- 7 Eylül 2012
- 5.285
- 4.041
- 173
- Konu Sahibi Fit mutlu anne
-
yok canım 4. sınıf bu sene oğlum ,cinsiyeti öğrenene kadar oğlumun bütün eşyalarını sakladım ,sonra kız dediler hepsini yolladım.evet Allaha bin şükür iki meyveden de tattırdı bana ,bende senin gibiyi yaşa takılmıyorum isterse 2 çocuk arası 15 yaş olsun ben kendimi ne zaman hazır hissedersem o zaman yaparım kafasındayım ,2 çocuk bir büyüsün diye hem maddi hem manevi kendimi parçalayamam ev hanımı olsam tamamda çalışırken çok zor,o mesaj yarım kalmıs . Sımdıye kadar kucuk oglana 200 lıralık kıyafet anca almısımdır herhalde. Hem abıden kalanlar hemde benım tarafımda bohca adetı var . kuzenlerım kı bız kalabalıgız hepsı ayrı ayrı bohca getırdı oda cok ıhtıyacımı gordu.
mama yok bez stoklu ek gıdaya gectı eh annem bakıyor bızı 2. bır cocuk sımdıye kadar maddı olarak hıc bende varım gıbı bır duruma getırmedı. Ama olsada karsılayacak gucumuz vardı hıc bır esya kıyafet olmasaydıda . Ama maddı olarak ıhtıyacları karsılayamayacak durumda olsaydım ya kucugun ya buyugun beklerdım daha da olmadı 18 yasında yapardım 2. cocugu herhalde .
Demek kızın oldu zaten kız cok ıstıyordun galıba allah gonlune gore vermıs. Buyuk oglun ortaokullu herhalde ne guzel bundan sonrası onları buyutmek onlara yardımcı olmak . Unumuzu eledık elegımızı astık gıbı hıssedıyorum sımdılık
sende bizdensin bizimde çok lüks bir hayatımız yok sadece çocuklara yetiyoruz arada bir kendimizi ödüllendiriyoruz o kadarAçıkçası cok bi lüks hayati hic bi zmn istemedim istemem de su an gerek yiyecek icecek olsun kiyafet olsun iatedgimizi alabiliyoruz aşırıya kacmadan kiziminda ihtiyaclarini tabiki.... Ha ay sonuna kenara para atamıyoruz misal ekstra surekli disarda gezip tozmaya para ayiramiyoruz ama iyi kotu su an yetiyoruz... Maneviyat bi yana maddiyat bnm asıl dusundgm ins hyrlisi olsun.
benımkıyle aynıyımıs ya 4. sınıf paylasımlarınada gelırsın olur mu sohbet ederız. Ben tuplerı baglattım bır daha dogurmaya nıyetım yok zaten bılıyorsun buda zor oldu bunada bır suru kıst var dendı sureklı nısan geldı fılan derken 37 de dogurdum bır daha ne bedenen ne ruhen ne hamılelıgı kaldırırım nede bır bebek. Allah olmayanlara versınyok canım 4. sınıf bu sene oğlum ,cinsiyeti öğrenene kadar oğlumun bütün eşyalarını sakladım ,sonra kız dediler hepsini yolladım.evet Allaha bin şükür iki meyveden de tattırdı bana ,bende senin gibiyi yaşa takılmıyorum isterse 2 çocuk arası 15 yaş olsun ben kendimi ne zaman hazır hissedersem o zaman yaparım kafasındayım ,2 çocuk bir büyüsün diye hem maddi hem manevi kendimi parçalayamam ev hanımı olsam tamamda çalışırken çok zor,
sen konuda etiketle cnm beni gelirim ben ,benimkini bağlamadı bende seninle aynı yaştayım spiral taktırdım 10 yıllıkbenımkıyle aynıyımıs ya 4. sınıf paylasımlarınada gelırsın olur mu sohbet ederız. Ben tuplerı baglattım bır daha dogurmaya nıyetım yok zaten bılıyorsun buda zor oldu bunada bır suru kıst var dendı sureklı nısan geldı fılan derken 37 de dogurdum bır daha ne bedenen ne ruhen ne hamılelıgı kaldırırım nede bır bebek. Allah olmayanlara versın
Kesinlikle inan kendi cocuklugumu düşünüyorum cok daha skntli zmnlarimiz oldu ekmek almaya paramizin olmadgini bilirim su an onlari düşününce diorum biz fakir degiliz hatta lüks fakiriz cunki her istedgimiz iyi kotu alabiliyoruz 3 alacgimiza 1 aliyoruz ama aliyoruz sncta Rabb herksin yardımcısı olsun ev borcu ödüyor olmasak belki su an cok daha rahat geciniriz diorum su an oturdgm ev normlde kira bedeli 800 900 biz kooperatife 1.800 ödüyoruz ekstra bin lira elimzde kalmış olurdu ama ilerde ins rahat edecegimizi dusunerek katlaniyoruzsende bizdensin bizimde çok lüks bir hayatımız yok sadece çocuklara yetiyoruz arada bir kendimizi ödüllendiriyoruz o kadar
