E ş i m i n y a n ı n d a o l m a l ı m ı y ı m?

Çocuğun mutluluğunu düşünerek gitme derim. Çocuk kendini alkışlayan anne ve babasını görsün. Ayrıca arkadaşlarına seni görüp birşeyleri izah etmeye çalışsa toparlayamaz bile kafası karışır 7 yaşında ufacık çocuk.

Bu demek değil ki tüm aile toplantılarında gitme. Ama daha çok ufak ve tamamen onun kendinle övüneceği bir gün. Çocuk daha büyüdükçe onun da fikrini alırsın ve elbet gidersin. Sen ona bu tavrını sürdür seni yine çok sevecektir, illa ki gösterisine gitmene gerek yok. Ama kendi çağırır ısrar ederse o zaman sen bilirsin. Ben olsam gitmezdim sanıyorum.

Çocuğun yerinde olsam istemezdim sizi sevsem bile annemi babamı görmek isterdim diğer herkes gibi.ama düşününce ilerde çok daha önemli şeyler olacak mezuniyet,düğün gibi sizin o çocuğun hayatında bir yeriniz olması gerekiyor buda kendinizi geri çekerek olmaz bu nedenle gitmeniz gerekiyor bu hepiniz için uzun vadede fayda sağlar herkesin bu durumu kabullenip uyum sağlaması gerek ancak o şekilde herkes zamanla bu durumdan memnun olmasada mutsuzda olmaz gitmezseniz sadece günü kurtarırsınız çocukların uyum yetenekleri küçükken çok daha iyidir.ama lütfen annesi havasına bürünmeyin orda kadını huzursuz edecek bir şeyde yapmayın.siz çocuğu kendi çocuğunuz gibi görseniz bile anlayacak yaşa geldiğinde en ufak tartışmada sen benim annem değilsin der çıkar içinden olan size olur çocuğu tabiki sevin bu çok güzel ama annesiymiş gibi gereğinden fazla sahiplenmeyin.

Biraz dürüst olalim, hangimiz aman ben gitmiyim esim de eski esiyle yanyana otursun ben fazlalik yapmayayim cocukla mutlu bi aile profili cizsinler diye dusunur?

Bence ne eşinizin çağırmasınının ne onun eski eşinin sizi isteyip istememesinin hiçbir önemi yok.Organizasyon ufaklığın organizasyonu, önemli olan da onun daveti. BU haftasonu görüştüğünüzde gösterisinden,çalışmaların nasıl gittiğinden vs. söz açıp ona sorun seni izlemeye gelmemi ister misin diye tavrına göre hareket edin.

Konu sahibi ilk eş hakkın da tuhaf tuhaf konuşuyor kimse de hop demiyor.Yok süsleneyim püsleneyim çok güzel olmalıyım ne kanıtlamaya çalışıyorsunuz siz.
Olmayan asalet , burnu kaf dağı , kırmızı boncuk mu dağıtması lazımdı size .
Gitmeyin tabi ne işiniz var çocuğun gösterisin de kıyamam yavruma ya , annesini babasını yan yana görmek isterken üçüncü bir kişi.
İfrit oluyorum ya sizin gibi kadınlara tahammülüm yok bırakın çocuk mutlu olsun , hiç mi hakkı yok buna....

30 yasindayim, 7 sene once annemi kaybettim, babam yeniden evlendi. esini severim de sayarim da normal vakitlerde birlikte vakit de geciririz. ama bazi gunlerde bizi babamla yalniz birakmadigi icin sinir oluyoruz kardesimle, insan biraz dusunmez mi diyoruz. bu arada erkekler cok ince dusunemiyorlar benim babam da her yere cagiriyor onu. ben 30yasinda boyle oramlarda geriliyorsam 7 yasindaki yavru ne hisseder.
sormussunuz ben cocuk yerinde olsam gelmenizden rahatsiz olurdum, annesi olsam istemezdim. sizin yerinizde olsam gitmezdim ama ona gosteriden sonraki gun (o gun tatil onlara) annesinden izin alinip bir supriz hazirlardim, hediye alip bayramini kutlardim.
bu arada malesef bazi arkadaslara katiliyorum, soylemlerinzden eski esi kiskandirmak icin orda bulunmak istediginizi algiladim ihsallah yanlis algilamisimdir.

Her ne kadar çocukla iyi anlaşırsaniz anlasin gitmeyin lutfen.Ben de kendimi cocugun yerinr koydum.Annem ve babami beraber gormek isterdim.Sizin varliginiz belki de veliler tarafindan dedikodu malzemesi yapilacak ve cocugun ruhunda yaralar acacak bilemeyiz.Bir de esinizin eski esi yerine koydum kendimi gunun kahramani cocugunun gosterisinde yalniz bir kosede oturacak ve annesi babasi yanyana olan cocuklara hasretle bakacak belki de sizi kiskanacak.Bu da o gunden sonraki iliskinizi yipratacak.
Hic gerek.yok boyle strese.Bir hediye alin verin.Buyudugunde annesinin yerinde olmaya calisan biri degil de annesini incitmemek icin torene katilmayan biri olarak hatirlasin sizi.

