Düzelir mi? Düzelmese de olur mu?

Aileleri dışarıda tutmaya devam edin. Zor ama zamana bırakmak en mantıklısı. İnşaallah hayırlısıyla düzelir. Kulaklarınızı elinizden geldiğince tıkamaya çalışın

Aileler dışarda kalsın.. ailelere yansımasını siz de istemezdiniz.. annenize sabredin zor olsa da,çok üstünüze gelirse biraz zaman anne düzelecek gibi dilek temenni ifadeleriyle yüreğine su serpin.. inşallah basarirsiniz

Annenize-esimle mutluyum, bana olumsuz seyler bahsetme lütfen, duymak istemiyorum esim hakkında konuşmak istemiyorum derseniz- net ve kararlı sekilde her konu acildiginda bir sure sonra konu kapanır...

Annem bir kere esimi elestirdi , bir hafta boyunca sesimi duyamadi , aramadim , o aradiginda telefonu acip ogluma verdim anneannen seni ariyor deyip
Mesajlarina cok soguk cevap yazdim
1.haftanin sonunda hatasini anlayip ozur mesaji atti , bende ok dedim

Ben esimi elestiririm ama baskasinin yapmasina musade etmem annem bile olsa , bu konuda cok netimdir , bence sizde annenize laf ettirmeyin , hele ki sorunlu bir iliskiyi toparlamaya calisiyorsaniz , uzak tutun evinizin ic8nde olanlardan

Sizin eski konularınızı hatırlıyorum, anneniz haklı, eşinizin yerinde olsam deli gibi özür dilerdim.

Aslında annenizin haklı olduğunu sizde biliyorsunuz, o yüzden onunla konuşunca rahatsız oluyorsunuz bence. Sizinde eşinizle barışacağınızı hiç düşünmemiştim, ona karşı o kadar umursamazdınız ki kaza geçirince bile ilgilenmemiştiniz nasıl oldu da tekrar ısındınız anlamadım.

Ama yeni bir yola çıktığınıza göre mümkün mertebe eskileri açmamaya çalışmalısınız tabi ki. Anneniz açtıkça hatırlıyorsunuz sizin içinde kötü oluyor, annenizi de anlıyorum evladına kıyamıyor ama böyle de size zarar veriyor. Annecim ben seni anlıyorum çok da haklısın, sana eşimi de savunmuyorum farkındayım hatalı davranılarının ama bu evliliği yürütmek için benim bu eski davranışları unutmam lazım diye yumuşak bir konuşma yapsanız, anneniz etkilenir sanırım.

Belki biz evli çiftler olarak birbirimizi öldürecek düzeye bile geliyoruz ama sonra dönüp sarılıyoruz. Unutuyoruz, affediyoruz veya üstünü örtüyoruz. Lâkin aileler duyunca affedemiyor, unutamıyor, kapatamıyor. O yüzden aileler ne kadar az duyarsa o kadar iyi.
Neden bu hale geldiğinizi bilmiyorum, çok ciddi sıkıntılar yaşamış da olabilirsiniz fakat bu işler böyle maalesef.

Benim eşime de annem çok tepkili ama belirli bir sorun da yokken.mesela sigara içiyor eşim ona söyleniyor sonra bana dönüp yumuşak yüzlüsün o yüzden içiyor diyor.Evde kuş besliyor ona söyleniyor bana kızıyor.Ne yapıym adam onlarla rahatliyor diyorum.sus rahatlığı batsın ev kokuyor diyor.Daha bir sürü sıkıntı yaşadık annem bir de 2 yıl gündüzleri benim evde kızima baktı.Çok yordu beni.En sonunda eşimin hareketlerini yanlış yorumlamis garip garip konuşmaya başladı.seni aldatıyor bu falan.Birini bir şeyini mi gördün diyorum yoo öyle hissediyorum diyor.Paranoyak oldum.Esimin telefonunda halen takip programı var :) Aylarca takip ettim.Bosanmak ne demek bosanamazsin diyen annem arkasından yine de sen güvenme diyordu.Karsima alıp konuştum amacın ne senin beni niye huzursuz ediyorsun dedim.Ben takıntı yaptım herhalde dedi . özür diledi.ama halen soğuk icim anneme.Eskisi gibi arayıp soramiyorum.Evime zaten gelemiyor.Ben de gelmesini istemiyorum.Uzak tutuyorum yani.Kendi gençliğnde yaşadığı travmaları ben yaşıyorum sandı beni de alt üst etti. Siz de uzak tutun konuyu açarsa iyi günler anne diyip kapatibln telefonu.

