- 1 Nisan 2011
- 38.023
- 70.812
- 798
- Konu Sahibi albanianishh
-
Kafan çok karışık senin. Bir şeyler öğrenmişsin ama tam değil. Hem ataerkillikten şikayet ediyorsun hem "babam annemi alırken" "erkek adam dediğin..." gibi laflar ediyorsun. Sen erkeklere görev yüklersen onlar da sana görev yükler, niye şikayet ediyorsun? Sen erkek dediğin kadına para harcatmaz dersen erkek de kadın dediğin her gün en az üç çeşit yemek yapar, annemin evini temizler, çocuk doğurur der. Ataerkil sistemle mücadele içinde olanlar ikisine de karşı çıkar. Senin ne dediğinden haberin yok.Kezban tanımı nedir ? Ataerkil sistem yüzünden kendimizi kolluyoruz. İnsan bir kere evleniyor. Bir zahmet düğün masraflarını da erkek karşılasın.Kadınların maaşları az erkeklerin fazla bu toplumda.
Ailemde babam annemi alırken düğün yapmış. Masraf harcamıs. Annem ev hanımı . Tek bir kurus almamıs annemden babam.
Keza abilerim de öyle evlendi. 2 abim var. 2side en kral düğünü yaptı . Para biriktirdiler kredi çektiler ama yaptılar.
Erkek dediğin adam dediğin elini taşın altına koyacak
E siz nişanlınızdan hep şikayetçiydinizBelki de siz düzgün erkeklerin istediği tip kadınlardan değilsinizdir. Biraz çevrenizi değiştirin nasıl insanlar var öyle çevrenizde barcı maço falan. Benim hiç o tip arkadaşım olmadı mesela. Çevremdekiler hep ilk kategoriden çıktı. Gayette evleniyorlar türk kadınları ile. Hatta bir tanesi ile ben evleniyorum
Kafam çok karışık senin. Bir şeyler öğrenmişsin ama tam değil. Hem ataerkillikten şikayet ediyorsun hem "babam annemi alırken" "erkek adam dediğin..." gibi laflar ediyorsun. Sen erkeklere görev yüklersen onlar da sana görev yükler, niye şikayet ediyorsun? Sen erkek dediğin kadına para harcatmaz dersen erkek de kadın dediğin her gün en az üç çeşit yemek yapar, annemin evini temizler, çocuk doğurur der. Ataerkil sistemle mücadele içinde olanlar ikisine de karşı çıkar. Senin ne dediğinden haberin yok.
Kezban tanımı nedir ? Ataerkil sistem yüzünden kendimizi kolluyoruz. İnsan bir kere evleniyor. Bir zahmet düğün masraflarını da erkek karşılasın.Kadınların maaşları az erkeklerin fazla bu toplumda.
Ailemde babam annemi alırken düğün yapmış. Masraf harcamıs. Annem ev hanımı . Tek bir kurus almamıs annemden babam.
Keza abilerim de öyle evlendi. 2 abim var. 2side en kral düğünü yaptı . Para biriktirdiler kredi çektiler ama yaptılar.
Kadın erkek eşit değil evet. Hem düğünü ortak yap hem evlenince evinin hizmetçisi ol, misafir ağırlama hazırlık yapma sende olsun, bebelere bakma sende olsun, çalışıyorsan ev geçindirmede ortak ol.. hani eşitlik nerde??? E düğünü yapsın bi zahmet deyince de kezban oluyor kadınlar. Böyle bir ortamın kadını doğal okarak bekler düğün yapılmasını çünkü zaten çeyizini de ailesi hazırlamış bile bi de düğüne mi ortak olacaklar allasenNe malum 1 kez evlenecegingercekten cogu kiz boyle.. herseyi erkekten bekleyin sonrada feministlik taslayin hani kadin erkek esitti gercekten herseyi tek taraftan bekleyenler geri kafali maco tiplerdir net! Bu kadin erkek olsun farketmez. Sahsen varligim varsa kizimada oglumada esit yapmak isterim. Kizim oglumdan daha az degerli degil!
Kezban tanımı nedir ? Ataerkil sistem yüzünden kendimizi kolluyoruz. İnsan bir kere evleniyor. Bir zahmet düğün masraflarını da erkek karşılasın.Kadınların maaşları az erkeklerin fazla bu toplumda.
Hay allah razı olsun sizden yaKadın erkek eşit değil evet. Hem düğünü ortak yap hem evlenince evinin hizmetçisi ol, misafir ağırlama hazırlık yapma sende olsun, bebelere bakma sende olsun, çalışıyorsan ev geçindirmede ortak ol.. hani eşitlik nerde??? E düğünü yapsın bi zahmet deyince de kezban oluyor kadınlar. Böyle bir ortamın kadını doğal okarak bekler düğün yapılmasını çünkü zaten çeyizini de ailesi hazırlamış bile bi de düğüne mi ortak olacaklar allasen
Kadın erkek eşit değil evet. Hem düğünü ortak yap hem evlenince evinin hizmetçisi ol, misafir ağırlama hazırlık yapma sende olsun, bebelere bakma sende olsun, çalışıyorsan ev geçindirmede ortak ol.. hani eşitlik nerde??? E düğünü yapsın bi zahmet deyince de kezban oluyor kadınlar.
