Kayın validesini 1 sene önce 20 dakika görmüş. Kadın da hak verdiğini söylemiş bu davranışından sonra. Bu kadın mı temizlik bekleyip benim kölem olsun diyecek? Bütün kayın valideleri bir tutmayın siz deKonu sahibi bir hata etmiş, konu tatlılığa bağlanmış.
Burada kimimiz KV neden evime gelmiyor ühühü diye ağlanırken kimimiz kendi evinin rahatını mahremini istiyor.
Konu sahibinin yerine koyuyorum kendimi. Doğum yaptım evimde en rahat olacağım vakitte kim olduğu fark etmeksizin kimseyi istemem. (KV, kendi annesi yada kardeşinden iyi mi yardım edecek?)
İstisnaları ayrı tutuyorum.
Türkiye ortalaması KV - Gelin ilişkisinde kayınvalideler ne zaman geline yardım etmiş ki?
Sürekli hizmet bekleyen, temizlik bekleyen, ah bana baksın köle olsun diyen insan mı gelip yardım edecek?
Gerçekten tek problem söyleyiş tarzı.
Kayın validesini 1 sene önce 20 dakika görmüş. Kadın da hak verdiğini söylemiş bu davranışından sonra. Bu kadın mı temizlik bekleyip benim kölem olsun diyecek? Bütün kayın valideleri bir tutmayın siz de
Bence baya konuyla ilgili yazmışsınız. Tek yanlış söyleme tarzı falan. Hayır bu kadar anlayışlı bir kayın valide için bu kadar art niyetli düşünmek normal değil yani
Yazdığım cümle konu sahibinin kayınvalidesiyle ilgili değil.
Konudan bağımsız yazdım.
Bütün kayınvalideleri bir tutmadım zatenKıpkırmızı yazdım oraya ...
İstisnalar "normal kayınvalideler " oluyor zaten.
Sizin anneniz yada Kayınvalideniz bu yazdığım gibi değilse üstünüze alınmanıza zaten gerek yok.
Celallenmeyin.
Bence baya konuyla ilgili yazmışsınız. Tek yanlış söyleme tarzı falan. Hayır bu kadar anlayışlı bir kayın valide için bu kadar art niyetli düşünmek normal değil yani
Celallenmedim sakinim gayet.
Söylediğinizin yanlış olduğunu düşündüm ve söyledim. Üstüme niye alıniyim ne evliyim ne kayınvalidem var. Kendinizce sebepler üretip inanabilirsiniz. Sizin takdiriniz"Normal, doğru, haklı mı" yazmışım?
Sorun konu sahibini "gömmemiş" olmam mı?
Konu sahibi hatalı. Çok çok çok büyük ayıp etmiş.
Zaten utanmış ve kaç gündür bunun utancıyla yaşadı ve belki yaşayacak.
Kayınvalidesi affetmiş, yüce gönüllüymüş.
Affetmemek size mi kaldı? Hani neden bu öfke ?
Ben kendi yorumumu açıklamak zorunda değilim.
Şurada konu sahibinin avukatıymışım muamelesi yapmanız, üstünüze alınmanız; bence konudan bağımsız olarak "kendi yaşantınızla ilgili " lakin beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor.
İyi forumlar!
Yazdığım cümle konu sahibinin kayınvalidesiyle ilgili değil.
Konudan bağımsız yazdım.
Bütün kayınvalideleri bir tutmadım zatenKıpkırmızı yazdım oraya ...
İstisnalar "normal kayınvalideler " oluyor zaten.
Sizin anneniz yada kayınvalideniz bu yazdığım gibi değilse üstünüze alınmanıza zaten gerek yok. Kimsenin üstüne alınmasına gerek yok.
Celallenmeyin!
Konu sahibi bir hata etmiş, konu tatlılığa bağlanmış.
Burada kimimiz KV neden evime gelmiyor ühühü diye ağlanırken kimimiz kendi evinin rahatını mahremini istiyor.
Konu sahibinin yerine koyuyorum kendimi. Doğum yaptım evimde en rahat olacağım vakitte kim olduğu fark etmeksizin kimseyi istemem. (KV, kendi annesi yada kardeşinden iyi mi yardım edecek?)
Türkiye ortalaması KV - Gelin ilişkisinde kayınvalideler ne zaman geline yardım etmiş ki?
Sürekli hizmet bekleyen, temizlik bekleyen, ah bana baksın köle olsun diyen insan mı gelip yardım edecek?
İstisna olmadıgını varsayalım; kayınvalide baş köşeye oturup keyif yapmaya geliyor... Konu sahibi de hissetiklerlerinde haklı diyelim.
Peki ya bir insanın iyi niyetle saatlerini harcadıgı yeleğe, emeğine "igrenç" denilmesindeki "problem olan söyleyiş tarzı"nı da yazar mısınız?
Bu saygısızlıgı nasıl açıklayacak, haklılık payı çıkaracaksınız çok merak ediyorum.
