Duvarlar üzerime üzerime geliyor

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.425
43.922
798
Üniversiteden mezun olalı 2 sene oldu. İş bulamadım, evdeyim her gün. Klasik şeyler bunaltıyor artık beni. Her gün uyan net de takıl, kitap oku sıkıldım artık. Duvarlar üzerime üzerime geliyor. Bir kursa yazılsam ki ailemden maddi olarak şuan bunu talep edemem oda yok yani. Yapacak bir şey bulamıyorum evde artık. Erkek arkadaşımdan yeni ayrıldım onun da bunalımı var üzerimde. Zaman geçmiyor
 
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama çoğu belediyenin halk eğitim tarzı kursları ücretsiz..
Özellikle üniversite mezunu olanlarda işsizlik malum. İş olarak da mezun olduğunuz bölümle ilgili mi bir iş yapmak istiyorsunuz? 2 yıl iş bulamamak için çok uzun bir süre. Bu süreçte eğer çok bunaldıysanız kasiyerlik, tezgahtarlık gibi işler baksanız?
 
sen sen ol evde durma uzun uzun yürüyüşler yap. hobilerle uğraş.
 

izmir'de yaşıyorum maalesef bana hitap eden bir kurs yok. genelde ilk öğretim orta öğretim için ders tarzında kurslar var.

sen sen ol evde durma uzun uzun yürüyüşler yap. hobilerle uğraş.
hobim kitap okumak mesela o bile zor geliyor.
 
Meslek edindirme kursları yok mu İzmir'deki kurslarda? Mesleğine en yakın grubu seçip gidebilirsin.
Mesela Önerim ahşap-kağıt rölyef. Hobi olarak bile çok eğlenceli, mesleğe döken kaç kişi var.
 
Meslek edindirme kursları yok mu İzmir'deki kurslarda? Mesleğine en yakın grubu seçip gidebilirsin.
Mesela Önerim ahşap-kağıt rölyef. Hobi olarak bile çok eğlenceli, mesleğe döken kaç kişi var.
var ancak bölge bölge ve bana uzak olan bir bölge de var mesleğim ile alakası bilgisayar kursu
 
İlla mesleğinizi yapmanız şart mı? Başka alanlardaki işlere yönelseniz, ilginizi çeken?
 
Şimdi baktım ilçenizi bilmiyorum ama, İzmir'de yağlı boyadan tutun salon danslarına, aerobikten temel makyaja hatta hentbola, aşçılığa kadar bir sürü ücretsiz halk eğitim kursları buldum. Hiçbiri mi hitap etmiyor size?
 
İlla mesleğinizi yapmanız şart mı? Başka alanlardaki işlere yönelseniz, ilginizi çeken?
tam ben de bunu diyecektim :) yani devir öyle bir şey devrine döndü ki, aslında üniversiteyi hobi olarak okuyup mesleki anlamda farklı alanlarda olmak lazım. ben mesela ekonomi okudum, son sınıftayken çok istiyordum alanımla ilgili bir iş yapmayı ama şu an fikrim değişti. artık kendi alanımdan bunaldım, daha böyle ekonomiyle pek alakası olmayan işlere bakayım diyorum ama yok tabi. yine de hem ekonominin içine dalmayacağım ama ekonomi diplomamın da işime yarayacağı işlere bakıyorum, satış ve pazarlamaya taktım bu aralar :)

bi dönem insan kaynaklarına merakım vardı da baktım iş arayan çok, daha da kötüsü nerde boş beleş tip var hepsi İK'cı olmak istiyor... bunu anladım ve arkama bakmadan kaçtım.

ben de bu aralar boşta sayılırım, youtuber'lığa heves ettim :) adobe photoshop ile çok uğraşır oldum, bir de kitap mı yazsam diye düşünüyorum ama aklım bu konuda çok karışık. bir yandan iş arıyorum. belki can sıkıntısından kod yazmaya bile başlayabilirim :)
 
Dolaylı olarak da olsa çok iyi anlıyorum sizi. Erkek arkadaşım da aynı durumda kaç tane iş görüşmesine diyor çoğunda 2. görüşmeye de çağırıyorlar, beğeniyorlar ama sonuç aynı.. o da aynı şekilde morali aşırı bozuk ve kendini çok sorunlu hissediyor.

Lütfen uzneyin kendinizi hepsi yavaş yavaş hallolur beklemekten sıkıldınız bunaldiniz biliyorum ama sakın hedefinizden sasmayin.
 