Kesinliklr oyle ama ben bi oyuncaga 80 90 lira verme taraftarı degilim inanin ben gereksiz buluyorum tabiki oyuncak alinmali ama bence şimdiki cocuklar deger bilmiyor kızıma gecenlerde kiyafet aldık aslnda ama bi sonraki magazaya gittgmzde bnm giyecek hic biseyim yok diyor ki 4 yasinda bunu soyleyen cocuk doyumsuz oluyorlar biraz da biz yapiyoruz bu durumu snrmvalla 2.cocuk bu devirde cesaret isteyen iş maddiyat isteyen iş
10 aylik bi kizim var mamasindan bezinden bahsetmek bile istemiyorum cunku her hafta farkli fiyata aliyorum
egitici bir oyuncak alayim desem 80 90 liradan basliyor cocuk sonucta oyuncak ihtiyaci hissediyor hep ayni oyuncaktan skiliyor degisim istiyor oda hepimiz gibi.
cok iyi dusunun derim evlat tabiki guzel sey ama bence onemli olan sayisi degil hakkiyla bakabilmek
Hah bnm bahsrttgm konuda bu aslnda maddiyatsa sizin konunuzda tabiki hic kimseye yetmeyebilir aslnd cunli gelire gore gider her zmn bi arkdas demis misal maas yukseliyor bakiyoruz arabanin modelini yukseltiyoruz bu seferde onun borcu yetmiyor oluyor kardes bnm açımdan onemli bi 5 kardesiz annemr babama anlatamadgm şeyleri kiz kardesimlr ablamlar paylasiyorum birbirimize destek oluyoruz bundan eksik kalmasini istemiyorum kizimnKızım 11 yaşına girecek ve hala ikinci çocuk fikrine adapte olamıyorum.
Okul mevzusu, hafta sonu kursu derken çocuk fikrini tekrar rafa kaldırdım.
Ben 35 eşim 43 yaşına girecegiz yakinda
bende karsiyim bir oyuncak 80 90 lira olmamali zaten ama fiyatlar boyle ha aynisini belki biraz daha ucuza bulabilirsin belki ama bir cingirak bile en kotu 10 lira yani bunlar en basit ornegi leğenle oynatayim desen daha 10 aylik olmasina ragmen kapiya bi hava aldirmaya cikariyorum akulu arabalara bakiyor bisikletlere bakiyor bu nedemek biliyomusunuz yarin bu cocuk bunlari isteyecek demek akuluyu almasan bir bisiklet almak durumunda kaliyosun bisikleti almasan scooteri almak durumunda kaliyosun hic birini almamak gibi bir luksun olmuyor cunku boynu bukuk kaliyor cocugun cocuk iste bakin kizinizda kiyafet almaniza ragmen benim giyecek birseyim yok diyormus cesitlilik cok anlatabildimmi tv yi kapatayim aman gormesin desen komsudan goruyor komsudan gormese sokaktan gecerken baskasinda goruyor bize annem pazardan bi barbi bebek alirdi 1 sene oynardik simdi o bile cesit cesit oyuzden cocuk esittir para cocuk esittir maddiyatKesinliklr oyle ama ben bi oyuncaga 80 90 lira verme taraftarı degilim inanin ben gereksiz buluyorum tabiki oyuncak alinmali ama bence şimdiki cocuklar deger bilmiyor kızıma gecenlerde kiyafet aldık aslnda ama bi sonraki magazaya gittgmzde bnm giyecek hic biseyim yok diyor ki 4 yasinda bunu soyleyen cocuk doyumsuz oluyorlar biraz da biz yapiyoruz bu durumu snrm