Ben sizden büyüğüm ama evet 80-90 arasıyım. Herkes avukat, doktor, öğretmen, memur değil bu ülkede hatta büyük çoğunluk böyle olmasına rağmen dediğim sistemde yaşıyor. Yok mu hiç Antalya’nın köyünden , KOnya’nın mezrasından kimse buralarda bilmiyorum ki. Herkes mi yurtdışından katılıyorYasiniz kac bilmiyorum ama kusak olarak benimle aynisinizdir diye tahmin ettim. Annelerimiz hem calismis, hem ev isi yapmis evet, benim annem mesela, dugun olmamis, babamla beraber nikah yapmislar, ailelerin hicbir katkisi olmamis. Kendimi bildim bileli annem babamdan fazla kazandi. Babam asla geri kafali, hot zot bi adam diil ama tembel, annem de ailesinden oyle gormus, hep ev islerini, cocuk bakimini ustlendi, babam anca "soylenince yardim etme" noktasinda kaldi. Cunku henuz tam esitlikci olamamislar, kentli olamamislar. Oyle olunca da evlilikleri cok yiprandi, son yillarda daha iyiler, daha esit paylasiyorlar.
Ama biz, yani 80-90 dogumlular olarak konusuyorum, cidden mecbur muyuz evin hizmetcisi olmaya? Yani bence zaten her alanda esitlikci bir yaklasim benimseyerek evliligi de ona gore yonetiriz, olmuyorsa rest cekeriz. Hele ki ekonomik gucumuz varsa. Cok mu utopik konusuyorum bilmiyorum ama bu sekilde rol dagilimini bastan kabul etmek bana yenilgiyi bastan kabul etmek gibi geliyor...
Hay allah razı olsun sizden ya
O kadar yük var kadınların üstünde, kızmasınlar bana ama burada kraldan çok kralcı yorumlar görüyorum ve bu benı uzuyor
Kraldan çok kralcı mı? Düşünce sisteminiz çarpık ve çelişkili, bunu söyleyince kraldan çok kralcı mı oluyoruz? Kadına yük bindiren sisteme düşüncelerinizle bir yük de siz ekliyorsunuz, bu sistemi sizin gibiler besliyor.Hay allah razı olsun sizden ya
O kadar yük var kadınların üstünde, kızmasınlar bana ama burada kraldan çok kralcı yorumlar görüyorum ve bu benı uzuyor
Ben nişanlımdan kendi özel taleplerime uymaması sebebiyle sikayetci idim. Minimumları sağladığını hep dile getirdim. Geri kalan soruları gerek terapi gerek karantina sayesinde çözüme kavuşturduk. Şimdi 1 tane bile sorunumuz yok diyebilirim. Karantinada millet birbirini yerken biz aşkımızı pekiştirdikE siz nişanlınızdan hep şikayetçiydinizNe ara ideal erkeklerin arasına girdi
Bizimkiler evlenirken her şeyi babam yapmış. Ama annem de kayınvalidenin evine gelin gidip 35 sene onlarla yaşamış, onlar vefat edene kadar.
Hanım kızımız her şeyi erkek ve erkek ailesi yapsın ister ama evim barkım ayrı olsun, kimse müdahale etmesin de ister aynı zamanda. Yarı ataerkil falan oluyor heralde yeni nesilde bu işler.
Bu dediklerinizin hiçbirini kadın yapmak zorunda değil ki zaten.Saydıklarınız ortak yapılması gereken şeyler.Evinin hizmetçisi olmasın mesela.Misafire hazırlık ortak yapılsın.Çocuk bakım işide keza aynı şekilde.Eğer yukarıda yazdıklarım eşit şekilde pay ediliyorsa zaten ev giderlerine kadında otomatikmen ortak olur .Kadın erkek eşit değil evet. Hem düğünü ortak yap hem evlenince evinin hizmetçisi ol, misafir ağırlama hazırlık yapma sende olsun, bebelere bakma sende olsun, çalışıyorsan ev geçindirmede ortak ol.. hani eşitlik nerde??? E düğünü yapsın bi zahmet deyince de kezban oluyor kadınlar. Böyle bir ortamın kadını doğal okarak bekler düğün yapılmasını çünkü zaten çeyizini de ailesi hazırlamış bile bi de düğüne mi ortak olacaklar allasen
Ben sizden büyüğüm ama evet 80-90 arasıyım. Herkes avukat, doktor, öğretmen, memur değil bu ülkede hatta büyük çoğunluk böyle olmasına rağmen dediğim sistemde yaşıyor. Yok mu hiç Antalya’nın köyünden , KOnya’nın mezrasından kimse buralarda bilmiyorum ki. Herkes mi yurtdışından katılıyorben resti çekerim, çekiyorum da ki eşim benden fazla kazanıyor olmasına rağmen. Ama emin olun halen birçok kadın annenizden farksıZ. Çünkü öyle görmüş öyle yaşıyor. Ha şunu da ekleyeyim ekonomik gücü olan da zaten anca geçindiği için yine ev işini yapmak zorunda kalıyor. Ekonomik gücüm var çağırırım bir hizmetçi demek kolay değil. Çalışan anneler beni anlar, gerisi de empati yapsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?