- 1 Aralık 2020
- 55
- 21
- 38
- 26
- Konu Sahibi Quennhazel
-
bende hakkimi helal etmiyorum ama bos veriyorum artik umursamiyorum sende oyle yap umursama bos ver canim kendisininde cani yancak elbet bir gunBeddua şeklinde etmiyorum Allah a havale ediyorum sen en güzel şekilde cevabını verirsin zamanı gelince diyorum helal etmiyorum hakkımı sadece
Valla konuyu okumadım ama başkıkla gareketle söylüyorum ki eden bulmuyor maalesef . Ben daha bulanını göremedimSelam hanımlar
Canımı sıkan bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim yine kısaca anlatarak.Benim hayatımda sürekli benimle uğraşan,yüzüme gülüp arkamdan ortak tanıdıklara hakkımda nefretle bahseden biri var.Ne yaptın da bu kadar senden nefret ediyor derseniz inanın hiç bilmiyorum zaten bu anlattığı kişiler de onun bu haline bi anlam veremiyor.Bu kişi zamanımda ekmeğimle dahi oynamış birisi.Başlarda beddua filan etmiyordum çünkü konduramıyordum yakıştırmıyordum yaptıklarını ona.Ama zamanla sevdiklerime benim hakkımda söylediklerini duyunca buz gibi soğudum ondan.Her gece dua ediyorum ettiğini bulsun diye.Sizce birinin ah ını alan hayatının bir bölümünde yaptıklarının cezasını çekiyor mu?Denk geldi mi hiç ah ettiğiniz birinin yaşadıkları? Ben kötü olsun demiyorum ama birşeyler yaşasın ki insanların ahını aldığını yaptıklarının yanlış olduğunu durup bi düşünsün aklı başına gelsin istiyorum.
Bela okuma bosver. Kusmede kusersen daha beter ugrasir. Siradan davran. Araya mesafe koy bence zamanla gider basindan. Gitmiyosa tasin ondan cok uzaga. Ilahi adalet elbet yerini bulur ben pek denk gelmedim.Selam hanımlar
Canımı sıkan bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim yine kısaca anlatarak.Benim hayatımda sürekli benimle uğraşan,yüzüme gülüp arkamdan ortak tanıdıklara hakkımda nefretle bahseden biri var.Ne yaptın da bu kadar senden nefret ediyor derseniz inanın hiç bilmiyorum zaten bu anlattığı kişiler de onun bu haline bi anlam veremiyor.Bu kişi zamanımda ekmeğimle dahi oynamış birisi.Başlarda beddua filan etmiyordum çünkü konduramıyordum yakıştırmıyordum yaptıklarını ona.Ama zamanla sevdiklerime benim hakkımda söylediklerini duyunca buz gibi soğudum ondan.Her gece dua ediyorum ettiğini bulsun diye.Sizce birinin ah ını alan hayatının bir bölümünde yaptıklarının cezasını çekiyor mu?Denk geldi mi hiç ah ettiğiniz birinin yaşadıkları? Ben kötü olsun demiyorum ama birşeyler yaşasın ki insanların ahını aldığını yaptıklarının yanlış olduğunu durup bi düşünsün aklı başına gelsin istiyorum.
Sizin yaptiginiz is basvurularini nasil takip ediyor? Siz mi soyluyorsunuz birilerine? Oyleyse eger o ortak tanidiklariniz laf tasiyor demektir. Tamam allaha havale edin eyvallah da kendinizi nasil korumaya almayi dusunuyorsunuz peki?Hayır öyle birşey olsa zaten sebebini anlamış olurdum.konu açacak kadar sıkmazdı canımı.olan oldu zaten engellediği işlerimi şu durumda geri getiremem.ben sadece Allah a havale ettim ettiğini bulsun diye
Bela okumuyorum da dua ederken aklıma geliyor yaptıklarının karşılığını ben veremiyorum Allah ım sana havale ediyorum tarzında dua ediyorum.Sıradan davranıyorum görmezden geliyorum artık dediğiniz gibiBela okuma bosver. Kusmede kusersen daha beter ugrasir. Siradan davran. Araya mesafe koy bence zamanla gider basindan. Gitmiyosa tasin ondan cok uzaga. Ilahi adalet elbet yerini bulur ben pek denk gelmedim.