Sana öncelikli tavsiyem kendi alanında iş bulmak için diretme. Malum türkiye şartları ekmek artık aslanın ağzında değil midesinde. Ne iş olsa yaparım mantığıyla seni çok aşağı itmeyecek birçok ise başvur. Değilse beklersen yılların heba olur. Bak mesela iki yıldır çalışıyo olsaydın en azından elinde istediklerini yapabilmen için paran olurdu. Üniversite mezunu birçok arkadaşım düzgün bir iş bulana kadar çağrı merkezlerinde çalıştı. Çalışma şartları pek iyi değil ama birçok kişi orayı basamak olarak kullanır. Hem bir işin varken iş aramak daha rahat oluyo. Aşk acısına gelecek olursak seninki çok yeni benimki aylar oldu ama geçmiyor geçmiyor hiç geçmeyecek gibi üstelik ben çalışıyorum da pek boş vaktim de yok ama buna rağmen geçmiyor arkadaşım.. umarım sen kolay atlatırsın.
 
İlla mesleğinizi yapmanız şart mı? Başka alanlardaki işlere yönelseniz, ilginizi çeken?

mesleğim muhasebe zaten hani sekreterlik vs de olur diyorum artık ama yok

muhasebe mezunuyum canım


belediyenin kursları varmış baktım şimdi yarın arayıp bilgi alacağım hem bilgisayarlı muhasebe (ki okulda öğretilen başka piyasada istenilen başka) hemde pastacılık kursuna bakacağım.


bekliyorum bakalım canım . bana erkek arkadaşına ve tüm iş arayanlara hayırlısı ile iş nasip etsin rabbim


mesleğim muhasebe zaten hani sekreterlik vs de olur diyorum artık ama yok. çağrı merkezi zor biraz canım teklif aldım ancak kulağıma zamanında geçiçi pil takılmıştı bu yüzden öyle işlerden korkuyorum. inşallah geçer atlatırız
 
kitap yazma işi de para istiyor canım bastırmak için paran olması şart.
 
Bir şey soracağım madem şu anda boşsun neden boş zamanını evde kpss ya da ales gibi sınavlara çalışarak geçirmiyorsun? Neden devlet ya da akademi düşünmüyorsun? Neden kendini özel sektörle kısıtlıyorsun. Ben de bu dönem mezun olacağım sınavlara çalışıp duruyorum.Kendime birden fazla olası yol tasarlıyorum.Sen neden bunları düşünmüyorsun?
 
Bu yil cift yil .
2018 kpss sine hazirlanabilirsiniz .
Sorumlu oldugunuz dersler Turkce matematik tarih cografya vatandaslik olur .
 
kitap yazma işi de para istiyor canım bastırmak için paran olması şart.
ben de param olduğu zaman bastırırım, acelesi mi var? :) para her zaman gelir ama ilham gelmez işte. ilham geldiği an yazmak bedavaysa gerisi sorun değil. böyle şeylere yeteneğiniz varsa yabana atmayın bence.

kpss önerisi yapanlar olmuş, buna ben de katılıyorum. ben de çalışmayı düşünüyorum kpss için, yani ortaya varımı yoğumu koymayacağım, bütün zamanımı harcamayacağım, kurslara kitaplara dünyanın parasını harcamayacağım ama yine de boş zamanımda çalışacağım o sınava. ne yapabiliyorsam... bu ülkede neyin nerden çıkacağı hiç belli olmuyor.
 

kpssye geçen sene girdim ancak olmadı ki önlisans ekimde

Bu yil cift yil .
2018 kpss sine hazirlanabilirsiniz .
Sorumlu oldugunuz dersler Turkce matematik tarih cografya vatandaslik olur .

kpssye geçen sene girdim ancak olmadı ki önlisans ekimde


bitmiş 1 roman 1 de şiir dosyam var canım :) editörlük yaptım bir ara ancak hep üçkağıtçılara denk gelip paramı alamadım. kpssye geçen sene girdim ancak olmadı ki önlisans ekimde ekim 2018'e 1 sene var
 
bir kaç kurs için yarın arayacağım hatta olmadı pastacılık ve aşçılık kursunu da deneyeceğim meslek olarak olmasa da ilgi alanım yemek ve pasta yapmak
 
Sinava hazirlanip mi girdiniz ? calismis miydiniz ? kpss oyle bir surec ki 1 sene calismayla olamayabiliyor bazen . Ben gecen sene cok sıkı calismistim . malesef beklentimin cok altindaydi puanim . Bu sene o kadar iyi calisamama ragmen çok sukur puanim da siralamam da gayet iyi
bence bir ddaha deneyin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…