Bu yüzden evlenince özellikle anneden bir tık uzaklaşmak gerekiyor. Çünkü biz eşimizi affedip unutabiliriz ama onlar unutmuyor. Onlara yansıyan olumsuz durumun ortadan kalktığını söylesen? Artık çok iyiyiz çok mutluyuz hesabı. Bir de etkilenme annenden. Onun evliliği değil bu, senin evliliğin.

Telefonu kapadıktan sonra yarım saat kendime gelemiyorum ama
Aramasam olmaz, arasam böyle..

Aramasanız olur. Neden olmasın ki?
Size kendinizi kötü hissettiriyor. Anne bile olsa negatif herkesi kendinizden uzaklaştırın. Uzaklaştıramadıklarınıza sınır çizin.

“Ben senin iyiliğini düşünüyorum” deyip çocuğunun hayatına müdahil olmak isteyen anne baba dolu toplumumuz. Hayır bu iyiliğini istemek değil. Sizin iyiliğinizi isteseydi “benim kızım kocaman bir yetişkin oldu, kendi kararlarını kendi hayatına uygulayabilir, hataları da olsa bedelini ödeyebilir” diyebilmeli idi.

Bildiğim kadarı ile uzaktasın ailenden

Çiz annene istediği tabloyu damattan selam söyle

Annene söyle en kısa Zaman'da onların yanına gideceğiz birlikte şuraya gezmeye gideceğiz dedi vs diye süsle

Yaz bir hikaye oyna

Annenle görüşmeleri de yavaşça azalt

Bu süreçte yaraları onarmaya çalışırken kabuğunu kaldırma

Çünkü kocanız da olsa el oğlu.

Ben de anneyim. Evladımı üzene asla kalbim doğrulmaz şahsen.

Ailenizin yaptığı yangına körükle gitmek. Daha önceki konularınızı da okumuştum. Eşinizle zaten problemleriniz var ve boşanmanızı istemiyorlarsa neden ılımlı davranmak yerine laf sokuyorlar ki? Böyle davrandıkça eşiniz daha çok tepki gösterir doğal olarak. Hangimiz laf sokan eş ailesine güle oynaya gidiyoruz ki.

Aramasam olmaz.
Çünkü benim babam rahmetli.
Annem benim için o günden sonra çok farklı bir yerde.
Korkularım var.
Zaten senede iki kez yanına gidebiliyorum.
Birbirinden zor kardeşlerim var yanında ve annemi hepsi bir yerden kemiriyor.
Benim yüzümden sıkıntı yaşamasını istemiyorum.
Yeterince sıkıntısı var çünkü

Böyle elinde olmadan konuşuyor.
Sonra sen bana bakma diye kapatıyor telefonu.
Sanırım elinde değil..
Umarım çabucak düzelir..

Benim söylediğim selamla uyumaz ki..
Mesela kandil geçti aramadı eşim diye zoruna gitti biliyorum.
Ama ben de onun ailesini aramadım işte.
Onlar aranacak insan değiller biz ona ne kötülük ettik deyip geçiyor.
Doğru da söylüyor ama eşim ''Evet benim ailem kötü sen arama, ben ararım. '' demez ki..

Aramadın desem kesin ''Sen benim ailemi aradın mı ki?'' diyecek.
Bir kavga oradan patlak verecek.

İşte burada Kandilde aramadı diye bozuluyorsa biz kimseyi kandilde aramıyoruz de

Hayatımda hiçkimseyi kandil diye aramadım kimse de bunun için bozulamaz hiç aramam derim

Annenin beklentilerini sıfırla

Evet çok haklı. Biliyorum.
Eşim bir kez aradı ve ''Sen bize bakma anne. Ben çok inatçıyım. Nomu da alttan alamıyor.
Böyle oldu. Ama ben eşimi seviyorum. Olur evlilikte öyle şeyler '' gibi bir konuşma yaptı aslında.
Hatta annem ''Annen üzülsün istemezsin ama beni üzersin. Ben kimim ki dimi'' diye bir laf soktu.
''Annem neyse sen benim için osun anne. Hiç farkınız yok. Üzülme sen'' bile dedi.

Eşimin yerinde olsam bu aramayı yapmazdım, evliliği bitişe bırakırdım ben mesela.
Onun annesini aramadım da..

Annem için o arama yetmedi, devamını bekliyor.
Oysa ki sadece 1 ay oldu.. Zamana ihtiyacımız var düşünemiyor...

