- 25 Mart 2014
- 4.536
- 2.579
- 178
kadın sözü bana daha kaba geliyor hödük erkekler be kadın ! diye seslendiğinden mi nedir ? bayan daha nazikçe
Düşünsene kibarlık olsun diye bayan diye seslenen birine dönüp bayan değil kadın diyorsun; adam şaşkılıktan gözlerini böyle açar, buradaki yaşlı kadında eminim neden bayan yerine kadın denmesinin istendiğini anlamamıştır.
Bayan lafına kızanları anlamıyorum, biri bana açıklar mı lütfen. Bana çok kibar ve nezaket kurallarına dahil bir söz gibi geliyor. Örneğin yolada biri ile çarpıştınız "Padon bayan" sözü yerine " pardon kadın "mı densin... ya da "Bayan bakar mısınız" yerine "kadın bakar mısınız"...
Yada biri başka bir kadına yer verecek "Bayan siz önden buyrun " sözü yerine "kadın siz önden buyrun".
kadın sözü bana daha kaba geliyor hödük erkekler be kadın ! diye seslendiğinden mi nedir ? bayan daha nazikçe
kesinlikle anlamamıştır. baymak kökeninden geldiği düşünüldüğünden karşı çıkılması vs.
ya ben yanlış buluyorum her doğruyu her yerde söylemeyi niye kırayım bir insanı. cahil de olabilir yaslı da kalp kırmak kolay kalp yapmak zor
Bayan sözüne baymak kökeninden geldiği için mi karşı çıkılıyor :44:
Bayan sözüne baymak kökeninden geldiği için mi karşı çıkılıyor :44:
Ben 2 türlü biliyorum. 1.si bu.. 2.si de "bay/bayan" olduğu için yani yine bay(erkek) kökünden türediği için..
ben o konudan biliyorum kücükkurba ama birde kadın kelimesini kullanılması daha uygun bulundığundan cinsiyeti vurguladığndan vs nedenleri var.
ben o konudan biliyorum kücükkurba ama birde kadın kelimesini kullanılması daha uygun bulundığundan cinsiyeti vurguladığndan vs nedenleri var.
amaan şekle takılmak yersiz, insanlar genelde nezaketten söylüyor öyle... O zaman ben de "ben" demiyeyim, ben "ben" miyim
Kızlar bu arada İngilizcedeki "woman" kelimesi de köken olarak "man" e dayanır. Açılımı da Wife Of MAN"dir. Bunu da söylemeden geçemedim mesleğim gereği
zaten kadının erkekten yaratıldığına inanılıyor değil mi canım
Kesin olmamakla birlikte pek çok alim o şekilde düşünüyor canım.. Neyse konudan koptuk iyicene..
zaten kadının erkekten yaratıldığına inanılıyor değil mi canım
Kadin guya erkegin kaburgasindan yaratilmis peh peh peh.........Erkekler benim popo kemiklerimden yaratilmislar bana sorarsaniz ama haberleri yok
Bayan lafına kızanları anlamıyorum, biri bana açıklar mı lütfen. Bana çok kibar ve nezaket kurallarına dahil bir söz gibi geliyor. Örneğin yolada biri ile çarpıştınız "Padon bayan" sözü yerine " pardon kadın "mı densin... ya da "Bayan bakar mısınız" yerine "kadın bakar mısınız"...
Yada biri başka bir kadına yer verecek "Bayan siz önden buyrun " sözü yerine "kadın siz önden buyrun".
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?