Aynen bizde de aynı durum oldu. Anlatamıyorum işte. Adam dün gece 11de aradı. Senin başvurunu göremedim diye. Ben böyle olacağını başından beri biliyordum. Okullar açılırsa hiç şansımız yok bulaşacak. Bizim okulun mahallesi tamamen kırmızı. Neler düşünüyorum. Öğretmen mamasının önüme kasiyer gibi şeffaf branda mı yapsak, sürekli maske ile nasıl konuşacağız, öğretmen sandalyesini her ders dezenfekte etsek olmaz uzun sürer,... Kafamda deli sorular. Böyle okul kurs test konu aklıma gelince seviniyorum, mutlu oluyorum. Bir süre sonra korona geliyor. Resmen omuzlarım çöküyor. Bebeğime bulaşırsa, anneme, babama bulaşırsa. Ya ben kursu kabul ettim diye olursa. Tabii ki kendi ailem öncelilikli. Benim görevim öğretmen. Arkadaşımız erken doğum yaptı, çocuk 750 gr doğdu. Amellyatlar geçirdi. Arkadaş eridi, bitti zaten o aşamalarda. O yıl dersine giremedi sınıfın. Ertesi yıl geri aldı sınıflarını, ilk veli toplantısında velilerden biri sizin çocuğunuz rahatsız olabilir ama bizimkileri bırakmaya hakkımız yok. Motivasyonları düştü diye şikayet etmişti. O andan sonra anladımki herkesin çocuğy, ailesi kendşen