- 1 Mayıs 2014
- 591
- 347
- 63
Aaa lütfen,bu durumda 12-13 yaşındaki de 8-9 yaşındakine göre büyük :)
Allahaşkına konu sahibi 16 yaşında,dünkü çocuk,daha ergen...Kalkıp koskoca kadına bilmişlik etmesi normal mi ?
Kişilik ispatlama dönemi anladık ama bunu misafir büyüğü üzerinde denemesi abes.
O kadın misafir olmasa,annesini sevip saymasa emin olun susup oturmazdı.
Karşınızdakiler belki konuşma üslubunuzdan rahatsız oldukları ve çocukla çocuk olmadıkları için susuyordur, hiç aklınıza geldi mi?
Sizin onlara göstermediğiniz saygıyı onlar size ve ailenize gösteriyorlardır...
Birey olmak büyüklerinin yanlışını ortaya çıkartıp misafire had bildirmekle olmaz.
Benim misafirime değil kızım, ablam bile ben izin verdikten sonra " sigara içmeyin" diyorsa bu hem misafire hemde bana saygısızlıktır ve çok sinirlenirim .
chocolatelover,yorum çok uzundu,alıntı yapmadım o yüzden.
Şimdi bu kızcağız diyelim ki astım hastası...(başta bu konuda hassasım ve nefret ediyorum demiş,astım sonradan yazılmış)
Annesi astım olduğunu biliyor değil mi ? Başta söyledim,kızacaksa annesine kızsın.
Bizim evde astım hastası yok,bir tek ben sigara içiyorum ama sadece balkonda ve çalışma odamda içiyorum.
Dolayısıyla misafire salonumda sigara içirmiyorum.Onlar da anlayışla karşılıyorlar.Misafire söylemekte sıkıntı yok ama dediğim gibi iş annede bitiyor.
Kıyafet konusunda biz de zamanında çok sözler duyduk.Şimdiki gençler böyle,şimdiki gençler geçiriyorlar bir spor ayakkabı,şimdi moda bu saçlar vs vs...
Ama kalkıp da sanane bakmayıver demedik.Kuşak farkından dolayı bu tür konuşmalar hep olur,bazen takılırlar,bazen eleştirirler.
Edepsizlik etmişsin normal koşullarda, misafir teyzeleri terbiye etmez sana düşmez
Lakiiiinnn sizin misafir teyze astım hastası olduğunu bildiği birinin yanında, gözüne soka soka sigara içmiş ve bence her tür saygısızlığı hak ediyor
Ev sahibi nezaketen iç demiş olabilir ama ortada bildiği bir hastalık var yaptığına isim bile bulamıyorum
Bende sigara tiryakisiyim ama öyle böyle değil içmeden duramam; kardeşim evinde içirmiyor oğlu doğduğundan beri, saygılıyım bir kez bile içmedim, kar kış bile olsa terasa çıkıyoruz sigara için. Sağlığı hiçe sayan birine az bile yapmışsınız
öyle kadınların kızları genelde edepsizdir, acısını başkalarının kızlarından çıkarırlar...
pek hoş davranmamışsın, sebeplerin ne olursa olsun....
resmen ağız dalaşına girmişsiniz yaşıt gibi...sen karşındakinin bir büyüğün ve daha önmlisi bir misafir olduğunu unutmuşsun (özgüven ve hakkını savunmak çok başka bişeydir) , o da senin kendisinden çok küçük olduğunu ve o evde misafir olduğunu unutmuş...
sigara konusunda haklı olsan da üslubunun çok hoş olduğunu düşünmüyorum ve sana bir abla, teyze tavsiyesi insan ilişkilerinde ne söylediğin değil nasıl söylediğin önemlidir unutma olur mu???..haklı iken haksız duruma düşmek diye bişey vardır ....
bence söylemek istediklerini karşındakini savunmaya geçmeye mecbur bırakacak bir biçimde değil "evet yahu ayıp ettim galiba" diye düşündürecek şekilde söylemelisin...bu durumda senden bahsettiğimize göre karşındakinin ne yaptığını nasıl davrandığını önemsemeden haksızsın demek istedim....
pek hoş davranmamışsın, sebeplerin ne olursa olsun....
resmen ağız dalaşına girmişsiniz yaşıt gibi...sen karşındakinin bir büyüğün ve daha önmlisi bir misafir olduğunu unutmuşsun (özgüven ve hakkını savunmak çok başka bişeydir) , o da senin kendisinden çok küçük olduğunu ve o evde misafir olduğunu unutmuş...
sigara konusunda haklı olsan da üslubunun çok hoş olduğunu düşünmüyorum ve sana bir abla, teyze tavsiyesi insan ilişkilerinde ne söylediğin değil nasıl söylediğin önemlidir unutma olur mu???..haklı iken haksız duruma düşmek diye bişey vardır ....
bence söylemek istediklerini karşındakini savunmaya geçmeye mecbur bırakacak bir biçimde değil "evet yahu ayıp ettim galiba" diye düşündürecek şekilde söylemelisin...bu durumda senden bahsettiğimize göre karşındakinin ne yaptığını nasıl davrandığını önemsemeden haksızsın demek istedim....
