3.seneyi gecti

burda buldum her seyi. O kadar guzel kazanimlarim oldu ki. Yasadigim degisimlerin hepsini burada yazdim. Aslinda hepimiz burda degistik. Gun gun gelisimlerimizi yazdik. Ben o kadar faydasini gordum ki. Kendimi durdurabiliyorum artik. Onceden bir dusunce aklima gelince Alllaaaah nerelere gidiyordu. Gidiyordu da olumluya gitmiyordu

simdi oyle degil. Hemen fark edip dusunce yonumu degistiriyorum. Psikologa da gidiyorum. Psikologum bana soyledigi "bir olay gerceklesmeden once olumsuz dusunme. Eger istedigin yonde gerceklesirse, gerceklesene kadar olan zamani bosuna uzulerek gecirmis olursun. Eger istedigin gibi gerceklesmezse, onu da o zaman dusunursun

" artik boyle bakiyorum hayata. Elbette bazi duygu ve dusuncelerimizi kolay degistiremiyoruz. Sonucta yillardir alismis oldugumuz bir dusunce sekli var. En azindan farkindayiz ve degistirmeye ugrasiyoruz.
Bu arada arkadaslarima tekrar tesekkur ediyorum burdan. Topigi en bastan okumaya basladim. Hosuma giden, ilgimi ceken, benimle ilgili oldugunu dusundugum her mesajlarini alintiladim. Onlarla ilgili soru sordum. Hepsi guzellikle cevapladi. Bilgilerini, yontemlerini benimle paylasti

ben topige basladigimda daha 500 sayfa bile olmamisti. Ama onlar da benim bu iste ciddi oldugumu anladilar olgunlasmama katkida bulundular

aslinda bu kelimeyi kullanmak istemiyorum ama

sabirla desteklediler, sorularimi cevapladilar.
Somut 2 olayim var. Gunluk olanlar disinda. Calisma arkadasim ile sorunlar yasiyorduk ama kurumca. Cok canimi sikiyordu ve burdakiler bilir. Eski mesajlarimda sıklikla bahsetmistim. Hic olmaz dedigim sey oldu ve bizim kurumdan baska bir kuruma gitti

devlet memuruyum. Bizim kurumlarda kolay kolay olmayacak sekilde gitti. Hatta ceza aldi suruldu diyelim

Bir digeri de burayla tanismadan once birine asik olmustum

ama o kadar olumsuz seyler yapmisim ki simdi anliyorum. Hep ona takili kalacagimi sanmistim. Dile kolay 4 sene gecti. Gecen sene baska biri cikti karsima onda yaptigim yanlislari bunda yapmadim. Yanlistan kastim dusunce, imajinasyon seklim. Bunlar boyle olunca davranislarin da degisiyor

bilincli olarak hareket ettim ve istedigim cogu ozellige sahip biriyle guzel seyler yasadim. Sonra fark ettim ki isteklerim benim mutlu olabilecegim seyler degilmis

ama cok guzeldi yeniden o duygulari yasamak. Simdi biliyorum ki istedigim seyler oluyor. Kendi adima dogrulari isteyebilmek onemli olan

Ay cok uzun yazmisim