Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Hiç vazgeçmedim.

Yolculuğumdan, ilerlemek istediğim yoldan, aşk ile yaptığım hiçbirşeyden vazgeçmedim, aşktan sevmekten vazgeçmedim.

An geldi umutlarım kırıldı. Ne yalan söyliyeyim. Canım çok acıdı. Neden diye isyan ettiğim günler de gözyaşlarımı tutamadım. Ancak, içimde hep bir tomurcuk ,patlamak için bekliyordu ve meyvesini saklıyordu benim için... Biliyordum.

Dost bildiklerim sırtlarını döndüklerinde, ben de içime döndüm. Baktım kendime nasıl davranıyorum diye... Acımasızmışım meğer, geçmişimde kalan kendime...Kendimi seyrettim onların isyanlarında, geçmişe tutunmalarında, suçluluk kaygılarında ve herşeyden önemlisi daha iyisini hak etmediklerine dair inançlarında...

İnsan yalnızlığına öyle kaptırır ki kendini göremez çoğu kez kendine acıdığını..., Kibriyle kapladığı zayıflıklarının ardına öylesine saklanır ki fark etmez başkalarından medet umarak yaşadığını... Sonra şikayet edip duruyoruz işte...

Boş vaatlerle gelenlere kapılır ancak hiç bakmaz insan, kendine verdiği sözlerinden her sıkıştığında döndüğüne...

İnsan, daha iyisine layık olmadığını düşünür farkında olmadan bazen...Çoğunlukla değildir de... Korkuyla, şüpheyle, bakar verilen nimetlere, yolunun kesiştiği kişilere, güzelliklere... Bu yüzdendir ki tam da düşlediği gibi bir realite ona geldiğinde, kıymet bilmez ve şüphe ile bakar.Sonunda kaybeder yine haklı çıkar. Kendini haklı çıkarmaya ne kadar da düşkündür insan... Küçücük bir nokta olduğunu bilmeden...

Bırakılmayan bir yara bu işte... Değerli olduğumuzu, hayatın daima bize en güzeli için hazır olduğunu unutmak... Bu döngü böyle sürer gider. Taki kendimizle ile ilgili değer algımız değişene, komplekslerimizden ,varsayımlarımızdan kurtulana kadar...

Kaybolmadan bulamıyor insan kendini..., Ateşlere düşüp kül olmaya razı olmadan, aşkın yangınından, teslimiyet ile gül olup sağ çıkamazsın. Sonunda öğreniyor insan yokluktan korkarken, yoklukla yüzleştiğinde, varlığın içinde yokluk olduğunu... Ve yoklukta ne büyük zenginlik saklı olduğunu...

Tek bir lokmaya muhtaç kalmaktan korkarken bir bakarsın tam korktuğun yerdesin ancak muhtaç olmak ne kelime kucaklar seni hakikat yaşatır öyle yada böyle... Ve öylesine değersiz kalır ki tutunduğun, bağımlı olduğun herşey... Sağlık, huzur ve sevgiden öte herşey boş...

Her durumda şükretmenin değerini, yaşamda seyrettiklerine hoşgörü göstermeyi, yardım istemeyi öğrenirsin. Üzerinden düştükçe benliğinin zincirleri sen de sevgiye aşka düşersin.

Istırabın kökeninde, "bana iyi geliyor" dediklerinin kölesi olmanın ve beklentilerin yüzünden hayır diyememenin olduğunu, kendini hapsettiğin kafeste nasıl sıkışıp kaldığını fark edersin.

Kimileri çekiştirir seni oradan oraya, içinden çıkılmaz sandığın dertlerin dermanı olacaklar gibi, senin kendini kandırdığın gibi, içindeki çelişkilere kandığın gibi, yansıyana da kanarsın işte... Yine bakarsın içine ve hep içine...

Kendine faydan olmadan kimseye faydan olmayacağını idrak edersin... Öyle ya, kendini herşeyin ötesine feda etmenin kibrindesin göremezsin.

