Edepsiz kız ilan edildim...

iyi de konu sahibi bunları durup dururken yapmamış.hem ne demişler akıl yaşta değil baştadır, böyle şeylerin yaşla alakası olsa misafir olan kadın öyle davranmazdı.astımı olduğunu bildiği halde kızın yanında sigara içmesi, kızı sinir etmek ister gibi gözünün içine bakarak kıyafetlerine yorum yapması da onun yaşına yakışmamış, hiç olgunca değil.eğer annesi varken laf söylemek konu sahibinin üzerine vazife değilse kızın kıyafetlerine laf söylemek de kendisinin üzerine vazife değil annesi-babası karışmıyorken.daha önce de dediğim gibi ben insanlara misafir, büyük vs diye saygı gösterilmesi gerektiğini düşünmüyorum, başkalarına saygı gösteren insanlara saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.hem gençler de duyguları, düşünceleri olan insanlar sonuçta.eğer ergenliğin getirdiği asilikle doğru düzgün gerekçesi yokken saygısızlık yapılırsa ona kızılır tabi ama eğer eve gelen misafir vs kendisine kendi deyimiyle edepsizlik yapılmasını hakedecek şeyler yapmışsa da karşılığını alır.

karşımdaki insanlar üslubumdan rahatsız olmuyorlar çünkü yanlış bir üslup kullanmamaya dikkat ediyorum her zaman.belki burada yazdıklarımdan size öyle gelmeyebilir çünkü sonuçta yazıyorum, konuşmuyorum; ses tonumu falan duymuyorsunuz.ayrıca kelime seçimlerime de dikkat ederim ki karşımdaki hem ne demek istediğimi anlasın hem darılmasın.ve evet 17 yaş küçük bir yaş kabul ediyorum ama çok küçük değil ki çocukla çocuk olmayayım desinler.yani deseniz ki hayat tecrüben yok, yanlış kararlar verirsin vs anlarım ama burada konumuz başka; mantıklı düşünemeyeceğimiz ve bazı konularda yorum yapamayacağımız, fikir belirtemeyeceğimiz kadar da küçük olduğunu düşünmüyorum.hem siz benim o insanlarla ne konuda konuştuğumu bile bilmeden yorum yapıyorsunuz nereden biliyorsunuz haklı mıyım haksız mıyım zaten ben de haksız olduğum konularda ne konuştuğumdan emin değilsem ısrar etmeyi bırakıyorum.beni tanımıyorsunuz ve burada yorumlarımı düzgün bir şekilde yazdığım halde bana saygısız diyorsunuz.
ben insanlara saygı gösteriyorum ama bu demek değil ki her dediklerini kabul edip susacağım, insan saygılı şekilde de kendini ifade edebilir.insanlar bunu saygısızlık olarak algılayacaklarsa da bu kendilerinin problemi.
evet birey olmak büyüklerin yanlışını ortaya çıkarıp misafire had bildirmek değildir ama rahatsız olduğu bir şey varsa söyler tabi ve hoşuna gitmeyen bir şey varsa tepkisini belirtebilir, bunlar farklı şeyler.
kızınızın veya ablanızın siz izin verdikten sonra sigara içme demesi size göre saygısızlık olabilir bir şey diyemeyeceğim ama zaten bir insanın kapalı bir yerde, başkalarının yanında müsade istemeden sigara içmesi yanlış bir davranıştır.

