aman salla hak etmiş valla. kaç yaşında kadın yani olgun olsaydı da o idare etseydi madem. ağzılarıını açınca yaşımız küçük diye cahil muamelesi yapmayı bilirler ama işlerine gelmeyince de olgunluk beklerler. ben de senin gibiyim. terbiyemi saygımı korurum ama bir yerden sonra cevabını veririm.
benzer bir olay benim de başıma geldi bayramda. köydeyiz babamın kuzeni gelmiş oturuyoruz adam 50-55 yaşında yaşı epey var. neyse annem adak adadım atan da kurban keseceğim dedi ben de başka bir şey ada kurban kesme kıyamıyorum ben dedim. adam lafa atladı onu adayan bilir sen karışamazsın dedi. ben de hayvanlara dayanamıyorum ne yapayım dedim düzgün bir üslupla. sonra bu bir başladı vay efendim Allah onları bizim faydalanmamız için yaratmışmış da falanmış da filanmış da. dövecek gibi konuşuyor. ben şaşırdım önce. daha önce hiç böyle sert konuşurken görmemiştim bu adamı. derdimi anlatmaya çalışıyorum ben de hala. insanlar hayvanalara çok zulmediyor Allah yarattı tamam faydalanalım ama gereksiz yere onca hayvana zulmetmek nedir falan av yapan insanlardan falan neyse işte bu konuyla ilgili sinirime dokunan şeylerden bahsediyorum. baktım adam iyice tuhaflaşmaya başladı. ben de sinir oldum. aman ya ben seviyorum hayvanları ve koruyorum siz de sevmiyorsunuz öldürmeye devam edin bana ne dedim kafamı çevirdim hala konuşuyordu muhatap olmadım. uzun oldu sanki :)) ama ne yapayım ben de çok sinir oldum ay sana ne benim hayvan sevgimden dengesiz adam.
yani dediğim gibi bazen insanlara yumuşak yüzlü olmak yerine sert davranmak sivri dilli olmak gerekiyor. hak edene!
Her ne olursa olsun 2.kez geldiginde tabiri caizse kös kös oturmasaymissin iyiymis.
Bunun disinda dar kot ve kadin uyarina hak veriyorum, ancak uslup onemli...
Bir dahakine bunlara dikkat etmeye calis.
Obur turlu hakliyken haksiz duruma duser maalesef.[/QUO
Yok üslubum sert değildi de o oturma konusunda bende pişman oldum açıkçası ama olan oldu...
Bosver takilma.
Ama annenle diklesmeden neyi nicin yaptigni o kadinin ayibini acikla, hak vermeyebilir, fazla da uzatma.
Bayramda misafire kabahat isledik nezaket gostermedik diye dusunup sana kizmistir.
Bir dahakine daha kontrollu davran ki annenin "ben kizimi cok guzel yetistirdim ona guveniyorum" diyebilmesini sagla.
Dusunce baska davranis baska.
Bu ikisine karsi tepkini dengeleyebildigin surece daha az sorun yasarsin
sevdim seni. Kadının çok zoruna gitmiş senin sigara için uyarman. Sonrasındada takmış sana. Hem herkesin aklı kendine. Kimse kimsenin kızına karışmasın kardeşim. Herkes ailesinin yaşadığı ahlak kuralları sınırında büyütür evladını. Edepli edebinden susarmış, edepsiz kendi susturduğunu sanırmış. Annen iyi paylamamış valla sabretmiş. Benim annem olsaydı kimseyi dinlemez oldururdu cevabını.
'Kadın' uyarını ve LGBT duyarlılığını takdir ettim. Birine sırf misafir ya da büyük diye saygı göstermek zorunda değiliz. Sigarasını başka yerde içse ölmezdi.
Evet öyle normalde karışımdaki kim olursa olursa benim düşünceye katılsın veya katılmasını saygılı olmaya çabaların ama kadının bana hic saygısı olmayınca insanin içinden gelmiyor tabi saygı göstermek gereken yerde kesinlikle sivri dilli olunmalı bence de canım
Bosver takilma.
Ama annenle diklesmeden neyi nicin yaptigni o kadinin ayibini acikla, hak vermeyebilir, fazla da uzatma.
Bayramda misafire kabahat isledik nezaket gostermedik diye dusunup sana kizmistir.
Bir dahakine daha kontrollu davran ki annenin "ben kizimi cok guzel yetistirdim ona guveniyorum" diyebilmesini sagla.
Dusunce baska davranis baska.
Bu ikisine karsi tepkini dengeleyebildigin surece daha az sorun yasarsin
Annemin öyle bir şey diyeceğini düşünmüyorum kimseye karşı sesini çıkarmamış bu güne kadar hep susmuş beni de p sekilde yetistirmeye calisiyor düşünce ve davranış konusunda çok haklisiniz...
Aytil inan bana edepsiz değilsin aksine bayıldım tutumunaKendi 15-16 yaslarindaki hallerim geldi Beni de kinarlardi akrabalarim tanidiklar gorus farkliliklarimizi dile getirdigimde.Ama hiiicc umrumda olmadi,hala da umrumda degil senin de olmasin.Herkes ayni fikirde olmak zorunda degil hic bir konuda sonucta.
