Düzenli Evimiz & Hayatımız

eline sağlık kuzum ama sana patates kızartması yetiyo mu minik bebeğin var emziriyosundur. tere çok güzel süt yapar bol bol yiyebilirsin:)
biraz pratik yemekler yaparsan daha iyi beslenirsiniz hem sen hem kizin hem minik bebis :)

geçistiriyosun genelde farkettigim kadarıyla. insanda enerji güç kalmaz böyle dikkat et kendine bebek besinle alamadığını senin depolarindan alır. şimdi bisey olmasa da yaşlılığında zorlanirsin

Teşekkür ederim canım yaa evet maalesef son 1 aydır çok geçiştiriyorum eşim hiç sebze yemiyor kızım zar zor yer bende iyice saldım o an ne gelirse aklıma normalde yemeselerde en az 2 çeşit yapardım. Sütüm baya azaldı.. Bildiğim tek pratik yemek tavuk patates fırında ama kış geliyor en az 2 cesit yaparim

Hayırlı akşamlar,
Okul zilinin duyulmasıyla hastalıklar başladı. 2 gündür ateş nöbetindeydim bugün çok şükür düzelmeye başladı oğlum.

Bugün evi topladık, mutfak, wc banyo temizlendi. Makinaya çamaşır atıldı. Annem bizdeydi yemekleri yaptı sağolsun.

Evimizin balkonu yok ödevden muafım

Kızlaar ben geldim sabah 9 dan beri ayaktayım şükür ki yattım şimdi de yorgunluktan uyuyamıyorum

Bugün yaptıklarım

Sabah evi düzenledim
Süpürdüm sildim
Toz aldım
Banyoyu temizledim
Evi misafir gelecek konuma getirdim kısacası
Sonra dooğru mutfağa

İlk tatlımı yaptım revani bu sefer tuttu :)
Sınra börek (döşedim bu arada ) yani tepsi böreği oldu
Sonra ana yemek güveçte etli patates
Önce bütün malzemelr pişirildi
Sonra mini güveçlere konup fırınlandı
Sonra çorba pişirildi
Sonra tavuk soslanıp poşetlenip fırınladı
Bulgur Pilav yapıldı
Salata yapıldı
Ayran yapıldı

Misafirlere yemek servisi yapıldı
Sonra bulaşıklar makineye.doldurıldı
Çay tatlı servisi yapıldı
Meyve servisi yapıldı
Misafirler yolculandı
Halıma çay döküldü bu arada hemide beyaz hemide daha bi haftalık halım
Çok şükür ki kimse yanmadı

Miaafirler gittiktrn sonra bulaşık mekinesi parlatıcısıyla sildim baya çıktı gibi
Kadir Ezildiye bağlıyorum yavaş yavaş

Yemeklerimi dolaba koydum çay bulaşıını akottım toparladım
Halim kalmadı yarın hepsini doldurup çalıştırırım
Herkese hayırlı gecelerrr

ben sana en basit yaptığım şeyleri anlatiyim :)

aklına yatarsa sen de yap. bu şekilde beslenirsin tabi azalır kuzum sütün. sütten ziyade senin de halin kalmaz. onlar yemiyosa da yap sen sebzeni. hem kızın da göre göre yer belki

mesela çorba yaparken içine az kiyma koyacak vaktim yoksa buzluktan iki köfte çıkarıp atarim ben.

ya da şehriye çorbasıysa hamsi istavrit evde ne varsa 5 6 tane posetlerim. onlardan bi paket çıkarır koyarım.

tavuğu pişirmeye vaktin olmuyosa önceden hasla suyunu birer bardak ölçüp buzluga koy. etini de didikle birer yiyimlik poşetle :)
pilav yaparken içine bi tavuk suyu, altını kısıp kapağını kapatırken de eti üstüne koyup kapat al sana tavuklu pilav.

mesela şehriye yerine havuç koyabilrisin yine pilava. doğramaya vaktin olmuyosa onu da önceden poşetleyip buzluğa at.

esime kasaptan kemik aldiririm. onu kaynatirim altı saat falan en kısık ateşte. onun suyuyla pilav çorba yaparım bazen yemeğe koyarim. hepiniz için çok faydali olur.

sebzeyi de buharda haslayip salata yaparım. suda haslamak veya yemeğini yapmaktan daha lezzetli oluyo.

bol bol yeşil yapraklı sebzeler yemen lazım senin. ihmal etme beslenmeni.
soğanı mesela soyarim gözüm yanmasin diye buzdolabı posetine koyar dolaba kaldiririm. ertesi gün yemek salata falan yaparken kullanir yerine yenisini koyarim. hem vakit hem goz yanması için baya iyi oluyo.

yine burda arkadaslarin pratik yemekleri vardir onlar da yazarlar. sen su yeme içme işine bi el koy

Çok şükür canım, sen nasılsın?
Ben iyiyim de canım küçük oğlum akşam üzeri hastalandı, birden istifra. Sabaha kadar 6 defa daha,içtiği suyu çıkardı.
Şimdi iyi gibi, önce boş ekmek verdim bakalım midesi bulanacak mı
Üşüttü yüksel ihtimal

Vermişsin canım bende şimdi i beklerler diye girdim, nevresim ödevi verecektim

çok geçmiş olsun negom ya inşallah cabuk toparlar kuzucuk

Vermişsin canım bende şimdi i beklerler diye girdim, nevresim ödevi verecektim

aslında nevresim ödevi daha iyiymis negom benim aklıma gelmedi hiç. hep yazlık kışlık ayarlamasında benim aklim

Geçmiş olsun nego kıyamam ya inşallah hemen daha iyi olur

Ay çok teşekkür ederim canım yaa valla çok iyi olur kesinlikle düzenli yemek yapmam şart ya bazen günde 1 öğün yiyorum midem hiçbişey almıyor sanki okdr sofra kuruyorum kahvaltı vs kızıma, ama kendim yiyesim gelmiyor doğumdan sonra baya iştahım kapandı

ben tost yapardim aksamdan sabah makinede basar yerdim hatta benim altı tane falan tostum olurdu dolapta. yemek yiyecek vakit olmayinca ordan beş dk firsat buldu mu yapar yerdim.

içine de biber, kasar koyardim. basmadan önce domstes eklerdim bide :) yanına da yeşillik oh mis gibi atıştırmalık sana :)

olmazsa sabahtan yap yemeklerini sen de.
mesela mutfakta is yaparken koyarim ben ocağa yemeği. ikisi bir aradan çıkıyo:)

ihmal etme ye sen güzelce herşeyden. sabahları yumurta pişir kendine nasil yersen. kızına da sana da ayri tabak yap. senden gördükçe o da güzelce yer bence :)

Eline sağlık canım
Oyyy okurken yoruldum eline sağlık canım
çok geçmiş olsun negom ya inşallah cabuk toparlar kuzucuk

aslında nevresim ödevi daha iyiymis negom benim aklıma gelmedi hiç. hep yazlık kışlık ayarlamasında benim aklim
Sağol canım umarım geçmiştir. Ya ben sabah hemen nevresimleri değiştim de, kızlara da vereyim ödev dedim hastalık olunca giyilen kıyafet nevresim örtü hemen makina ya bende
Geçmiş olsun nego kıyamam ya inşallah hemen daha iyi olur
Sağolun kızlar

ben de hemen huylanirim öyle seyden negom:) ben de nevresimleri değiştirip yikayim diyodum. bugün yapayım ben de :)
Çamaşırlar iki üç günde kuruyo deli ediyo beni. çamaşır bitmeden yığıliyo dağ gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…