Dışarıda gördüğümü kendimde aramaktan hiç vazgeçmedim. Deli dediler, hayal dünyasındasın dediler, dediler de dediler.
Sonunda kendinde bulduklarının hepsi, elinde bir enkaz gibi kalır ve yalan dünyanın o çok önemsediğimiz kimliklerine, kendimizi bilmiş zannederken bilmediğimize götürür bizi...

Ve devran döner... Sen yeterki kendine dön, o zihninde yarattığın yapay, karmaşık, kalabalık dünya durur yerine bir sessizlik ve hayatında olan veya olmayan herşeyi bir kabullenme başlar. Artık kaybedecek birşeyin kalmaz. Öldüm dersin... Var sandıkların birer birer kaybolur gider kendi yollarına, geriye yeni başlangıca eşlik edenler kalır.

Yaratabileceğimiz en büyük fayda kendi hikayemizde öğrendiklerimizi, önemli olma kaygımızı bırakarak cesurca paylaşmak ve paylaşırken tüm çabamızın özünde fayda vesilesi ile kendimizi çözme isteğimiz olduğunu fark etmektir.

Şimdi bir his var içimde, bir heyecan, garip bir telaş... Bir dönemin sonu yepyeni bir dönemin başlangıcı ... Kendimde bilmediklerimin keşfi, zaman zaman canımı çok ama çok acıtsa da açığa çıkan her yara şimdi orada bir gülü temsil ediyor. O güllerin mimarları var. O mimarların hepsini kucaklıyorum çünkü siz olmasaydınız düştüğüm karanlık beni boğabilirdi. Ancak siz o karanlığın bana yeniden can vermesine vesile oldunuz.

Bugün siz olsanız da, olmasanız da, her geçen gün, yepyeni iyi ki varsın dediğim insanlara ve güzel oluşumlara bağlanıyor yollar ve içimde de açılıyor yepyeni kapılar...

Unutma, ne hüznün ne de sevincin, ne varlığın ne de yokluğun hükmü kalıcı değil... Hayat, her anında üzerine düşünülüp kirletilen değil yaşanması gereken harika bir deneyimler sahası... Çok düşünenin ömrü kısa olur. Yaşa, yakaladığın anda sana sunulanı... O muydu, bu muydu geç bunları... Hayatını yaratmak için niyetin ve düşün gücünü kullan.Herşeye rağmen İyi ol niyete güç vermek için iyi ol... Sır burada... Düş zincirlerini bıraktığın an sahneye çıkar.

Geriye baktığımda o günler, içindeyken zor gibi görünse de yaşadıklarımın hepsi zincirlerimi kırarak uçmam için verilen kanatlardı. Ve yepyeni bir ben yarattı. Şimdi o kanatlarla yeniden sahneye çıkma zamanı...

Şükür ve aşkla, An ile huzurla,

Sevgilerimle, Gamze Sağıroğlu 18 Ağustos 2017 -Alıntı-

canım ya ben de istiyorum bana özelden kime gittiğini yazar misin çok çok öptüm

Kızlar hiçbir şeyim yoluna girmemekte ısrar ediyor ?

Israrla staj yeri bulamıyorum . Herkes işlerinin kötü olduğunu söyleyip kibarca reddediyor halbuki maddi bir beklentim olmamasına rağmen .

Umudum bitti bitecek şunun şurasında 6 gün kaldı .

Pozitif kalmam mümkün değil gibi gözüküyor

Amin Nasıl Güzel Bir Dua ...

Havanın nefesidir özünde aura.
Ya Rab, havanın bedenimizde suret eden nefesini var gücümüzle çoğaltanlardan olmayı nasip eylediğin için şükürler olsun.

