Duzensizlik Hastaligi

Ah sanirim benziyoruz bu konuda :) Artik bi durumdan sıkılmaya basladim. Evlenene kadar gene umursamiyordum ama su anda daha sorumlu hissediyorum

Aceba kendimize bir kağıta çizelge yapıp gizli bir yere assak mı örneğin pazartesi yerleri silip süpürmek, salı ütü yapmak, çarşamba camlar tozlar, vs hafta sonu da hicbirşey eş'le vakit geçirebilmek adına. Belki hergün azar azar olsa gözümüze bu denli büyümez ve bir düzen oluşur

Son düzenleme:
Bende donem donem bir temizlik aski oluyor. Sonra sönüyor. Bu psikolojik durumumdan kaynakli. Suan sirf ramazan gelecegi icin birseyler yapmam lazim hep haftaya erteliyorum. Haftaya cuma evde kuran okutcam bari bahanem olsun dedim. Birkac halimi yikatmaya verdim. Dün üst mutfak dolaplarini sildim. Bugun iki cekmece silebildim disari ciktim. Gelincede ancak yemek vs. Haftasonu kursa gidiyorum zaten. 4 gunde motora takip evi adam ederim inşallah

Canım eger esin duzenli ve titiz biriyse bi sure sonra evin daginik olmasi onu rahatsız edecektir.. Yaptgn guzel.. Esin gelmeden hazirlanman sofrayı hazrlaman.. Ama eger esin titizse bu yaptiklarn işe yaramayabilir.. Benden demesi..

Bu durumu aşmaya çalış..bnde senin gibiydim.. En azindsn haftada bir dip köşe yapsan diger gunler sana kalır.. Iki kisi de evi cok pisletmez zaten.. Daginikligi da en azindan iki günde bir toplasan yeter bence.. Öyle asiru duzene de alistirmamak lazim erkekleri.. Bunun hastaligi var vsvs.. Alisrsa hep istiolar çünkü.. Umarm yardmci olabilmisimdir

Valla ben denedim ama birkac gun sonra iflas etti program :))

Bir an konuyu ben mi yazdım diye kendimden şüphe ettim tıpkı benim gibisiniz, arkadaşlarımı çok sevdiğim ve birlikte zaman geçirmekten çok keyif aldığım halde bu dağınıklığım yüzünden kimseyi evime davet edemiyorum hatta çat kapı komşu falan gelecek diye ödüm kopuyor oysa bir işi ertelemeyip anında yapsak bu kadar stres de yaşamayız

Canim haftada bir gün zaten dip köșe temizlik yapiyorum. Benim sorunum gunluk olusan dağınıklıkla :) bulasik, toz, utu vs o tarz seyler)) eşim Allahtan cok titiz biri degil pek gozune batmadi. Valla battiysa da belki utandigindan soylemiyordur adamcagiz :)

Bunun farklı bir versiyonu da benim aslında. Odam mutfağım dağınıktır mesela ama yatak odamda dolabımdaki kıyafetler hep katlı ve çok düzgündür ya da mutfak dolabımdaki bardakların kulpları, tabakların çiçekleri bile aynı yöne bakar. İnsanların gördükleri yerlerin dağınık olup da kimsenin görmediği yerlerin bu kadar toplu olması da aslında çok mantıksız ama o şekilde koymadığım zaman rahat edemiyorum.

Gercekten az esyam var evde onda sıkıntım yok. Ama dediginiz gibi elim surekli toparlama halinde degil. Aliyorum orda kaliyor birazdan koyarim dedikce siginla sey birikiyor

ben temizlik takıntılı değilim ama düzen takıntım var. Ne nerde bilmeliyim. Her şeyin yeri vardır ve işi bitince oraya geri koyulur. Bir düzen oluştursanız gerisi kolay olur aslında.

Hahah az once bir komsum geldi valla o Oda haric her yeri kapattim Allah affetsin. Aynen benim sorunum da ertelemek :)))

Valla bende dağınıklığa asla tahammül edemem, eşimle tek tartıştığım konudur aldığın herşeyi geri yerine koy derim herşey yerli yerinde olması gerekli benim için, birde çalışıyorum sabah 8 de çıkıp akşam 7:30 da eve giriyorum ama o tezgahız üzerinde bir bardak bile dursa içim içimi yiyor, oturma odasını ve mutfağı toplamadan asla yatmıyorum, sabahları yatağımı toplar, üzerine örtüsünü örtmeden çıkmam eşim hergün kızar neden kendini bu kadar yoruyorsun diye her cumartesi dip köşe temizlik yaparım onun dışında haftada 2 gün süpürge yaparım.

ben temizlik takıntılı değilim ama düzen takıntım var. Ne nerde bilmeliyim. Her şeyin yeri vardır ve işi bitince oraya geri koyulur. Bir düzen oluştursanız gerisi kolay olur aslında.
Benim de sahip olmam gereken sey bu iste, duzen :) nasil olacak bilmiyorum valla

Bu karakter sanirim valla bilemiyorum sonradan nasil kazanacagimi :)) pek oyle biri olamiyorum

Hahah az once bir komsum geldi valla o Oda haric her yeri kapattim Allah affetsin. Aynen benim sorunum da ertelemek :)))
Benim kabul edebilecek hiçbir odam olmuyor tüm odalar darmadağınık, eve hırsız girse benden önce bir hırsız girip dağıtmış ortalığı der görür görmez kaçar

Bu karakter sanirim valla bilemiyorum sonradan nasil kazanacagimi :)) pek oyle biri olamiyorum
sanırım annemden gelen bir huy benimki annemde asla dağınıklığı sevmez onun içinde herşey yerli yerinde olacak ev daima toplu olacak ondan kazandım bu alışkanlığı öyle devam ediyorum, bana annemde kızar hatta kızım çalışıyosun zaten evde 2 kişisiniz bu kadar yorma kendini der ama huy işte dürtüyorlar alttan alttan.

Ay valla ben haftada bir temizliyorm.. Bana yetio.. Ev cok dagilmio.. Bi tek mutfak.. Onu da gün içinde canim istedgi zaman topluyom.. Genelde ogle vakitleri oluyo bu vakit yani iki kişi nasil dagitr bilemedim bnde daginiklik cok olmadgi için evim cok tozlanmio da.. Ben su an kendimi bayagi şanslı hissettim

Benim annem temizlik hastasidir o kadar dikkat eder ki her seye. Ama bakin ben :)))

Demek ki eşim de ben de daginiklik konusunda sizi ikiye uce katliyoruz :))

Benim annem temizlik hastasidir o kadar dikkat eder ki her seye. Ama bakin ben :)))
herkesin karakteri farkı canım ama emin ol bende çok isterdim biraz rahat davranmayı :) bazen salıyorum ama en fazla 2 saat sürüyor hemen kalkıp topluyorum yoksa uykularım kaçar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…