Son düzenleme:
Yazmayı unutmuşum ; ailesi kızının giyimine karışmıyorsa gelen misafire susmak düşer, böyle bir hakkı yok
Misafirde misafirliğini bilmeli
Karşısındaki 16 yaşında olabilir, çocuktan ailesi mesuldür, ne giydiği, hangi yürüyüşe katıldığı misafir teyzeleri ilgilendiren konular değil
Ayrıca annede hatalı, kızının astımı varken misafire sigara içebilirsiniz demek nasıl bir iştir, evladın sağlığından önemli midir misafirin sigarası ?
Ve tabi hangi misafir annesinin yanında çocuğu eleştirebilir ?? Çocuğumun yaptığı her ne olursa olsun eleştirmek kimsenin haddi değil

Son düzenleme:
Bence konudaki tek haklı yanın sigara. Onda da misafire değil annene kızmalısın çünkü misafir sormuş annen izin vermiş. Eğer annen biz balkonda içiyoruz diyip o içmeye devam etseydi evet saygısızlıktı ama öyle yapmamış. Ayrıca daha 16 yaşındasın evindeki misafire sizene başkalarının kıyafetinden ya diye bir çıkış yapılmaz. Bir de bayan değil kadın diye düzeltmen tam bir bilmişlik olmuş. Edepsizlik değil ama biraz fevrisin o da yaşından dolayı.

chocolatelover,yorum çok uzundu,alıntı yapmadım o yüzden.

Şimdi bu kızcağız diyelim ki astım hastası...(başta bu konuda hassasım ve nefret ediyorum demiş,astım sonradan yazılmış)
Annesi astım olduğunu biliyor değil mi ? Başta söyledim,kızacaksa annesine kızsın.
Bizim evde astım hastası yok,bir tek ben sigara içiyorum ama sadece balkonda ve çalışma odamda içiyorum.
Dolayısıyla misafire salonumda sigara içirmiyorum.Onlar da anlayışla karşılıyorlar.Misafire söylemekte sıkıntı yok ama dediğim gibi iş annede bitiyor.

Kıyafet konusunda biz de zamanında çok sözler duyduk.Şimdiki gençler böyle,şimdiki gençler geçiriyorlar bir spor ayakkabı,şimdi moda bu saçlar vs vs...
Ama kalkıp da sanane bakmayıver demedik.Kuşak farkından dolayı bu tür konuşmalar hep olur,bazen takılırlar,bazen eleştirirler.

haklısınız aslında asıl kızması gereken annesi ama kadın da kızın hastalığını biliyormuş sonuçta, bile bile yapması gerçekten çok iğrenç.mesela ben de astım hastasıyım ve arkadaşlarım(!) bunu bile bile yanımda sigara içiyorlar, nefes almakta zorlandığımı söylediğim halde içiyorlar ki benim kalkıp da başka yere gitme şansım olmuyor okul servisinde oluyoruz çünkü.servisin camlarını-kapılarını açıyoruz yine de o koku beni çok kötü etkiliyor ama tınlamıyorlar bile çok bencil ve düşüncesizler gerçekten.kıyafetinize laf edenlere siz "sanane bakmayıver" demeyebilirsiniz ama konu sahibi belliki böyle şeyleri içine atmaktansa tepkisini göstermeyi seçiyor, yapı meselesi.ben olsam ben de cevap verirdim ama daha dikkatli bir şekilde cevap verirdim sanane demezdim de mesela "benim annem ve babam izin veriyor" derdim kısaca, o da mesajı alırdı zaten.

pek hoş davranmamışsın, sebeplerin ne olursa olsun....

resmen ağız dalaşına girmişsiniz yaşıt gibi...sen karşındakinin bir büyüğün ve daha önmlisi bir misafir olduğunu unutmuşsun (özgüven ve hakkını savunmak çok başka bişeydir) , o da senin kendisinden çok küçük olduğunu ve o evde misafir olduğunu unutmuş...

sigara konusunda haklı olsan da üslubunun çok hoş olduğunu düşünmüyorum ve sana bir abla, teyze tavsiyesi insan ilişkilerinde ne söylediğin değil nasıl söylediğin önemlidir unutma olur mu???..haklı iken haksız duruma düşmek diye bişey vardır ....

bence söylemek istediklerini karşındakini savunmaya geçmeye mecbur bırakacak bir biçimde değil "evet yahu ayıp ettim galiba" diye düşündürecek şekilde söylemelisin...bu durumda senden bahsettiğimize göre karşındakinin ne yaptığını nasıl davrandığını önemsemeden haksızsın demek istedim....

