- 23 Mayıs 2017
- 13.303
- 28.203
- 598
- 41
- Konu Sahibi Fit mutlu anne
-
Bu mesajıniz açıkçası biraz rahatlattı esim ailem dört bi yanım destek olsa da fikirleriyle sanırım dışardan bi göz olarak da düşünce fıkır ariyorum dogru karar için
Haklsnz yani cokta düşük degil yaşam standartmz cok şükür evliligimdr de sknt yok hakkmzda hayrlisi olsun ins görüşünüz icin tsklerMaddi durumunuzu bilemem tabi ki ama ortalama bir gelire sahipseniz, eşinizle iletişiminiz iyiyse bu kadar kafa yormak gereksiz bence..
Hatta kızınız ilkokula başlamadan olursa da iyi olur diye düşünüyorum ben..
Iste dogru zamanı bekleyim derken de hayatin ne getireceiğini de bilemiyor insan sanki bnm su an evi borcunun bitti desem 5 sene oldu olacak derken belki bi kac sene daha gececek kızımla arasinda en kotu 10 11 yas fark olacak sanki....gorusunz icin tskler ayrıca hepimizin hakknda hayrlisbence bekleyin. biz nişanlıyız, kendi yaşayacağımız bir evimiz var, bir tane de başka bir evimiz var kiraya vermeyi düşündüğümüz. kredi borcumuz vs yok. ikimiz de çalışıyoruz. nişanlım yaşımız ileri olduğu için arayı fazla açmadan 2 çocuk istiyor. ben bu halde yetebilir miyiz maddi olarak diye düşünüyorum.
ne yazık ki hakkıyla çocuk yetiştirmek karnını doyurup uyutmaktan ibaret değil.
Gercekten yasam cok zorlaştı haklsnz o konuda ama henüz bi fikirde sabit kalamadim açıkçası2 çocuk annesi olarak, iyi düşünmenizi tavsiye ederim.
Masrafları gerçekten düşünmeniz gerekiyor.
Allah elbette her bebeğin rızkını verir ve bebekler aç kalmazlar.
Ancak aç kalmazlar, bunun altını çizeyim.
İlerde bu çocukların kreş ile birlikte başlayarak uzunca bir süre eğitim dönemi olacak.
Temel ihtiyaçlar, ufak tefek oyuncaklar, vs. bunlar hiç birşey değil.
Asıl eğitim süreci başladığında başlıyor herşey, bunu bir göz önünde bulundurun.
En basit hesap yapayım size:
1200 TL kreş ücreti (düzgün bir kreşe göndermek istiyorsanız)
750 TL Yıllık (en az) kırtasiye masrafı
her ay 60 TL herhangi bir seçmeli dersin ücreti (satranç, yüzme, piyano, dans vs.)
Göndermek zorunda değilsiniz ancak diğerlerinden eksik kalmasın diye mecbur gönderiyorsunuz.
Arada bir de çıkan masraflar oluyor muhakkak. Malzeme alımları gibi.
Misal benim oğlum kreşe başladı başlayalı ufak tefek yaptığımız masraflar arasında, kasnak alımı, kahve alımı, fotoğraf çektirmek, vs. gibi masraflarımız çıktı... Hep bunlar ekstra.
Tabii bir de okula/kreşe gittiğinden dolayı her gün üst baş değiştiriliyor, ona göre içerde giymeye panduf, dışarda hava koşullarına göre ayakkabı, mont, en az 5 çeşit kıyafet...
Ve dediğim gibi bu bir başlangıç....
Şimdi düşünüyorum, bir evladın için bunları yapabilmek başka bir durum, 2 tane için bunları yapabilmek başka bir durum.
Bu yüzden ben çalışan bir anneyim ve 2 çocuğa birden nasıl yeteceğimi düşünürken resmen saçlarım ağardı.
Ekonomi ve maddi imkanlar malum.
Her şeye her gün zam gelirken, bizim maaşlar yerinde kalıyor ve bakıldığında, iyi sayılabilecek bir maaş alırken, şimdi komik rakkamlar halini aldı.
Çok acı, ama yapılacak birşey yok.
Bu zamanda iş sahibi olmakta, o işi elinde tutmakta mesele.
