• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dyk kursları,corona ,kararsızlık

Tabii canım denk gelmemiştir biz biliyoruz nasıl denk gelmediğini , kimisi norm fazlası oldun denilerek dağ köyüne gönderilir , sürekli tayin istetilir , kimisine de böyle denk gelmez Ne hikmetse

Aynen bizde de aynı durum oldu. Anlatamıyorum işte. Adam dün gece 11de aradı. Senin başvurunu göremedim diye. Ben böyle olacağını başından beri biliyordum. Okullar açılırsa hiç şansımız yok bulaşacak. Bizim okulun mahallesi tamamen kırmızı. Neler düşünüyorum. Öğretmen mamasının önüme kasiyer gibi şeffaf branda mı yapsak, sürekli maske ile nasıl konuşacağız, öğretmen sandalyesini her ders dezenfekte etsek olmaz uzun sürer,... Kafamda deli sorular. Böyle okul kurs test konu aklıma gelince seviniyorum, mutlu oluyorum. Bir süre sonra korona geliyor. Resmen omuzlarım çöküyor. Bebeğime bulaşırsa, anneme, babama bulaşırsa. Ya ben kursu kabul ettim diye olursa. Tabii ki kendi ailem öncelilikli. Benim görevim öğretmen. Arkadaşımız erken doğum yaptı, çocuk 750 gr doğdu. Amellyatlar geçirdi. Arkadaş eridi, bitti zaten o aşamalarda. O yıl dersine giremedi sınıfın. Ertesi yıl geri aldı sınıflarını, ilk veli toplantısında velilerden biri sizin çocuğunuz rahatsız olabilir ama bizimkileri bırakmaya hakkımız yok. Motivasyonları düştü diye şikayet etmişti. O andan sonra anladımki herkesin çocuğy, ailesi kendşen
hangi konu hangi üyeydi gercekten hatırlamiyorum, burda da biri canlı ders sirasinda ögretmenin bebegi acıkmıs, uykusu gelmis, aglamis falan umrumda degil tarzı cümle kurmustu, sanki biz cok memnunuz bu durumdan bir yandan cocuk ciyak ciyak bir yandan ders anlatmaya calıs, gercekten el kadar bebelere bile acimayan insan nasıl olur diye aklım almadi. Allah bizleri, özellikle evlatlarımızı iyi insanlarla karsilastirsin.

Imkaniniz varsa ucretsiz izin alin hocam, siz bebeğinizi bakin güvenle esiniz de calissin. Ben de dyk istemedim mudur bana da basvuru yaptirdi evli degilim ama evli olan hocalarin hicbiri elini tasin altina koymadi. Evlenip coluk cocuk sahibi olan kisi geri çekiliyo olan yine biz bekarlara oluyo :D Acikcasi nacizane fikrim alamayacaksaniz ilceden ogretmen mutlaka görevlendirilir o sekilde siz de rahat edersinjz

Tivoli, yine bir sorunun için kadınlara fikir danışma adı altında bütün önerileri “ama öyle, hayır şöyle” diyerek reddedip, tüm tezleri çürütmeye çalışıyorsun farkında mısın?

Allah aşkına o kursu aç.

Tivoli, yine bir sorunun için kadınlara fikir danışma adı altında bütün önerileri “ama öyle, hayır şöyle” diyerek reddedip, tüm tezleri çürütmeye çalışıyorsun farkında mısın?

Allah aşkına o kursu aç.
Olmayacak durums sizin canınız istedi diye olsun mu diyeyim. Arabayla git demişler, 13 senedir ehliyetim var ama kullanamıyorum, tamam olur mu diyeyim, ücretsiz izin al demişler para yok, kredi var, tamam olur mu diyeyim, ayrıca biz çoktan kurs olayını geçtik idareleri gömüyoruz. Neden ders programlarında süt iznini yokuşa sürerler, neden vs. Keşke hepsini okusaydınız atlamadan önce

Hocam okullar büyük ihtimal açılmayacak ki bence kesin açılmayacak açılırsa da hemen kapanacak . Daha Bugün okulumuzda bir öğretmen pozitif çıktı ve okula gitmeyeceğiz bu hafta . Dersler online dyk yüzyüze garip değil mi ? Başvurular mecbur alınıyor ama ne okul ne dyk açılmaz bu gidişle Allah sonumuzu hayır etsin

Imkaniniz varsa ucretsiz izin alin hocam, siz bebeğinizi bakin güvenle esiniz de calissin. Ben de dyk istemedim mudur bana da basvuru yaptirdi evli degilim ama evli olan hocalarin hicbiri elini tasin altina koymadi. Evlenip coluk cocuk sahibi olan kisi geri çekiliyo olan yine biz bekarlara oluyo :KK70: Acikcasi nacizane fikrim alamayacaksaniz ilceden ogretmen mutlaka görevlendirilir o sekilde siz de rahat edersinjz
Keşke ücretsiz izin alacak kadar maddi durum sıkıntı olmasa ama mümkün değil. Ne yazık ki bekar öğretmenler aynen dediğiniz gibi oluyor, ben de bebek iş yapmamak için bahanem olmasın diye uğraşıyorum. Oldum olası sevmem çünkü. Ders programı yapıkıejn aman bizim çocuğumuz var, ektra iş verince ama çocuk. Biz de senelerce çektik.

