- 16 Aralık 2018
- 295
- 615
- 53
- Konu Sahibi albanianishh
-
Konu sahibini alın dicem ama düğünü sizin yapmanız bi de bolca altın falan almanız lazım. Uygunsa bi görüşünBizde gelin adayı arayıp bulamıyoruz kaynıma kız yok
Konu sahibi bu fikirde olabilir, her masrafı erkek çeksin düşüncesinde olabilir. Bu kendi düşüncesidir.Kadın erkek eşit değil evet. Hem düğünü ortak yap hem evlenince evinin hizmetçisi ol, misafir ağırlama hazırlık yapma sende olsun, bebelere bakma sende olsun, çalışıyorsan ev geçindirmede ortak ol.. hani eşitlik nerde??? E düğünü yapsın bi zahmet deyince de kezban oluyor kadınlar. Böyle bir ortamın kadını doğal okarak bekler düğün yapılmasını çünkü zaten çeyizini de ailesi hazırlamış bile bi de düğüne mi ortak olacaklar allasen
Valla bence o erkekler de ayyynı konu sahibi gibidir. Bu familyanın erkekleri farklı hatun görünce yoluna halı olurKonu sahibi bu fikirde olabilir, her masrafı erkek çeksin düşüncesinde olabilir. Bu kendi düşüncesidir.
Sorun, istediği erkeklerin kendi düşünce klasmanında erkekler olmaması.
O arkalarından hayıflandığı, yabancı kadınlarla evlenen erkekler sizce konu sahibi gibi mi düşünüyor bu konuda? Sanmam.
Kendi gibi düşünen, kendi gibi yetiştirilmiş erkekleri de konu sahibi beğenmiyor.
Düğünde sıkıntı yokta bolca altın bizi kasarKonu sahibini alın dicem ama düğünü sizin yapmanız bi de bolca altın falan almanız lazım. Uygunsa bi görüşün ☺
Elinizi taşın altına koyacaksınız erkek tarafı olarak lütfen. Ev eşyaları, düğün ve altın...Düğünde sıkıntı yokta bolca altın bizi kasar
Birinden fedakarlık yapılarak hersey kolaylaşabilir aslında yazık.günah değil mi evlendikten sonra kredi borcu ödemeye o zamanda kazandım ğımız kredi borcuna gidiyor deniliyor yarın iki gün sonra kavga edince erkek tarafı herseyi ben yaptım bir ceketin bile yok bu evde dese utanmaya ak mısınız eşim böyle dedi diye üzülmeyecek misiniz bizimkiler adam gibi adam değil mi acaba?Elinizi taşın altına koyacaksınız erkek tarafı olarak lütfen. Ev eşyaları, düğün ve altın...
Konu sahibinin tam aksi düşünen ama Türk kadınlarıyla evlenen o kadar çok arkadaşım var ki. Tabii doğal olarak her şeyi erkeğe yıkmadan evlenen Türk kadını olmuş oluyor bunlar.Valla bence o erkekler de ayyynı konu sahibi gibidir. Bu familyanın erkekleri farklı hatun görünce yoluna halı olurmasraftan, yardımdan çekinmez, bakire olsun falan diye şart koşmaz, su böreği açanayacağı gerçeğini hiç umursamaz. Ama kendi habitatının kadınına karşı ise el iyisidir.
hiç merak etmeyin ben de en az sizin kadar tahsilli ve modern çevrelerin insanıyım ama yurdum yaşantısına da asla uzak değilim. Bence bu yüzden örtüşemiyoruz.Konu sahibinin tam aksi düşünen ama Türk kadınlarıyla evlenen o kadar çok arkadaşım var ki. Tabii doğal olarak her şeyi erkeğe yıkmadan evlenen Türk kadını olmuş oluyor bunlar.
Konu sahibinin düşünce yapısına bir şey diyemem, o kendisini bağlar. Ama o istediği, hedeflediği erkeklerin çoğu artık farklı düşünmeye başladı. Konu sahibi kendi gibi düşünen, kendi gibi yetişmiş, benzer hayat şartlarında olanları beğense zaten sorun olmayacak.
Mesela o maço vs dediği adamlar aslında "erkek gibi, adam gibi" adamlar kendi tabiriyle. Elini cebine attırmaz.
Masraftan, yardımdan çekinmemeyi, bakire olsun diye şart koşmamayı, su böreği vs açmamayı sadece yabancı olmaya bağlıyorsanız zaten farklı çevrelere sahibiz demektir, çünkü tam aksi yönde birçok çift var etrafımda, o yüzden örtüşemememiz doğal.
Tahsil ve modern yaşama dair bir şey dememiştim, bu yöne çekmenize gerek yok.hiç merak etmeyin ben de en az sizin kadar tahsilli ve modern çevrelerin insanıyım ama yurdum yaşantısına da asla uzak değilim. Bence bu yüzden örtüşemiyoruz.