Yazmayı unutmuşum ; ailesi kızının giyimine karışmıyorsa gelen misafire susmak düşer, böyle bir hakkı yok
Misafirde misafirliğini bilmeli
Karşısındaki 16 yaşında olabilir, çocuktan ailesi mesuldür, ne giydiği, hangi yürüyüşe katıldığı misafir teyzeleri ilgilendiren konular değil
Ayrıca annede hatalı, kızının astımı varken misafire sigara içebilirsiniz demek nasıl bir iştir, evladın sağlığından önemli midir misafirin sigarası ?
Ve tabi hangi misafir annesinin yanında çocuğu eleştirebilir ?? Çocuğumun yaptığı her ne olursa olsun eleştirmek kimsenin haddi değil
Bence konudaki tek haklı yanın sigara. Onda da misafire değil annene kızmalısın çünkü misafir sormuş annen izin vermiş. Eğer annen biz balkonda içiyoruz diyip o içmeye devam etseydi evet saygısızlıktı ama öyle yapmamış. Ayrıca daha 16 yaşındasın evindeki misafire sizene başkalarının kıyafetinden ya diye bir çıkış yapılmaz. Bir de bayan değil kadın diye düzeltmen tam bir bilmişlik olmuş. Edepsizlik değil ama biraz fevrisin o da yaşından dolayı.
Bence konudaki tek haklı yanın sigara. Onda da misafire değil annene kızmalısın çünkü misafir sormuş annen izin vermiş. Eğer annen biz balkonda içiyoruz diyip o içmeye devam etseydi evet saygısızlıktı ama öyle yapmamış. Ayrıca daha 16 yaşındasın evindeki misafire sizene başkalarının kıyafetinden ya diye bir çıkış yapılmaz. Bir de bayan değil kadın diye düzeltmen tam bir bilmişlik olmuş. Edepsizlik değil ama biraz fevrisin o da yaşından dolayı.
misafiriniz edepsinizin tekiymis
ayrica sigara bu
evde icilmaz tabi
terbiyesiz kadin valla sinir oldum
ben sigara kullaniyorum kendi evimde bile icmem
hep balkonda
kimsenin evindede öyle terbiyesizlik asla yapmam
bu kadin üste cikmaya calismis
salla bence dusunme bile
Merhaba hanımlar direk konuya gireyim ben. Bayramda gelen gidenimiz çok olur her gelene de saygılı davranmaya çalışırım. olay şu 40 45 yaşlarında bi akraba geldi ailesiyle beraber bi yarim saat oturduktan sonra sigara icicem dedi annemde tabi iç falan fistan dedi bende bu konuda hassas olduğum için dışarda icerseniz daha iyi olur dedim kadın hiçbirşey demedi takmadi yani yanımda içti sigarasını neyse sonra iste yeni nesilden falan açıldı konu bana bakarak genç kizlarda bilmiyor artik giyinmeyi dar kotlar giyip çıkıyorlar dedi bende sinirlendim sizene milletin kıyafetinden bakmayiverin sizde dedim annemin cimcimklemesiyle sustum tabi neyse sonra bunlar biyere gitti geldi bizde de biri gelince ayağa kalkılır saygidan bende kadın bana öyle deyince ayağa falan kalkmadim sinirimden ters ters baktı yine sonra annemle konuşurken falan sürekli bayansın dikkat etmen gerek bayansın şöylesin böylesin derken bende bayan değil kadın diyerek düzeltim kadının dediğini biraz bozuldu neyse bundan sonrada giderken annemin kulağına çok edepsiz olmuş bu kız dedi şimdide annemle aramış bozuk kadınla başından beri gicigiz zaten aşırı zıtız birbirimize daha önce de LGBT yürüyüşlerine falan katıldığın için tartışmıştık kadınla neyse yani burda benim yaptığım edepsizlik midir sizce ?
Evet edepsizlik etmişsin.Biz de böyle davrananlara edepsiz deriz.Tdk anlamına filan takılma,halk arasında veya büyük dilinde,yaptığının adı edepsizliktir.
Bir kere büyükler varken küçükler her lafa girmez.Girse de büyüğüne had bildirmek ona düşmez.
Ayrıca misafir adabı diye bir şey var.Bknz edep-adap aynı kökendendir :)
Misafir sigara içmek için izin istemiş,annen evsahibesi olarak izin vermiş.Madem hassassın ( o da ne demekse ) annen kusura bakmayın,evde içmiyoruz diyebilirdi.Çok zor değil,biz öyle yapıyoruz,kimseye de ayıp olmuyor.Kızacaksan annene kız.
Kıyafet konusunda tamamen kadını bozmak amaçlı çıkış yapmışsın.İllaki cevap vereceksen daha güzel bir dille,biz böyle rahat ediyoruz gibi bir şey söyleyebilirdin.
Ayağa kalkmaman konusunda söylenecekler söylenmiş.Ve bayan-kadın vurgun da son derece yersiz olmuş.
Kızım olsaydın seni anında odana yollardım,bir dahaki misafire de mum gibi olmanı sağlardım.
Bayan lafına kızanları anlamıyorum, biri bana açıklar mı lütfen. Bana çok kibar ve nezaket kurallarına dahil bir söz gibi geliyor. Örneğin yolada biri ile çarpıştınız "Padon bayan" sözü yerine " pardon kadın "mı densin... ya da "Bayan bakar mısınız" yerine "kadın bakar mısınız"...
Yada biri başka bir kadına yer verecek "Bayan siz önden buyrun " sözü yerine "kadın siz önden buyrun".
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?