Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Allah yarattığı her kulunu çok sever. Hatalarımıza rağmen bizi sevmekten ve bizi düşünmekten asla vazgeçmeyen tek varlık Allah'tır. Bazı şeyler imtihandır.İmtihanlar ise kulların kendilerini daha iyi tanıyıp keşfetmeleri içindir. Geçmişte hangi hataları yaparsak yapalım, önemli olan pişman olup Allah'a yönelmektir. İnşallah gönlünüze göre bir kapı açılır size...

Sevip sevemediğini bilemezsiniz ki. İnanıyorum ki Yaratıcı, bizi kendimizi sevdiğimizden daha çok seviyor ve düşünüyor ama bakıyor ki kulum ne yapıyor zorluklar karşısında bana sırt çeviriyor mu yoksa benimle birlikte inançla yürüyor mu. Eminim ki her insan zaman zaman kendi inancını sınamıştır, sorgulamıştır. Belli bir zaman insan inanmıyorum modunda bile olur. Kötülük iyilik kavramları evrensel olsa da bence önemli olan vicdan. Bence siz de öylesiniz farkındasınız, vicdanlısınız. Geçici bir dönem olarak düşünün. Nasıl bir durumda olduğunuzu bimiyorum ama bence bunu bir avantaja çevirin eğer şu an her şey yolunda olsaydı hiçbir şey umrunuzda olmazdı belki sahip olduklarınıza şükretmezdiniz bile ne de olsa benim var diyerek(insanlar bollukta unutuyor) şimdi istediklerinize daha çok tutunun yürekten isteyin ama kaptırmadan, onsuz yapamam derecesinde değil zaten sizin olacakmış gibi. Ben bazen özellikle şunun için sükrederim iyi ki bazı istediklerim olmamış çünkü ya ne istediğimi bilmeden istemişim(bana göre değilmiş) ya da daha güzeli olacağı için olmamış. Umut çok önemli. Ben de sana eğer seyretmediysen "Umudunu kaybetme" filmini önermek isterim. Umarım sıkmamıştır biraz konudan konuya atladım

İnatçı Papaz

Kasabayı sel basmış. Sular giderek yükselirken, halk panik içinde kaçmaya baslamış. Kilisedeki herkes dağılırken, kaçmayan papaz demiş ki:
- Ben yıllardır Tanrıya kulluk ederim. Hep onun yolunda çalıştım, Tanrı beni kurtarır.
Sular iyice yükselirken, papaz kilisenin bir üst katına çıkmış, bakmış ki; insanlar kayıklarla geçiyorlar. Kayıktakiler bağırmış:
- Hadi peder, atla kayığa!..
- Siz gidin, Tanrı beni kurtarır.
Sular yükselmeye devam edince, papaz kilisenin çatısına çıkmış. İkinci kayıkla geçenler papazı uyarmışlar:
- Hadi peder, çok geç olmadan atla!..
Papaz onların da uyarısına aldımamış:
- Hayır, siz gidin, Tanrı beni kurtaracak biliyorum.
Sular iyice yükselince direğe tırmanan papaz, tepesinde bir helikopter görmüş. Helikopterdeki kurtarma ekipleri papaza seslenmişler:
- İnat etme peder, gel bizimle!..
Papaz yine inat etmiş:
- Olmaz, Tanrı beni kurtaracak!..
Sular daha da yükselmiş ve papaz boğulmuş. Boğularak ölen papaz, öbür dünyada Tanrının huzuruna çıkıp sitem etmiş:
- Ben sana küstüm Tanrım!
Tanrı merak etmiş:
- Hayrola papaz efendi, niye küstün?
- Tanrım, bunca yıl yolundan ayrılmadım, bir kere başım sıkıştı, sen beni kurtarmadın.
Papazın sitemi üzerine, Tanrı demiş ki:
- Sana iki kayık, bir helikopter yolladım ya, daha ne yapayım?

(Alıntı)

Bu gece izleyeceğim . İyi ki varsınız teşekkür ederim size .

Filme baktım fakat aynı isimden birkaç film çıktı karşıma rica etsem link ekleyebilir misiniz
Canım istanbulda nerdesin. Mimarlık için staj yeri arıyorsun değil mi?

O kadar güzel yazmışsınız ki ...

