Dünyanın en salak insanıyım

Erkek anneleri, kocası karısını ezdiren uyeler giydirmis konu sahibine. Sizin hic gorumce, kv dedikodusu yapmayacak kadar mukemmel iliskileriniz var galiba
İyi de konu sahibinin görümce ve kv'siyle kötü ilişkisi yokmuş ki?
Kötülük olur da arkasından birine söylersin, yine de kötü bir davranış ama anlaşılır. İyi insanların emeğine iğrenç demek doğru mu? Ne yapalım alkışlayalım mı?

Erkek anneleri, kocası karısını ezdiren uyeler giydirmis konu sahibine. Sizin hic gorumce, kv dedikodusu yapmayacak kadar mukemmel iliskileriniz var galiba

Bu mesajiniz ile konu sizce uyumlu mu?

Konu sahibinin kendisi iliskilerinin gayet iyi oldugunu, cok iyi insanlar olduklarini soylemis.

O halde bu siteminiz konu sahibine herhalde.

Cok net soyluyorum, kimsenin arkasindan konusmayan insan yoktur, bu bazen sosyal iliskilerin ve insan psikolojisinin kurtaricisidir hatta.

Ancak cok iyi oldugunu dusundugu insanlar tarafindan gordugu iyilikle ilgili kotu ve kucumseyici konusan insan, gercekten etikle ilgili ciddi problemler yasiyor. Goruldugu yerde elestirilmeli. Kardesiniz bile yapsa siz de elestiriniz. Bunun neresini normal buluyorsunuz?

Ayy kayınvalidem beni affetti; siz affedemediniz valla

Haha :) görümce ne yaptı konuştunuz mu? Vallahi ben seni affettim de konunda ki bazı iki yüzlü yaklaşımları affedemiyorum

Bu konudan tek çıkarımın konu sahibini kiskaniyolla mı oldu.aferin tebrikler çok can alıcı bir noktaya temas etmişsin adeta konu özeti olmuş.dağılın hanımlar

Hımm iyi ne güzel... peki bundan bana ne? Sizden şahsınız adına aciklama istemedim ama yazmak istemis yazmissiniz, özgürsünüz bunda ama pek ilgilenmiyorum düşüncelerinizle :) sanırım ben de bu konuda özgürüm :) zaten bunlari yazmaniz fikirlerimi de degistirmedi...

ben konu sahibini hakli bulmadim zaten o mevzu ayrı, ama bizzat kendisine ayıp edilmis insan bile anlayis gösterip affetmis. o affettikten sonra burda bizim gibi 3. şahıslara cok laf düştüğünü sanmiyorum.
bazilari da sirf konu sahibini yerden yere vurarak, beğeni alip ego tatmini yapmaya geliyor. size değil bu lafım bu arada...

Neyse iyi forumlar size.

Ben yorumlari gayet detayli, anlayarak okudum. Kimileri benim annemin boyle dedikodusunu yapsa bosarim kocami demeye getirmis. Kimi allah saklasin senin gibi gelinden demis. Sizin dediginizi de anlıyorum ve hak veriyorum neyse konu sahibinin derdi bizi germesin.

İyi de torun var ortada gelinin patavatsızlığı için torundan olacak değiller ya... ben baştan söyledim zaten affedeceklerini , görümce de affeder konu sahibi bir özür dilesin saçma da olsa bir açıklama yapsın yeter..

Yengem en hassas noktamdan öyle bir kırdı ki beni ( ki konum da var bunla alakalı) saçma salak bir özür diledi, aynı konu sahibi gibi abim aradı öyle demek istememiş , ağlıyo şimdi hamile yazık falan dedi ben de tamam dedim uzatmadım kapattım konuyu. Unuttum mu yaptığı pisliği?? Hayır. Ama o kendini bilmez için yeğenlerime uzak kalmayı göze alamadım.. salak mıyım yoksa ne dediğini ne niyetle dediğini gayette anladım.. ama dünya tatlısı iki yeğenimden 1 dakika uzak kalmama değmez anneleri...

yalnız bu söylediklerinizi duysa yine göstermez çocuklarını size

Hmmm demekkii kayinvalidenle görümcen allahin sevgili kullariymis bu olaydan ben onu cikardim.

O nasıl kaynana öyle ya yerim yazdığı mesaja bayıldım Allah bize de versin böylesini bu arada görümcenin yerinde olmak istemezdim ben düşünmüşüm örmüşüm kalkmış igrenc diyor gelin Amaan önemli olan kaynana zaten

Ben de görümceyim. Kardeşimin karısına elimden geldiğince nazik ve iyi davranmaya çalışıyorum seviyorum da gelinimizi. Ama tüm bunlara rağmen arkamdan böyle konuşsa acayip alınırım. Kayınvalide de görümce de mecbur affetmiş gibi yapacak. Aynı duruma düşsek annem de ben de böyle yaparız el mecbur; gelin terbiyesizlik yaptı diye yeğenlerimden uzaklaşmak istemem çünkü. Kaba tabirle eşek gibi barışmak affetmiş görünmek zorunda oluruz annem de ben de. Ama yapılanı da unutmam ve bi daha asla eskisi gibi sevip güvenmem gelinimize. Muhtemelen sizinkiler de aynı durumdadır.

yalnız bu söylediklerinizi duysa yine göstermez çocuklarını size

Onun göstermeme gibi bir seçeneği olamaz canım, onun çocuğu ise benim de yeğenim ama ararım müsait mi diye sorduğumda değilim diyebilir işi yokuşa sürebilir. Ha o zaman da alır dışarda takılırım yeğenlerimle. Ona da hasta falan diyebilir belki ama çok zorlarsa şartları abim girer devreye. Öyle hem kendi saçmalayıp hem de kafasına göre nedensiz yeğenlerimden uzak tutamaz.