Hocam okullar büyük ihtimal açılmayacak ki bence kesin açılmayacak açılırsa da hemen kapanacak . Daha Bugün okulumuzda bir öğretmen pozitif çıktı ve okula gitmeyeceğiz bu hafta . Dersler online dyk yüzyüze garip değil mi ? Başvurular mecbur alınıyor ama ne okul ne dyk açılmaz bu gidişle Allah sonumuzu hayır etsin
Onu biz de çözemedik.dyk neden yüzyüze. Bunca senedir Ekim ayında başlayan dyk neden ağustosta. Ortada başvuracak öğrenci yok. Bir tarafım diyor ki kobay olarak mı kullanacaklar acaba? Bakalım eğitim yüzyüze olursa nasıl olur, öğretmenler öğrenciler nasıl uyum sağlar, bir tarafımda diyor ki yok canım o kadar acımasız olamazlar. Gerçekten her şey çorba. Şu salgın bitseydi 50 saate de razıydım. Fahri derse de girerim.

Onu biz de çözemedik.dyk neden yüzyüze. Bunca senedir Ekim ayında başlayan dyk neden ağustosta. Ortada başvuracak öğrenci yok. Bir tarafım diyor ki kobay olarak mı kullanacaklar acaba? Bakalım eğitim yüzyüze olursa nasıl olur, öğretmenler öğrenciler nasıl uyum sağlar, bir tarafımda diyor ki yok canım o kadar acımasız olamazlar. Gerçekten her şey çorba. Şu salgın bitseydi 50 saate de razıydım. Fahri derse de girerim.
Kimse net bi şey söylemiyor her şey belirsiz . Ama kesinlikle bebeğinizi okula götürmeyin bi çaresini bulun anne olur kv olur artık ne olursa .

Ben bu sene maaş karşılığı çalışacağım (o kadar ders var), aşarsa hemen ücretsiz izin.

6 aylık bebekle kimse bana vicdan yaptıramaz, bebeğime kadar vicdanım

Müdür düşünsün dışardan gelecek öğretmeni, siz niye tasalanasınız?

Olmayacak durums sizin canınız istedi diye olsun mu diyeyim. Arabayla git demişler, 13 senedir ehliyetim var ama kullanamıyorum, tamam olur mu diyeyim, ücretsiz izin al demişler para yok, kredi var, tamam olur mu diyeyim, ayrıca biz çoktan kurs olayını geçtik idareleri gömüyoruz. Neden ders programlarında süt iznini yokuşa sürerler, neden vs. Keşke hepsini okusaydınız atlamadan önce
Sadece bir iki sayfa dayanabildim üyeleri ikna çabana, yazma gereği duydum. Genelde böylesin. 🤦🏻‍♀️

Öncesinde DYK’ya başvurmadığına göre sadece maaş alıyor olman da yeter borcunuzu ödemeye. Azıcık aşım, kaygısız başım.

Kimse net bi şey söylemiyor her şey belirsiz . Ama kesinlikle bebeğinizi okula götürmeyin bi çaresini bulun anne olur kv olur artık ne olursa .
Kayınvalidem henüz bebeği göremedi bile korona yüzünden. Onların da yakın bir köy karantinaya alınmış. İyice yaklaştı, Allah korusun

Sadece bir iki sayfa dayanabildim üyeleri ikna çabana, yazma gereği duydum. Genelde böylesin. 🤦🏻‍♀️

Öncesinde DYK’ya başvurmadığına göre sadece maaş alıyor olman da yeter borcunuzu ödemeye. Azıcık aşım, kaygısız başım.
Dyk şu ortama para için yapılmaz. Gönül ister ki daha çok kazanayım çünkü benim param hiçbir zaman yetmez. Onu da merak ediyorsanız yerel sokak hayvanları gönüllüsüyim.Maaşın yarısı bazen daha fazlası onlara gider. Hele kırıklı vaka çıktı Kı bittik.Ameliyat masrafı maaşı da aşar özellikle parçalı kırıklarda. Herşeyden kısarım, herşey azaltılır ama kapımda, sokağında bekleyen aç hayvana param yok, mama yok güle güle diyemem. Dyk bu açıdan gerekli bana.Bu yüzden ücretsiz izne çıkamam

Dyk şu ortama para için yapılmaz. Gönül ister ki daha çok kazanayım çünkü benim param hiçbir zaman yetmez. Onu da merak ediyorsanız yerel sokak hayvanları gönüllüsüyim.Maaşın yarısı bazen daha fazlası onlara gider. Hele kırıklı vaka çıktı Kı bittik.Ameliyat masrafı maaşı da aşar özellikle parçalı kırıklarda. Herşeyden kısarım, herşey azaltılır ama kapımda, sokağında bekleyen aç hayvana param yok, mama yok güle güle diyemem. Dyk bu açıdan gerekli bana.Bu yüzden ücretsiz izne çıkamam
Hayvanları severim, sizinki kadar bütçe ayıramasam da bakarım ama daha yaşına girmemiş bebeğimi şu salgın ortamında, yağmurda, kışın soğuğunda asla okula götürüp getirmem. Önceliklerimiz farklı demek ki.