Gözlerim dolu dolu okudum . Demek ki hala Allah benden vazgeçmemiş ki kendini hatırlattı bu olaylarla bana . Eğer gerçekten sevmeseydi her istediğimi verirdi hem iyi hem kötü.

Sizin filminizi de izleyeceğim . İyi ki varsınız hepiniz .

Merhabalar ilk defa bu sene hıdırellezi yaptım,bazı dilklerimi yazdım bazılarının da resimlrini çizdim. Daha önce benim için başkası yaptığını söylemişti, bir kerede ben dileğimi gül ağacı bulamayıp saksıya gömmüştüm hala gömülü :))).Hiçbiri olmamıştı. İnanıyorum şimdiki dileklerim oldu bile.

Her ne kadar düzenli olumlama yapamasam da farkındalığım arttı bu aralar. Geçenlerde bir ürün için nasıldır acaba diye kendi kendime sorüp,kararsız kalmıştım. bir iki gün sonra arkadaşlardan birisi o ürün için çok güzel kesinlikle kullanabilirsiniz diye o ürünü anlatıyordu sanki bnim soruma cevap verir gibiydi.

selamlar bol enerjiler canım dün bir arkadaşa tavsiye ettiğin filmi bende izledim ne kadar teşekkür etsem azdır harikaydı
önce zaman kaybı mı olur diye düşündüm ama ben saati yapayım dedim ve deydi çok teşekkür ediyorum başka film önerin varmı canım
iyiki bu topiğe gelmişim ve senin gibi güzel enerjilerle buluştum şükürler olsun Yaradana...

Beğenmene çok sevindim canım sağol. Çok şükür Hepimiz aynı güzel enerjideyiz ki burdayız
Ben de bir filmi izlemeden İmbd puanına bakıyorum 10 üzerinden 7 ve üzeri filmler genelde iyi çıkıyor, bir de ilk 20 dk sararsa devam ediyorum. Bu filmin konusu çok güzeldi ondan başka birşeye bakmaya gerek kalmadı.
Film çok var tavsiye edeceğim, ama bu konulardan soruyorsan hatırlamaya çalışayım yazarım burdan bir ara :)

Bende hayatımda ilk defa yaptım dün. Ve gerçekten inanarak bi kağıda isteklerimi yazdım, çizdim, teşekkür ettim dua’m kabul olmuş gibi şükür ettim. Evden dışarı çıkamadığım için suyun içine koydum kağıtları. Ve suya klasik müzik dinletmek geldi içimden, her zaman böyle ruhu dinlendiren müzik dinliyordum ama dün yaktım mumları ve bildiğiniz suya müzik dinlettim :))) çok eğlendim bunu yaparken. Ve içten inanıyorum dileklerim gerçekleşti ..

Alıntıdır. Çok hoşuma gitti ve paylaşmak istedim;

Bundan birkaç yıl önceydi. The secret isimli kitabı elime aldığımda. Kitaptan önce bilinçsizce çok önemli hatta hayati birkaç olay çekmiştim üzerime. Yani ''şu fani dünyada hayatta olmaz'' diyebileceğim gibi çok önemli 3 şeyi hayatıma çekmiştim. Hatta üniversite için ek kontenjandan kalan binlerce kişinin başvurupta sadece 2 kişinin yerleşebileceği bölüme yerleşme olayına kadar.. Bu daha hiçbirşey değil bundan daha büyük ve yazılamayacak kadar önemli 2 tane olayım daha var. Bunları sadece hayal gücümle ve hemen hemen hergün hayal kurarak özellikle de yaşıyormuşum gibi çektim hayatıma. Birgün secret isimi kitabın varlığından söz etti arkadaşlarım. Hatta kitapçımda da kalmamış sipariş verdirtmiştim. Geldiği zaman sabırsızlıkla birkaç günde okudum kitabı. Kitapta şöyle bir bölüm vardı:

''Gözlerinizi kapatın ve alakasız birşey düşünün ilginç ve rastlanması zor birşey. Ona dokunun onu hissedin ve ellerinizle kavrayın''