Son düzenleme:

Herkes sizin gibi anlayışlı olmuyor malesef ... Hic takmadı bile sanki uyarmamisim gibi sigarasını içti öyle soğudum ki o kadindan sanki hastalık falan yok ortada keyfimden uyardim kaldı ki keyfimden bile uyarabilirdim hasta olmasaydım

Bence saygisizlik yapmissin. Sadece sigara konusunda hak verdim.
Konusmalarin saygisizca. Hani dil pabuc kadar derler ya, aynen oyle.
O kadin da sutten cikma ak kasik degil elbet, kiskirtici laflari olmus. Ama sen de degilsin. Seviye olarak fark goremedim. Karsilikli atismissiniz iste, birbirinizden farkiniz olmamis. Ikiniz de saygisiz davranmissiniz.

Evet söylediğiniz gibi üslup söylenenlerden daha onemliymis ama yine de edepsiz yaftasını yemek ağır geldi...

Haklısınız üslup soylenenden daha onemliymis ama yine de edepsiz yaftasını yemek ağır geldi açıkçası

Annem kimseye karşı sesini cikarmaz hakli dahi olsa kimseye hayır olmaz demez beni eleştirmeyi bırakın benimle en alakasız konularda bile tartışmaya girebilen bi kadın

Annenin bugüne kadar herhangi biseye hayır olmaz dediğini ne gördüm ne isittim kıyafet konusunda ne diyeceğini bilemedigim için sert cikistim biraz evet haklısınız fevri davranış kadın dan ben de nefret ediyorum ama zamanla duzelirim sanırım

Annemin bugüne kadar herhangi biseye hayır olmaz dediğini ne gördüm ne isittim kıyafet konusunda ne diyeceğini bilemedigim için sert cikistim biraz evet haklısınız fevri davranışlarımdan ben de nefret ediyorum ama zamanla duzelirim sanırım

misafiriniz edepsinizin tekiymis
ayrica sigara bu
evde icilmaz tabi
terbiyesiz kadin valla sinir oldum
ben sigara kullaniyorum kendi evimde bile icmem
hep balkonda
kimsenin evindede öyle terbiyesizlik asla yapmam
bu kadin üste cikmaya calismis
salla bence dusunme bile

Aynen sizin gibi düşünüyorum ilk edepsiz dediğinde agir gelmişti ama dert ettiğine bile değmez yaptıklarımı da hakettiği öyle yada boyle saygısızlık yaptım belki ama o da bana karşı saygıyla yaklasmadi iyi yaptım o beni zaten "dünkü çocuk " olarak düşünüp yanımda sigarasını içti asil edepsizligi kendisi yapti...

Böyle insanlarla tartışmaya girmemek için ileride evime sırf komiklik olsun diye ''Kapalı alanda sigara içmek yasaktır ! '' diyip altına da kendimce cezalarımı yazacağım..
Sıkıyorsa içsin..
Perdelere ,koltuklara kadar siniyor kokusu sonra temizle dur ..

+1.
O laflar o ani cikislar ne ya hu ?!?!!
Büyümüşde küçülmüş gibi.
16 yasindasin daha aman Allahim.

Bayan lafına kızanları anlamıyorum, biri bana açıklar mı lütfen. Bana çok kibar ve nezaket kurallarına dahil bir söz gibi geliyor. Örneğin yolada biri ile çarpıştınız "Padon bayan" sözü yerine " pardon kadın "mı densin... ya da "Bayan bakar mısınız" yerine "kadın bakar mısınız"...
Yada biri başka bir kadına yer verecek "Bayan siz önden buyrun " sözü yerine "kadın siz önden buyrun".

kadın sözü bana daha kaba geliyor hödük erkekler be kadın ! diye seslendiğinden mi nedir ? bayan daha nazikçe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…