Edepsiz kız ilan edildim...

kadın sözü bana daha kaba geliyor hödük erkekler be kadın ! diye seslendiğinden mi nedir ? bayan daha nazikçe

Düşünsene kibarlık olsun diye bayan diye seslenen birine dönüp bayan değil kadın diyorsun; adam şaşkılıktan gözlerini böyle açar , buradaki yaşlı kadında eminim neden bayan yerine kadın denmesinin istendiğini anlamamıştır.

kesinlikle anlamamıştır. baymak kökeninden geldiği düşünüldüğünden karşı çıkılması vs.
ya ben yanlış buluyorum her doğruyu her yerde söylemeyi niye kırayım bir insanı. cahil de olabilir yaslı da kalp kırmak kolay kalp yapmak zor

kadın sözü bana daha kaba geliyor hödük erkekler be kadın ! diye seslendiğinden mi nedir ? bayan daha nazikçe

Aynı fikirdeyim.

Bayan sözüne baymak kökeninden geldiği için mi karşı çıkılıyor :44:

Ben 2 türlü biliyorum. 1.si bu.. 2.si de "bay/bayan" olduğu için yani yine bay(erkek) kökünden türediği için..

ben o konudan biliyorum kücükkurba ama birde kadın kelimesini kullanılması daha uygun bulundığundan cinsiyeti vurguladığndan vs nedenleri var.

amaan şekle takılmak yersiz, insanlar genelde nezaketten söylüyor öyle... O zaman ben de "ben" demiyeyim, ben "ben" miyim

karşı çıkılan bayan isim ve sıfat olarak kullanılan bayan..Birine bayan olarak seslenilir, yolda tanımadığın birine kadın diyemeyiz neticede.. ama bayan öğretmen, bayan doktor vs şeklinde kullanılmasına karşı çıkılıyor. Cinsiyet olarak bekaret gözetilmeden erkek/kadın olarak kullanılması durum..

Yani sonuçta ne olursa olsun misafir evde bebek çocuk olsa tamam haklısınız ama altı üstü bir sigara yani ve o kişi sizden büyük. Gidip balkonda içse ailenizle muhabbete gelmiş sonuçta bir iki öyle misafire bayram için katlanabilirsiniz kot için dediklerine anlam veremedim çevresinde ailesinde hiç mi kot giyen yok bunu da kendinizi haklı çıkarmak için dediğinizi düşünüyorum sonuçta mini etek değil ya. Ayrıca 2. kez geldiklerinde herkes ayağa kalkarken siz kalkmazsanız tabii ki göze batar ve terbiyesiz diye nitelendirilirsiniz bir insanı sevmek zorunda değilsiniz dedikleri hoşunuza da gitmeyebilir ama bayram bu ve bu şekilde ailenizi kötü duruma düşürüyorsunuz. Siz saygınızı gösterin ağırlayın daha ne derlerse desinler. Ayrıca bayan demenin ne kötülüğü var açıklar mısınız ve sizin bu kelime ile ilgili bildiklerinizi bilmiyorum ama bu insanlar bilmek zorunda mı çoğu kişi bayan der ve nezaket icabı demiş uyarmanıza ne gerek vardı bozmak ister gibi anneniz çok haklı annenize de misafirlere karşı mahçup etmişsiniz. Kızı sürekli laf sokuyor diyecekler.

Son düzenleme:
ben o konudan biliyorum kücükkurba ama birde kadın kelimesini kullanılması daha uygun bulundığundan cinsiyeti vurguladığndan vs nedenleri var.

amaan şekle takılmak yersiz, insanlar genelde nezaketten söylüyor öyle... O zaman ben de "ben" demiyeyim, ben "ben" miyim

Kızlar bu arada İngilizcedeki "woman" kelimesi de köken olarak "man" e dayanır. Açılımı da Wife Of MAN"dir. Bunu da söylemeden geçemedim mesleğim gereği

Kızlar bu arada İngilizcedeki "woman" kelimesi de köken olarak "man" e dayanır. Açılımı da Wife Of MAN"dir. Bunu da söylemeden geçemedim mesleğim gereği

zaten kadının erkekten yaratıldığına inanılıyor değil mi canım

konu sahibinde dil olmuş 42 numara
ne var yani 1 sigara içse koskoca kadına üstelik misafire öyle tepki veriyosunuz, yok bayan değilmiş kadınmış bilmem neymiş..
ben annemin yanında öyle laflar edicem kolumu cimciklemyi bırak dilimi agzıma sokar odadan kovar kii kaldıki bende öyle bişi yapmam
evet edepsizlik etmişsiniz

Ya tam ergenus ozellikleri :)
Annen astım oldugunu bilmiyor heralde kadina izin verdigine göre kaldi ki kadin kibar biri olmasa yakar sigarayi icerdi izin istemezdi
Bir de diyorsun ki hadi aciklayin derim cevap yok
Mesela ben cahil biri ile tartistigimi anladigimda neyse der susarim

Yani karsinizdaki susunca cevap veremedi diye dusunmeyin biz soz var

Edepli edebinden susar edepsiz ben susturdum sanir :)

Bizim evimizde de sigara içilmez evin içinde, içen olursa çıkar balkonda içer evin içinde içmek isteyen olursada annem izin vermez kibar bir şekilde anlatır nedenini, annem bronşit hastası zamanında bende geçirdim o yüzden sigara içilen yerde duramıyoruz ama burada hata annenizde o sizin astım hastası olduğunuzu bilmiyor mu biliyor o yüzden anneniz izin vermiyecekti arkadaşına kızım astım hastası evin içinde içemezseniz balkonda içebilirsiniz diye söyleyecekti,kadınla gereksiz bir münakaşaya girmişsiniz evet yeri gelecek hakkınızı savunacaksınız ama siz 16 yaşındasınız karşınızdaki kişi anneniz yaşındadır orada anneniz varken size laf düşmezdi ayrıca evinize gelmiş birisi için hoşgeldin dememek saygısızlıktır sevmeyebilirsin bizim de sevmediğimiz insanlar var yok değil ayağa kalkıp hoşgeldiniz diyip odanıza gidebilirdiniz.

Bayan ve kadının kullanım yerleri farklı. O kadın cinsiyetten bahsettiği halde bayan kelimesini kullandı yoksa dışarda tabiki bakar misin kadın denmez ama bakar misiniz hanımefendi de gayet kullanılabilir bence. Yani kibarlık veya nezaket içinde hanımefendi bayandan daha nazik bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…