Merhaba hanımlar direk konuya gireyim ben. Bayramda gelen gidenimiz çok olur her gelene de saygılı davranmaya çalışırım. olay şu 40 45 yaşlarında bi akraba geldi ailesiyle beraber bi yarim saat oturduktan sonra sigara icicem dedi annemde tabi iç falan fistan dedi bende bu konuda hassas olduğum için dışarda icerseniz daha iyi olur dedim kadın hiçbirşey demedi takmadi yani yanımda içti sigarasını neyse sonra iste yeni nesilden falan açıldı konu bana bakarak genç kizlarda bilmiyor artik giyinmeyi dar kotlar giyip çıkıyorlar dedi bende sinirlendim sizene milletin kıyafetinden bakmayiverin sizde dedim annemin cimcimklemesiyle sustum tabi neyse sonra bunlar biyere gitti geldi bizde de biri gelince ayağa kalkılır saygidan bende kadın bana öyle deyince ayağa falan kalkmadim sinirimden ters ters baktı yine sonra annemle konuşurken falan sürekli bayansın dikkat etmen gerek bayansın şöylesin böylesin derken bende bayan değil kadın diyerek düzeltim kadının dediğini biraz bozuldu neyse bundan sonrada giderken annemin kulağına çok edepsiz olmuş bu kız dedi şimdide annemle aramış bozuk kadınla başından beri gicigiz zaten aşırı zıtız birbirimize daha önce de LGBT yürüyüşlerine falan katıldığın için tartışmıştık kadınla neyse yani burda benim yaptığım edepsizlik midir sizce ?
Bende kahkaha attın sandımSen yinede daha sakin ol bazı konularda
Misal 'bayan' desin ne var sanki o yaştan sonra yerleşmiş bir kelime onun için senin bir lafınla düzelmez ki.
Merhaba hanımlar direk konuya gireyim ben. Bayramda gelen gidenimiz çok olur her gelene de saygılı davranmaya çalışırım. olay şu 40 45 yaşlarında bi akraba geldi ailesiyle beraber bi yarim saat oturduktan sonra sigara icicem dedi annemde tabi iç falan fistan dedi bende bu konuda hassas olduğum için dışarda icerseniz daha iyi olur dedim kadın hiçbirşey demedi takmadi yani yanımda içti sigarasını neyse sonra iste yeni nesilden falan açıldı konu bana bakarak genç kizlarda bilmiyor artik giyinmeyi dar kotlar giyip çıkıyorlar dedi bende sinirlendim sizene milletin kıyafetinden bakmayiverin sizde dedim annemin cimcimklemesiyle sustum tabi neyse sonra bunlar biyere gitti geldi bizde de biri gelince ayağa kalkılır saygidan bende kadın bana öyle deyince ayağa falan kalkmadim sinirimden ters ters baktı yine sonra annemle konuşurken falan sürekli bayansın dikkat etmen gerek bayansın şöylesin böylesin derken bende bayan değil kadın diyerek düzeltim kadının dediğini biraz bozuldu neyse bundan sonrada giderken annemin kulağına çok edepsiz olmuş bu kız dedi şimdide annemle aramış bozuk kadınla başından beri gicigiz zaten aşırı zıtız birbirimize daha önce de LGBT yürüyüşlerine falan katıldığın için tartışmıştık kadınla neyse yani burda benim yaptığım edepsizlik midir sizce ?
Evet bayagi bayagi saygisizlik yapmissin, hem de senin evine gelen birine. Annen neden kizmiyor sana anlamadim? O yuzden heralde
Yaptığın edepsizlik tabii ki değil.
Ama evine gelen misafire hoşgeldin dememek görgü kurallarına uymaz .
" bayan değil kadın " düzeltmesi ve " sigara içmeyin" uyarısını yapmakta senin görevin değil, karşındaki annenin misafiri ve o içebilirsin dedikten sonra senin uyarman saygılı bir davranış değil.
Bu kadar rahatsız olduğun bir insansa o geldiğinde aynı ortamda bulunmazsın olur biter.
Annemin öyle bir şey diyeceğini düşünmüyorum kimseye karşı sesini çıkarmamış bu güne kadar hep susmuş beni de p sekilde yetistirmeye calisiyor düşünce ve davranış konusunda çok haklisiniz...
Yaptığın edepsizlik tabii ki değil.
Ama evine gelen misafire hoşgeldin dememek görgü kurallarına uymaz .
" bayan değil kadın " düzeltmesi ve " sigara içmeyin" uyarısını yapmakta senin görevin değil, karşındaki annenin misafiri ve o içebilirsin dedikten sonra senin uyarman saygılı bir davranış değil.
Bu kadar rahatsız olduğun bir insansa o geldiğinde aynı ortamda bulunmazsın olur biter.
Ay çok iyi yapmışsın valla yaa helal dedim içimden.
Asıl edepsiz olan o..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?