Pardon da evli değilsiniz sanırım. Konuya istaneden yazsanız iyi olurdu genelleme yazmak yerine. Konudan bağımsız yazınca konuya uygun olmuyor. Bebek doğunca kimseye göstermezsiniz o zaman siz. Kendi anneniz de gelip görmez torunlarını, kaıynvalideniz de artık yaşına girince keyfiniz gelirse buyur eder gösterirsiniz.
Zaten kayınvalide rahatsız eden sırt pırt gelen bir kişi değilmiş ki bu olayda bile gayet aklı selim bir şekilde kızım biz sana ne yaptık bunları dedin demiş istemezsen gelmeyiz demiş başkası olsa ortalığı yıkar oğlunu doldururdu? sırf bebek doğuncs birkaç gün gelecek bebeğe bakacak yardımcı olacak diye bu denir mi? bu kadar mı tahammülsüz olduk aile hiçbirşey ifade etmiyor mu sizin için. Hiçbir sorun yaşanmadığı halde ne bu önyargı. Görümce yelek örüyor iğrenmiş bu na hadsizlik yani bunun nesini savunuyorsunuz ilginç. Hep mi kaynanalar kötü? birde konu sahibinin ana babası yokmuş öyle demiş, o zaman eşinin ailesine sarılması gerekmez mi?
Aynenhalaaa bir ses çıkmadımı , yani konula alakalı empati yapmaya bile korkuyorum okadar yaniii ,
Sana bence oh olmuş :)))) bidaha eskisi gibi zaten olamazsınız Buda size büyük bir ceza olsun ! Ailesi'de iyimiş kendiniz diyorsunuz konulmak için konuşuyorsunuz ozaman arkalarından . Eşinizin ailesini aile gibi görmeyip üstüne yabancı birine dedikodu yapıyorsunuz üstelik iyi insanların bunu haketmeyen.... Demek ki Allah'ın sevdiği kuluymuşlar öğrenmişler herşeyi bak sen Allah'ın işineGörümcemle en yakın arkadaşımın isimleri aynı. Dün, arkadaşımla whatsapp'ta konuşurken; aynı anda görümcem yazdı. Nasıl olduysa, kıza yazacağım şeyleri bir anda görümceme yazdım.
"Ya bunun daha doğumdan sonrası var"
"Kesin anası gelecek bizde kalır artık 3 5 gün, tüylerim diken diken oluyor düşününce"
"Bir taraftan da kardeşi yazıyor şimdi"
"bebeğe bi yelek örmüş, iğrenç ötesi"
Fark ettiğim an artık iş işten geçmişti. Hemen eşimi aramış kardeşi, anlatmış. Allahtan eşim, bu konuda takıntılı değil. 'dedikodun ne pismiş senin meğersem, bir yalan bul, kurtar kendini' dedi. Sanki Gülben Ergenmişim gibi o anda 'telefonum hacklendi' diye bir yalan söyledim ama yok! Kim telefonumu hacklesin de görümceme yazsın yani.. O an mantıklı gelmişti.
Annesi bana uzun uzun 'biz sana ne yaptık kızım, seni kızımız gibi gördük, sevdik, istemediğini bilseydik gelmezdik' minvalinde upuzun bir mesaj attı. Utançlardan utanç beğen.
Bir de öyle bize karışan eden insanlar bile değil, cidden iyi insanlar. Şu an yerin dibindeyim, Aklıma geldikçe karabasanlar geliyor sanki. Offff offffff. Eşime de diyorum, 'hamilelik yüzünden kız beynini kaybetti. Hoş görün' falan de diye. Kendin ettin, kendin çık işin içinden diyor.
Konu sahibi bir hata etmiş, konu tatlılığa bağlanmış.
Emeğe iğrenç demesi gerçekten kötü. Lakin örgü sevmek zorunda değil.
Bunu kayınvalidesine söylemek zorunda da değil, zira amacı zaten arkadaşına söylemekmiş.
Arkadaşına dahi olsa bu tarzda söylememeliydi.
Kendini ifade etme şekli gerçekten önemlidir, demek istediğim budur.
Konu sahibi haklı kayınvalide haksızdır demedim. Konunun başından sonuna kadar konu sahibinin zaten hatalı olduğu ortada, çarşaf çarşaf yazılmış. Aynı şeyi tekrar yazma gereği görmedim.
Konu sahibine haklılık payı çıkarmadım yine altını çizerek belirtmiş olayım.
Buna haklılık payı çıkarmak demek istiyorsanız siz bilirsiniz.
Herkesin görüşüne saygım var.
Tam smdi denedim.
Ise yaramiyor gruptada, havada yakalamk diye bisey yok, imkansiz.
Saniyesinde sildim ama ulasti digerlerine.
Belki ha internetin yoksa ve saat resmi varken sildiysen evet o ise yaraya bilir belki. Ama ondan bile emin dgilim. Yolladin bile cunku sonucta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?