Durduramiyorum kendimi :(

Evremx

Ebrar'ın annesiyim ;)
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2017
400
341
33
31
Evet gerçekten durduramiyorum kendimi sürekli yiyorum. 6 aylik bi bebeğim var emmiyo ama ben sürekli ne yesem diye düşünüyorum. Kahvaltıdan kalkınca bile öğlen ne yicem diye düşünüyorum. Evde temizlik yapasim bile gelmiyo. Sürekli şunu yapıp yiyim bunu yiyim diye düşünüyorum. Boyum 1.64 kilom 75. Diyet yapiyim deyince sanki aç kaliyom gibi düşünüp daha çok yiyorum :) halbuki karnım doyuyo ama hep tatmin edici şeyler yiyesim geliyo. Ekler tavuk kızartma pilav makarna tulumba tatlısı çığ köfte çok kızıyorum kendime. Aile hekimine gittim tahlil yaptiriykm diye hepsi normal çıktı psikolojik olabilir bi psikoloğa gitsene dedi onada esim müsade etmiyo. O haplar daha fazla kilo aldiriyo bu sefer daha çok kafana takican bide uyku yapicak çocukla ilgilenemicen die. Napcam bilmiorum

Eşinizin o haplar dediği nedir? Bu çok cahilce bir önyargı. Psikolog ilaç vermez, terapiyle yardımcı olur. İlaçlık bir durumunuz varsa sizi psikiyatriste yönlendirir. Onun da vereceği her ilaç kilo aldırır diye bir durum yok. Ayrıca neye ihtiyacınız olup olmadığını eşiniz aile hekiminizden daha iyi mi bilecek ve size izin verme yetkisini nereden alıyor? Ne yapacaksınız biliyorsunuz aslında. Psikologa gideceksiniz, eşinize de bu kadar söz hakkı vermeyeceksiniz, zira söz konusu sizin bedeniniz ve sağlığınız.

Psikiyatri mi psikolog mu bilmiyorum da eşim kendi gidiyodu bi ara haplar çok kilo aldiriyo diye bıraktı. Tedavisi de yarım kaldı benim de çocukla ilgilenemezsin uyku yapar diye gitmemi istemiyo. Aynı hapın yan etkileri daha az olanindan veriyorum sana dedi 20 liralık kullandığım hapı gittim 120 liraya aldım gene kilo aldiriyo aldırmaz diye bişey yok diyo

Yemek yemek bazıları için dünyanın en güzel şeyiyken bazıları için en eziyet veren şeyidir.
Anladığım kadarıyla, siz doruklara çıkıyorsunuz yemek yerken..
Şişmiyorsunuz demek ki ne güzel.
Diyetisyene gidin tek çözüm o görünüyor.
Spor diyet...

Sismemek ne demek evl2ndigimde 57 kiloydum 3 senede 75 oldum doğumdan öncede 74 dum zaten. Kahvaltı bulasigi yeni yikaniyo makinada ve ben yine acıktım kendimi durduruyum diyorum hakim olamıyorum nefsime

Tlc izlemenizi tavsiye ederim ben hamile halimle obezite hastalarini gordukce ammanin diyerek elimdeki dondurma kasesini usulca esime uzatiyorum :)))

Yahu çocukla ilgilenemezsin bahanesi bile feci itici. Siz ne olacaksınız? Sizin sağlığınız da çocuğunuz kadar önemli. Eee zaten böyle de kilo alıyorsunuz, doktor ilaç verir de öyle kilo alırım diye korkmanın manası ne ki bu durumda? Zaten doktora gitmeseniz de, kilo almaya devam edeceksiniz, böyle yemeye bağımlı olduğunuz sürece. En azından psikologa gidin de kendinize düzelmek için bir şans verin. Olur da sizi psikiyatriste yönlendirirse, zaten yeme bozukluğu yüzünden gelen insanı şişirecek ilaçlar vermeyecek kadar tıp bilgileri vardır herhalde. Eşinizin düşündüğü şeyi doktorlar düşünemeyecek değil, di mi? Ayrıca eşinizin derdiyle sizin ki aynı mı, aynı tür ilaçlar mı verilecek nereden biliyorsunuz? İşte buna diyorum cahilce önyargı diye. Lütfen eşinizin saçmalıklarını bir kenara bırakın, kendi sağlığınız için doktor lafı dinleyin.