Anlamıyorum ki neden eşinin yanında olması gerekiyor. Bunun özel günü değil ki!
Kocaman adam kendini yalnız mı hissedecek?
Bu küçük bir çocuğun hislerinden daha mı önemli yoksa?
İlla ki gitmesi gereken bir yer olur da “eşinin yanında ol” kısmını anlayabilirim ama şu an kesinlikle anlamıyorum.

ben olsam gidersim kesinlikle hatta her sey normalmiş gibi davranırdım tatlımm hiçte canımı sıkmam niye sıkayımki insanları evlenip cocuk sahibi olup anlasamayıp tekrar hayatlarını biriyle evlenebililer bundan dogalda hiç birsey yoktur kasma kendini olayın seyrine dal gitsin

Her şey normalmiş gibi davranacağına ki sanırım herkes az da olsa anormal bir durum olduğunu düşünüyor. Normal gibi davranmaya gerek var mı?

ozaman adamın ilk eşide evvlendiğinde onlarda karı koca gelsin..çocuğun tüm özel günlerine iki çift olarak gitsinler

Bence sizin gitmenize gerek yok (her ne kadar eşiniz incelik gösterip sizi davet etmiş olsa da)yani ben olsam asla gitmem
Bir cocuk için anne ve babasının orada bulunması daha uygundur

ben doğru olduğunu düşünmüyorum gitmenizin açıkcası

bu hem size kıskanç bir imaj verir
ayrıca o çocuk büyüklerin boşanma sebeplerinde haklılık payı olsa bile anlamayacak yaşta
daha duygusal ne olursa olsun orada annesi baskın gelir
belki içinden annnesiyle sizi o karşılaştırır içten içe düşmanlık bile duyabilir size karşı
siz her ne kadar çocuğa sevgi duysanızda her ne kadar çocuğun annesi size göre asalet yoksunu olsada o çucuk ikisinin çocuğu siz orada fazla gibi durabilirisinzi
malesef ki çocuğun arkadaşları da bu konu hakkında dedikodu yapabilir bu da çocuğu olumsuz etkileyebilir
sanırım eşiniz siz kırılmayın diye nezaketen davette bulunmuş
o yüzden diyorum ki taş yerinde ağırdır sizin oraya gitmeniz pek sağlıklı bir fikir değil

Son düzenleme:
Bence sizin gitmenize gerek yok (her ne kadar eşiniz incelik gösterip sizi davet etmiş olsa da)yani ben olsam asla gitmem
Bir cocuk için anne ve babasının orada bulunması daha uygundur

Bence erkekler bu konuda çok ince kenar değil. İncelikten öte belki bunun faturasını ödemekten korkuyordur. Yani gelip gittikten sonra bir sürü soru… Kıskançlık gibi..
Ha kesin neden budur demiyorum ama gerçek hayata daha yakın bir neden bence. İncelik de yapmış olabilir tabi ama kenarları törpülemeye gerek yok bana kalırsa.

Erkeklerin bazi konulara kafası basmiyor; yani esiminde benimle gelmesinin ne sakıncası olabilir diyerek davet etmiş olabilir
yada eve dönüşünde olacaklardan tirstigindan da olabilir
ama ilki gibi geldi bana..erkeklere bi çok şey normal geliyor.bana göre normal degil bu durum

Her şey normalmiş gibi davranacağına ki sanırım herkes az da olsa anormal bir durum olduğunu düşünüyor. Normal gibi davranmaya gerek var mı?

ne kadar anormal davransamda tatlım sonucta olmusa ölmüşe care yok kocası zaten ona baglı olmasa sende gel demez bende olsa belki kıskanırdım ama ne kadar sinir olurdum stres yaparsam kendime yazık ederim sonucta adamın yapacagı bir şey yok anormal davranıp napılacak ki hemde anormal davranmaktaki kasıt ne gidip kadının boynuna sarılmam o slm verirse slm ımı alırım yoksa muhattap olmam eşimle gösteriyi izler dönerim

Muhtemelen esin "nasil olsa gelmeyi kabul edecek degil ben soylemis olayim" diye davet etti. Yaninda olmam lazim yalanini unut bi kere.
Kendini eski esin yerine koy. Eski esinin yeni esini gereksiz bir nispet icerisinde orada gormek ister misin? Ben istemem sahsen. Ya da soyle dusun yarin bir gun senin cocugunun gosterisine de o gelsin o zaman. Cocugunun kardesi olacak sonucta.
Esinin oglu seni seviyor olabilir. Ama annesinden once gelme sansin yok. O cocugu daha cok uzebilirsin. Arkadaslari o kadin kimdi diye sorabilir. Ben olsam o konuma en basindan kendimi sokmam.

Benim annemle babam ayri. Ikisinin de ayri birliktelikleri var. Evli degiller. Ben bugun evlensem durum yine de garip olur gibime geliyor. Ki uzulecek degilim durum abes kalir sadece. Bide babaminki anneme anneminki babama nispet moduna girecek, vay hallerine derim.

Gitme arkadasim. Dusecegin olasi durumlar.
1 kocasinin kuyrugu olmus buna bile kosuyor
2 cocugu onemsiyor gibi yapiyor
3 gereksiz nispet cabasi, eziklik
4 kocasina guvenmiyor
5 annesi varken annelik tasliyor
.
.
.

Boyle gider bu....

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…