- 9 Aralık 2016
- 1.890
- 3.070
- 83
- 38
Demek ki eşim de ben de daginiklik konusunda sizi ikiye uce katliyoruz :))
Benim annem temizlik hastasidir o kadar dikkat eder ki her seye. Ama bakin ben :)))
Aynı benim ev. Ama oğlum 2 ay önce hastalandı hastanede yattik 6 gün evi b.k götürüyordu kv temizlemiş evi buzdolabından tutun da banyo duvarlarına kadar çok utandım. Şimdi o kadar pis tutmamaya çalışıyorum.Benim kabul edebilecek hiçbir odam olmuyor tüm odalar darmadağınık, eve hırsız girse benden önce bir hırsız girip dağıtmış ortalığı der görür görmez kaçar
Benim de sahip olmam gereken sey bu iste, duzen :) nasil olacak bilmiyorum valla
annen aşırı titiz di değilmi...Merhabalarr :)) bugun size kisisel olarak en buyuk sorunlarimdan birini anlaticam ve yardim bekliycem.. Çünkü gercekten isin icinden cikamiyorum. Ben gercekten ev isi yapamiyorum. Samimi olarak soyluyorum icim almiyor. Eminim belki cogumuz gule oynaya yapmiyordur ama ben o kadar isteksizim ki bu konuda.
Hep boyleydim, evlenmeden once de. Yeni evliyim cocugum yok henuz ve su an calismiyorum evdeyim. Cok uyuyan bir insan degilim. Kendime vakit ayirmaktan cok hoslaniyorum herkes gibi. Kitap okurum, kendimi gelistirmek istedigim konularda dersler dinlerim, videolar izlerim ama o tozu alasim gelmez. Yanlis anlamayin evim gercekten pis degil ama daginik. Daha dogrusu birileriyle kiyasladigim zaman daginik. Hani bakiyorum arkadaslarima vs herkes boyle mutfakta olsun yatak odasinda olsun cok guzel bir duzeni var, hicbir sey ortalikta degil. Ama ben oyle olamiyorum. Ozenemiyorim bir seylere. Camasir seriyorum diyelim, herkes gibi muntazam sereyim diye ugrasasim gelmiyor. Mutfak tezgahinda bir seylerin durmasi beni rahatsiz etmiyor o an sonrasinda birike birike islerim buyuyor. Ama bunun aksine eşim gelmeye yakin aynanin basinda, sacimdan ustume basima makyajima kadar her seyime ugrasirim. Veya yemegi sofrayi o kadar ozenirim ki. Sabahki o daginik umursamaz insandan eser kalmaz. Kendimi bu konuda cok tutarsiz buluyorum. Kafamin karisikligi oraninda islerim duzensizlesiyor. Bu konuda mutlu degilim. Mutfaktaki bulasigi dusunup icim daraliyor, evin supurulmesini dusunup ofluyorum pofluyorum... :))
Ay ne uzun yazdim ama bu konudan cok muzdaribim:)) bana bir seyler soyleyin lutfen. Nasil normal, evine ozenen bir kadin olabilirim?
Ben de sosyal hayatımı çok kötü etkilediği için daha tertipli olmaya çalışacağım artık. Hem kendim de huzursuz oluyorum dağınıklıktanAynı benim ev. Ama oğlum 2 ay önce hastalandı hastanede yattik 6 gün evi b.k götürüyordu kv temizlemiş evi buzdolabından tutun da banyo duvarlarına kadar çok utandım. Şimdi o kadar pis tutmamaya çalışıyorum.
Benim annem de aşırı düzenli ve titizdir, belki de ailemle yaşarken beni bu yordu ve yalnız yaşamaya başlayınca saldım kendimi.sanırım annemden gelen bir huy benimki annemde asla dağınıklığı sevmez onun içinde herşey yerli yerinde olacak ev daima toplu olacak ondan kazandım bu alışkanlığı öyle devam ediyorum, bana annemde kızar hatta kızım çalışıyosun zaten evde 2 kişisiniz bu kadar yorma kendini der ama huy işte dürtüyorlar alttan alttan.
Sizde bendensiniz bende güldüm keşke böyle olabilsem. Çalışıyorum ama genede evimi toplarım temizlerim süpürürümnolur kusuruma bakmayın guldum
cunku;
bende takıntılı sekılde temızlık yapıyorum ve duzen saglıyorum salıvermeyı temızlık konusunu umursamamayı hatta evımın kırlenmesını temızlık zamanım gelmıs demeyı evın dagınık olmasını bır gun temızlık yapmadan durmayı oyle cok ıstıyorum kı
kendıme bır zaman verdım o surecte temızlık bagımlılıgımı aşamazsam doktora gıdıcemartık ellerım egzama oldu cunku
Açılın düzensizliğin ağası geldi :)
Bulaşıklarım tezgahta bekler, kuruyan çamaşırlarım askıda.
Hatta bazen kanepe üstünde dağ gibi yığılı bir hafta kalır.
Ordan alır giyerim..
İlaç aldım diyelim, kutusu sehpa üzerinde kalır..
Krem sürüp o an kenara bıraktım ama yeri ora değil.
Orada günlerce bekleyebilir.
Düzen güzel ama bana göre bir şey değil anladım.
Kendimi böyle kabul ettim.
Durumum senden daha kabul edilir, çünkü çalışıyorum :)
Aynenn bende simdi evi sildim ve elimde yikan yaralara krem sürecemm ooff offnolur kusuruma bakmayın guldum
cunku;
bende takıntılı sekılde temızlık yapıyorum ve duzen saglıyorum salıvermeyı temızlık konusunu umursamamayı hatta evımın kırlenmesını temızlık zamanım gelmıs demeyı evın dagınık olmasını bır gun temızlık yapmadan durmayı oyle cok ıstıyorum kı
kendıme bır zaman verdım o surecte temızlık bagımlılıgımı aşamazsam doktora gıdıcemartık ellerım egzama oldu cunku
hangisi?Valla dönem dönem bana “amaaaaaan sal gitsin” diye fısıldıyor şeytan. Hemen instagramda takip ettiğim bi kadın var (düzen, temizlik vs vs paylaşıyor) onun sayfasına girip bakıyorum. Resmen temizlik aşeriyorum baktıkçaSessizce kumandayı yerine bırakıp süpürgeyi çıkarıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?