Hayvanları severim, sizinki kadar bütçe ayıramasam da bakarım ama daha yaşına girmemiş bebeğimi şu salgın ortamında, yağmurda, kışın soğuğunda asla okula götürüp getirmem. Önceliklerimiz farklı demek ki.
Benim için ikisi de aynı. Daha öncede konu açmıştım oradan da bakabilirsiniz. Sadece kapımdakş kediler için memleketime tayşn isteyemiyorum 17 senedir. Onlarınki de can. Benim bebeğim var diye onların yıllardır alıştığı düzeni bozamam. Okulda millet soruyor, bebek oldu kedi köpek işi bitti artık değil mi diyeyim, biz de evde dalga geçiyoruz, bütün kedileri köpekleri toplayıp açıklama yaptık, bundan sonra bebeğe bez ve mama alıyorz, size alamayız artık, ayrıca eve gelip uyuyan bir grup var, onlara da söyjedik otelimiz kapanmıştır. Öncelikler farklı değil. Öncelikler eşit. Benim bebeğimin ne kadar canı varsa onların da var. Yeter ki hasta olmasınlar,

Maddi olarak ihtiyacım var mutlaka. Okula mecbur eşim arabayla bırakacak, çünkü o tarafa toplu taşıma yok. Bebeği de evde bırakmayız. Haftaiçi gün boşaltsınlar istemem çünkü bir güne çok ders saati yığılıyor. 4 güne dağıtorlarsa hep 10 saat dersim oluyor. Verimli de olmaz ders açısından. İdare ile aram bozulmaz ama öğrencilere kıyamam. İçlerinde iyi okul kazanabilrcekler var. Kaç senedir bizim tarzımıza alıştıkları için yeni öğretmen özellikle son sene motivasyon kaybına sebep oluyor
Allah sizin gibi öğretmenleri öğrencilerin başından eksik etmesin.. geçen gün çalışmamak için türlü numaralar çevirmeye çalışan öğretmeni görünce gerçekten öğretmenlik mesleğinin hakkını verenlerin çoğunlukla olduğunu görmek mutluluk veriyor.

Allah sizin gibi öğretmenleri öğrencilerin başından eksik etmesin.. geçen gün çalışmamak için türlü numaralar çevirmeye çalışan öğretmeni görünce gerçekten öğretmenlik mesleğinin hakkını verenlerin çoğunlukla olduğunu görmek mutluluk veriyor.
Konu sahibini gerçekten çok iyi anlıyorum. Evet DYK zorunlu değil ama öğrencilerle bir bağ kuruyorsun ve onların bu zor döneminde yanında olmak zorunda hissediyorsun kendini. Geçen sene kurslar kapandı, ama ben hiçbir mecburiyetim olmadan sınava hazırlık derslerime online devam ettim. Zaten kendi okul sınıflarımda da normal koşullarda alması gereken ders saatleri kadar online ile tüm kazanımlarını tamamladım. Hatta bunaldıkları zaman sohbet dersi, mini gruplarla ek dersler açtım, yeri geldi mi telefonla bireysel görüştüm. Whatsapp 24 saat aktifti soru çözümleri için.

Tüm eleştirilere, değer bilmemelere rağmen yine yapacağım bu benim mesleğim hakkıyla yapmam gerek. Ama çevre bizi kötü anne olarak yaftalıyor onun da farkındayım. (Kesinlikle çocuklarımı ihmal ettiğimi düşünmüyorum. Sadece kendi kapasitemi verimli kullanıyorum.)

Torpili mi bilmiyorum ama şanslı. Eşi doktor, 15 yıllık öğretmen.2 yıl derslere girmiş sonra hiç denk gelmemiş. Geçen yıl birinci dönem destek eğitime geldi, zaten tek öğrenci, tek saat, ikinci dönem benim yerime girdi doğum iznin deyken o da iki hafta sürdü, tatil oldular. Derin bir ohh be çektim diyor.

İyi de işte bu sene o sene diyecektiniz

Herkes zorunlu dışında almayacak kalanlar da onun olacak

Yavaş yavaş alışacak

Programı da oturtup kalanları ona gerekirse parçalı verecekler

Depo öğretmenler okullara atanmayıp ilk boşluğa il dışı tayin alındıkça bu sorun çözülmez zira kendilerini atıl, geçici hissediyorlar

İstemezse istemesin, görev bu, birisi girecek

Dersleri de verirse sadece kurs olmaz o zaman

21 saat yeterli kalanları ona verecek idare, size sevimlilik yapıp çocuk burada bakılır diyeceğine

İdare etmeyi bilemeyen idareciler eğitimimizin kanayan yarası

Back
X