Saf sevgiyle,

SYG
- Lotus -

Aura: Canlı bir bedenden yayılan radyasyonla oluşan ve gitgide genişleyen” tesir kuşakları”tarzında kendini gösteren alan.Kimi araştırmacılara göre,”yaşamsal enerji” denilen bir tür enerjinin,organizmalardan insan gözünün göremediği bir frekans düzeyinde titreşen ışınlar tarzında yayılmasıyla( deşarjıyla) oluşan elektromanyetik bir alandır.Aura’nın,bedeni bir zarf gibi saran,ışıklı ışınlar ve renkli haleler tarzında kendini gösteren,bedene yakın kısımları kimi hassas Kişiler tarafından görülebildiği gibi”kirlian fotoğrafçılığı”aygıtlarıyla da saptanabilmektedir.

Böyle düşünme eskiler kalbini karartma derlerdi ya dua ederken bir yandan da ya olmazsa diye düşününce; yani enerjini kirletme bırak bekle (biliyorum haklısın,hepimiz zorlanıyoruz) elinden geldiğince sakin şekilde ne olursa olsun benim için hayırlısı olur de “ hatta belki hayal ettiğinden daha güzeli bile olabilir “ ...
Bak bugün Hıdırellez bahar geldim dedi ne kadar güzel enerjiler akıyor biz gözümüzle göremezsekte akıyor o ışık Nur sürekli .... dile gönlünce ...
Senin için hayırlısı olsun umarım gönlünce bir yerde yaparsın stajını :)

Yaratıcının beni sevdiğini pek düşünmüyorum . Bilmiyorum belki de bundan dolayı . Kötü bir insan olmamak için çabalarım fakat yine de sevmeyeceği şeyler de yaptım . Bundan dolayı istediğimi vermiyor mu acaba bilmiyorum ki .

HayallerimGercekOldu canım Hıdırellez ile deneyimim her sene düzenli bir şekilde yazıp çizip yamamıştım o ritüelleri ama bir şey hatırladım üç dört yıl önceki bir hıdrelezde, işte ben de herkes gibi çizdim dilekleri komşularla gece Gül ağacının dibine ektik hadi hayırlısı ile diyerek...

O zaman bu bilinç halim yoktu tabi enerji, saf sevgi, korku, inanç, teslimiyet bunların hiçbirinin derin anlamını bilmiyordum (şimdide tam bilmiyorum ama öğrenmek sınırsız) bu terimlerin niyetimi şekillendireceğinden haberim bile yokmuş...

Yani öyle deli gibi tutkuyla istediğim ama isterken bir yandan da korkarak ya olmazsa gibi dediklerim daha gerçekleşmedi...

Ama hadi şuraya da resim bir çizeyim bu dilek nasıl olsa olur ama işte (kendisi küçük çenesi büyük Egomun seslendirdiği) 5-10 yıl sonra zaten olur acelesi yok dediğim birkaç dileğim oldu :)) Zaten Olmuş hissi ile niyetlenip teslimetle beklediğim olmazsa ne olur ne yaparım diye dürtüklemediğim (şimdiki bilincim )

Kafama dank eden şu niyetime verdiğim enerji benim hayatımı şekillendirmiş :) gökyüzüne bir dilek balonu bırakıyoruz uçacak işte ama onu korku, zaman, kaygı gibi ağırlıklar ekliyoruz ...
Bir rahat bıraksak uçacak balon
Böyle işte canım dün yazamadım aklımdaydı biraz uzun oldu ama kusuruma bakma artık, diliyorum ki hepimiz bu Hıdırellez de zaten bu dilekler oldu diyerek ve ne olursa olsun hatta herşeyin en güzeli daha iyisi olur hissi ve enerjisiyle olsun dileklerimiz inşallah kızlar

Olur mu öyle şey neden sevmesin sizi Yaratıcı geçmişte mutlaka başka istekleriniz olmuştur ve gerçekleşmiştir. Hepimiz yanlışlar yapıyoruz ama ilerliyoruz yolumuzda ve hayat devam ediyor sürekli şartlar değişiyor ...
Size naçizane bir film önerebilir miyim benim de kalbimin çok kırık olduğu inancımın azaldığı bir dönemde çok güzel denk gelmişti. Yabancı bir film adı “ Baraka “ lütfen ön yargısız ve kendinizi cezalandırılmiş gibi hissetmeden izleyin içindeki mesajlar çok güzel.