Tabi ki her ortak tanıdığımız iyi değil mesela bir defasında tesadüfen basvurdugum yerde calısan kişi şansıma onunda tanıdıgı birisi çıktı öyle haberi olmuştu.Korumaya alamıyorum malesef birşey gelmiyor elimden Allah ından bulsun demekten başkaSizin yaptiginiz is basvurularini nasil takip ediyor? Siz mi soyluyorsunuz birilerine? Oyleyse eger o ortak tanidiklariniz laf tasiyor demektir. Tamam allaha havale edin eyvallah da kendinizi nasil korumaya almayi dusunuyorsunuz peki?
Yani romantik misiniz nesiniz anlamadim. Insanlar size "ayyy canim tabi ki bulur belasini sen icini ferah tut sana taş atana sen ekmek at" tarzinda beyhude laflar etmek yerine analitik olarak sizi bir cozume ulastirmaya calisiyorlar ama size yaranamiyorlar galiba. Biz burada catladik ya bu adam niye boyle yapiyor diye ama o kisim garip bir sekilde umrunuzda degil sanki. Takmissiniz bir sebebi her neyse belasini bulur mu? Tuhafsiniz acikcasi insan neden nedem diye meraktan catlar normalde.Arkadaşlar konumun asıl teması ilahi adaleti yaşayan var mı hiç sizlerden duymak istiyorum
Okumuştum bunu önceden de bu ilahi adalet konusunu nette araştırırken denk gelmiştim sanırım.Derviş olamayız ama bizimde sahibimiz AllahVaktiyle bir derviş, nefisle mücadele makamının sonuna gelir. Meşrebin usulünce bundan sonra her türlü gösterişten arınacak, varlıktan vazgeçecektir. Derviş usule uygun hareket eder, soluğu berberde alır.Berber tam diğer tarafa usturayı vuracakken, bıçkın bir kabadayı girer içeri. Doğruca dervişin yanına gider, başının kazınmış kısmına okkalı bir tokat atarak;
"Vur usturayı berber efendi." der. Berber dervişin saçlarını kazımaya başlar. Derviş bir yandan da aynada kendini takip etmektedir. Başının sağ kısmı tamamen kazınmıştır.
"Kalk bakalım kabak derviş, kalk da tıraşımızı olalım" diye kükrer.
Dervişlik bu... Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek. Kaideyi bozmaz derviş. Ses çıkarmaz, usulca kalkar yerinden. Berber mahcup, fakat korkmuştur. Ne de olsa mahallenin kabadayısı, elinde silah astığı astık kestiği kestik. "Ne diyorsak o'' diye ortalıkta dolaşan bir belalı. Ses çıkaramaz.
Kabadayı koltuğa oturur, berber tıraşa başlar. Fakat küstah kabadayı tıraş esnasında sürekli aşağılar dervişi, alay eder. Kabak aşağı, kabak yukarı! Konuşur durur.
Berber ise şaşkın; bir manzaraya, bir dervişe bakar, gayri ihtiyari sorar: "Biraz ağır olmadı mı derviş efendi?"
Nihayet tıraş biter, kabadayı dükkândan çıkar. Henüz birkaç metre gitmiştir ki, gemden boşanmış bir at arabası yokuştan aşağı hızla üzerine gelir. Kabadayı şaşkınlıkla yol ortasında kalakalır. Derken, iki atın ortasına denge için yerleştirilmiş uzun sivri demir karnına dalıverir. Kabadayı oracığa yığılır kalır. Ölmüştür. Görenler çığlığı basar.