(Tam anlamıyla yazamasam bile hatırladığım kadarını yazmaya çalıştım) O an gözlerimi kapattım ve aklıma ilk gelen şey küçük ve papatya şeklinde olan bir toka oldu. Ona dokundum onu hissettim sertliğine kadar. Ertesi gün, üniversite stajım için muhasebeci olarak yeni başladığım, patronu tanıdığım olan işime gidiyordum. Sabah saatleri ve eski işyerim evime yürüme mesafesindeydi. Normal şartlarda herzaman vitrinlerden gerek kendi yansımama gerek ise kıyafetlere bakarak giden ben aniden gözüm yere çakıldı ve sizlere yemin ederim yerde hayalini kurup parmaklarımın arasına aldığım tokanın aynısı elimdeydi. O tokayı hala saklıyorum hatta özel bir kutuda saklıyorum. Aynı günün akşamını sabırsızlıkla bekliyordum çünkü başka bir hayal kuracaktım. Akşam olup yatma vakti geldiğinde yatağıma uzandım. Ve içimden şunları geçirdim. ''İçi dolarlarla dolu bir cüzdan buluyorum ve içerisinde hiçbir kimlik veya belge yok sadece dolarlar var.'' Baya bi düşündüm ama bi tarafım da komik olduğunu söylüyordu. Yani hayal ettim dokundum cüzdanın derisini bile kokladım ama gel gelelim ki toka kadar basit birşey değildi. Yani insanın kendisini inandırması çok daha zor. O hayalle uyuyakalmışım. Ertesi gün tekrar işyerime gittim ama yolda hiçbir cüzdanla karşılaşmadım. İşyerimde gerekli evrakları düzenledim. Faturaları ayırdım ve öğleden sonra gibi işim bitti. Can sıkıntısından kitaplıkta dizili olan birçok siyasi kitap vardı. Birkaçına bakayım dedim. Kitapları inceliyim derken bi tanesinin orta sayfası arasında birşeyler var diye açılıverdi. Bir baktım ki arasında nerden baksanız 14-15 tane 100 dolar. şok içerisinde çok sevdiğim bir yakınımız olan patronumun odasında aldım soluğu. ''Muhammet abi kitaplara bakıyordum aralarından bir sürü dolar çıktı'' dedim. O da bana ''al senin olsun hepsi'' dedi güldü. ''Nasıl yani abi?'' dedim. ''Yavrum onlar sahte bana da arkadaşlar getirmişti öyle koymuşum kalmış'' dedi koptu gitti zaten. Bu anlattığım iki olayında gerçekliğine varlığım üzerine yemin edebilirim. O gün bu gündür hayatımda hep olumlu gelişmeler var. Bir bankanın genel müdürlüğünde binlerce kişi arasından performans birincisiyim. Motivasyon ödülleri sayesinde aldığım bilmem kaçıncı laptopumla yazıyorum hatta Herşeyden önce hayatıma şans denilen olayı kattım. İşe ne zaman geç kalsam trafik hep açık oluyor Ki işyerim de trafiğin herzaman en kapalı olan yerlerinden biri olan Maslak'ta Çekim yasası sayesinde hayatıma şansı çektim ve bunun sadece ben değil herkes farkında. Sırf günü şanslı geçsin diye özellikle beni öpmeden işe başlamayan arkadaşlara sahibim Belki bunları başkaösı yazsa bana inandırıcı gelmeyebilir ama inanın yaşamayan bilemez. Bir insanın can-ı gönülden isteyipte yapamayacağı hiçbirşey yok. Yeter ki düşünceleriniz evrene ulaşsın. Herkese pozitif günler..

Çok güzelmiş ne kadar neşeli bir yazı çok sağol paylaştığın İçin :)

Sahra- Lilruba Baraka nasil bir film.Actim yarim saattir izliyorum. Kasvetli geldi biraz.
canım çok güzeldi ben çok beğendim başlarda biraz gerilim var ama sonu çok güzel...
güzel mesajları var..
çocukluğunda babasından şiddet gören bir çocuk büyüdüğünde inanç noktasında sorun yaşıyor ve inancı bulması evrenin yaratıcı tarafından gizemli olaylar üzerine inşa edildiğini gösteren bir film...

çok sağol canım
bende önceden çok film izlerdim ama bazı filmler gerçekten zaman kaybı oluyor o nedenle her türlü tavsiyeye açığım...yeterki izlendiğine deysin

Bu filmi gözlerim dolu dolu izlemiştim. Paylaştığın için teşekkür ederim canım tekrar izlerim mutlaka :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…