse seni yargilayamaz herkes kendi derdine yasantisina baksin.Sen nasil biliyorsan oyle yap. Cougunda zaten dedigin gibi erken dogacak kendi ailende cevrendekilerde sevgilinin aileside seni gene yargilayacaklar kotu davranacaklar. Kimse olayin iyi yanini dusunmeyecek inan ki kimse evet hatasini hatayla kapamamais cocugunu aldirmamis aferin diyen olmaz .... Tek diyeceklrei evlenmeden iliskiye girmis vs ... Insanlar maalesef boyle islerine geldigi gibi yorum yapiyor.. Simdi aldirma diyenler doguruncada evlilik disi cocuk dogurdu der.. O yuzden kulaklarini tikicaksin hic bi sekilde onlari memnun edemezsin cunku etmek zorunda da degilsin zaten. Sen evlenip rezil olunca ki boyle evliliklerde bosanma yuzdeleri cok yuksek ananin babanin evine donunce bu forumdan kimse sana yardim etmeyecek. Allah sabir versin kalbinin sesini dinle mantiginida olc bic neyse senin gelecegine hayirli onu yap.
hala pişman değilim demedim ben
vay vay vay bu kadar basit işte alkışlıyorum seni!!! benim acitasyon yaptığım yok benim yazdığım gerçekler.düşükle kürtaj çok farklı şeyler arkadaşım...hazır değilse ya adam gibi korunmayı öğrenecek.maddiyata gelince erkek arkdaşı güveniyorki kendine evlenelim diyor.
ama sizinle yada sizin gibi düşünlerle tartışmaya girecek değilim, benim doğrum bu arkadaşım değiştiremezsin bu cinayet bana göre o kadar....
Hamile kalana kadar pişman olmadım dediniz..
Bu bile acayip bir durum..
"Doğurunca bakacak mısınız, maddi olarak yanında olacak mısınız" diyen bir
arkadaş vardı..
O doğursun, ben büyütene kadar bütün masraflarını karşılayacağım desem..
Fikrini değiştirecek mi sizce?
Hamile kalana kadar pişman olmadım dediniz..
Bu bile acayip bir durum..
"Doğurunca bakacak mısınız, maddi olarak yanında olacak mısınız" diyen bir
arkadaş vardı..
O doğursun, ben büyütene kadar bütün masraflarını karşılayacağım desem..
Fikrini değiştirecek mi sizce?
Hayir erkek arkadasinin isi gucu yokmus askere gidecekmis bu kizda ise bulamayacak kendiside dedi ... bebegiyle babasi mi bakacak bu kiza? Maddi sorun oldugu defalarca dile getirdi erkek arkadasi sanirim cocugu babasiz dogmasin diyerek ve destek olmak amaciyla evlenme teklif etmis isinize geldigi gibi mi anliyorsunuz?Kendine maddiyatina guvenme diye birsey yok!!! Basitlik degil ama yaptiginiz yorum cok sirf yorum yapmak icin yapilmis bir yorum. Bir insanin hayatina maddi manevi bir katkiniz olmuyorsa yakininiz degilse yaptiginiz yorumlarda da bir sinir olmasi dur noktasi olmasi gerekir. Sonucta beden kendi bedeni bebegi aldirmak istemesi iyi birsey demiyorum fakat karar verdiyse duygu saldirisi yapip bu insana saldirmayin artik. Cocugu dogurunca veya ilerde bosaninca cocuguyla evine dondugunde hicbirimiz yardim ediyor olmayacagiz! Oyle bir lanse ediyorsunuz ki kurtaj olmak demek sanki sonsuza dek bir insani kisirlastirmak demek! Dedigim gibi kurtaj olupta ilerde sorunsuz cocuk sahibi olan cok insan var.Zaten doktorlr ilerde olup olamayacaginizin bilgisini size veriyor. Artik bu insani uzucek yorumlar yapmayin ... heleki dogrudugunda bakmaya yardim etmeye niyetli degilseniz!