Ben eşime karşı sevgimi hiç bitiremedim aslında.
Bu yüzden onun adımları karşısında yumuşamam çok normal.
Kızgın, kırgınım. Saygım bitti. Ama içimde bir yerde onu hep sevdim saçma bir şekilde.
Huyum pistir. Seve seve intikam alırım haketti diye.
Yaptığım buydu. Pişman da değilim açıkçası. :)
Çok rahatladım. Sanki yıllardır bana yapılanların hepsini bu bir yaptığımla temizledim.
Bir yük kalktı üzerimden. Artık ona karşı daha iyi olabilirim böylece.

Bir de ailem olumsuz etkilemese..

Aslında anlatıyorum, etkilenip ''Sen bana bakma kızım'' diyor.
Ama başa sarıyor başka gün. İçinde yara kaldı kadının..
Eşimi çok severdi her şeye rağmen büyük sevginin nefreti daha beter olur ya o mesele..

Çok iyi anlıyorum.
Benimki de eşimi soruyor nerde diye.
Hava almaya çıktı diyorum cevap '' Sakın hiç durmasın yanında.''
Maça gitti, haftaiçi de dr kontrolü var 4 gün kalacak onun için diyorum.
'' Fazlalık olarak saklıyor seni zaten. '' diye kaçırıyor ağzından.
Aslında bana 24 saat yapışık yaşamayacak tabi hayata tutunması için ona moral veren şeylere
ihtiyacı var. Ben de sürekli dibimde istemem.
Ama taktı kafayı bir kere. Ne yapsa kusur arıyor.

İşte çok alıştırmışsın naklen yayına

Bana eşimi sorunca iyi ne yapsın iş güç koşturmaca diyorum

Daha ötesi ben istersem anlatırım konik vs birşey varsa kötüyü de anlatmam

Örneğin işten ayrılıp işsiz kaldığımı 2 yıl sonra öğrendi annem

Ya da benzer birçok olayı

Mutlu edecek şeyleri anlatır mutsuz haberleri paylaşmam gerekirse de süslü bir hikaye de sıkıştırırım neden benim için canını sıksın ki

Sen eşinle iyiysen ailelerin sizi rahat bırakması olduğu gibi kabul etmesi lazım etrafta örnekleri çok onları dışarıda tutmaya devam edin bence

Naklen yayını sosyal medya paylaşımlarından görüyor. Eşim yüzünden.
Maça gidişinden foto atıyor mesela..
Gerçekten ben de anneme bunca yıl anlatmadım, sakladım.
Hala sakladıklarım var ciddi de şeyler.
Bu son olay annem yanıma geldiğinde yaşandı, yansıdı mecbur.
Çok kötü bir zamanlama oldu.. :S

Mutlu şeyleri anlatmak da yapmacık olacak gibi geliyor.
Sormadan hiç bahsedesim yok sanki yokmuş gibi..
Bilmem belki ben de süslemeliyim..

Annenle mesafeli ol diyenlere katılmıyorum. Birincisi kendi ailemde normalde müdahaleci bir tavır görmediğimden olsa gerek aileler tepki koydukları zaman demek ki ortada bir sorun var onları dinlemeliyim derim (belki manipüle eden ebeveynlerim olsaydı böyle düşünmezdim). İkincisi sizin eşinle yaşadıklarınız az uz şeyler değil nomu yani az bi kısmını bilince dahi yüreği hop etmiştir normal. Çok da haklı tepkilerinde sonuçta evladı kolay şeyler yaşamadı.

Annenin tek haksız olduğu nokta bu kadar eleştiriyorsa bırak gel kızım ömür böyle geçmez diyebilmeli, hem boşanma hem de ben böyle kızıp duruyum olmaz. Sen bana bakma ben söylenirim de olmaz üzülüyorsun sonuçta böyle yaparak sana zarar veriyor annen. Söylemişsindir gerçi de “anne ciddi şekilde boşan gel yanıma diyebiliyorsan bunları konuşalım yoksa eşimi bana kötüleyerek bana da evliliğime de zarar veriyorsun, istemeden de olsa etkileniyorum aramızı bozuyorsun o yüzden bunları bana söyleme” minvalinde şeyler söyle her konu açıldığında. Üstelik insanlar onaylasa da onaylamasa da sen devam etmeye karar vermişsin sürekli eşinin kötülenmesi de bir nevi saygısızlık sana, kaldı ki eşin anneni alttan almış.

Özetle (yaşadıklarınızdan dolayı) anneni özünde haklı bulmakla birlikte önemli olanın karı koca olarak sizin kararınız olduğu ve buna saygı duyulması gerektiği için davranış şeklini naçizane haksız buldum. Elbette sık sık arayıp sor anneni ama böyle kasvetli konuşmalara doğru evrildiğinizde aman anne diye konuyu çeviriver sürekli :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…