• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dyk kursları,corona ,kararsızlık

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
44
Pazartesi günü DYK kursları 8 ve 12 sınıflar için başlıyor. 6 aylık bebeğim var ve kursa başvurmadım.Biz üç öğretmeniz aynı branşta, diğer arkadaş doğum izninde, üçüncü arkadaşın 1 yaşından 6 yaşına kadar 3 çocuğu var. Onlar da başvurmadı. Dün akşam sondu başvurular ve saat gece 11 de müdürümüz aradı. Başka öğretmen gelmesin, başvur diye. Bir türlü cesaret edemedim. Corona tamamen sıkıntı, bebek sıkıntı. Eşim de aynı okujda öğretmen, kurs saatleri onun dersi olmuyor, bebeği de getirirsinİz, ben odamı veririm, orada uyur sıcak sıcak dedi müdür. Başka okuldan öğretmen gellnce öğrenciler isteksiz oluyor, Özellikle kursta devamsızlık yapıyorlar. Karar veremedim. Ders saati de haftada 10-16 arasında olacaktır. Bunun yanına uzaktan eğitim var üç hafta. Sonra okul açılınca 23 saat normal dersim var. Bebeğime haksızlık mı yapmış olurum. Cumartesi de okul olacak. Günlük 11 saat dersim olacağı gün olacak.Haftalık 35-40 saat dersim olacak yani. İkimizin okujda olduğu zaman annem, benim kurs vs olduğunda eşim bakacak.

Maddi ihtiyacın yoksa aran da bozulmayacaksa alma

Zira bebeği al Cumartesi okula git vs hele kışın ve korona da makul değil

Zaten haftaiçi yorulacaksın

Ama haftaiçi programını güzel yaparız boş gün koyarız Cumartesi gel diyorlarsa düşünülebilir

Bir de eşim okulda bakar vs deme hiç sağlıklı değil sizden önce o odada kim kaç saat oturdu bilemezsiniz bakacaksa evde baksın

Maddi ihtiyacın yoksa aran da bozulmayacaksa alma

Zira bebeği al Cumartesi okula git vs hele kışın ve korona da makul değil

Zaten haftaiçi yorulacaksın

Ama haftaiçi programını güzel yaparız boş gün koyarız Cumartesi gel diyorlarsa düşünülebilir

Bir de eşim okulda bakar vs deme hiç sağlıklı değil sizden önce o odada kim kaç saat oturdu bilemezsiniz bakacaksa evde baksın
Maddi olarak ihtiyacım var mutlaka. Okula mecbur eşim arabayla bırakacak, çünkü o tarafa toplu taşıma yok. Bebeği de evde bırakmayız. Haftaiçi gün boşaltsınlar istemem çünkü bir güne çok ders saati yığılıyor. 4 güne dağıtorlarsa hep 10 saat dersim oluyor. Verimli de olmaz ders açısından. İdare ile aram bozulmaz ama öğrencilere kıyamam. İçlerinde iyi okul kazanabilrcekler var. Kaç senedir bizim tarzımıza alıştıkları için yeni öğretmen özellikle son sene motivasyon kaybına sebep oluyor

Maddi ihtiyaç yoksa ve müdürle Aran bozulmayacaksa kabul etmeyin. Kabul ederseniz de bebeği evden çıkarmayın bence. Başka bir yol arayın
Mesela şu anda seminer var okulda mecbur bebeğimi de götürüyorum. Aile hekimi rapor vermedi. Okul müdürünü aradım mazeret izinlerini kaymayam salgın dolayısıyla kaldırmış. Zaten başkasında durmayan bir bebek. Konu komşuya bırakamam. Annem ilk gün baktı, neredeyse yarım saat içinde ağlamaktan morardı. Mecbur eve dönüp aldık. Bizimle seminerde oturuyor.