Biliyorum canım zaten maddiyat acisindan düşündüğümü belirttim tabiki cok Cok zor durumda olsam ikinciyi düşünmezdim bende hic ama su an orta düzeydeyim belki hic yüksek gelirli olamiycam tek cocuk da bencillik bana göre iste haaa belki ilerde durumum Cok düzelecek ama sağlığım olmayacak bunu anlatmaya çalışıyorum herkesin bakış açısı farklı tabi görüşün icin de teşekkür ederim :) ins ailem icin en dogru kararı alırız hkkmzd hyrlisibende karsiyim bir oyuncak 80 90 lira olmamali zaten ama fiyatlar boyle ha aynisini belki biraz daha ucuza bulabilirsin belki ama bir cingirak bile en kotu 10 lira yani bunlar en basit ornegi leğenle oynatayim desen daha 10 aylik olmasina ragmen kapiya bi hava aldirmaya cikariyorum akulu arabalara bakiyor bisikletlere bakiyor bu nedemek biliyomusunuz yarin bu cocuk bunlari isteyecek demek akuluyu almasan bir bisiklet almak durumunda kaliyosun bisikleti almasan scooteri almak durumunda kaliyosun hic birini almamak gibi bir luksun olmuyor cunku boynu bukuk kaliyor cocugun cocuk iste bakin kizinizda kiyafet almaniza ragmen benim giyecek birseyim yok diyormus cesitlilik cok anlatabildimmi tv yi kapatayim aman gormesin desen komsudan goruyor komsudan gormese sokaktan gecerken baskasinda goruyor bize annem pazardan bi barbi bebek alirdi 1 sene oynardik simdi o bile cesit cesit oyuzden cocuk esittir para cocuk esittir maddiyat
Eşiniz maddiyat konusunda gerçekten haklı.Bir borç biter başka başlar, eksikler yapılacaklar hiç bitmez .Çocukların yaş farkı fazla açılmadan en ideali bence şimdi tam zamanı.Kesinlikle oyle zor gerckten dışardan kimsenin dediği umrumda degil ama esimde bende ikinci cocuk iategi var maddiyat acisindan düşünce nedense sadece bende var bilmiorum ya çocukluktan kalan bi durum belki fazla ukte kalmış olmasından...esime kalsa maddiyat acisindan hic bi zmn elverisli zmn olmaz cunki gelir yukseldikce giderde ona gore oluyor fazla parayi bekleyecek olursak cok bekleriz dio haklı belki de bnm kafam karst sadece
Bende ikilemde kaldım esime de hak veriyorum ama iste vicdanım rahat değil napsam bilmiormEşiniz maddiyat konusunda gerçekten haklı.Bir borç biter başka başlar, eksikler yapılacaklar hiç bitmez .Çocukların yaş farkı fazla açılmadan en ideali bence şimdi tam zamanı.
Bızımkıde baya zorladı emınmısınız fılan dıye esım ogluma soruyor bır daha kardes ıstermısın dıye bende kızdım omu karar verecek allah askına daha ıkıncıyı dogurmamısım fılan kıloda almıstım cok hıc bır sekılde ıstek olmayınca doktoru 2 ay gıbı bır surede ıkna ettık ve baglattım. Allah pısman etmesın ınsalllahsen konuda etiketle cnm beni gelirim ben ,benimkini bağlamadı bende seninle aynı yaştayım spiral taktırdım 10 yıllık
Tskler görüşünüz icin oyle malesef hic bi zmn en dogru zmni bulamyiz gibime geliyor maddiuat olarak düşünürsek ama emin olamadığım icin düşünüyorum.....Aylık kızıma harcadığımız bez parası 100 ₺yi geçmiyordur. Bebekliğinde de mama kullanmadı. Eve ekstra bir şey girmiyor onun için yani. 2-3 ayda bir 100-200 ₺ arası kıyafet alıyoruz, çabuk küçülüyor malum. Birde kitap tarzı basit oyuncaklar alıyoruz.
Çocuğun masrafı 1 dışarı çıktığımızda yediğimiz yemek kadar aylık. Bu kadar büyütmeyin gözünüzde. Büyüdükçe okul masrafları artıyor, fakat o zamana kadar zaten toparlanıyorsunuz. Bence ileri dönük planları bırakın, hayatınızı yaşayın.
Evet aynen idare ediyoruz luks degiliz ama muhtac da degiliz cok şükür tskler görüşünüz icin saolun:)Hiçbir zaman eksikler bitmiyor borçlar bitmiyor ki. Eğer zaten 2 çocuk düşünüyorsanız büyük çocuğunuzun ek masrafları başlamadan ikincinin doğması daha mantıklı. İlk çocuk kursa vs giderken bebek gelirse onun masrafları eklenecek üstelik. Anladığım kadarıyla kendi yağınızda kavruluyorsunuz tabir-i caizse hani ay sonunu getiremiyoruz hep eksideyiz borç üstüne borç ekliyoruz durumu yok. Yaş farkı için de ideal bir dönemdesiniz. İkinci çocuk için olumlu düşünülebilir bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?