bu kadar eleştiriyi anlamıyorum
kendi çocuğunuz olsa gönderecek misiniz hadi git evlen doğur hayat toz pembe diye
ben iyi ettim diyomuşum gibi davranıyor çoğu kişi
Arkadasim onu ben dedim... Ama isin birde rezillik durumu var... Hadi diyelim kiz dogurdu burasi Amerika degilki evlenmedi de evlilige hazir degilim diyor. Bu insanlar toplum bu kiza rahat vermyecekler. kiz rezil olur tefe koyup calarlar tabiri caizse ve bunu yaparkende eglenirler hoslarina gider... Bir yandan kurabiyeleri caylari gotururken... A... Hikmetcigim falancanin kizini gordun mu evlilik disi hamile kalmis simdide doguracak ne utanmaz kiz alanda olmaz onu anasina babasina yazik diyecekler.. Hadi evlendi diyelim cocugu dogurdu gene ayni cocukda topac gibi hic oyle 7 aylik 6 aylik degil evlenmeden yapti galiba diye yorumlarda bulunacaklar. Gercekten icim cok acidi konu sahibinin durumuna . Eger Turkiyede degil yurd disinda olsaydi cocugunu dogurmasi bakmasi kolay olurdu kimsede karismazdi,
ben aldırma diyenlerden biri olduğum için, yorumunuza bişeyler söylemek istedim;
bu cümlenizle alakalı özellikle,
ben kendi adıma aldırma dedim çünkü inanan bi insanım ve inancım gereği çocuk aldırmak cinayet işlemek hükmündedir ve büyük günahtır,
burda dini içerik yasak evet ama ben neredeyse iki yıldır bu forumdayım, böyle bi konu gördüğümde, intihar edicem vs gibi bi insan derdini açtığında,
kendi adıma dini açıdan bu konuyu değerlendirip ona tavsiyede bulunmasaydım, bunun vebalini üzerimde hissederdim..
yani birileri aferin desin diye değil, Yaradan haram kılmış diye "aldırma" dedim..
kaldı ki ilk yorumumda dini içeriğe girmeden bunu söylemeye çalıştım ama baktım birileri bilmeden dini içerikli yanlış bilgiler veriyo, bunu düzelttim sonraki yorumumda..
ve ekledim, eğer inanmıyosanız yada inanmanıza rağmen çok hassas davranmak istemiyosanız, yapılacak ortada dedim..
yani biz "işimize geldiği gibi" yorum yapmadık, kendi inançlarımız doğrultusunda arkadaşı bi yanlıştan çevirmeye çalıştık..
çünkü bizim için bu dünyadaki kafa ve ruh rahatlığından çok öte tarafataki rahatlık önemlidir..
yeter artık ya bu forumda yoruma değil konuya cvp veriliyor farkında mısın bunu için çok kez uyarı yapıldı. benim görüşüm bu ve bunu ne yazarsan yaz sen değiştiremezsin. sürekli yardım yardım diyorsunuz siz aldırma taraftarı olarak kürtaja birlikte gideceksiniz sanırım..
lütfen tartışmak istemiyorum yorumlarıma cvp yazıp boşuna yorulmayın....
Ben iyi bir insan oldugunuza inaniyorum. Siz elbette demezsiniz ama insanlar cok acimasiz. Inanki bu ulkede evlilik disi cocuk yapip buyutmek kolay mi bir bayan olarak size soruyorum? Elbette gunah elbette aci bir olay elbette kotu olmus ama bunu yapmak zorunda . Keske burasi yurtdisi olsa zaten bu kizcagiz kimseye sormaz mutlu mesut hamileligini yasar cocugunu buyuturdu kimsede karismazdi
Esra inanır mısın bu konunu altında o kadar az eleştiriye tabi tutuldun ki bilemezsin..Yazsın bir zahmet arkdaşlarımız ya da ben sorayım..sevgili hanımlar esra'nın konusunu okudunuz, yorum yaptınız ben de yaptım...söyler misiniz ? konu sahibesinin üzerine şuraya bu tip konu açanlar kadar gidildi mi ?..
Önce ben cevap vereyim..kesinlikle hayır esra, dönüp baktıgında herkes sana bir çare olmaya seni ortada bırakmayı kendine ilke edinmemiş erkek arkadaşını tebrik ederek maddi konumda imkanınız varsa evlenebilirsiniz dedi..Ondan öte yapmış olduğun ve daha önemlisi aldığın kürtaj kararının burada normal bir durummuş gibi algılanıp sana eleştiri oklarının yönlendirilmesine içlenemezsin hakkın yok ...Niye mi ? emek verildi size o kadar, anlamanız lazım..
Hatalarınız ısiz bilinçsiz cahil bir kesime hitap etmiş olsaydınız anlayabilir ona göre yardım etmeye kendimizi şartlandırabilirdik ama ne yazık ki bakın ne yazık ki diyorum Universite mezunu yüksek lisans yapan bir kadınsınız..Üzgünüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?