Durduramiyorum kendimi :(

Spor yap birde sakız çiğne belki unutursun sakizla en azından çenen yorulur falan

Bende çok seviyorum yemeği kabinde elbise denerken ki ağlamam aklıma geliyor geri birakiyorum yemek için aldiklarimi :)

Olur mu canım? Psikolog da para alacak sonuçta. Ne gerek var şimdi boşuna masraf

Kusura bakmayın da ne kadar cahilce konuşan bir eşiniz var.
Psikologlar ilaç yazmaz,sizi dinler, psikoterapi yapar.
İlacı yazma yetkisi psikiyatristlerdedir, onlar da ilacın dozunu hastanın rahatsızlığına ve özel durumuna göre ayarlar.
Ayrıca siz bu durumdan rahatsızsınız ve tedavi olmak istiyorsunuz, eşiniz ne hakla engel oluyor?
Acilen psikolojik yardım alın lütfen...

Atıştırmak için mutfağa gittikçe sadece su içip çıkın.
Suyun yaptığı şişkinlik çok işe yarıyor. Diyetteyim diye düşünmeyin. Bu gerçekten beyne açlık emri veriyor. Ters etki yapıyor..

Ben de hamilelikten önce severdim yemeyi. Ama akşam belli saatten sonra yemeyi sevmem. Eşim atıştırır tv karşısında. Hatta yatana kadar. Benim o avantajım var. Sistem kapanıyor gibi bir şey bende..
Doğumdan sonra gündüz kahvaltıyı bile zor yapar olmuştum. Çayımı bitiremeden uyanırdı oğlum..
Demek ki uslu bir bebeğiniz var. Ben yemek yemeyi unutuyorum. Hala daha evdeysem kendime sofra kurmam. Sanırım oğlumun hareketliliği midemin küçülmesine sebep oldu..

Meşguliyet bulmanız lazım kendinize. Bebeği babaya bırakıp yürüyüş yapın. Veya spora gidin.
Yürüyüş benim beynimi ve ruhumu çok rahatlatır mesela..

Psikolog ilaç veremez psikiyatri ilaç yazar sadece seninle konuşarak bişeyleri beraber aşacaksınız kafadan o düşünceyi düşünmeni azaltacak olay bu canım psikoloğa gitmeyi Türkler deli miyim diye yadırgıyor fakat beden sağlığımız bozulduğu gibi ruh sağlığımız da bozulup tedavi edilebilir

Bu sıcaklarda salata,cacık ayran dan başka bir şey canım çekmiyor.

Durduramıyorum diye bir şey yok. Yapın ton balıklı ,tavuklu salata tıka basa yiyin.
Ayran yapın , koyun dolaba aciktikca için.
Alışkanlık haline getirmissiniz.
Istemezseniz yemezsiniz hepsi bu.

Açlık hissini durduramazsiniz. O tedavi edici bir durum galiba amaç en azından bastirabilirsiniz. Bunu da makarnayla , kizartmayla yapacağınıza protein ağırlıklı beslenerek yapın.

Psikolog evet faydası olur ama o da en çok sorunun kaynağına inmeye çalışacak.
Bence sorunun kaynağı boşluk.

Bu arada akupunktur da bir çözüm, araştırın derim.

Genelde çok fazla düşünce birikince de bu yeme isteği geliveriyor. Bir nevi kafa çok dolu olunca, düşünceleri dağıtamayınca yemeğin getirdiği mutluluk rahatlatabiliyor insanı.
Öncelikle düşüncelerinizden uzaklaşmayi deneyin. Özellikle suyu asla ihmal etmeyin, vücut susuz kaldığında açlık hissini tetikler.
Zaten yeme alışkanlığıniz değişince kilolar kendiliğinden azalacaktır.
Bir de eşinizi dinlemeyin gidip bir psikologla görüşün. Belki anlatmak, sorularınızı gün yüzüne çıkarmak iyi gelir.

insülin direncinize bakıldı mı acaba .Böyle yemeye devam ederseniz hasta olabilirsiniz mutlaka bir diyetisyene gidin ve spora başlayın o size uygun beslenme tablosu düzenler hem aç kalmazssınz hem zayıflarsınız.

Eşinizin o ilaçlara devam etmesi lazım bence, normal düşünemiyor çünkü.

Ay siz eşittir ben
Elim acıkıyor derler ya öyle resmen elim acıkıyor
Kilo boy olarak da yakınız birbirimize
Yemekten kalkarım ne yesem derim yemek yerim çay içerim meyve yerim çekirdek yerim asla duramam sanki yemek için yaşıyorum Doğum kilolarımı da veremedim

doğum yaptıktan sonra bende böyleydim Zamanla yeme isteğim azaldı. Bebek emzirme ile alakalı olduğunu düşünyorum. Emzirdikçe acıkıyordum ben

Eşinizin o ilaçlara devam etmesi lazım bence, normal düşünemiyor çünkü.
Kabul etmiyo. Bişey desem hemen ilaçlara bagliyon ilacı kutusuylada icsem sen gene aynı sen olduktan sonra fayda etmez dio. Desemde yine icmiyo zaten kendimi bari yormayim

insülin direncinize bakıldı mı acaba .Böyle yemeye devam ederseniz hasta olabilirsiniz mutlaka bir diyetisyene gidin ve spora başlayın o size uygun beslenme tablosu düzenler hem aç kalmazssınz hem zayıflarsınız.
Yaşadığım yer küçük diyetisyen falan yok. Il'e gidicen buyuk hastaneye cocukla da ben gidip gelemiyorum öyle iste

doğum yaptıktan sonra bende böyleydim Zamanla yeme isteğim azaldı. Bebek emzirme ile alakalı olduğunu düşünyorum. Emzirdikçe acıkıyordum ben
Bazısı emziriyorum onun icin çok acikiyorum die soyluyo da ben emzirmiyorum da yemek yemem ondan değil yani diye söyledim

Doğumdan önce 74 dum ramazanda 73 e düştüm ama geri 75 oldum. Doğuma da 86 kiloyla gittm

Doğumdan önce 74 dum ramazanda 73 e düştüm ama geri 75 oldum. Doğuma da 86 kiloyla gittm
Doğumdan sonra eski kilona dönersin diyorlardı bir de asla dönemedim Ben de Doğuma 76 kilo girdim sonra tartılmadım emzirme dönemi kilo aldım şu an 71 kiloyum bugün diyetisyene gittim diyet yazmadı dikkat ederek verebilirsin paketli gıdalardan uzak dur her gün yarım saat spor yap dedi ama ben paketli gıda tatlı meyve çok tüketiyorum

yogurt yemeyi deneyin.
iştahı kesip şekeri dengeliyor.
içine kuru yada taze meyve doğrayın biraz da yulaf ekleyin daha fazla kilo almadan durdurun kendinizi.
eşinize bakmayın
diyetisyene de gidebilirsiniz.
onlar daha farklı yol gösterebilir

Yulafla yoğurdu deniycem şimdi diye
Yogurtla yulafi deniycem. Şimdi diyetisyene falan gidemem de. Bebeğim küçük daha ve merkeze gitmeyince burda yok merkez de uzak tek gidemem.

Meyve yesem keşke hiç yemem bnde. Ama paketli gıdaları bende çok tuketiyorum. Vede engel olamıyorum. Onlar dahada tatmin edici geliyo doyum sagliyo bnde. Mesela yoğurt yada salatalık ye diyolar. Bi kilo salatalık da yesem o tatminlige ulastirmiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…