Mesela şu anda seminer var okulda mecbur bebeğimi de götürüyorum. Aile hekimi rapor vermedi. Okul müdürünü aradım mazeret izinlerini kaymayam salgın dolayısıyla kaldırmış. Zaten başkasında durmayan bir bebek. Konu komşuya bırakamam. Annem ilk gün baktı, neredeyse yarım saat içinde ağlamaktan morardı. Mecbur eve dönüp aldık. Bizimle seminerde oturuyor.
Okul açılınca ne olacak

Eğer annen bakacaksa alıştırmalı

Uyku saatini vs ayarlamalısınız ki alışıp dursun zira yabancılama zamanı da geliyor

Okul açılınca ne olacak

Eğer annen bakacaksa alıştırmalı

Uyku saatini vs ayarlamalısınız ki alışıp dursun zira yabancılama zamanı da geliyor
Bu ara yapıyor. Diş mi artık bilmiyorum. Annemi sürekli görüyor. Okul açılınca çok sıkıntı yok aslında. Benim 23 saat dersim var, eşimin branşı gereği 16 sssat. Eşimin dersi bitince eve gider hemen. Ben sanki 40 saat dersle çocuğa haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor. Eşim de demesin mi ilk emekleme sini, ilk kelimesini söylediğinde sen kursta olursun diye. İçime oturdu o da

Bebisiniz zamanla annenize alisir bence. Esinizle donusumlu bakabilirsiniz ama okulda olmaz o is. Bizim kendi isimiz vardi esimle,oda her turlu bakima musait bir oda olmasina ragmen bakamadik. Buyuyunce olabilir ama bebek yasta imkansiz,hele ki okul ortaminda. Yasayinca goreceksiniz zaten olmayacagini. Ben sizin yerinizde olsam anneme emanet eder yanina da bir oyun ablasi tarzinda birini ise alirdim. Ogretmenlik yapiyorsunuz cok zor meslek zaten,yaninizda bebekle asla konsatrasyon saglayamazsiniz

Annem ilk gün baktı, neredeyse yarım saat içinde ağlamaktan morardı. Mecbur eve dönüp aldık.

Moralini bozmak istemem de annenin bakmak istememesi gibi bir durum var mı

Yani ne bileyim yanlış bir cümle kurmak da istemiyorum ama yarım saat ağladı bu gelin alın diye ilk günden aramak bana makul gelmedi

Hani toplantıdan dönersin, hep ağladı der vs anlarım kıyamazsın ertesi gün götürürsün de ilk günden hemen yarım saatte durmadı demesi, okulda seminerde durması falan garip zira madem anneanneyi de tanıyor hatta bildiğim kadarı ile doğduğundan beri sizinle olan anneanneyi yabancılamaması da lazım

Acaba gitme gerginliği mi oluştu üzerinizde ya da böyle geç kalıp apar topar mı çıktınız

Babası okulda bakar gibi bir düşünce yerine neden evde anneanne ile durmuyor u irdelemek daha çözüme odaklı olur gibi

3,5 aylıkken bakıcıya bıraktığım oğlum alıştı yani tabii ki her bebek gibi ağlamıştır zira bende de ağlardı ama bakıcı bu ağlıyor gelin demedi

bir kere aradı, ateşi yükseldi, sildim, elini ayağını yıkadım düşmüyor da haber vereyim dedi

eve gittiğimizde uyumuştu zaten uyandığında ağzında yeni 4 dişi vardı

işiniz konsantre gerektirir, okul idaresi bugün getir der, yarın birileri şikayet eder, bebek durmadı olur, birisi düşük not alır şikayet eder huzursuzluk çıkar

çözümü evde kalmaya endekslemelisiniz

eşinizin madem ders saati az okul müdürü ile de aranız iyi ona koysun haftada 3 gün ders

o 3 gün anneniz bakar kalan 3 gün eşiniz 1 de pazar kalır

Moralini bozmak istemem de annenin bakmak istememesi gibi bir durum var mı

Yani ne bileyim yanlış bir cümle kurmak da istemiyorum ama yarım saat ağladı bu gelin alın diye ilk günden aramak bana makul gelmedi

Hani toplantıdan dönersin, hep ağladı der vs anlarım kıyamazsın ertesi gün götürürsün de ilk günden hemen yarım saatte durmadı demesi, okulda seminerde durması falan garip zira madem anneanneyi de tanıyor hatta bildiğim kadarı ile doğduğundan beri sizinle olan anneanneyi yabancılamaması da lazım

Acaba gitme gerginliği mi oluştu üzerinizde ya da böyle geç kalıp apar topar mı çıktınız

Babası okulda bakar gibi bir düşünce yerine neden evde anneanne ile durmuyor u irdelemek daha çözüme odaklı olur gibi