Inanin kizimizin gerekli ihtiyaclarini aliyoruz tabiki yeterli sayida da oyuncak aliyoruz fazlasini zaten almiyoruz dedigim gibi cocuklar hic bi zmn yetinmiyor daha fazla istiyor... Düşünceniz icin tskler :)kızınızın her istediğini yapmayın bu şekilde zarar verirsiniz. bence birkaç sene bekleyin derim. yaşınız gençmiş. en azından önünüzü görürsünüz
dıger konuya yazdıgımı kopyalamak ıstedım.Iste dogru zamanı bekleyim derken de hayatin ne getireceiğini de bilemiyor insan sanki bnm su an evi borcunun bitti desem 5 sene oldu olacak derken belki bi kac sene daha gececek kızımla arasinda en kotu 10 11 yas fark olacak sanki....gorusunz icin tskler ayrıca hepimizin hakknda hayrlis
lkolaylik versin cnm oncelikle bu surecleri bende cok düşündüm düşünüyorum da ama bi yanım bekle derken bi yanmda inadına bekleme dio kendimle celisiyorum ne diyim hakkmda hyrlisi olaun insdıger konuya yazdıgımı kopyalamak ıstedım.
Merhaba ,
31 yaşındayım . Oğlum 7.5 yasındayken doğum yaptım. Oğlum kolik idi, ama yaşanılanlar unutuluyormuş olacak ki benim 2. cocukta tek problemım acaba sevebılır mıyım? Ya sevemezsem idi. Uzun sure buna odaklandım , ama oğlum kardes cok ıstedıgı ıcın benımde duygularım alabora ıken bence hazırda degılken hamıle kalmıs bulundum. Hamılelıgımde kucuk oglumda beynınde kıst cıktı , onemlımıydı degılmıydı derken o surec benı cok yordu zaten dusunuyorum hayatımda ne kolay oldu kı ?
Doğum yaptığımda o gün daha ben bunu nasıl dusundum, nasıl sevemezmıyım acaba dıye dusundugumu dusundum uzun uzun.
Buda kolik idi , 3 ay berbat bır aglama nobetlerı vardı . hastaneden cıktıgımın 3. gunu sabahı oglum kahvaltı ıcın annemı ısterım dıye aglıyordu o gun bugundur kahvaltısını okula bırakılmasını herseyını yıne ben yaptım. Lohusa depresyonuna gırmedım ılk 5 gun duygusaldım aglıyordum. Esım ve aılemın destegıyle her gun 2 saat kadar dısarı cıktım , spora gıttım dıyetısyene gıttım , oğlumun okuluna toplantısına okuma saatlerıne hep katıldım. Cunku benım ıcın yenı dogan bebek ne kadar onemlıyse sımdıye kadar gerı plana atmadıgım buyuk oglumunda ruhsal durumu ve ıhtıyaclarıda benım cok umurumda oldu. Neyse ama asırı yorucu oldu , acaba sevebılır mıyım dıye dusunurken keske dogum sonrası bebek kolık uyku emme mama gıbı seylere odaklansaydım dıyorum zıra bende butun bılgıler sıfır ıdı. Bır sure cok sık uyuyacagını bıle kavrayamadım, ek gıdaya gecıste baya zorlandım yanı kısacası hep yorgunluk hep yorgunluk.
Hayat sıl bastan gıttı benım ıcın, oglumda buyumustu keske daha kucukken yapsaydım dıyemıyorum . Cunku belkı o zaman okula gıtmeyecektı ve aynı evın ıcınde sureklı olarak onunla ılgılenecek vaktım olmayacaktı vıcdan azabı cekecektım. Iyıkı araları bu kadar olmus dıyorum. Oğlum bana köstek degıl aksıne baya destek oldu oluyor . Ben ıkısını evde bırakıp pazara markete gıttım hala da gıdıyorum. Bu senede zor gecer sonrası umarım daha kolay olur .
