Duruşma

yenidenyeniden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.136
Puanlar
28
Kızlar önceki konumu bilenler bilir. Şükür bir şekilde araya adli tatil girmeden duruşma günümü aldım. Bir kaç güne duruşmam var. Tek celsede bitecek muhtemelen. 1 yıl dolmadığından çekişmeli açtık ama karşı taraf da davayı kabul ettiğine dair dilekçesini verdi. Yani anlaşmalı gibi bitip gidecek. Kararım net zaten konu bu değil lütfen buraya çekmeyin.

Ders çalışırken aldım duruşma günü haberini. Anksiyete atağı geldi resmen mideme ağrılar kramplar girdi muhtemelen o güne kadar bunun etkisinde olucam çok güzel uyanmıştım güzel güzel ders çalışıyordum. Modumu toparlamam gerekiyor. Ellerim falan titremeye başladı stresten.

Yaşayanlar varsa destek olursa rahatlatırsa çok sevinirim. Daha önce anlaşmalı boşanmaya avukat olarak girmiştim onda bile çok etkilenmiştim saçma bir şekilde. Ne zor şey demiştim 1.5 yıl sonra bir bakıyorum davacı sıfatı ile gireceğim hayat çok enteresan. Desteklerinize ihtiyacım var

ekleme: çocukları varken boşanma kararı alan kadınlara bir kez daha saygı duydum. Ben bu şahısla farklı şehirlerde yaşıyorum muhtemelen duruşma sonrası ömrüm boyunca karşılaşmayacağım. Ama o bir kez olacak duruşmada onu görmeye travmalarımın canlanmasına hazır değilim. Diyorum ki allahım ya bir de çocuğumuz olsaydı doğum günüydü mezuniyetiydi düğünüydü istemesiydi derken ömür boyu maruz kalıcaktım.

Son düzenleme:
Boşanma gibi bişey yaşamadım ama taze dolandırıldım biliyosun. Benim de anksiyetem var, zihnim ayrılık sonrası süreci 'belirsiz' diye kodladığı için atak yaşıyorum ister istemez. Her atağı başka türlü atlatıyorum birinde duşa giriyorum birinde balkona çıkıp derin derin nefes alıyorum ve geçiyor. Yaşadığın kötü şeyleri madde madde yaz bir de. Çok işe yarıyor somutlamak. Onun dışında hissettiklerimiz çok normal bence taş değil kalp taşıyoruz, halledeceğiz, her şey güzel olacak.

Sakinleştiricimi alsanız davaya giderken hayırlısı olsun inşallah canım

Boşanma gibi bişey yaşamadım ama taze dolandırıldım biliyosun. Benim de anksiyetem var, zihnim ayrılık sonrası süreci 'belirsiz' diye kodladığı için atak yaşıyorum ister istemez. Her atağı başka türlü atlatıyorum birinde duşa giriyorum birinde balkona çıkıp derin derin nefes alıyorum ve geçiyor. Yaşadığın kötü şeyleri madde madde yaz bir de. Çok işe yarıyor somutlamak. Onun dışında hissettiklerimiz çok normal bence taş değil kalp taşıyoruz, halledeceğiz, her şey güzel olacak.
o kadar haklısınız ki. ilişkilerin bitmesi her ikimiz için de en mantıklı en güzel karar olmasına rağmen insan beyni alıştığı düzenden çıkınca ekstra yaşıyor bu kaygı belasını. Her şey gönlümüzce olsun desteğiniz için teşekkür ederim. ☺️

Sakinleştiricimi alsanız davaya giderken hayırlısı olsun inşallah canım
Çok yoğun atak yaşarsam almam için doktorumun verdiği sakinleştirici bir ilaç vardı kolay kolay kullanmıyorum bağımlılık yapabileceği için fakat duruşma günü içmeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Kızlar önceki konumu bilenler bilir. Şükür bir şekilde araya adli tatil girmeden duruşma günümü aldım. Bir kaç güne duruşmam var. Tek celsede bitecek muhtemelen. 1 yıl dolmadığından çekişmeli açtık ama karşı taraf da davayı kabul ettiğine dair dilekçesini verdi. Yani anlaşmalı gibi bitip gidecek. Kararım net zaten konu bu değil lütfen buraya çekmeyin.

Ders çalışırken aldım duruşma günü haberini. Anksiyete atağı geldi resmen mideme ağrılar kramplar girdi muhtemelen o güne kadar bunun etkisinde olucam çok güzel uyanmıştım güzel güzel ders çalışıyordum. Modumu toparlamam gerekiyor. Ellerim falan titremeye başladı stresten.

Yaşayanlar varsa destek olursa rahatlatırsa çok sevinirim. Daha önce anlaşmalı boşanmaya avukat olarak girmiştim onda bile çok etkilenmiştim saçma bir şekilde. Ne zor şey demiştim 1.5 yıl sonra bir bakıyorum davacı sıfatı ile gireceğim hayat çok enteresan. Desteklerinize ihtiyacım var

Yasayanlar varsa demişsiniz, yaşamadım. Tavsiyem o gün dik durun. Mümkünse duygusuz bir şekilde durun. Etkilenecekseniz hiç bakmamaya çalışın. İlgisiz, ruhsuz olun. Giyinin, suslenin, sanki çok sıradan bir gunmus gibi davranın. Nasıl böyle davranıyor diye afallasin.

Bundan sonra güzel günler başlıyor, kötü günler bitti diye kendinizi motive edin. Bol şans.

