Duzensizlik Hastaligi

McGrath

Babymama
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2011
2.539
5.187
358
Merhabalarr :)) bugun size kisisel olarak en buyuk sorunlarimdan birini anlaticam ve yardim bekliycem.. Çünkü gercekten isin icinden cikamiyorum. Ben gercekten ev isi yapamiyorum. Samimi olarak soyluyorum icim almiyor. Eminim belki cogumuz gule oynaya yapmiyordur ama ben o kadar isteksizim ki bu konuda.
Hep boyleydim, evlenmeden once de. Yeni evliyim cocugum yok henuz ve su an calismiyorum evdeyim. Cok uyuyan bir insan degilim. Kendime vakit ayirmaktan cok hoslaniyorum herkes gibi. Kitap okurum, kendimi gelistirmek istedigim konularda dersler dinlerim, videolar izlerim ama o tozu alasim gelmez. Yanlis anlamayin evim gercekten pis degil ama daginik. Daha dogrusu birileriyle kiyasladigim zaman daginik. Hani bakiyorum arkadaslarima vs herkes boyle mutfakta olsun yatak odasinda olsun cok guzel bir duzeni var, hicbir sey ortalikta degil. Ama ben oyle olamiyorum. Ozenemiyorim bir seylere. Camasir seriyorum diyelim, herkes gibi muntazam sereyim diye ugrasasim gelmiyor. Mutfak tezgahinda bir seylerin durmasi beni rahatsiz etmiyor o an sonrasinda birike birike islerim buyuyor. Ama bunun aksine eşim gelmeye yakin aynanin basinda, sacimdan ustume basima makyajima kadar her seyime ugrasirim. Veya yemegi sofrayi o kadar ozenirim ki. Sabahki o daginik umursamaz insandan eser kalmaz. Kendimi bu konuda cok tutarsiz buluyorum. Kafamin karisikligi oraninda islerim duzensizlesiyor. Bu konuda mutlu degilim. Mutfaktaki bulasigi dusunup icim daraliyor, evin supurulmesini dusunup ofluyorum pofluyorum... :))
Ay ne uzun yazdim ama bu konudan cok muzdaribim:)) bana bir seyler soyleyin lutfen. Nasil normal, evine ozenen bir kadin olabilirim?

nolur kusuruma bakmayın guldum
cunku;
bende takıntılı sekılde temızlık yapıyorum ve duzen saglıyorum salıvermeyı temızlık konusunu umursamamayı hatta evımın kırlenmesını temızlık zamanım gelmıs demeyı evın dagınık olmasını bır gun temızlık yapmadan durmayı oyle cok ıstıyorum kı
kendıme bır zaman verdım o surecte temızlık bagımlılıgımı aşamazsam doktora gıdıcem artık ellerım egzama oldu cunku

Valla dönem dönem bana “amaaaaaan sal gitsin” diye fısıldıyor şeytan. Hemen instagramda takip ettiğim bi kadın var (düzen, temizlik vs vs paylaşıyor) onun sayfasına girip bakıyorum. Resmen temizlik aşeriyorum baktıkça Sessizce kumandayı yerine bırakıp süpürgeyi çıkarıyorum

Benim düzen formülüm az eşya. Evin her odasında öyle, o yüzdan dağınıklık genel anlamda olmuyor, oyuncakları buna dahil etmiyorum.

Eviniz dağınık olmasın istiyorsanız bir eliniz hep toparlama hâlinde olacak, sonra yaparım dedikçe önü alınmıyor maalesef.

Ya ciddi misiniz :)) nasil yapiyorsunuz yani ne bileyim icinizden mi geliyor :)

Gercekten az esyam var evde onda sıkıntım yok. Ama dediginiz gibi elim surekli toparlama halinde degil. Aliyorum orda kaliyor birazdan koyarim dedikce siginla sey birikiyor

Hahah hangi sayfa o :)))

huy yapacak biir şey yok, imkanınız var ise haftada 2 veya 15 günde bir yardımcı alın
ama mesela ben evde olsam her gün bir yeri yapardım aheste aheste.

