- Konu Sahibi Quennhazel
-
İlahi yollardan yaşayan var mı ah alan karşılığını görür mü anlamında sordum.birkaç kişi de örnek vermiş yaşayanlardan dinlemek istedimYaptiklari karsisinda herkes susuyor ve hicbir bedel odemiyorsa nasil ettigini bulsun?
Selam hanımlar
Canımı sıkan bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim yine kısaca anlatarak.Benim hayatımda sürekli benimle uğraşan,yüzüme gülüp arkamdan ortak tanıdıklara hakkımda nefretle bahseden biri var.Ne yaptın da bu kadar senden nefret ediyor derseniz inanın hiç bilmiyorum zaten bu anlattığı kişiler de onun bu haline bi anlam veremiyor.Bu kişi zamanımda ekmeğimle dahi oynamış birisi.Başlarda beddua filan etmiyordum çünkü konduramıyordum yakıştırmıyordum yaptıklarını ona.Ama zamanla sevdiklerime benim hakkımda söylediklerini duyunca buz gibi soğudum ondan.Her gece dua ediyorum ettiğini bulsun diye.Sizce birinin ah ını alan hayatının bir bölümünde yaptıklarının cezasını çekiyor mu?Denk geldi mi hiç ah ettiğiniz birinin yaşadıkları? Ben kötü olsun demiyorum ama birşeyler yaşasın ki insanların ahını aldığını yaptıklarının yanlış olduğunu durup bi düşünsün
Bunun da çaresi var, yapmak isteyene. Yavaş yavaş, her defasında değilse çoğu zaman bahaneleri olacak görüşmemek için.Kendisinden çekindikleri için birşey diyemiyorlar pek
Bakin size şunu anlatayım:Halit Ergenç ile bergüzar korel tanıştığında Halit Ergenç evli.bunlarin ilişkisi ilerlerken eşi hamile kaliyor. Hamile kadını bosuyor kadin kurtaj olmak zorunda kalıyor. Sonra Bergüzar la evleniyor örnek çift oluveriyorlar 2 de çocuk mutlu mesut bir aile.Arkadaşlar konumun asıl teması ilahi adaleti yaşayan var mı hiç sizlerden duymak istiyorum
Aleykm selam.BBizzat alt komsum var inanın bizimle o kadar ugrastı ki.Evlendigimiz zaman esimle sık sık tartışmalarımız kavgalarımız olurdu alt komsumuz da bunları duyup millete anlatmış hep.Esimin de bir kac akrabasi duymus tabi.Ev sahibime sikayet etmis falan.Ve Kuran egitimi veryrm ogrencilere evimde onun icin de etmedgni birakmadi bize.Esimle huzurumuz cok bozuldu bu insanlar yuzunden.Cok agladım.Cok bunalttilar bizi.Benim de icim oyle yandı ki Rabbim dedim onlara öyle bir dert ver ki bizimle ugrasacak vakitleri kalmasn.Ve bizim esimle huzurumuzu bozmaya calisan o insanin simdi kendi esi ile sıkntsi oldu ve hanimi aldatmış bilmem kac kişi ile.Cocugundan ayri.Surekli kavgalar geliyor asagidan.Acikcasi kötü niyetli insanlardı.Ben Allaha havale etmistm.Simdi kendi dertleri ile uğrasyrlr.Düşünsnler kimin ahını aldk diye.Umarım anlarlar bir daha da kimsenn hayati ile ugrasmazlar.Rabbim ah almaktan hepimizi korusun.Selam hanımlar
Canımı sıkan bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim yine kısaca anlatarak.Benim hayatımda sürekli benimle uğraşan,yüzüme gülüp arkamdan ortak tanıdıklara hakkımda nefretle bahseden biri var.Ne yaptın da bu kadar senden nefret ediyor derseniz inanın hiç bilmiyorum zaten bu anlattığı kişiler de onun bu haline bi anlam veremiyor.Bu kişi zamanımda ekmeğimle dahi oynamış birisi.Başlarda beddua filan etmiyordum çünkü konduramıyordum yakıştırmıyordum yaptıklarını ona.Ama zamanla sevdiklerime benim hakkımda söylediklerini duyunca buz gibi soğudum ondan.Her gece dua ediyorum ettiğini bulsun diye.Sizce birinin ah ını alan hayatının bir bölümünde yaptıklarının cezasını çekiyor mu?Denk geldi mi hiç ah ettiğiniz birinin yaşadıkları? Ben kötü olsun demiyorum ama birşeyler yaşasın ki insanların ahını aldığını yaptıklarının yanlış olduğunu durup bi düşünsün aklı başına gelsin istiyorum.
