- 1 Haziran 2018
- 27.720
- 82.184
- 598
- 31
- Konu Sahibi Fit mutlu anne
-
Gercekten hayat cok zor evin odemeleri bi yandan kizimizin istekleri derken bilmiorum evet ikinciyi gercekten kızımda esimde bende istiyoruz ama maddiyat dusunduruyor acikcasi beniBugün bir bebeğin mama ve bez masrafinin aylık 700 TL ye çıktığını söyleyen bir haber okudum. O yüzden maddi konular tabiki önemli. Allah rizkinini verirciler birazdan beni linç eder ama maalesef hayat artık çok pahalı. Belki olmamasının bir nedeni vardır sizin için hayırlısı neyse o olsun. Bu arada ben de hamileyim ocakta doğum olacak. Ben de masrafların altından nasıl kalkcaz düşünüyorum. İlk bebeğim olacak inşallah
Nasibimizde varsa evet belki sonrada olur ama acaba ilerde de olmazsa hata mi yapmış oluruz bilmiorum ilerde biz hayatinda olmadgmzda kızımız hic kardesi olmadan yanliz o)acakHer çocuk rızkıyla gelir derler ama acele etmeyin derim , borcumuz bitmeye yakın düşünebilirsiniz.
Keisnlikle cok şükür bugunumuze isyan etmiyorum kimseye muhtac degiliz en azindan ins hakkmzda hayırlısı olsunHer çocuk rızkıyla gelir lafına çok inanmıyorum,öyle olsaydı çocuklar açlıktan ölmezdi bence.
Yine de Allah'a şükretmek lazım,şükürler olsun bu günümüze.
Çok acele etmeyin derim.
Kesinlikle oyle zor gerckten dışardan kimsenin dediği umrumda degil ama esimde bende ikinci cocuk iategi var maddiyat acisindan düşünce nedense sadece bende var bilmiorum ya çocukluktan kalan bi durum belki fazla ukte kalmış olmasından...esime kalsa maddiyat acisindan hic bi zmn elverisli zmn olmaz cunki gelir yukseldikce giderde ona gore oluyor fazla parayi bekleyecek olursak cok bekleriz dio haklı belki de bnm kafam karst sadeceBunu en iyi esiniz ve siz karar verirsiniz.
Su anda da sanirim maddi olarak cok rahat bi donem degil sizin icin anlattiginiz kadariyla, ev borcu, kizinizin masraflari vs.
Bu devirde cocuk yetistirmek (hakkiyla yetistirmek, ihtiyaclarini karsilayabilmek, degisik aktivite, spor egitim dallarina yonlendirebilmek ve bunu finanse edebilmek vs) gercekten zor.
Maddi durum cok onemli.
Benim de oglum 8 yasinda. Cok istiyorum hayirlisiyla bi kardesi olmasini, ama ikisone de maddi manevi yetebilir miyim dusuncesi hep var kafamda.
Hayirlisi
Cok tskler fikriniz icin...amin hepimizin evladinin acısını gostermesin RabbimEtrafın dediklerine bakmayın, olsa da konuşurlar olmasa da.. Önemli olan eşinle ikinizin kararı ve şartlarınız..
Ama yaşın daha küçük, ben olsam 2. çocuk için çokta acele etmezdim. En azından olur mu olmaz mı diye kafanı takma. İnsülin direnci; stresle artan birşey zaten.
Yani akışına bırak, Allah acısını göstermesin sana bağışlasın bir evladın varmış zaten. :)
Cok tskler oneriniz icin hayırlısı olsun ins düşünmem gerekiyor snrmBence sartlariniz ve yaslarinizi goz onunde bulundurarak birkac yil daha beklenebilir. Boylece iyice olcup tartmak icin bolca vaktiniz olur.
Belki ekonomik sartlariniz iyilesir, ya da ulkenin kotu ekonomjsi sizi de etkiler.
