- 19 Mayıs 2018
- 3.249
- 10.316
- 208
- 35
Üf uykusuzluk en dayanamadığımHunaydin herkeseee
Ben hala uyanamadım çok fenayım bugün
Youtube video editlemek yüklemek için bilgisayarda saatler harcadım geç saatte bitti yükledim dedim az kaldı sahur yapayım öyle yatayım
Boş durmayayım dedim toz aldım
Annemin koltukları oymalı onları sildim
Etrafı topla falan derken sahur yaptım uykum kaçtı
Kitap okudum falan uyuyana kadar 6 oldu oğlum 7 de kalkti
Anneme dedim az uyuyayım eymenle ilgilen tamam dedi 8de kıyamet koptu geldi yanıma kalk hadi diye hala beynim dönüyor
Hakli olabilirsin şüpheye düştüm şimdi ama yumusaticida zararlı düşünüyorum çünkü durulama olmuyor aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen biyik şuan
Çok içten dua ettim galiba kabul oldu kızHiç duymamıştım daha önce ama o neden olabilir ki sonuçta suda erir gider
Akşam öyle bıraktım Bonus, sabah heyecanla yakmayı denedim tekrar yanmıyorDaha hiç silme canım sök bence kafayı çıkar öyle kurusun.
İçine geçmiştir anca kurur.
Aslında iyi değil böyle temizlemek sigortayı bile attırır.
İyi tarafından bakalım yanmıyor ama temmiz
Doğalgaz çıkış delikleri ciften tıkandı mı acaba
Önce bir dogalgaz çıkış deliği neredeymis onu öğreneyim daha fazla işlem yapmadan önceAynen olabilir deliğe iğne sok şöyle bir iki döndür içinde
O köpüğe bogdugun yerde ufacık delik var canım toplu iğneyle açarsan yanarGünaydın hayırlı sabahlar kızlar
Akşam öyle bıraktım Bonus, sabah heyecanla yakmayı denedim tekrar yanmıyor
Ay ben hiç bilmiyordum ya, ocağa uzulurken neler olacakmış neler
Evet içim rahat en azindan güzelce fircaladim her yerini
Önce bir dogalgaz çıkış deliği neredeymis onu öğreneyim daha fazla işlem yapmadan önce
Bakayım canım şimdi, inşallah olurO köpüğe bogdugun yerde ufacık delik var canım toplu iğneyle açarsan yanar
Bende bir uykubir açlık oruç hariç dayanamıyorumÜf uykusuzluk en dayanamadığım
Ben camasir makinesine kullanıyorum bulasik makinesine hiç kullanmadımBulaşık makinesine kullandım bende uzun süre eski makinemdi deterja gözünü patlattı sirkenin asiti. Su akıtmaya başladı.
Gelen servis demişti makinelere uygun değil kullanmayın diye.
Kv kullandı ona hiç bişey olmadı.
Çok içten dua ettim galiba kabul oldu kızyeni makinama bı kez attım bişey olmadı :)
Arkadaşlar düzenin başı sanırım bol bol ikea kutularından almak dgl miÖNEMLİ : Aktif olmayanları etiket listesine eklemiyorum artık. Onlar etiketsiz olarak sayfayı takip edebilirler
Daha önceden üye olup ve benim tanıdığım üyeler lütfen kendini bana özelden tanıtsın,yoksa listeye eklemeyeceğim. Nick değişimi yapanlarda aynı şekilde.
Merhabalar
Eviniz de hayatınız da düzenli olsun istermisiniz? O zaman doğru yerdesiniz
Bazen yapacak çok işimiz olur ama bir türlü başlayamayız, nerden neye başlasak bilemeyiz.
Burda günlük yapacağımız işleri sabah madde madde yazıcaz ve gün içinde o maddeleri tamamlıycaz. Ben hem maddi hem manevi maddeler yapıcam. İsteyenlerde manevi maddeler ekleyebilir bu zorunlu değil.
Düzen benim için çok önemli, plan yapmak da öyle. Planlı işler her zaman beni rahatlatıyor, huzur veriyor bana. Genelde okuyacağım kitaptan tutunda, misafir geleceği zaman yapacağım yemeğe varana kadar plan yapar madde madde yazarım, yaptıkça yanına bir çentik atarım. Bu beni motive eder.
Evim düzenli olunca ruhum da sakin oluyor, ev veya bulunduğum ortam dağınıksa gergin oluyorum.
Düzen güzel şey
Günlük maddelere örnek vereyim, herkes kendine uygun şekilde yapabilir maddeleri.
Maddi listem :
1- Ev süpürülecek
2 - Toz alınacak
3 - Wc temizlenecek
4 - Ütü yapılacak
5 - Çamaşır faslı
Manevi listem
1- En az 50 sayfa kitap okunacak
2- Basit şeylere öfkelenilmeyecek
3 - Film izlenecek
4 - Esmaül Hüsna okunacak
5 - Sevdiğimiz biri aranıp konuşulacak
Gibi gibi maddeler olacak
Günlük ödev de vericem, mesela bugünün ödevi pencere önlerinin tozunu almak gibi.
KURALLAR :
Herkes o gün yapacağı işleri en az 5 madde olarak yazacak. Gün sonunda maddeleri yapıp yapmadığını yazacak.
Her gün ödev vericem, ödev etiketine iki gün üst üste dönüş yapmayanlara(mazeret belirtmeden) etiket yapmayacağım.
Her hafta evin bir odasını odak noktası olarak belirliycem, o hafta boyunca o odanın dip köşe temizliği yapılacak. Odayı düzenli tutmak alışkanlık haline getirilecek.
Her gece yatmadan önce evde ki dağınıklık toplanacak ve mutfak tezgahında bulaşık bırakılmayacak.
İsteyenler gün içinde birbirini maratona davet edebilir.
Arkadaşlar düzenin başı sanırım bol bol ikea kutularından almak dgl minasip olursa yakında tasinacagim,kendi evim oldgnda düzen için bu kutular harici nere bulsam dolap yaptrcgm sanırım. Çocukla düzenin olmazsa olmazı bunlar mıdır? Evde dolapta düzenin olmazsa olmzlari nelerdiR? ( Konmari usulü Katlama yapıyorum dolaplarda)
Bana fikir verecek arkdslara çok çok teşekkür ederim
Hoşbuldum canımmHoşgeldin leon KK küçük :)
Çok fazla eşya en büyük sorun. Düzen için önce çok fazlaysa bi tık azaltmak lazım.
Kutular çok yardımcı ama çocukların elinin altında olursa sürekli dağıtılırsa yine bi anlamı kalmıyor.
Bu başlıkta iyice anladık öğrendik düzenin ilk maddeleri bence akşamdan toplamak ve bir iş yaparken aldığını hemen yerine koymak.
Bugünün dağınıklığı akşam toplanmayınca ertesi güne kalıyor üstüne ekleniyor.
Hoşbuldum canımmevet akşam toplamk konsnda çok haklsn bunu hiç yapmyrdm oğlumla uyudgmdan genelde. Bunları eşime de okudum az önce evet başlıcalari dedi teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?