- 30 Ocak 2013
- 29.425
- 43.922
- 798
- Konu Sahibi yazarhanim35
-
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama çoğu belediyenin halk eğitim tarzı kursları ücretsiz..
Özellikle üniversite mezunu olanlarda işsizlik malum. İş olarak da mezun olduğunuz bölümle ilgili mi bir iş yapmak istiyorsunuz? 2 yıl iş bulamamak için çok uzun bir süre. Bu süreçte eğer çok bunaldıysanız kasiyerlik, tezgahtarlık gibi işler baksanız?
hobim kitap okumak mesela o bile zor geliyor.sen sen ol evde durma uzun uzun yürüyüşler yap. hobilerle uğraş.
var ancak bölge bölge ve bana uzak olan bir bölge de var mesleğim ile alakası bilgisayar kursuMeslek edindirme kursları yok mu İzmir'deki kurslarda? Mesleğine en yakın grubu seçip gidebilirsin.
Mesela Önerim ahşap-kağıt rölyef. Hobi olarak bile çok eğlenceli, mesleğe döken kaç kişi var.
tam ben de bunu diyecektim :) yani devir öyle bir şey devrine döndü ki, aslında üniversiteyi hobi olarak okuyup mesleki anlamda farklı alanlarda olmak lazım. ben mesela ekonomi okudum, son sınıftayken çok istiyordum alanımla ilgili bir iş yapmayı ama şu an fikrim değişti. artık kendi alanımdan bunaldım, daha böyle ekonomiyle pek alakası olmayan işlere bakayım diyorum ama yok tabi. yine de hem ekonominin içine dalmayacağım ama ekonomi diplomamın da işime yarayacağı işlere bakıyorum, satış ve pazarlamaya taktım bu aralar :)İlla mesleğinizi yapmanız şart mı? Başka alanlardaki işlere yönelseniz, ilginizi çeken?
İlla mesleğinizi yapmanız şart mı? Başka alanlardaki işlere yönelseniz, ilginizi çeken?
muhasebe mezunuyum canımne mezunusunuz?
Şimdi baktım ilçenizi bilmiyorum ama, İzmir'de yağlı boyadan tutun salon danslarına, aerobikten temel makyaja hatta hentbola, aşçılığa kadar bir sürü ücretsiz halk eğitim kursları buldum. Hiçbiri mi hitap etmiyor size?
Dolaylı olarak da olsa çok iyi anlıyorum sizi. Erkek arkadaşım da aynı durumda kaç tane iş görüşmesine diyor çoğunda 2. görüşmeye de çağırıyorlar, beğeniyorlar ama sonuç aynı.. o da aynı şekilde morali aşırı bozuk ve kendini çok sorunlu hissediyor.
Lütfen uzneyin kendinizi hepsi yavaş yavaş hallolur beklemekten sıkıldınız bunaldiniz biliyorum ama sakın hedefinizden sasmayin.
Sana öncelikli tavsiyem kendi alanında iş bulmak için diretme. Malum türkiye şartları ekmek artık aslanın ağzında değil midesinde. Ne iş olsa yaparım mantığıyla seni çok aşağı itmeyecek birçok ise başvur. Değilse beklersen yılların heba olur. Bak mesela iki yıldır çalışıyo olsaydın en azından elinde istediklerini yapabilmen için paran olurdu. Üniversite mezunu birçok arkadaşım düzgün bir iş bulana kadar çağrı merkezlerinde çalıştı. Çalışma şartları pek iyi değil ama birçok kişi orayı basamak olarak kullanır. Hem bir işin varken iş aramak daha rahat oluyo. Aşk acısına gelecek olursak seninki çok yeni benimki aylar oldu ama geçmiyor geçmiyor hiç geçmeyecek gibiüstelik ben çalışıyorum da pek boş vaktim de yok ama buna rağmen geçmiyor arkadaşım.. umarım sen kolay atlatırsın.
kitap yazma işi de para istiyor canım bastırmak için paran olması şart.tam ben de bunu diyecektim :) yani devir öyle bir şey devrine döndü ki, aslında üniversiteyi hobi olarak okuyup mesleki anlamda farklı alanlarda olmak lazım. ben mesela ekonomi okudum, son sınıftayken çok istiyordum alanımla ilgili bir iş yapmayı ama şu an fikrim değişti. artık kendi alanımdan bunaldım, daha böyle ekonomiyle pek alakası olmayan işlere bakayım diyorum ama yok tabi. yine de hem ekonominin içine dalmayacağım ama ekonomi diplomamın da işime yarayacağı işlere bakıyorum, satış ve pazarlamaya taktım bu aralar :)
bi dönem insan kaynaklarına merakım vardı da baktım iş arayan çok, daha da kötüsü nerde boş beleş tip var hepsi İK'cı olmak istiyor... bunu anladım ve arkama bakmadan kaçtım.
ben de bu aralar boşta sayılırım, youtuber'lığa heves ettim :) adobe photoshop ile çok uğraşır oldum, bir de kitap mı yazsam diye düşünüyorum ama aklım bu konuda çok karışık. bir yandan iş arıyorum. belki can sıkıntısından kod yazmaya bile başlayabilirim :)
ben de param olduğu zaman bastırırım, acelesi mi var? :) para her zaman gelir ama ilham gelmez işte. ilham geldiği an yazmak bedavaysa gerisi sorun değil. böyle şeylere yeteneğiniz varsa yabana atmayın bence.kitap yazma işi de para istiyor canım bastırmak için paran olması şart.
Bir şey soracağım madem şu anda boşsun neden boş zamanını evde kpss ya da ales gibi sınavlara çalışarak geçirmiyorsun? Neden devlet ya da akademi düşünmüyorsun? Neden kendini özel sektörle kısıtlıyorsun. Ben de bu dönem mezun olacağım sınavlara çalışıp duruyorum.Kendime birden fazla olası yol tasarlıyorum.Sen neden bunları düşünmüyorsun?
Bu yil cift yil .
2018 kpss sine hazirlanabilirsiniz .
Sorumlu oldugunuz dersler Turkce matematik tarih cografya vatandaslik olur .
ben de param olduğu zaman bastırırım, acelesi mi var? :) para her zaman gelir ama ilham gelmez işte. ilham geldiği an yazmak bedavaysa gerisi sorun değil. böyle şeylere yeteneğiniz varsa yabana atmayın bence.
kpss önerisi yapanlar olmuş, buna ben de katılıyorum. ben de çalışmayı düşünüyorum kpss için, yani ortaya varımı yoğumu koymayacağım, bütün zamanımı harcamayacağım, kurslara kitaplara dünyanın parasını harcamayacağım ama yine de boş zamanımda çalışacağım o sınava. ne yapabiliyorsam... bu ülkede neyin nerden çıkacağı hiç belli olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?