En dogru karari siz verirsiniz
Vala bende boyle dusunuyordum aslında ama bilmiorum ya bi düşünüyorum daha gencim Rabbim ömür verirse ilerde olabilir diorum ama sonra diorum olsa mı keske neyin Hayırlı oldugunu anlayabilsekBence ay sonunda sıkışıyorsanız çocuk meselesini bi süre erteleyin. Mama yemek zorunda kalabilir, bezi diğer masrafları vs, ilk çocuğunuza her imkanı sunmuşsunuz bu sefer içinizde kalacak falan. 30 yaş 4 yaş çocuğu annesiyim ev borcum var 4 sene bitene kadar düşünmüyorum sonrası Allah kerim.
Biz surekli çocukluğunu yasasin ilgi gormedim demesin die en kotu kizimiz4 5 yasinda iken kardeş düşünelim demistik evet su an tam zamanı olduğunu düşünüyoruz yaş olarak tek düşündüğüm maddiyat olarak yetememek seneye kızım anaokuluna başlamış olacak masrafi daha da artacak elbette zaman ne göstereceğini bilemioruz bütün kalbimle ikinci cocugu isterken yetememe mutsuz cocuk yetstrme korkusu alıyor içimiİleride yapmadığınız için pişman olacağınızı, olsaydı o da şimdiye büyümüş olacaktı diyeceğinizi düşünüyorsanız şimdi yapın bence..
Ben kardeşler arasında çok yaş farkı olmaması gerektiğini düşünüyorum. Tabi ki 1 buçuk, 2 yaş değil kastettiğim. 5 yaş sonrası çocuklar arası kuşak farkına neden oluyormuş mesela..
Ayrıca büyük açısından rahatlayınca sil baştan size de zor gelecek..
4 yaş farkı uzmanlar da onaylıyor..
Biz surekli çocukluğunu yasasin ilgi gormedim demesin die en kotu kizimiz4 5 yasinda iken kardeş düşünelim demistik evet su an tam zamanı olduğunu düşünüyoruz yaş olarak tek düşündüğüm maddiyat olarak yetememek seneye kızım anaokuluna başlamış olacak masrafi daha da artacak elbette zaman ne göstereceğini bilemioruz bütün kalbimle ikinci cocugu isterken yetememe mutsuz cocuk yetstrme korkusu alıyor içimi
Bilmiorum ya vala bugün psikolojim bi tuhaf anlamszca ikinci çocuk fikrimizi sorguluyorum zamanlama olarak acele mi ediyorum die tereddüte düştüm su an kızıma her istediğini almiyoruz ama elimzden geldikce mutlu olsun die isteklerini yapioruz..diyorum ya belki de kendi çocukluğumdaki içinde kalan oyuncak kıyafet ukteleri yüzünden boyle ikileme düştümNeden mutsuz olsun ki? Bence abartıyorsunuz biraz bu durumu. Çocuklar az şeyle de mutlu olabilirler. Yetinemeyen biz ebeveynleriniz aslında..
Kızınıza her heves ettiği şeyi yaparak daha büyük kötülük yaparsınız aslında. Ona hayal edecek şeyler bırakmak gerek.
Anaokulu çocuğu en fazla ne ister ki zaten? :)
Bizim nesil olarak ne kadar az imkanla büyüdük. Evet isterdik alınamayacağını bilsek de hayal ederdik. Mutsuz muyduk? Hayır :)
Bu mesajıniz açıkçası biraz rahatlattı esim ailem dört bi yanım destek olsa da fikirleriyle sanırım dışardan bi göz olarak da düşünce fıkır ariyorum dogru karar içinNeden mutsuz olsun ki? Bence abartıyorsunuz biraz bu durumu. Çocuklar az şeyle de mutlu olabilirler. Yetinemeyen biz ebeveynleriniz aslında..
Kızınıza her heves ettiği şeyi yaparak daha büyük kötülük yaparsınız aslında. Ona hayal edecek şeyler bırakmak gerek.
Anaokulu çocuğu en fazla ne ister ki zaten? :)
Bizim nesil olarak ne kadar az imkanla büyüdük. Evet isterdik alınamayacağını bilsek de hayal ederdik. Mutsuz muyduk? Hayır :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?