Buarada tuplerımı baglattım cunku kesınlıkle 3. cocuk dusunmuyorum ola kı aklım celınırse butun hayatımıda cocuk buyutmeye adamak ıstemıyorum. var olanlara guzel bır gelecek hazırlamak maddı manevı daha onemlı. Torunlarımı severım artık bebek ozlemı cektıgımde ınsallah
Cok tsk ederim cnm saolasin ins hayrli zmnda oluryaşın daha küçükmüş canım hiçç sıkıntı yapma
allah ne zaman nasip ederse olur inşallah
ben size şuanki durumumdan örnek vereyi çalışan çiftiz 10 yaşında ve 8 aylık 2 çocuğum var çok şükür,küçüğe annem bakıyor bu bizim için zaten piyango mi sali ,haftalık 1 kutu mama tüketiyoruz mama 100 tl,bez 80 tl oda minimum 2 hafta gidiyor,kışa giryoruz kıyafet almak durumundayım vs vs büyüğe gelince tamamıyla parayla dönen bir okulda okuyor ,sınıfın klima kumandasının piline kadar bizler karşılıyoruz gerisini siz düşünün,ek kitabıydı ,harçlığıydı,2 ayda bir ayakkabı ki erkek çocuk top yüzünden maafediyor ,branş derslerine ekstra ödeme yapıyoruz,servis ücret, say say bitmez ,ama çok şükür yetebiliyoruz,onların birbirine olan gülümsemesini görünce ikiside evimin neşesi ,bütün yorgunluğum geçiyor ,maddi anlamda yetebiliyorsanız yapın derim,
Açıkçası cok bi lüks hayati hic bi zmn istemedim istemem de su an gerek yiyecek icecek olsun kiyafet olsun iatedgimizi alabiliyoruz aşırıya kacmadan kiziminda ihtiyaclarini tabiki.... Ha ay sonuna kenara para atamıyoruz misal ekstra surekli disarda gezip tozmaya para ayiramiyoruz ama iyi kotu su an yetiyoruz... Maneviyat bi yana maddiyat bnm asıl dusundgm ins hyrlisi olsun.ben size şuanki durumumdan örnek vereyi çalışan çiftiz 10 yaşında ve 8 aylık 2 çocuğum var çok şükür,küçüğe annem bakıyor bu bizim için zaten piyango mi sali ,haftalık 1 kutu mama tüketiyoruz mama 100 tl,bez 80 tl oda minimum 2 hafta gidiyor,kışa giryoruz kıyafet almak durumundayım vs vs büyüğe gelince tamamıyla parayla dönen bir okulda okuyor ,sınıfın klima kumandasının piline kadar bizler karşılıyoruz gerisini siz düşünün,ek kitabıydı ,harçlığıydı,2 ayda bir ayakkabı ki erkek çocuk top yüzünden maafediyor ,branş derslerine ekstra ödeme yapıyoruz,servis ücret, say say bitmez ,ama çok şükür yetebiliyoruz,onların birbirine olan gülümsemesini görünce ikiside evimin neşesi ,bütün yorgunluğum geçiyor ,maddi anlamda yetebiliyorsanız yapın derim,
bizde cinsiyet farklı olunca sil baştan aldık herşeyi canım evet çok şükür iyikide doğmuş dediğim çok tatlı bir kızım var çok teşekkür ederim iyi dileklerin için cnmbuarada ben maddı konulara gırmedım esyaların cogu abıdendı, sadece ıkı besık bebek arabası ve yurutec aldım. He
Ay hep senı merak ettım saglıkla dogdumu bebegın dıye. Allah gule gule buyutmeyı nasıp etsın ınsallah. Gozunuz aydın
Vala su son olanlardan sonra daha bi düşünüyorum acikcasi iyice pahalandi hayat cok zor gercekten tskler görüsun icinYaşın küçük içimde uhde kalacak diye bile bile doğurma hele şu ekonomik ortamda ev borcu bitene kadar beklerdim ben olsam
o mesaj yarım kalmıs . Sımdıye kadar kucuk oglana 200 lıralık kıyafet anca almısımdır herhalde. Hem abıden kalanlar hemde benım tarafımda bohca adetı var . kuzenlerım kı bız kalabalıgız hepsı ayrı ayrı bohca getırdı oda cok ıhtıyacımı gordu.bizde cinsiyet farklı olunca sil baştan aldık herşeyi canım evet çok şükür iyikide doğmuş dediğim çok tatlı bir kızım var çok teşekkür ederim iyi dileklerin için cnm,bu arada bende 1 yürüteci almadım abisininkini kullanıyor
Evet her çocuk nasibinizde geliyor, maaşa zam veya bir kolaylık vs gibi ama biz bunun farkına varmiyoruz Mesela paramız artiyor bereketli diyor biz hooop araba değiştiriyoruz yada çatır catir yiyoruzHer çocuk rızkıyla gelir lafına çok inanmıyorum,öyle olsaydı çocuklar açlıktan ölmezdi bence.
Yine de Allah'a şükretmek lazım,şükürler olsun bu günümüze.
Çok acele etmeyin derim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?