AminAleykm selam.BBizzat alt komsum var inanın bizimle o kadar ugrastı ki.Evlendigimiz zaman esimle sık sık tartışmalarımız kavgalarımız olurdu alt komsumuz da bunları duyup millete anlatmış hep.Esimin de bir kac akrabasi duymus tabi.Ev sahibime sikayet etmis falan.Ve Kuran egitimi veryrm ogrencilere evimde onun icin de etmedgni birakmadi bize.Esimle huzurumuz cok bozuldu bu insanlar yuzunden.Cok agladım.Cok bunalttilar bizi.Benim de icim oyle yandı ki Rabbim dedim onlara öyle bir dert ver ki bizimle ugrasacak vakitleri kalmasn.Ve bizim esimle huzurumuzu bozmaya calisan o insanin simdi kendi esi ile sıkntsi oldu ve hanimi aldatmış bilmem kac kişi ile.Cocugundan ayri.Surekli kavgalar geliyor asagidan.Acikcasi kötü niyetli insanlardı.Ben Allaha havale etmistm.Simdi kendi dertleri ile uğrasyrlr.Düşünsnler kimin ahını aldk diye.Umarım anlarlar bir daha da kimsenn hayati ile ugrasmazlar.Rabbim ah almaktan hepimizi korusun.
Hiç kendisiyle yüz yüze konuştunuz mu?Bir sebebi olsa bilsem bu kadar dert etmezdim zaten.Yaptığı şeyler haksızlık olunca canımı sıkıyor.bana karşı hisleri vardı karşılık bulmadı desem oldukça yaş farkı var ihtimal veremiyorum.Kısaca bir sebep sunamıyor konuştuğu kişilere de
Konuştum evet bir yerde patladım yine birşeyini duyunca.İnkar ederek işin içinden çıkıyorHiç kendisiyle yüz yüze konuştunuz mu?
Hiç bir sebep olmadan neden size kin güdüyor çok anlamsız. Daha eskiden diyaloğunuz var mı, bu kişiyi kinlendirecek ne yapmış olabilirsiniz. Yerinizde olsam yüz yüze çözerdim bu konuyu
Selam hanımlar
Canımı sıkan bir konuyu sizlerle paylaşmak istedim yine kısaca anlatarak.Benim hayatımda sürekli benimle uğraşan,yüzüme gülüp arkamdan ortak tanıdıklara hakkımda nefretle bahseden biri var.Ne yaptın da bu kadar senden nefret ediyor derseniz inanın hiç bilmiyorum zaten bu anlattığı kişiler de onun bu haline bi anlam veremiyor.Bu kişi zamanımda ekmeğimle dahi oynamış birisi.Başlarda beddua filan etmiyordum çünkü konduramıyordum yakıştırmıyordum yaptıklarını ona.Ama zamanla sevdiklerime benim hakkımda söylediklerini duyunca buz gibi soğudum ondan.Her gece dua ediyorum ettiğini bulsun diye.Sizce birinin ah ını alan hayatının bir bölümünde yaptıklarının cezasını çekiyor mu?Denk geldi mi hiç ah ettiğiniz birinin yaşadıkları? Ben kötü olsun demiyorum ama birşeyler yaşasın ki insanların ahını aldığını yaptıklarının yanlış olduğunu durup bi düşünsün aklı başına gelsin istiyorum.
Hiç kendisiyle yüz yüze konuştunuz mu?
Hiç bir sebep olmadan neden size kin güdüyor çok anlamsız. Daha eskiden diyaloğunuz var mı, bu kişiyi kinlendirecek ne yapmış olabilirsiniz. Yerinizde olsam yüz yüze çözerdim
Allah ne yazdıysa o olur. O da kadınların canını yakmasaydı lanetli diye. Onlar da bir ananın çocukları...çocuğundan çıkması çok daha acı olmuş.