Tüm yüklerinden kurtulacağın senin özgür olduğun gün. Zaten biliyorsun mahkemede konuşma dahi olmuyor. Okunuyor okunuyor emin misin boşanmak istiyor musun diye taraflara soruluyor bitti gitti. Ben o gün sadece avukatımla gittim. Karşı tarafın avukatıyla selamlaştım. Karşı taraf arkadaşlarıyla gelmişti. Dava bitince o kadar rahatladım ki. Her şey bitti tüm saçmalıklar, bir daha o insana maruz kalmamak mükemmel bişey.
En zorunu yapmışsınız zaten dava açıp yola girmişsiniz bence çok çok çok zor. Sonrası güzel olacak. Düzen oturtmak için bir kaç ay verin kendinize. Şimdiden geçmiş olsun kocaman sarılıyorum

Bn aldatıldım ve eşimin metresinden çocuğu olduğunu öğrendim, boşanma davası açsam eşim red etse boşanma davası sürermi

ekleme: çocukları varken boşanma kararı alan kadınlara bir kez daha saygı duydum. Ben bu şahısla farklı şehirlerde yaşıyorum muhtemelen duruşma sonrası ömrüm boyunca karşılaşmayacağım. Ama o bir kez olacak duruşmada onu görmeye travmalarımın canlanmasına hazır değilim. Diyorum ki allahım ya bir de çocuğumuz olsaydı doğum günüydü mezuniyetiydi düğünüydü istemesiydi derken ömür boyu maruz kalıcaktım.
Çekişmelide katılmak zorunda değilken bunda katılmak zorunda mısınız
Anlaşmalı gibi olması katılma zorunluluğu mu getiriyor yoksa avukatınız mı yok

Çekişmelide katılmak zorunda değilken bunda katılmak zorunda mısınız
Anlaşmalı gibi olması katılma zorunluluğu mu getiriyor yoksa avukatınız mı yok
Avukatım var. Aslında bu dava sözde “çekişmeli”olarak açılmış olsa da aslında anlaşmalı bir dava. 1 yıl süresi dolmadığından anlaşmalı açamadık.Ben dilekçemi sundum karşı taraf da sadece beyanlarımı ve davayı kabul ettiğini yazan bir dilekçe sundu. Hakim tarafları görüp iki de tanık dinleyecek. (Katip avukatı arayıp ve bu bilgileri verdi.) Bir aksilik olmazsa tek celsede bitecek.

Ama normalde çekişmeli davalarda tarafların hazır bulunmasına gerek yok. Sizin konunuzu biliyorum sizin karar duruşmasında hazır bulunmanız gerekmiyor. 🌸

Çekişmeli boşanma davası en az 2 yıl sürüyor
Eşimin metresinden de Aile Mahkemesi sürecinde şikâyetçi olabilir miyim? Daha önce bana hakaret ve tehditlerde bulundu. Bu nedenle karakola giderek şikâyette bulunmuştum ve buna ilişkin kaydım mevcut. Şu an boşanma davası açmak için hazırlanıyorum, hukuki süreç başlayacak. Bu kişi hakkında da şikâyette bulunabilir miyim?

Eşimin metresinden de Aile Mahkemesi sürecinde şikâyetçi olabilir miyim? Daha önce bana hakaret ve tehditlerde bulundu. Bu nedenle karakola giderek şikâyette bulunmuştum ve buna ilişkin kaydım mevcut. Şu an boşanma davası açmak için hazırlanıyorum, hukuki süreç başlayacak. Bu kişi hakkında da şikâyette bulunabilir miyim?
Hakaret ve tehditleri için savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz aile mahkemesine değil. Ama kanıtlarınız varsa tabiki boşanma dilekçenize de bu detayları ekleyin hakimde kanaat oluşması için.

Boşanma davamiz otomatik olarak ön onayı aldı (boşanmalarına engel olacak bir durum yoktur gibi bir ön karar, ama bazı durumlarda hak kaybı olmaması için son karar mal paylaşımı davasından sonra çıkartılıyor). Mal paylaşımı (ya da adi her ne ise) davası, anlaşma protokolü avukat tarafından hazırlanıp ikimizce de imzalansa da, rahmetli durusmaya katılmadığı için ikinciye ertelendi. İkisine de kendim katıldım (branşım aile hukuku değil, hatta hiç alakası yok).

İtiraz vb olmamasına rağmen, ve de durusmalara alışkın olmama rağmen ellerim tir tir titredi. İnsanın kendi davasına girmesi başka bir şeymiş. O zamanlar imkanım olsaydı kesinlikle duruşmaya da avukatla giderdim. Tepkiniz çok normal o yüzden. Boşanma karari elinize geçince hepsine değdiğini göreceksiniz zaten.

Konunu az çok hatırlıyorum. Bu adamı affetmeyip kararının arkasında dik durduğun için tebrik ederim. İnsanız ya elbette hata yapar üzülürüz, önemli olan bundan ders almak. Eminim ki bundan sonrası senin için daha iyi olacak. Eğer ağlamaya müsait bir yapın var ve duruşmada nasıl dayanacağım diye düşünüyorsan duruşma öncesi herhangi bir gün ağlayıp içini boşalt, içindeki ağırlığı at biraz hafifle. Zaten duruşma sonrası büyük yükten kurtulmuş olacaksın. Umuyorum dimdik durursun o salonda, güçlü olduğunu biliyoruz.

duruşmada exini görünce yumuşarsan bizi hatırla. bu adam yüzünden bu karılar bana laf etti diye öfkeni diri tut. hadi bakalım çağla görelim seni.

Güncelleme : bitti gitti şükür istinaftan da feraget dilekçelerini verdik yakında kesinleşir
gözünüz aydın bundan sonra her şey gönlünüzce olsun karşınıza iyi insanlar çıksın:nazar:. elbette duygular karışıktır kimse boşanmak için evlenmiyordur hayal kırıklığınızı tahmin bile edemiyorum ama kötü yüzünü en başında görüp kurtulduğunuz için çok şükür edeceksiniz bence

Back
X