Ilaclik durumu olsa bile ona gore ilaç ayarlanır uyku falan yapmaz.uyku yapan ilacı da doktor yatmadan verir o dönem uykuda atlatılır.10kisiden belki 5 i ilaç içiyor ama gel gelelim ulkemizde hala önyargıyla bakılıyor okudukça sınır oluyorum ya

Bu sıcaklar da zor olmuyor mu kızartma pilav yemek bunaltır sizi bol bol sebze yeşillik alın et türevlerini de ızgara olarak tüketin hem aç kalmazsınız hem de kilo verirsiniz başka türlü yolu yok bir de hep evdeysen devamlı yiyesin gelir işten izin aldıgım zamanlar evdeysem bende mutfaktan çıkmıyorum devamlı yiyorum. Boş kalmaman lazım.

Evet en yakın zamanda gidiyim

Her hap uyku yapmaz bebeginiz olduğu için de doktor ayrıca özen gösterir merak etmeyin.uyku veren ilaçlar da yatmadan 2.3 saat önce içilir o uyku verdiği dönem uykuda geçer esiniz bahanesidir yada yanlış kullanmıştır

Aynen öyle. Yani bunu söyleyen insanın eğitimi ya da mesleği ne... Küçümsemek için söylemiyorum asla. Ama sorsan, tıp eğitimi almış bir doktordan bile daha iyi doktorluk biliyor sokaktaki vatandaş. Öyle bir cahil bilgeliği var insanlarda. Kilo mu alırım, uyku yapar mı mevzuları kocayla değil, doktorla konuşulur. Doğru bilgiyi koca ya da eş dost değil, doktor verir. Konu sahibi doktoru değil, kocayı dinliyor. Eee o zaman bence bir de kocanıza sormalısınız ne yapacağım peki diye? Bakalım "o zaman yeme"den başka ne tavsiye edecek.
Gidin tabi ki. Böyle kocasının her lafını sorgulamadan kabul eden kadınlardan olmayın. Bir sorununuz, kafanızda soru işareti varsa doktorunuza sorun. Kocanız kendi yaşadığını biliyor. Tıp dünyası da kocanızın yaşadıklarından, kullandığı ilaçlardan ibaret değil.

Biraz ozel olucak ama ne siklikla cinsel iliski kuruyorsunuz? Cunku kadinlar genelde cins eksikliklerinin yerine yemek koymayi tercih eder ve bilinc altinda benzer bir tatmin yakalamaya calisir. Bebek falan da olunca ondan mi dedim. Bi de iliski yogunlugu azalip esiniz sizi daha az ciplak gormeye basladiysa da kopuyo ipin ucu. Yani ne kadar cok yakinlik kurarsaniz bilinc alti kendini ona hazirliyo daha guzel gorunmek istiyo karsidakine bence. Yani benim sahsi gorusum ve tecrubem bu yonde. Umarim cok ozel olmamistir:)

Mantıklı olabilir. Kışın sürekli o istiyo ev sobali olduğu için ben usuyorum haftada 1 2 kez anca istiyorum. Yazın hergün istesem istiyorum ama iş yoğunluğu yorgunum diye esim 2 haftada 1 istiyo

Akliniza yemek geldikce su icin kuru meyve yiyin.havalar guzel alin cocugu disari cikin.evde olmak surekli ne yesem dedirtiyor insana.bu sicak havalarda cok agir seyler yemeyin .doktoru da ihmal etmeyin.ama unutmayin is sizde bitiyor.

Insanlarımız gerçekten çok cahil 3ay önce doğum yaptım lohusalik ağır geçti depresyona girdim herhalde gidicem gerekirse sütümü kessin dedim herkes aaa dedi bana manyak gibi baktılar ama depresyona girmiş olsaydım iyi bi çocuk yetistiremezdim 2 çocuğum var oda kucuk evliligim de biterdi sonra ne yapayım ben o sütü zaten çok azdı 1ay sonra kendi kesildi zaten

Akliniza yemek geldikce su icin kuru meyve yiyin.havalar guzel alin cocugu disari cikin.evde olmak surekli ne yesem dedirtiyor insana.bu sicak havalarda cok agir seyler yemeyin .doktoru da ihmal etmeyin.ama unutmayin is sizde bitiyor.
En kısa zamanda gidicem inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…