Çünkü neyi iddia ettiğiniz net olmamış yazınızda. Farklı çevreler tabiriniz de savunduklarınızın tersini ifade ediyor gibi göründü burdan bakınca. Burdan sonrasını size söylemiyorum yazmışken yazayım dedim zaten başka da yorumum olmayacak. Türk erkeklerinin en şahaneleri yabancılarla evleniyor diye bir şey de yok. Belki birkaç evlenen olmuştur yani hepsi bu.Tahsil ve modern yaşama dair bir şey dememiştim, bu yöne çekmenize gerek yok.
Tahsilli insanlar da daha muhafazakar veya geleneksel yaşam sürebilirler. Ben bunun aksini iddia etmiyorken sizin böyle algılamanız değişik olmuş.
Bir şey iddia etmedim, siz niye zemin kaydırmaya çalışıyorsunuz?Çünkü neyi iddia ettiğiniz net olmamış yazınızda. Farklı çevreler tabiriniz de savunduklarınızın tersini ifade ediyor gibi göründü burdan bakınca. Burdan sonrasını size söylemiyorum yazmışken yazayım dedim zaten başka da yorumum olmayacak. Türk erkeklerinin en şahaneleri yabancılarla evleniyor diye bir şey de yok. Belki birkaç evlenen olmuştur yani hepsi bu.
Konu sahibesi bu mesajınızı hayretler içerisinde okudum. Eğer bu bakış açısındaysanız zaten size gelen tiplerin kıro, barcı, nargileci, tesbihli tayfa olması çok normal... Bu bakış açınızı değiştirmelisiniz. Hayat müşterektir. Hayatı paylaşacak birini arayın kral düğünü yapıp evde göbeğini kaşıyacak değil....Kezban tanımı nedir ? Ataerkil sistem yüzünden kendimizi kolluyoruz. İnsan bir kere evleniyor. Bir zahmet düğün masraflarını da erkek karşılasın.Kadınların maaşları az erkeklerin fazla bu toplumda.
Ailemde babam annemi alırken düğün yapmış. Masraf harcamıs. Annem ev hanımı . Tek bir kurus almamıs annemden babam.
Keza abilerim de öyle evlendi. 2 abim var. 2side en kral düğünü yaptı . Para biriktirdiler kredi çektiler ama yaptılar.
Erkek dediğin adam dediğin elini taşın altına koyacak
Çünkü neyi iddia ettiğiniz net olmamış yazınızda. Farklı çevreler tabiriniz de savunduklarınızın tersini ifade ediyor gibi göründü burdan bakınca. Burdan sonrasını size söylemiyorum yazmışken yazayım dedim zaten başka da yorumum olmayacak. Türk erkeklerinin en şahaneleri yabancılarla evleniyor diye bir şey de yok. Belki birkaç evlenen olmuştur yani hepsi bu.
neden benden nefret ediyor bunu anlamıyorumLyanna ile tartismanizdan tamamen ayri olarak, "Turk erkeklerinin en sahaneleri yabancilarla evleniyor" lafi icin sizin mesajiniz bahanesiyle konu sahibine mesaj vermek istiyorum :) :
Konu sahibi eger seni reddeden hiyaragasini da duzgun bir erkek olarak algiliyorsan sakinnnn algilama!!! Bi kere "daha once sevgilisi olmamis kiz ariyorum" ne demek???? Bunu insan bahane diye soylemeye utanir, aklina gelmez. Bir de size mesajinda "kezban" kelimesini kullanmis, iyyyyy yani. Yeni sevgilisi de onun o malligini dil, kultur farkindan, ya da henuz kendini gostermediginden anlayamamistir, belki anlayinca o da sutlar. Sen bu herif icin kendini uzme de, bisey kacirmadin yani, onda bir anlasalim.
Her neyse soyleyeceklerim bu kadardi
E siz baya baya kıro erkeklerle aynı dünya görüşündesiniz zaren. O bahsettiğiniz medeni anlayışlı kibar erkekler bu görüşe gelmez kusura bakmayın.Kezban tanımı nedir ? Ataerkil sistem yüzünden kendimizi kolluyoruz. İnsan bir kere evleniyor. Bir zahmet düğün masraflarını da erkek karşılasın.Kadınların maaşları az erkeklerin fazla bu toplumda.
Ailemde babam annemi alırken düğün yapmış. Masraf harcamıs. Annem ev hanımı . Tek bir kurus almamıs annemden babam.
Keza abilerim de öyle evlendi. 2 abim var. 2side en kral düğünü yaptı . Para biriktirdiler kredi çektiler ama yaptılar.
Erkek dediğin adam dediğin elini taşın altına koyacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?