Hadi bakalim benim icin ne yazmislar diye acip okuyorum topigi, biliyorum cunku her defasinda mutlak bir seyler yazmis oluyorsunuz icimden gecenlerle.Yine aynen oyle oldu Hatta icimden gecenle ilgili zaman yok,korku yok endise yok hepsi coooktan gerceklesti zaten diyordum veeee senin yazini okudum tam da simdi

Bu gece izleyeceğim . İyi ki varsınız teşekkür ederim size .

Filme baktım fakat aynı isimden birkaç film çıktı karşıma rica etsem link ekleyebilir misiniz

HayallerimGercekOldu hidirillezi istisnasiz her sene yaparim,cok sukur hemen hemen hep dileklerim kabul olmustur.Ama ben hic zaman siniri koymuyorum iste, mesela gecen sene kabul olan dilegim belki 2 sene onceki hidirelleze ait olabilir ama hiiic umrumda degil.Ben cizerken dilerken zamandan mekandan uzak diliyorum dileklerimi coooktan oldular diyorum hep. Amacta bu zaten, coskuyla sevgiyle neseyle

Bu gece izleyeceğim . İyi ki varsınız teşekkür ederim size .

Filme baktım fakat aynı isimden birkaç film çıktı karşıma rica etsem link ekleyebilir misiniz
Tamam bakıyorum link belki reklam olur ama YouTube fragmanı bulayım hemen

Ne güzel canım, bazen böyle içim daralıyor sanki beni çekiyor, açıyorum burayı döktürmüş oluyorsunuz hııhh işte bu mesajlar bana diyorum :) geçenlerde dediğim gibi hemen toparlanıp ayağa kalkıyorum bir bırakmıyorsunuz hemen kaldıyorsunuz canım insanı düştüğü yerden

Çok güzel özetlemişsin, evet bir de ne zaman dilemiştim diye bir sınırlama var değil mi iyiki çizin altını sağol canım.

Çok tatlı bir görsel paylaşmadan duramadım

Bu gece HIDRELLEZ :)
İnanışa göre iyileri ödüllendiren, zorluklarda yardımcı olan ve bolluğa kavuşturan Hızır'ın İlyas peygamberle buluştuğu 6 Mayıs,kış mevsiminin bitip yaz mevsimin başladığı bir bahar bayramı olarak binlerce yıldır pek çok kültürde kutlanmaktadır. Her baharda yeniden uyanan hayatın bir varlıkta vücut bulmasını sembolize eden Hızır ve İlyas peygamberler her yıl 5 Mayısı 6 Mayısa bağlayan gece buluşup doğaya can vermek üzere sözleşirler. Onlar tüm gece boyunca gezerler ve gül ağaçlarına asılan veya suya bırakılan dilekleri toplarlar ve inanışa göre tüm kalbi temiz insanların dileklerini kabul ederler. Bolluk, bereket ve şifa dağıtırlar..
Bu HIDRELLEZ kalbimizden geçen tüm güzel dilekler gerçek olsunnnn...

- MERİH KEÇE -

HIDRELLEZ baharın gelişini simgeleyen Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştuğu gündür..
Sağlık, huzur,bolluk-bereket, birlik ve beraberlik getirmesi dileğiyle
HIDRELLEZ niyeti;
Evime, mutfağıma, gelirime
Tıkanmış, yavaşlamış, durmuş işlerime Hızır'ın eli değsin, bedenime, sağlığıma Hızır ile İlyas ' ın buluşmalarının gücü aksın...
Hayatıma neşe, keyif, huzur ve bereket gelsin...
Sevgiyle
Hıdırellez'iniz kutlu, dualarınız kabul olsun
Bu akşam dilek dilemeyi unutmayın

-Merih Keçe ile Hayata Dair syfasından-

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…