Ya ciddi misiniz :)) nasil yapiyorsunuz yani ne bileyim icinizden mi geliyor :)

keske ıcımden gelmese yanı bırgunde aman kalsın ne geregı var dıyebılsem
ruhumda var sankı
ısımden arta kalan zamanımın gerı kalan hepsınde temızlık yapıyorum manyak gıbı
hergun bosa gıden lıtrelerce sırkelerın cope gıden bezlerın sungerlerın haddı hesabı yok
gece yatana kadar bırseylerle ugrasıyorum ve sankı temızlık yapılacak cok sey varmıs gıbı yatarken de sabah kalktıgımda sunu yapayım dıyerek yatıyorum
kalkar kalkmaz ılk ısım yıne temızlık
temızlık-di
bugunden sonra pes ettım
artık bıktım ya
sankı pilot evmıs gıbı emlakcıların evlerı gezdırmesı gıbı ornek evmıs gıbı nizamı olusumdan
eve gırınce fazla temız havadan bogazımızın yanısından
ısımın gucumun temızlık olmasından gercekten bıktım
mesela dolabımı acınca hersey nizamı - asla bır tane toz yok okadar amelıyat gecırdım hastalıklar yasadım sezeryan dogum yaptım hıcbırı engel olmadı
normal bır ınsan gıbı yasayabılmek gercekten bır lutuf
normal olan evın kırlenır yasayabılecek kadar kırlıdır
ve yasayabılecek kadar temızlenır

sız bence boyle kalın baslıyorsunuz sonra bı yerde ıpın ucu kacıyor suda olsun buda olsun derken bı bakıyorsunuz ısınız gucunuz bu oluyor bagımlılık yapmaya da musaıt

takmayın kafanızı ev ısı gercekten nankor dagınıklıktan tozdan hasta olmuyorsanız sorun yok aynen devam edın tum samımıyetımle soyluyorum :)

Al benden'de o kadar.. Yerleri süpürüp silmeyi severim çünkü ayağıma pislik gelmesinden uyuz olurum ama tozmuş çamaşır sermeymiş hiç özenmem ve nefret ederim. Ne kadar düzenli olmaya çalışsam'da hiçbir zaman mükemmel durmuyor..

Bilmiyorum instagram kullanıyormusunuz ama ben bir kaç ev hanımının sayfasını takip ediyorum yemek tarifleri için ve biraz onlar neden oluyor kendimi eksik hissetmeme. Herşeyleri en ince detayına kadar simetrik ve öyle kusursuz ki..

Konuyu takipteyim benimde tavsiyeye ihtiyacım var.

Hmm her gun mu? :) mesela sabah kalkip ilk is temizlik mi yapiyorsunuz

Evet canim...hemde işe gitmeden önce:)
Genelde her sabah: mutfağı toplarim, bulaşıkları makinaya atıp tezgahi vs. Silerim.
Duş aldıktan sonra banyoyu hemen temizlerim.
Oturma odami zaten yatmadan önce topladigim icin dağınık olmuyor.
Yatağı hemen yapip evi havalandirip çıkıyorum. Cuma günleri detayli temizlik yapiyorim.
Ama hergün 20-30 dakika yaptığım icin ev zaten pislenmiyor.
Gecen hafta derin temizlik yaptim (3/4 ayda bir).
Kulaklığı takip podcast veya musik dinleyerek yapıyorum

Hmm anladim bir duzene oturtmaniz cok iyi olmus :)

Ah sanirim benziyoruz bu konuda :) Artik bi durumdan sıkılmaya basladim. Evlenene kadar gene umursamiyordum ama su anda daha sorumlu hissediyorum

Ben galiba tum gucumle ugrassam bile sizin gibi olamam :)

Ben galiba tum gucumle ugrassam bile sizin gibi olamam :)
sadece aldıgınız seyı ısınız bıtınce yerıne koysanız
haftada bır şöyle bır genel temızlık ustunköru yapsanız yeterlı
bırde dolap ıcı organıze kutular var duzenleyıcıler acayıp pratık guzeller
onlardan edınırsınız tamamdır

allah korusun benım gıbı olmayın zaten benımkısı hastalık :) ama bende boyle ufak ufak basladım sonra abarttım yaptıkca ınsanın hosuna gıdıyor terapi gıbı hıc bulasmamak normal sınırlarda kalmak lazım zaten esyayla doldurmuyormussunuz evı ısınız kolay yanı

Biliyor musunuz bazen sirf kendimi motive etmek icin kronometre ayarliyorum, hadi 30 dk da isler bitecek falan diye kostur kostur :) Kadinligimdan utandim Hahah :)))

Hmm anladim bir duzene oturtmaniz cok iyi olmus :)

Mecbur...
Hafta ici zaten çalışıyorum. Hafta sonu temizliğe ayirsam dinlenemem.
Beni yoran kiyafetler ve ütü.
Nişanlım ve ben mecbur business giyiniyoruz her hafta 10-12 Gömlek...kumaş pantolon vs. Ütülemek bana zor geliyor. Ütü işini nişanlıma bağladım ama çamaşır asip kurutmak bile beni sinir ediyor.
Bide ben hergün yemek pişirmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…