Ha çocuğa kötü örnek olacak bir durum olur, verdiği terbiyeyi bozacağım bir durum olur çocuk olumsuz etkilenir tamam o zaman anlarım ama ben görümcemi çekemiyorum , kıskançlıktan yarılırıyorum diye çocuğumu göstermem diyemez. yarısı onunsa yarısı da abimin

Bütün çılgınlıklarına yeğenlerim için hep salağa anlamamazlığa yattım , tartışma kavga gürültüden hep uzak kaldım , huyuna gittim. Suratıma şeyaptı yareppi şükür dedim , eğer yeğenlerimi göstermeme gibi bir seçeneği düşünecek olursa o zaman korksun benden

Katılıyorum çocuklar üzerinde onun kadar abininde söz hakkı var.Göstermiyorum diyemez.

Çoğu kişi birbirine bayılmıyor zaten ,erkek tarafı oğulları ve torunları için idare ediyor.

Gelinlerde aynı şekilde . Çoğu eşimle aramız bozulmasın diye eşinin ailesini görmemezlikten geliyor.

Geçinmek için hepsi .Büyütmek istersen bahane çok yani.

Yaa keşke yazar yazmaz"pardon yanlışlıkla sana yazdım memleketten akrabalar gelecekmiş bebek görmeye arkadaşla beraber onun gıybetini yapıyoduk" deseydiniz belki inanırdı kendisi hakkında konuştuğunuzu ispatlayamazdı sonuçta sorarsa da kuzenim de bebek için hırka örmüş çok kötüydü falan derdiniz internetten de bi hırka resmi bulur bunu kuzenim örmüş diye atardınız
Ama iş işten geçmiş artık eşinize deyin konuşsun ikna edin suyuna gidin yemek,hediye vs gönderin görümceye

Siz bir iddiada bulunmuşsunuz, ben de falcı vs. olmadıgıma göre genelleme yapmak yerine sadece kendimden örnekle sizin yazdıklarınızın asılsız oldugunu söylemeye çalıştım.

İnsanların; birbirini küçük görmesinden, iftira atmasından, iyi-kötü ayrıt etmeksiniz memnuniyetsiz halleri ve ikiyüzlü tavırlarından, emege deger verilmemesinden, düşüncelerini ifade ederken kullandıkları usluptan, adaletli davranmamalarının yanı sıra bunun normalleştirmelerinden veya övmelerinden rahatsız oluyorum.

Bunlar sizin için önemsizse ve tolere edilebilir şeylerse zaten "sana ne, bana ne" şeklindeki konuşmanızdan farklı bir düşünce beklemeyecegimi belirteyim.

Kötü, çirkin bir davranış övülmez, yanlışlıgına vurgu yapılır zaten.
Eleştirirken kişi, kendi egosunu tatmin etmeyi amaçlıyorsa ya da sırf beğeni almış olmak için yazıyor ve başkalarının onayı ile kendisini var etmeye çalışıyorsa bu, o kişilerin iyi niyetli olmadıklarının yanı sıra karakterlerinin de zayıflıgını gösterir.

Konu sahibi yaşadıgı olayı yoruma açmış, 3.kişilerin fikrini soran yine kendisi.
Affetmeleri yeterli olsaydı veya yorum istemeseydi konusunu kapattırırdı. Yorumlarından görüldügü üzere bunu da gayet düşünebilecek birisi.

Sizin yorumunuzdan ve uslubunuzdan ise iletişim kurabilmemizin mümkün olmadıgı belli. Dolayısıyla bir daha yanıt yazmayı düşünmüyorum. İyi forumlar dilerim.

Canım onlar açısından bakıldığında hoş bir durum değil sevilmediklerini düşünmüşlerdir muhtemelen zamanla unutulur ama bence kibarca özür dilemelisin bir demet çiçek alıp gidebilirsin bi de kahve patlatırsın oh misss hatayı kabullenmek de şık bir davranış sen anneyi tavla görümce düzelir

bende aynı fikirdeyim seninle; ayrıca bu olaydan anlaman gerekir ki çok güzel kalpli bir kayınvaliden varmış. dürüstçe özür dile gitsin.

Bence siz haksızsınız ve ayıp etmişsiniz. Bir çiçek alarak kayınvalidenize gidin ve kendisinden özür dileyin. Bir de bu kayınvalide nefreti aile huzurunuzu bozar. Sadece sizin için söylemiyorum. Genel için konuşuyorum. Eşleriniz yerden bitmedi, onların da bir ailesi var. Eşini seven eşinin ailesini de sever.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…