3,5 aylıkken bakıcıya bıraktığım oğlum alıştı yani tabii ki her bebek gibi ağlamıştır zira bende de ağlardı ama bakıcı bu ağlıyor gelin demedi

bir kere aradı, ateşi yükseldi, sildim, elini ayağını yıkadım düşmüyor da haber vereyim dedi

eve gittiğimizde uyumuştu zaten uyandığında ağzında yeni 4 dişi vardı

işiniz konsantre gerektirir, okul idaresi bugün getir der, yarın birileri şikayet eder, bebek durmadı olur, birisi düşük not alır şikayet eder huzursuzluk çıkar

çözümü evde kalmaya endekslemelisiniz

eşinizin madem ders saati az okul müdürü ile de aranız iyi ona koysun haftada 3 gün ders

o 3 gün anneniz bakar kalan 3 gün eşiniz 1 de pazar kalır
Yok, annem bizimle birlikte oturuyor. Ben biliyorum bebeğimi. Acayip sokak delisi. O saatlerde ben de evde olsam, aynı şekilde tutamam. Durmaz. Tek farkı ben eve gittiğimde dışarı çıkabiliyoruz. Ama annem dışarı çıkaramaz.

Kurs açmazdım, açmadım da zamanında. Bebeğinle zaman geçir.

Ayrıca başka öğretmen mativasyon düşüklüğüne sebep olmaz, hatta tam tersi çocuklar dersle daha çok ilgileniyor iki farklı öğretmen olunca

Bebeğim okulda gözükmeyecek. Kurs saati belki 20 sınıf boş okulda. Başka boş odalarda var. Eşim zaten bekleri beni normalde, onun yanında o boş yerlerde olacaklar. Hatta sıkılırsa okulun etrafı müsait, bebek arabasıyla dolaşırlar. Öğrenci vs bebeği görmeyecek. Evde bakamaz. Çünkü beni okula getirmesi lazım toplu taşıma yok, yürüsem en az 1 saat, boşuna zaman kaybı. İki saat için git gel eve yapması da anlamsız araçla, bebeği giydir vs zaten çok vakit alır.

Kurs açmazdım, açmadım da zamanında. Bebeğinle zaman geçir.

Ayrıca başka öğretmen mativasyon düşüklüğüne sebep olmaz, hatta tam tersi çocuklar dersle daha çok ilgileniyor iki farklı öğretmen olunca
Bizimkiler öyle değil. Doğum iznine çıktım, yerime başka bir öğretmen geldi. Derse girmemişler, dilekçe yazmışlar, kitap açmamaışlar, kurslara hiç gelmemişler kapanmış. İki hafta sonra okullar koronadan tatil oldu. Yoksa yerime gelen bayan milli eğitim gidip görevlendirmeyi bitirmek için dilekçe verecekti.

Yok, annem bizimle birlikte oturuyor. Ben biliyorum bebeğimi. Acayip sokak delisi. O saatlerde ben de evde olsam, aynı şekilde tutamam. Durmaz. Tek farkı ben eve gittiğimde dışarı çıkabiliyoruz. Ama annem dışarı çıkaramaz.

ama işte kış gelecek

bir şekilde oyalaması

gerekirse balkona kapı önüne çıkarması, dikkatini dağıtması lazım

yani "bu susmadı" demek kolaya kaçmak

seminerde nasılsa, çok da önemli değil hissiyatından da kaynaklanmış olabilir bu durum ama alışması için hem annene hem de çocuğa zaman tanımanız lazım

hemen gelip almak yerine birkaç gün ve kısa süreli olan seminerleri uyum süreci olarak kullanmak lazım

ama işte kış gelecek

bir şekilde oyalaması

gerekirse balkona kapı önüne çıkarması, dikkatini dağıtması lazım

yani "bu susmadı" demek kolaya kaçmak

seminerde nasılsa, çok da önemli değil hissiyatından da kaynaklanmış olabilir bu durum ama alışması için hem annene hem de çocuğa zaman tanımanız lazım

hemen gelip almak yerine birkaç gün ve kısa süreli olan seminerleri uyum süreci olarak kullanmak lazım
Annem ayağında problem var.merdiven çıkıp inemiyor. Mutlaka tutanarak, çok yavaş iniyor. Ev içinde bakar ama

Bizim okulda da ingilizce branşında üç öğretmenimiz var başvuru yapmadı hiçbirisi de. Dışarıdan gelecek mecbur. Hafta içi derslerde idarenin yaptırım gücü var ama haftasonu kursunda sizi zorlayamaz. İstemiyorsanız almayın. Benim 21 aylık bebeğim ben başvurdum eşimin kursu yok o evde bebeğe bakacak ben kursa gittiğimde

Back
X