Karşı tarafın ne yaşayacağını bilmiyorsun ki. Hayat devam ederken her an bedel ödeyebilir. Ilahi adalete çok inanıyorum mutlaka herkes bedel ödeyecek bu dünyada da ahirette de...belki linç edileceğim ancak ben bu dünyada ilahi adaletin her zaman tecelli ettiğini düşünmüyorum... yapanın yanına kar kalıyor çoğunlukla... tecrübeyle sabittir...
ben hiçbir zaman misilleme yapabilen,intikam alabilen birisi olamadım. beceremem öyle şeyleri. bu yüzden içimde tutup bana yük etmesini istemediğimden boş vermenin yollarını öğrendim... ancak öteki tarafta adaletin tecelli edeceğine dair inancım tam. biraz da bu şekilde öfkenin beni zehirlemesini engelliyorum.
inancınızı,değer yargılarınızı bilemiyorum ancak siz de benim gibi misilleme yapabilen birisi değilseniz,boş vermeyi öğrenin. çünkü tüm o kırgınlık ve öfke,sizi gün be gün zehirleyecek. boş vermeyi öğrenin...
Düşünmemeye çalışıyorum elimde olmadan dua ederken aklıma geliyor doğru söylüyorsunuzbelki linç edileceğim ancak ben bu dünyada ilahi adaletin her zaman tecelli ettiğini düşünmüyorum... yapanın yanına kar kalıyor çoğunlukla... tecrübeyle sabittir...
ben hiçbir zaman misilleme yapabilen,intikam alabilen birisi olamadım. beceremem öyle şeyleri. bu yüzden içimde tutup bana yük etmesini istemediğimden boş vermenin yollarını öğrendim... ancak öteki tarafta adaletin tecelli edeceğine dair inancım tam. biraz da bu şekilde öfkenin beni zehirlemesini engelliyorum.
inancınızı,değer yargılarınızı bilemiyorum ancak siz de benim gibi misilleme yapabilen birisi değilseniz,boş vermeyi öğrenin. çünkü tüm o kırgınlık ve öfke,sizi gün be gün zehirleyecek. boş vermeyi öğrenin...
İnşallah içimden öyle geçiyor benimdeKarşı tarafın ne yaşayacağını bilmiyorsun ki. Hayat devam ederken her an bedel ödeyebilir. Ilahi adalete çok inanıyorum mutlaka herkes bedel ödeyecek bu dünyada da ahirette de...
Selam hanımlar
rabbım ıllaki bir yerden ahini cikarir ama beddua etme beddua ortaktik Allaha havale et rabbim nasil biliyosa oyle yapsin bana da yapanlar oldu ama bir zamanlar cok beddua ediyordum artik Allaha havale ettim rabbim en guzel bir sekilde hakkimizi sorar seni bilen biliyordur bu laflara onaylayanlarida bos ver cekemiyolardirSelam hanımlar
tabi ki her şey ihtimal dahilinde. her şey mümkün. ancak dediğim gibi bu herkesin kendi fikri ve herkes kendi yaşanmışlıklarına göre kafa yapısını şekillendiriyor... benim tecrübelerime göre, bu dünyada karşılığını bulan pek olmuyor ...Karşı tarafın ne yaşayacağını bilmiyorsun ki. Hayat devam ederken her an bedel ödeyebilir. Ilahi adalete çok inanıyorum mutlaka herkes bedel ödeyecek bu dünyada da ahirette de...
Beddua şeklinde etmiyorum Allah a havale ediyorum sen en güzel şekilde cevabını verirsin zamanı gelince diyorum helal etmiyorum hakkımı sadecerabbım ıllaki bir yerden ahini cikarir ama beddua etme beddua ortaktik Allaha havale et rabbim nasil biliyosa oyle yapsin bana da yapanlar oldu ama bir zamanlar cok beddua ediyordum artik Allaha havale ettim rabbim en guzel bir sekilde hakkimizi sorar seni bilen biliyordur bu laflara onaylayanlarida bos ver cekemiyolardir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?