Derviş mahzun, düşünceli cevap verir: "Vallahi gücenmemiştim ona. Hakkımı da helal etmiştim. Gel gör ki kabağın da bir sahibi var. O gücenmiş olmalı!
Çatlasam ne yapacağım meraktan çatlıyorum sebep sizce ne olabilir diye mi yazayım.Yaranamıyor değil çok güzel yorumlar aldım alıyorum da.İlgisini çekmeyen de yazmıyor zaten.Deşmenin şuan bana bir faydası yok.Yani romantik misiniz nesiniz anlamadim. Insanlar size "ayyy canim tabi ki bulur belasini sen icini ferah tut sana taa atana sen ekmek at" tarzinda beyhude laflar etmek yerine analitik olarak sizi bir cozume ulastirmaya calisiyorlar ama size yaranamiyorlar galiba. Biz burada catladik ya bu adam niye boyle yapiyor diye ama o kisim garip bir sekilde umrunuzda degil sanki. Takmissiniz bir sebebi her neyse belasini bulur mu? Tuhafsiniz acikcasi insan neden nedem diye meraktan catlar normalde.
Erkek olduğuna göre kesin kuyruk acısı vardır sizle ilgili. Takmayın anlattığı insanlarda ona gülüyorlardırEskiden beri tanıdığım birisi.Erkek güçlü çevresi olan birisi
İnanın ben edenin bulduğuna açıkçası hiçcccccccc ama hicccx şahit olmadimSelam hanımlar
Daha yerinde bir soru olurdu emin olun.Çatlasam ne yapacağım meraktan çatlıyorum sebep sizce ne olabilir diye mi yazayım.Yaranamıyor değil çok güzel yorumlar aldım alıyorum da.İlgisini çekmeyen de yazmıyor zaten.Deşmenin şuan bana bir faydası yok.
Size göre öyle.Ben kendi kafama takılan şeyi açtım konu olarakDaha yerinde bir soru olurdu emin olun.
Tahmin eden kişiler de bazen böyle söylüyor ama ben yaşından dolayı yakıştırmadığım için düşünmedim bilmiyorum artık ya Allah ından bulsunErkek olduğuna göre kesin kuyruk acısı vardır sizle ilgili. Takmayın anlattığı insanlarda ona gülüyorlardır
Oluruz bir gün umarımİnanın ben edenin bulduğuna açıkçası hiçcccccccc ama hicccx şahit olmadim
Sebebini bilmediğiniz için bu kadar içinize dert olduğunu yazmıştınız? Siz bilirsiniz ama biraz ayrıntı bilseydik tahminen birşeyler derdik. Belki biraz rahatlardınızÇatlasam ne yapacağım meraktan çatlıyorum sebep sizce ne olabilir diye mi yazayım.Yaranamıyor değil çok güzel yorumlar aldım alıyorum da.İlgisini çekmeyen de yazmıyor zaten.Deşmenin şuan bana bir faydası yok.
Hayır o yüzden değil işlerime kadar engellemeye çalıştığı için canım sıkılmıştı yoksa hakkımda konuşmuş konuşmamış önemli olmazdı.Umarım Allah ından bulur ah alan bulur mu bu Dünya da yoksa yanına kar mi kalır? Asıl kafama takılan konu buSebebini bilmediğiniz için bu kadar içinize dert olduğunu yazmıştınız? Siz bilirsiniz ama biraz ayrıntı bilseydik tahminen birşeyler derdik. Belki biraz rahatlardınız
.
Bende dua ederken bu Dünyada da ahirette de bulur umarım yaptığı haksızlıkları diye ediyorum.En azından geri kalan hayatlarında daha vicdanlı davranırlarValahi buluyorsa da ben gözümle görmedim.Bazıları diyor ki ahirette bulur cezasını tamam da kardeşim ahirette alacağı cezadan banane hepimiz ölmüşüz o saatten sonra ben napiyim bana bu dünyada lazım.Öyle canımı yakan biri var ki inşallah dünyada cehennem ateşini tadar.O kadar zarar verdi bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?